Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΚρουαζιέρα: Εκτός Ελλάδας ελέω μεταναστευτικού

Κρουαζιέρα: Εκτός Ελλάδας ελέω μεταναστευτικού

|

Το μεταναστευτικό, με τις τρέχουσες εξελίξεις αποδεικνύεται ότι είναι το βασικότερο πρόβλημα. Γιατί ναι μεν οι μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας έχουν κάνει από πέρσι τα πλάνα τους για το 2018 όμως είναι ορατός ο κίνδυνος να αρχίσουν τις αλλαγές δρομολογίων, εκτός Ελλάδας και τις ακυρώσεις.

Σε μία περίοδο κατά την οποία η ελληνική κρουαζιέρα προσπαθεί να κάνει στην ουσία διαχείριση ζημιών ενόψει του 2018, το κρίσιμο θέμα του μεταναστευτικού, με κοινωνικές-οικονομικές και πολιτικές διαστάσεις,  λειτουργεί ανασταλτικά δημιουργώντας έντονο προβληματισμό στα στελέχη του κλάδου. Οι δυσοίωνες προβλέψεις για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα το 2017 φαίνεται να επιβεβαιώνονται  σύμφωνα με τα  επίσημα στοιχεία που περιλαμβάνουν στατιστικές έως τα τέλη Αυγούστου.

Στους 42 προορισμούς σημειώθηκαν  3.258 προσεγγίσεις μειωμένες κατά  24 % δηλαδή 1.032 προσεγγίσεις λιγότερες σε σύγκριση με  το 2016 και 4.422.679 επιβατοαφίξεις μειωμένες κατά 774.439,  ποσοστό 15 % συγκριτικά με τον περασμένο χρόνο. Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του κλάδου στην Ελλάδα οι ενδείξεις για το 2018 δείχνουν να είναι  πλησίον στο 2017 με ίσως μικρή βελτίωση.

«Το 2018 δεν φαίνεται να είναι πολύ καλύτερο γιατί είναι άγνωστο πόσο θα βελτιωθούν οι καταστάσεις στη γείτονα Τουρκία, τι μέλλει γενέσθαι με την τρομοκρατία, μεταναστευτικό, αλλά και την γενικότερη οικονομική κρίση» επεσήμαναν πριν από λίγες εβδομάδες. Τελικά το μεταναστευτικό, με τις τρέχουσες εξελίξεις αποδεικνύεται ότι είναι το βασικότερο πρόβλημα. Γιατί ναι μεν οι μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας έχουν κάνει από πέρσι τα πλάνα τους για το 2018 όμως είναι  ορατός ο κίνδυνος να αρχίσουν τις αλλαγές δρομολογίων, εκτός Ελλάδας και τις ακυρώσεις.

«Χτυπώντας τον κώδωνα για μια φορά ακόμη βλέποντας το μεταναστευτικό πρόβλημα να οξύνεται ιδιαίτερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πρέπει τα αρμόδια υπουργεία αλλά και οι τοπικοί άρχοντες να χειριστούν το θέμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γνωρίζουμε όλοι τα αρνητικά αποτελέσματα στην κρουαζιέρα για το 2017 που σύντομα θα επισημοποιηθούν, αναλογιζόμενοι βέβαια τις αιτίες που συνέβαλαν σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα, μας ανησυχεί ιδιαίτερα το μεταναστευτικό μετά την εξέλιξη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τελευταίως» επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, Θεόδωρος Κόντες:

«Η συμπεριφορά των γειτόνων μας στο θέμα αυτό και όχι μόνο μας προβληματίζουν ιδιαίτερα γιατί πιστεύουμε ότι αν ηρεμίσουν τα πνεύματα και διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο το μεταναστευτικό μπορεί το ανατολικό Αιγαίο να γίνει ο πρώτος προορισμός κρουαζιέρας, με την πολυνησία που διαθέτει, την Ελληνική και Τούρκικη ακτογραμμή μια που τα αξιοθέατα και μνημεία έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον διεθνώς. Πρέπει άμεσα να παρθούν αποφάσεις για τη σωστή διαχείριση και καλή γειτονία ούτως ώστε να βελτιωθεί άμεσα η παρούσα εικόνα και να αρχίσει να υπάρξει και πάλι ενδιαφέρον στην κρουαζιέρα με τους πλέον ενδιαφέροντες προορισμούς από το 2018 σταδιακά, φθάνοντας στα επιθυμητά αποτελέσματα του παρελθόντος και ει δυνατόν να υπερβούν σημαντικά» και προσθέτει:

«Πιο συγκεκριμένα για το μεταναστευτικό δεν υπάρχουν προτάσεις βελτίωσης παρόλες τις παρεμβάσεις μας και τα γεγονότα που συμβαίνουν. Ακόμη υπάρχουν στην σκέψη των tour operators οι εικόνες του προσφυγικού δράματος μέσα στο λιμάνι του Πειραιά, πρόσφατα η προσωρινή εγκατάσταση στην προβλήτα κρουαζιέρας του Κατάκολου, αλλά και τα πρόσφατα γεγονότα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου- Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος, Κως κλπ. Διάφορες προτάσεις για φιλοξενία σε επιβατηγά πλοία σε συγκεκριμένους προορισμούς με πλήρη control που είχαν γίνει στο παρελθόν είχαν πέσει στο κενό. Χάθηκαν περίπου δύο χρόνια και ακούμε τώρα πάλι ότι θα ξανά εξετασθεί το θέμα να φιλοξενηθούν σε πλοία. Ίσως δεν υπήρχαν στο παρελθόν τα κατάλληλα πλοία αλλά και οι ανάλογοι πλοιοκτήτες.»

Ο Θεόδωρος Κόντες κάνει έκκληση προς την κυβέρνηση για την άμεση  αντιμετώπιση της κατάστασης:

«Βέβαια η κατάσταση έχει επιδεινωθεί τελευταίως δραματικά, με την απαγόρευση διακίνησης στην ενδοχώρα, αλλά και την άρνηση των περισσοτέρων Ευρωπαίων να δεχθούν ποσοστό όπως είχε συμφωνηθεί. Έτσι λοιπόν η ασφυξία εντείνεται στα νησιά μας και η ζημιά για τον θαλάσσιο τουρισμό προβλέπεται να μεγεθυνθεί. Είναι άκρως επείγον λοιπόν η σωστή διαχείριση στο πρόβλημα αυτό για να προλάβουμε μεγαλύτερο κακό τα επόμενα χρόνια στον θαλάσσιο τουρισμό μας.

Απαιτούμε άμεση αντιμετώπιση».

Τα συνολικά έσοδα από την κρουαζιέρα στα ελληνικά λιμάνια υπολογίζονται στα 489 εκατ. ευρώ για το 2015, έτος για το οποίο υπάρχουν στοιχεία. Η Ελλάδα αν και είναι  ο 4ος δημοφιλέστερος προορισμός στην Ευρώπη, είναι  μόλις 8η σε έσοδα. Η κρουαζιέρα φέρνει στις ελληνικές ακτές  το 10% των τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας, αλλά μόνο το 3% των συνολικών τουριστικών εσόδων.

Οι τουρίστες

Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα της διαΝΕΟσις στην Ελλάδα 42 λιμάνια φιλοξενούν κάθε χρόνο 5,2 εκατομμύρια κινήσεις επιβατών σε 4.300 κρουαζιέρες. «Κινήσεις επιβατών», παρεμπιπτόντως, αποκαλούνται οι στάσεις που κάνει κάθε επιβάτης σε λιμάνια κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας του. Ένα κρουαζιερόπλοιο 1.000 επιβατών που κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του ελλιμενίζεται σε τέσσερα λιμάνια μετρά 4.000 «κινήσεις επιβατών». Αυτό είναι και το χρησιμότερο μέγεθος για την αγορά της κρουαζιέρας.

Περισσότεροι από δύο  εκατομμύρια μεμονωμένοι ταξιδιώτες φτάνουν στα ελληνικά λιμάνια με κρουαζιερόπλοια κάθε χρόνο, αλλά το επίσημο στοιχείο  που αφορά την αγορά είναι το πόσες στάσεις -«κινήσεις» κάνουν αυτοί οι επιβάτες στα λιμάνια μας. Ο αριθμός  αυτός τα τελευταία χρόνια είναι λίγο-πολύ σταθερό γύρω στα 5-5,5 εκατομμύρια κινήσεις. Από αυτά τα 42 λιμάνια μόνο 6 λειτουργούν ή λειτούργησαν στο πρόσφατο παρελθόν ως λιμένες αφετηρίας: Ο Πειραιάς, το Ηράκλειο, η Θεσσαλονίκη, η Ρόδος, το Λαύριο και η Κέρκυρα. Η Ελλάδα έχει μερίδιο περίπου 11% στις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στη Μεσόγειο, αλλά μόνο 8% στον αριθμό των επιβατών και μόλις 6% σε αριθμό home-portings. Την ίδια ώρα, το 50,4% των home-portings της Μεσογείου γίνονται στους 7 λιμένες αφετηρίας της Ιταλίας και το 31,4% στους 15 λιμένες αφετηρίας της Ισπανίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτακτο – Αταλάντη: Σεισμός τώρα (4,8 R), έγινε αισθητός στην Αττική

Σεισμική δόνηση 4,8 R στην Αταλάντη - Αισθητός στην Αττική - Τι λένε οι ειδικοί

Κύθνος – Βρυόκαστρο: Σημαντικά ευρήματα ήρθαν στο φως

Οι εργασίες της τελευταίας περιόδου εστίασαν στην ανασκαφή των κτηρίων της Ακρόπολης που είχαν έρθει στο φως κατά το 2021

Αμοργός: Εκεί όπου η προστασία του περιβάλλοντος συναντά την παράδοση

Στην Αμοργό ανταμώνουν το «Αμοργόραμα» και η «Γιορτή του Ψαρά»..Πότε; Τι θα συμβεί;

Στοίχημα – Ελλάδα (μπάσκετ): Πάμε ΟΑΚΑ και ποντάρουμε στον Αγραβάνη

Η πρόταση του Foxbet.gr έχει ... άρωμα μπάσκετ: Ξανά με Αγραβάνη και επιλογή στα φάουλ

Η συνηγορία του ποδοσφαίρου ή κάποιοι δικοί μου ηγέτες-ήρωες ποδοσφαιριστές…

Αρθρο του Ναξιώτη καθηγητή Λαογραφίας Μανώλη Σέργη με θέμα τους ποδοσφαιρικούς μας ήρωες

Fraport: Ζητάει αποζημίωση από το Ελληνικό δημόσιο για (άγνωστα) προβλήματα στα αεροδρόμια

Aπειλεί το ελληνικό δημόσιο η Fraport με αξίωση αποζημιώσεων για προβλήματα στα 14 αεροδρόμια

Εκλογές 2023 – Γ. Βρούτσης: Επίσκεψη στην Τήνο

Ο Γιάννης Βρούτσης - υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων - βρίσκεται στην Τήνο

Μύκονος: Κι όμως ανεστάλη η κατεδάφιση ακινήτου (!!!)

Δικαστήριο έδωσε 15νθήμερη προθεσμία στον ιδιοκτήτη να κατεδαφίσει, μόνο που η υπόθεση έχει τελεσιδικήσει... προ διετίας.

Ουκρανία – Χερσώνα: Στις στέγες πέρασαν τη νύχτα οι κάτοικοι

Από εκρηκτικό μηχανισμό προκλήθηκε η κατάρρευση του φράγματος Νόβα Καχόβκα στην Ουκρανία, σύμφωνα με ειδικούς - Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Χερσώνα

Κορυδαλλός: ξεκαθάρισμα λογαριασμών με δύο νεκρούς

Από την επίθεση έπεσαν νεκροί οι Δ.Μ και Β.Ρ. Ο τελευταίος ήταν γνωστός στις Αρχές για τη συμμετοχή του σε ομάδες εκβιαστών και, στο παρελθόν, είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία

Ταβέρνες σε Νάξο και Ηρακλειά ανάμεσα στις καλύτερες της Ελλάδας

Τα 33 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες παραδοσιακής κουζίνας στην Ελλάδα - Ποιες είναι στις Κυκλάδες

Νάξος – Μάιος: Οι κρατήσεις που δεν … εμφανίστηκαν και ο σωστός προγραμματισμός για οικονομικά εισιτήρια (video)

Μιχ. Κρητικός και Στ. Καπίρης μιλούν στο Mega για τις... ναξιώτικες προσδοκίες για το καλοκαίρι! (video)

Η Νάξος λέει “αντίο” στον μουσικό Νίκο Στεφ. Μαστρογιαννόπουλο

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 3.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Χώρας Νάξου.

Νάξος: Περίοδος 50 ημερών, μεγάλα κόστη, δυσκολία εύρεσης προσωπικού (video)

Νάξος... Μιχάλης Κρητικός και Δημήτρης Καπούνης μιλάνε στο OPEN για τις προσδοκίες του φετινού καλοκαιριού και για τα προβλήματα πρωτογενή τομέα (video)

SeaJets: Από αύριο (02/06) το Speedrunner Jet στη γραμμή Μύκονο – Πάρο – Νάξο

Τι αλλάζει από αύριο Παρασκευή 2 Ιουνίου στα δρομολόγια της Sea Jets με επίκεντρο το Speedrunner Jet και το Champion Jet 1

Τήνος: Ακούμπησαν “Αικατερίνη Π” και “Champion Jet 1”, παραμένουν στο λιμάνι

Δεν υπάρχουν τραυματίες μόνο μικρές υλικές ζημιές - Καθυστερεί η αναχώρησή τους έως ότου επιθεωρηθούν και πάρουν βεβαίωση αξιοπλοΐας

Διεθνής ο Ναξιώτης ποδοσφαιριστής Γιάννης Μαργαρίτης

Ντεμπούτο απόψε του Γιάννη Μαργαρίτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Socca της Γερμανίας

Νάξος: “Παραδόθηκε” ο δρόμος στην έξοδο του λιμανιού

Νωρίτερα και παρά την βροχή παραδόθηκε ο δρόμος στην έξοδο του λιμανιού της Νάξου - Τέλος η αμφιδρόμηση στην Παπαβασιλείου

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Πάρος και Νάξος συγκεντρώνουν τους περισσότερους επισκέπτες

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Πάρος, η Νάξος, οι Κυκλάδες αλλά και η Πελοπόννησος με την Εύβοια, είναι οι τοποθεσίες που αναμένεται εφέτος να κινηθούν με σημαντικές πληρότητες.

Σαντορίνη: 37χρονος έπεσε από εξώστη στο Ημεροβίγλι

Νεκρός 37χρονος που έπεσε από εξώστη στο Ημεροβίγλι - Τα κάγκελα υποχώρησαν και ο 37χρονος έπεσε από μεγάλο ύψος στο κενό