Τετάρτη, 25 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΚυκλάδες - Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του "Blue Star...

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

|

Με την έναρξη του καλοκαιριού, αλλάζει και το καθημερινό πρόγραμμα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων που εξυπηρετούν τα νησιά της Παροναξίας, των Μικρών Κυκλάδων, της Αμοργού και της Αστυπάλαιας.

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου 2025, το πλοίο Blue Star 1 ξεκινά τα θερινά του δρομολόγια, αναχωρώντας καθημερινά στις 17:30 από την Πύλη Ε2 του Πειραιά, αντικαθιστώντας το Blue Star Naxos, που ολοκληρώνει τη χειμερινή του απογευματινή υπηρεσία στη γραμμή. Με την κίνηση αυτή υπάρχει διπλό καθημερινό δρομολόγιο Παροναξία – Σαντορίνη καθότι έχουμε και το πρωινό του Blue Star Delos.

Η αλλαγή αυτή σηματοδοτεί και την επιστροφή του Blue Star Naxos στα πρωινά δρομολόγια (σ.σ. νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά), αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 2 Ιουνίου, με αναχώρηση στις 06:45 από την Πύλη Ε7 του Πειραιά.

Το πλοίο-«εργάτης» των Κυκλάδων αναλαμβάνει ξανά τη δύσκολη αποστολή της σύνδεσης με τα απομακρυσμένα νησιά, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η παρουσία του είναι κρίσιμη για την καθημερινότητα και την ανάπτυξη των νησιωτικών κοινωνιών.

Η έναρξη της θερινής περιόδου φέρνει και αυξημένες απαιτήσεις στα πληρώματα των πλοίων, τα οποία καλούνται να διαχειριστούν με ασφάλεια και συνέπεια τη μεγάλη επιβατική κίνηση.

Με αυτή την ευκαιρία, απευθύνονται θερμές ευχές σε όλους τους ναυτικούς των Blue Star Ferries για υγεία, υπομονή και καλή δύναμη, καθώς συνεχίζουν το έργο τους, διατηρώντας ζωντανή τη νησιωτική διασύνδεση 365 μέρες τον χρόνο.

Οι αλλαγές στα δρομολόγια σηματοδοτούν την έναρξη της θερινής τουριστικής σεζόν και προσφέρουν πολύτιμες λύσεις για κατοίκους και επισκέπτες που ταξιδεύουν προς τα νησιά του Αιγαίου.

Για περισσότερες πληροφορίες καλό είναι να υπάρχει τακτική επικοινωνία με τα κατά τόπους ταξιδιωτικά πρακτορεία της Blue Star Ferries.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

12η Γιορτή Φάβας Σχοινούσας: Η καρδιά του Αιγαίου χτυπάει στο πιο αυθεντικό πανηγύρι του καλοκαιριού

Δύο μέρες γεμάτες γεύση, μουσική και κυκλαδίτικη ψυχή — 27 & 28 Ιουνίου στη Σχοινούσα!

Μ. Καφούρος: Υπέρογκα πρόστιμα για ομπρελοκαθίσματα στις Κυκλάδες

Ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ ζητά επανεξέταση του πλαισίου επιβολής προστίμων σε παραθαλάσσιες επιχειρήσεις – Πλήγμα για τη βιωσιμότητα εν μέσω πτώσης του τουρισμού.

ΠΝΑΙ: Δομές Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων σε Κάλυμνο και Σύρο

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επενδύει στη στήριξη του ανθρώπου: Δύο νέες δομές για την πρόληψη και θεραπεία εξαρτήσεων, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2021–2027.

Ως Εδώ: Καταγγελίες-φωτιά για αυταρχισμό και κατάχρηση εξουσίας στο Λιμεναρχείο Τήνου

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων αποκαλύπτει σοβαρές καταγγελίες για προσβλητική και καταχρηστική συμπεριφορά του προϊσταμένου – Τοξικό κλίμα, απειλές και υπερκόπωση στο προσκήνιο.

Παράταση αιτήσεων στο ΕΑΠ για το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026

Λόγω υψηλού ενδιαφέροντος παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

ΑΟ Μυκόνου: Ανανέωσε έως το 2027 με Βαγγέλη Ζιάγκο, στοίχημα η καθιέρωση στη Basket League

Η Μύκονος συνεχίζει με τον αρχιτέκτονα της ανόδου της – Ο κόουτς Ζιάγκος παραμένει στο «τιμόνι» έως το 2027 με βλέμμα σταθερό στην κορυφή.

Μέγα Λιβάδι Σερίφου: Μια πολυμεσική έκθεση αναβιώνει την εποχή των μεταλλείων

Από το 1880 έως το 1960, η Σέριφος «μιλάει» για το παρελθόν της μέσα από εικόνες, ήχους και μνήμες στο Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού.

Νάξος: Έφυγε ο “Κρινακογιώργης, η Κωμιακή αποχαιρετά έναν δικό της άνθρωπο

Ο Γιώργος Χωριανόπουλος, ο άνθρωπος του ταξί, του κυνηγιού και της καθημερινότητας του χωριού, φεύγει πλήρης ημερών, αφήνοντας πίσω του αναμνήσεις, χαμόγελα και μια σιωπηλή απουσία.

ΑΝΠΟ Αμοργού: Αμοργιανές Καντάδες στα Κατάπολα, μία βραδιά με άρωμα δεκαετίας ‘80

Ο Αθλητικός Ναυτικός Πολιτιστικός Όμιλος Αμοργού μάς προσκαλεί σε μια περατζάδα μουσικής, ποίησης και μνήμης, ζωντανεύοντας τις καντάδες του χθες.

Πρόταση Ημέρας: Πένες με τηγανητά κολοκυθάκια και κασέρι, ή “alla Nerano” της ελληνικής μαμάς

Μια αγαπημένη συνταγή με ρίζες στην Ιταλία και καρδιά ελληνική. Κολοκυθάκια, κασέρι και κρέμα γάλακτος σε μια ζεστή, κρεμώδη μακαρονάδα γεμάτη νοσταλγία.

«Μπαμπά, τι φαΐ θα φάμε σήμερα;». Το νέο σπιτικό στέκι στη Χώρα Νάξου με καρδιά και ουσία

Όταν η καθημερινή ερώτηση του παιδιού γίνεται γευστική απάντηση για όλη την οικογένεια.

Naxos Meat: Μια νέα επιχειρηματική σελίδα για τη Νάξο, στήριγμα στην τοπική παραγωγή

Η οικογένεια Βασαλάκη επενδύει στον πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας το ντόπιο προϊόν με ποιότητα και όραμα

Νάξος – ΕΠΑΛ: Ο Ιορδάνης Κυριακίδης και ο Νικήτας Θεολογίτης αφήνουν πίσω τους μία τεράστια παρακαταθήκη

Μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες αφοσίωσης στην Τεχνική Εκπαίδευση, οι δύο διευθυντές συνταξιοδοτούνται, αφήνοντας πίσω τους ένα σχολείο ανοιχτό στη γνώση, στην καινοτομία και στις αξίες της τοπικής κοινωνίας.

Όταν τα Raptor συνάντησαν τη Νάξο – Μια τριήμερη εξόρμηση γεμάτη περιπέτεια και Κυκλαδίτικη ψυχή

Με 18 οχήματα και 70 μέλη, το Raptor Club Greece εξερεύνησε τις ομορφιές της Νάξου σε ένα μοναδικό Summer Tour γεμάτο εικόνες, προκλήσεις και φιλοξενία

Αμοργός – Σεισμός: “Ήρεμη η εικόνα”, λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Η δόνηση σημειώθηκε νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης, με εστιακό βάθος 15,6 χλμ – Δεν αλλάζει η εικόνα ύφεσης στην περιοχή, επισημαίνουν οι σεισμολόγοι

Εκτακτο: Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο ρήγμα Ανύδρου

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε 13 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού

Αποχαιρετούμε την Ειρήνη Βλησίδου, το “τελευταίο αντίο” (21/06) στο Χαλκί της Νάξου

Η Ειρήνη Βλησίδου, κόρη του Ιωάννη του Μαθηματικού, υπάλληλος του ΟΤΕ, έφυγε πρόωρα από τη ζωή – Η εξόδιος ακολουθία το Σάββατο 21 Ιουνίου στην Πρωτόθρονη

Στράτος Φουτάκογλου: «Αυτά είναι τα προβλήματα της Χώρας Νάξου και δεν μπορούν να περιμένουν» (video)

Σημαντικές παρεμβάσεις στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3. Από την απομάκρυνση των αφαλατώσεων και τα δημοτικά τέλη, έως την κατάσταση της παλιάς πόλης και την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα.

Η Τοσοδούλα χορεύει στη Νάξο – Μια παραμυθένια παράσταση από καρδιάς

Η μαθητική παράσταση του AlteR riTmo «Η Τοσοδούλα» ζωντανεύει στο Δημοτικό Θέατρο Ι. Καμπανέλλη στις 24 & 25 Ιουνίου, με παιδιά και εφήβους της Νάξου να χορεύουν τη φύση, τη φαντασία και τη δύναμη του παραμυθιού

Νάξος και Μικρές Κυκλάδες μπαίνουν στην εποχή του 1 Gbps, οπτικές ίνες σε 27 οικισμούς με το UFBB

Σε τροχιά ψηφιακού μετασχηματισμού το νησί – Πάνω από 2.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις αποκτούν υπερυψηλές ταχύτητες Internet μέσω FTTH