Κυριακή, 4 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΚυκλάδες: Ακυβέρνητο σκάφος βρέθηκε από την Ανδρο στην... Μύκονο

Κυκλάδες: Ακυβέρνητο σκάφος βρέθηκε από την Ανδρο στην… Μύκονο

|

Ακυβέρνητο ταχύπλοο το βράδυ της Παρασκευής (03/08) από το Στενό της Άνδρου βρέθηκε στο Στενό της Μυκόνου! – Αγωνία για τους τρεις επιβάτες – Κατέληξαν στην Τήνο 

Παρασκευή βράδυ ταχύπλοο σκάφος αναψυχής με επιβαίνοντες τρεις βούλγαρους πολίτες μετά από μηχανική βλάβη βρέθηκε ακυβέρνητο ανατολικά του Στενού της Άνδρου. Οι τρεις αλλοδαποί είχαν βγει προφανώς για βόλτα και δεν εκτίμησαν σωστά την κατάσταση. Ειδοποιήθηκε το λιμεναρχείο Άνδρου. Το λιμεναρχείο Άνδρου εξέτασε την περίπτωση να βγει σκάφος από το Κόρθι που ήταν πιο κοντά.

Όμως εκείνη την ώρα στο νυχτερινό πέλαγος φυσούσαν άνεμοι 8 Μποφώρ! Λόγω του μεγάλου κυματισμού και του δυνατού αέρα δεν ήταν εύκολο το εγχείρημα. Πριν όμως ληφθούν τελικές αποφάσεις στην Άνδρο διαπιστώθηκε πως ο δυνατός βόρειος άνεμος ξέσερνε το ακυβέρνητο σκάφος νότια στα ανοικτά της Τήνου. Η επιχείρηση επέστρεψε στην δικαιοδοσία του λιμεναρχείου Τήνου.

Το λιμεναρχείο Τήνου βγήκε τις πρωινές ώρες – που έκοψε ο αέρας – με το πλοιάριο του και σε συνεργασία με ιδιώτη, προσέγγισε το ταχύπλοο που είχε φτάσει στο Στενό μεταξύ Τήνου και Μυκόνου (!) και επέβλεψε στην ρυμούλκηση του σκάφους με τους βούλγαρους πολίτες από τον ιδιώτη στην Τήνο.

Τι αναφέρει το σχετικό δελτίο ενημέρωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά; ”  Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες οι Λιμενικές Αρχές Άνδρου,Τήνου και Μυκόνου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του Τ/Χ “PIRELLI” σημαίας Βουλγαρίας με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ νήσων Τήνου και Μυκόνου.

  Άμεσα απέπλευσε προς εντοπισμό του, περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, καθώς και το Ε/Π-Α/Ψ ”ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” ΝΤ25, όπου εντόπισαν το “PIRELLI”. Στη συνέχεια το ”ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” ρυμούλκησε το “PIRELLI” στο λιμένα Τήνου με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου κατέπλευσε με ασφάλεια και τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

  Από το Λιμεναρχείο Τήνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ταχύπλοου σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της μηχανικής βλάβης”

Με φωτογραφία και πληροφορίες από το enandro.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Οι μαθητές της Γ1 μυήθηκαν στα μυστικά της ζαχαροπλαστικής

Μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Νάξου έζησαν μια βιωματική εμπειρία μάθησης στο εστιατόριο “Δουκάτο”, μαθαίνοντας με τη βοήθεια δύο σεφ πώς η καρυδόπιτα γίνεται μάθημα συνεργασίας, δημιουργίας και χαράς

Αμερική – 100 μέρες Τραμπ: Η Νέα Υόρκη καθρέπτης των αλλαγών (μέρος 2ο)

Μία Ελληνίδα στην Νέα Υόρκη μας μεταφέρει τις σκέψεις της με αφορμή τις 100 πρώτες ημέρες παρουσίας του Τραμπ στο τιμόνι της Αμερικανικής ηγεσίας ( μέρος 2ο)

Π. Κουντούρης: “Οσοι ζουν στα νησιά καταλαβαίνουν την αγωνία των πλοιάρχων να δέσει το πλοίο” (video)

Κάθε προσέγγιση στα λιμάνια των Κυκλάδων είναι μια μάχη με τον καιρό και την ευθύνη – πίσω από κάθε επιτυχημένο δρομολόγιο, κρύβεται ανθρώπινη αγωνία και επαγγελματισμός - Ο Παναγιώτης Κουντούρης από τη Σίκινο μεταφέρει την αγωνία (video)

Σαντορίνη: Ξεκινά και φέτος τις δραστηριότητές του ο Ναυτικός Όμιλος

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών. Καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00 έως και τις 14:00.

Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων – «Ο μικρός Ερμής»: Ένα μοναδικό εκπαιδευτικό φεστιβάλ για γονείς και παιδιά

Η Ερμούπολη της Σύρου, γνωστή για την ιστορία της και την φιλοξενία της, θα φιλοξενήσει αυτό το μοναδικό φεστιβάλ της παιδιατρικής

Οι “Κυκλαδίτισσες” θα εγκαινιάσουν το ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας (video)

Η έκθεση «Κυκλαδίτισσες: Άγνωστες ιστορίες γυναικών των Κυκλάδων», περιγράφει την ιστορία, μέσα από τα μάτια των γυναικών των Κυκλάδων, από την αρχαιότητα μέχρι και τον 19ο αιώνα.

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;

Premier League: Κίνητρο και θέληση από τη Τσέλσι που ποντάρει και στην έδρα

Τσέλσι - Λίβερπουλ: Ακραία θέληση για τα «άστρα» στο 2.10! - Γιατί είναι φαβορί η Τσέλσι απέναντι στην πρωταθλήτρια Λίβερπουλ

Β. Φλεριανός: Ξεκινά το έργο που περίμενε μια ολόκληρη γενιά

Με χρηματοδότηση 2,28 εκατομμυρίων ευρώ, η Νάξος αποκτά επιτέλους το ενιαίο Αθλητικό Κέντρο που αξίζει στους αθλητές, τους συλλόγους και τη νεολαία της - Η τοποθέτηση του Βασίλη Φλεριανού

Πρόταση Ημέρας: Αρνί ρολό με σέσκουλα και μανιτάρια

Ο "γαστρονόμος" προτείνει ένα πιάτο όπου "ένα ένδοξο ρολό αρνιού με πλούσια, αρωματική σάλτσα, που την τρως με το κουτάλι"

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο

Μ. Καπίρης: Ως “Κλοπή” χαρακτηρίζει το ΠΔ που απαγορεύει την οικοδόμηση σε μικρούς οικισμούς

Σφοδρή αντίδραση από τον περιφερειακό Σύμβουλο Μιχάλη Καπίρη για το ΠΔ που "παγώνει" την οικοδόμηση σε οικόπεδα ακόμα και εντός νόμιμων οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων

Τάβλι – 11ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα: Ο Παναγιώτης “Βράχος” Σορώκος νέος πρωταθλητής!

Το κονκλάβιο στο Βατικανό μπορεί να περιμένει – στη Νάξο έχουμε νέο βασιλιά του τάβλι και το όνομά του γράφτηκε με ζάρια και μαεστρία!

Νάξος: Ο Προφήτης Ηλίας “ζητά βοήθεια” – Ένα μνημείο κινδυνεύει να σωπάσει

Ο ιστορικός ναός στην Παλιά Χώρα στέκει πληγωμένος από τον χρόνο και τη σιωπή, καθώς οι προσπάθειες αποκατάστασής του παραμένουν στάσιμες για πάνω από μία δεκαετία.

Golden Star Ferries: Ανεκτέλεστο και το απογευματινό δρομολόγιο του “Ανδρος Κουίν”

Στο λιμάνι της Ραφήνας θα παραμείνει σήμερα το "Ανδρος Κουίν" όπως ανακοίνωσε η Golden Star Ferries λόγω καιρικών συνθηκών

Διήμερο Πολιτισμού στη Νάξο με τα “Αξοπατήματα” και το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Η μουσική, ο χορός και τα έθιμα ενώνουν Κοζάνη και Νάξο σε ένα γιορτινό διήμερο πολιτιστικών ανταμωμάτων