Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΚυκλάδες: Χρηματοδότηση σε πέντε λιμάνια (ανάμεσά τους και η Νάξος) για μελέτη...

Κυκλάδες: Χρηματοδότηση σε πέντε λιμάνια (ανάμεσά τους και η Νάξος) για μελέτη έργου αναβάθμισης

|

Μέσω του Connecting Europe Facility (CEF), χρηματοδότηση 100 εκατ. ευρώ για 20 λιμάνια – Στις Κυκλάδες έχουμε τα λιμάνια Πάρου, Νάξου, Σύρου, Μυκόνου, Σαντορίνης – καταλυκτική  ημερομονία η 24η Απριλίου 2019 

Λεφτά υπάρχουν.. Αρκεί να ξέρεις που να ψάξεις. Και χάρη στην ημερίδα προετοιμασίας των Φορέων Διοίκησης και Εκμετάλλευσης Λιμένων (ΦΔΕΛ), που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας, είχε ως στόχο την ενημέρωσή τους για τη νέα πρόσκληση του Connecting Europe Facility (CEF) και τη χρηματοδότηση των μελετών και των έργων που αφορούν στα 20 λιμάνια του εκτεταμένου Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ – Μ). Και το ευχάριστο είναι ότι ανοίγει ο δρόμος για βελτιώσεις και για τα λιμάναι στις Κυκλάδες.  Τα λιμάνια αυτά είναι τα εξής: Βόλος, Ελευσίνα, Καβάλα, Καλαμάτα, Κατάκολο, Κέρκυρα, Κυλλήνη, Λαύριο, Μύκονος, Μυτιλήνη, Νάξος, Πάρος, Ραφήνα, Ρόδος, Σαντορίνη, Σκιάθος, Σύρος, Χαλκίδα, Χανιά και Χίος. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης είναι της τάξης των 100 εκατ. ευρώ με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 24η Απριλίου 2019.

Αναλυτικότερα, 65 εκατ. ευρώ αφορούν σε έργα ή/και μελέτες για σιδηροδρομικά, οδικά διασυνοριακά τμήματα του εκτεταμένου δικτύου ΔΕΔ-Μ, καθώς και σε έργα ή/και μελέτες για τις συνδέσεις για την ανάπτυξη θαλάσσιων λιμένων του εκτεταμένου δικτύου ΔΕΔ-Μ. Άλλα 35 εκατ. ευρώ αφορούν σε έργα για τη μείωση του θορύβου των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών.

Να σημειωθεί ότι, στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, ο αν. υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος  Λαμπρίδης, στελέχη της ΓΓΛΛΠΝΕ, της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του ΥΝΑΝΠ και εκπρόσωποι των 20 λιμένων.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΝΑΝΠ αφού ευχαρίστησε τα στελέχη της ΕΥΣΕ για τη συνεργασία τους, τόνισε τη σημασία της πρόσκλησης για τα λιμάνια του εκτεταμένου Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών και παρότρυνε τους υπεύθυνους των Φορέων Διαχείρισης και Εκμετάλλευσης Λιμένων να αξιοποιήσουν αυτή τη χρηματοδοτική δυνατότητα για έργα που είναι αναγκαία για τους λιμένες.

Ειδικότερα τονίστηκε η σημασία της έγκαιρης υποβολής αξιόπιστων προτάσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία, στις νέες τεχνολογίες και στη συνεργασία μεταξύ φορέων για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων της λιμενικής βιομηχανίας.

Τέλος, τονίστηκε στους ΦΔΕΛ η διαθεσιμότητα τόσο των Υπηρεσιών της ΓΓΛΛΠΝΕ, όσο και της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού της Εφαρμογής (ΕΥΣΕ) να βοηθήσουν τους φορείς όλο το επόμενο διάστημα, ώστε να καταθέσουν προτάσεις αξιόπιστες και υψηλής ανταγωνιστικότητας, κατά τη διαδικασία έγκρισης.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκλογές: Επιστροφή Μπακογιάννη στον Δήμο Αθηναίων, η απόφαση που ανατρέπει τον πολιτικό χάρτη

Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων φέρεται να διεκδικεί ξανά τον θώκο, περιπλέκοντας ισορροπίες στην τοπική αυτοδιοίκηση και στη Νέα Δημοκρατία.

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Σε Σώμα το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου

Με ομόφωνη απόφαση συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που προέκυψε από τις εκλογές της 30ης Αυγούστου.

Η Επιστροφή των Παραμυθιών: Τα παιδιά της Νάξου ανεβαίνουν στη σκηνή

Μια θεατρική παράσταση από το θερινό θεατρικό εργαστήριο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με πρωταγωνιστές τους μικρούς μας ήρωες.

Μικρές Κυκλάδες, ιδανική επιλογή στις προτιμήσεις των Γάλλων ταξιδιωτών

Η νέα τάση «μικρονησιών» κατακτά τους Γάλλους, με Ηρακλειά, Σχοινούσα, Δονούσα και Κουφονήσια να πρωταγωνιστούν στη λίστα του GenerationVoyage.

Νεκρός νεαρός φυσητήρας στις ακτές της Σάμου – Έρευνα για τα αίτια

Το μεγαλόπνοο θηλαστικό, μόλις τεσσάρων μέτρων, ξεβράστηκε νεκρό σε μία από τις σημαντικότερες μεταναστευτικές διόδους του Αιγαίου.

Πέθανε ο Τζόρτζιο Αρμάνι, ο απόλυτος θρύλος της μόδας έφυγε στα 91 του (video)

Ο Ιταλός σχεδιαστής που όρισε το σύγχρονο στιλ και μετέτρεψε το όνομά του σε παγκόσμιο brand, άφησε την τελευταία του πνοή στο Μιλάνο.

Νάξος: Ανακαινίσεις σε δύο σχολεία, οι παρεμβάσεις που υλοποιούνται, τι αναφέρει ο κος Μαυρομμάτης

Με το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» προχωρούν έργα αναβάθμισης στο 5ο Νηπιαγωγείο Αγγιδίων και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγίου Θαλλέλαιου, όπως ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Φώτης Μαυρομμάτης.

Πάρος: Στην κορυφή των διεθνών ταξιδιωτικών λιστών και το φθινόπωρο

Από την παγκόσμια πρωτιά στο Travel and Leisure μέχρι τις νέες διακρίσεις της Expedia και άλλων διεθνών Μέσων, η Πάρος συνεχίζει να προσελκύει ταξιδιώτες υψηλού επιπέδου και εκτός καλοκαιριού.

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Αλυκό Νάξου: Ύστερα από μισό αιώνα, κατεδαφίζεται το ξενοδοχείο–φάντασμα της χούντας

Μια ιστορική δικαίωση για το μοναδικό κεδρόδασος και όσους τόλμησαν να αντισταθούν στην αυθαιρεσία

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου