Κυριακή, 17 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΚυκλάδες: Εκτός δρομολογίου το "Power Jet", στη θέση του το "Champion Jet"

Κυκλάδες: Εκτός δρομολογίου το “Power Jet”, στη θέση του το “Champion Jet”

|

Για δύο ημέρες αναμένεται να τεθεί νοκ άουτ το Power Jet λόγω προβλήματος που εντοπίστηκε όταν ήταν στην Σαντορίνη χθες – Στη θέση του μπήκε το Champion Jet  

Για όσους απορούν γιατί αυτή την ώρα (σ.σ. 10.30), Κυριακή 16 Μαϊου, μπαίνει στο λιμάνι της Νάξου, το ταχύπλοο Champion Jet η απάντηση είναι απλή. Καλύπτει το κενό που αφήνει για δύο ημέρες το Power Jet… Αυτό διαβάζουμε στην ενημέρωση από τον φίλο Μιχάλη Ρούσσο που μας λέει μέσα από τη σελίδα shiptravelers ”  Το πρώτο του δρομολόγιο για τη σεζόν θα πραγματοποιήσει σε λίγη ώρα το Sea Jet 2! Το τζετακι θα αντικαταστήσει το Champion Jet 2 στη γραμμή Πειραιάς – Δυτικές Κυκλάδες! Το δε Champion Jet, θα εκτελέσει τα δρομολόγια του Power Jet για 2 μέρες (σήμερα και αύριο). Συμβαίνουν και αυτά! Ανεκτέλεστο θα παραμείνει κ το αυριανό δρομολόγιο του Naxos Jet από Ηράκλειο!”

Οπως είναι κατανοητό μας δίνει δύο ακόμη ειδήσεις… Την εμφάνιση του Sea Jet 2 στις Δυτικές Κυκλάδες αλλά και το ανεκτέλεστο του Naxos Jet από Ηράκλειο προς Σαντορίνη.. 

Οσο για το Power Jet:  Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Θήρας, μετά τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ”POWER JET” σημαίας Κύπρου στο λιμάνι της Θήρας, από επιβάτη του πλοίου, ότι κατά τη διάρκεια του πλου, περίπου δεκαπέντε (15) λεπτά πριν τον κατάπλου του στο λιμένα Αθηνιού έγινε αισθητός δυνατός κραδασμός.

Από το πλοίο αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι εκατόν είκοσι εννέα (129) επιβάτες του , τα τριάντα τρία (33) Ι.Χ.Ε. οχήματα καθώς και τα επτά (07) δίκυκλα.

Άμεσα μετέβησαν στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων Θήρας στο πλοίο όπου διαπίστωσαν εκδορές στην κάτω επιφάνεια του αριστερού T-FOIL (υδροπτερύγιο).

Συγκεκριμένα κατά την πρόσκρουση – επαφή του αριστερού υδροπτερύγιου η δύναμη μεταφέρθηκε μέσω του άξονα του στην πάνω θυρίδα στεγανότητας, με αποτέλεσμα να αποκοπούν οι βίδες συγκράτησης του, να δημιουργηθεί ελεγχόμενη εισροή υδάτων και να κατακλυσθεί μερικώς το αριστερό Νο2 στεγανό. Με την συνδρομή επαγγελματία δύτη επιθεωρήθηκαν τα ύφαλα μέρη του πλοίου και δεν διαπιστώθηκαν περαιτέρω εκδορές ή ρωγμές.

Από το πλήρωμα του πλοίου πραγματοποιείται συνεχή απάντληση των υδάτων μέσω αντλίας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι την αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι 74 επιβάτες, 10 Ι.Χ. , 3 δίκυκλα και 1 ρυμουλκούμενο που επρόκειτο να ταξιδέψουν με το πλοίο προωθήθηκαν με μέριμνα της εταιρείας.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Φάρος του Αλυκού: Ρεκόρ επισκεψιμότητας και τζίρου τον Δεκαπενταύγουστο

Tο ιστορικό εστιατόριο στον Αλυκό της Νάξου «έσπασε το φράγμα» φέτος και επιβεβαίωσε τη θέση του στην κορυφή της γαστρονομίας του νησιού.

Κ. Τσίγκας: 242 πυρκαγιές σε 4 ημέρες – «Ο μηχανισμός έφτασε στα όριά του»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος περιγράφει το δύσκολο πενθήμερο με εκατοντάδες μέτωπα φωτιάς και δεκάδες συλλήψεις για εμπρησμούς.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Αποχωρεί το Ελ Νίνιο, έρχεται η Λα Νίνια: Προειδοποίηση μετεωρολόγων

Το ψυχρό καιρικό φαινόμενο φέρνει ανατροπές στα παγκόσμια μοτίβα – Στην Ευρώπη συνδέεται με ψυχρότερους χειμώνες

Παροναξία – Υδρολογικό Ετος 2025: Σταθερά κάτω από τον μέσο όρο τα ύψη υετού (πίνακες)

Σύμφωνα με το NaxosWeather, η υδρολογική χρονιά 2024-25 ολοκληρώνεται με χαμηλά επίπεδα βροχοπτώσεων σε Νάξο και Πάρο, εντείνοντας την ανησυχία για το μέλλον.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Δονούσα: Πεζοπορία στον Φάρο της Καλοταρίτισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων

Μια ξεχωριστή πρόσκληση από την Κοινότητα Δονούσας για να γνωρίσουμε το βορειότερο άκρο του νησιού μέσα από μια μοναδική διαδρομή.

Με ένα πρόβατο στην αγκαλιά: Η εικόνα που συγκίνησε όλη την Ελλάδα (video)

Ο 33χρονος Ολσιέν Μουτσομπέγκα έσωσε ζώα μέσα από τις φλόγες και έγινε σύμβολο ανθρωπιάς και ελπίδας

Ρόδος – Κρεμαστή: Τέσσερις άνθρωποι εκσφενδονίστηκαν από το «ταψί» (video)

Από τη γιορτή στον πανικό – Συλλήψεις για το σοβαρό ατύχημα σε λούνα παρκ

Ο κρυμμένος θησαυρός του Χαϊδαρίου: Ο Βοτανικός Κήπος Διομήδους (video)

Ένας παράδεισος 1.860 στρεμμάτων, με περισσότερα από 550 είδη φυτών, λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο της Αθήνας

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νέος γύρος συγκέντρωσης στα σούπερ μάρκετ: Εξαγορές που αλλάζουν τον χάρτη

Από τη «Μασούτης» και την «Κρητικός» μέχρι τη Retail & More και τον «Γαλαξία» – Το 2025 διαμορφώνει νέες ισορροπίες στο οργανωμένο λιανεμπόριο

Νάξος – Μενδώνη για Πορτάρα: “θα τοποθετηθεί νέα περίφραξη και θα μπουν κάμερες ασφαλείας”

Περιστατικά βανδαλισμών και έλλειψης σεβασμού σε μνημεία φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για παιδεία, ευαισθητοποίηση και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Νάξος – Κεραμωτή: Μια βραδιά μνήμης και συγκίνησης για την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη (photos)

Ο Σύλλογος Κεραμιωτών Νάξου τίμησε την αξεπέραστη φωνή της νησιώτικης μουσικής με μια εκδήλωση γεμάτη ήχους, αναμνήσεις και αγάπη