Τετάρτη, 20 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΙος: Αίσιο τέλος στη μίνι - περιπέτεια των δώδεκα επιβατών

Ιος: Αίσιο τέλος στη μίνι – περιπέτεια των δώδεκα επιβατών

|

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τους 12 επιβάτες θαλαμηγού που βυθιζόταν ανοιχτά της Ίου και προκάλεσε συναγερμό στο Λιμενικό Σώμα και όχι μόνο

Από χθες είχαμε την αναφορά για ανάγκη βοήθειας σε θαλαμηγό που αντιμετώπιζε πρόβλημα ανοιχτά της Ιου με τις καιρικές συνθήκες να μην είναι και οι καλύτερες δυνατές… Οπως είχαμε διαβάσει σε κάποιο δυνατό κύμα, είχαμε εισροή υδάτων στο σκάφος με αποτέλεσμα να αρχίζει να βυθίζεται. Εδωσε SOS και ανάμεσα στα σκάφη που κινήθηκαν ήταν και το Express Scopelitis που άφησε το τακτικό του δρομολόγιο καθότι ήταν έξω από τη Νάξο προς την Ηρακλειά ενώ και το σκάφος του Λιμενικού Σώματος Νάξου έτρεξε προς βοήθεια..

Τελικά, με την αρωγή και ιδιώτη (βλ “Αγγελής”, από τη Κάλυμνο ) οι δώδεκα επιβάτες (ανάμεσά τους και παιδιά) αποβιβάστηκαν από την θαλαμηγό, η οποία αργά το βράδυ έφτασε στο λιμάνι της Ιου. Οσο για τους επιβάτες (11) μεταφέρθηκαν με το σκάφος του Λιμενικού στην Ιο όπου και μετά την εξέταση από τους γιατρούς στο Κέντρο Υγειας, φιλοξενήθηκαν σε κατάλυμα με μέριμνα του ιδιοκτήτη…

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο ενημέρωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ίου, για εισροή υδάτων από την πλώρη του Θ/Γ ”ΔΗΝΙ” Ν.Π. 12265 στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Ίου, με δώδεκα (12) επιβαίνοντες. Στην περιοχή έπνεαν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7-8 BF.
Άμεσα για το σημείο απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Τ/Χ-Α/Ψ ”ΣΟΟΥΛ” Τ.Π.1659Ε’, το Ε/Γ-Ο/Γ ”ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ” Ν.Π.10576 και το Α/Κ “ΑΓΓΕΛΗΣ” Ν. Καλύμνου 525.
Οι έντεκα (11) από τους επιβαίνοντες επιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όλοι καλά στην υγεία τους και αποβιβάστηκαν στο λιμένα Ίου, όπου εξετάστηκαν από ιατρούς του Κέντρου Υγείας Ίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε καταλύματα με μέριμνα του ιδιοκτήτη, ενώ το ”ΔΗΝΙ”, με επιβαίνοντα τον Κυβερνήτη του, ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ ”ΑΓΓΕΛΗΣ” στο λιμένα Ίου όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Λίγη ώρα αργότερα, με μέριμνα της οικείας Λιμενικής Αρχής πραγματοποιήθηκε η ανέλκυση του εν λόγω σκάφους στην προτέρα κατάσταση εντός θάλασσας, από γερανοφόρο όχημα καθώς και απάντληση των υδάτων από ιδιωτικό βυτιοφόρο όχημα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Λιμεναρχείο Ίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΔΗΝΙ” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ίου, ποντίστηκε προληπτικά, πλωτό φράγμα περιμετρικά του σκάφους.
 
Να ευχατιστήσουμε φίλο της Ιστοσελίδας για την παροχή φωτογραφιών από την ώρα της προσπάθειας περισυλλογών ναυαγών από το ημιβυθισμένο σκάφος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δονούσα: Η αθέατη πινελιά του Αιγαίου

Ένα νησί-καταφύγιο με μνήμες πολιτισμού και τοπία αυθεντικής ομορφιάς. Ιστορία, μονοπάτια και παραλίες που ταξιδεύουν τον επισκέπτη σε έναν κόσμο λιτών απολαύσεων

Κύπελλο Ελλάδας: Πανιώνιος – Ηρακλής και το ισόπαλο 3.10 που… γυαλίζει στο μάτι

Μεγάλη μάχη για την πρόκριση στη League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας – Ο «Ιστορικός» φαβορί, αλλά ο Ηρακλής διψά για την έκπληξη.

Δικαίωση για τη Νάξο: Απομακρύνεται το συρματόπλεγμα από τον Ναό του Απόλλωνα

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Νάξου έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα του Δήμου και διέταξε την απομάκρυνση της παράνομης περίφραξης που αλλοίωνε τον εμβληματικό χώρο στα Παλάτια.

Νάξος: Συνεδριάζει το Συμβούλιο Κορωνίδας, παρέμβαση για καθαρισμό στο Δημοτικό Σχολείο μετά την πυρκαγιά

Η Κοινότητα Κορωνίδας καλεί σε τακτική συνεδρίαση, ενώ παράλληλα ζητά άμεσες ενέργειες για την προστασία του Δημοτικού Σχολείου Κωμιακής, μετά το πρόσφατο περιστατικό φωτιάς στον περιβάλλοντα χώρο.

Νάξος – Κινηματογραφική Λέσχη: «Επτά Αινίγματα για τον Ντετέκτιβ Χάρι» απόψε (20/08) με τον αξέχαστο Gene Hackman

Την Τετάρτη 20 Αυγούστου στις 9:30 μ.μ., στην αυλή της πρώην Σχολής Ουρσουλινών, συνεχίζεται το κινηματογραφικό αφιέρωμα με την ταινία «Night Moves» του Άρθουρ Πεν.

Με Προμπονά και Καρλοβιτς συνεχίζει δυνατά ο ΑΜΣ Φιλωτίου

Ο έμπειρος κόουτς Γιώργος Προμπονάς και ο φυσικοθεραπευτής Ευάγγελος Καρλοβιτς ανανεώνουν τη συνεργασία τους με τον ΑΜΣ Φιλωτίου «Ο ΖΕΥΣ», κρατώντας την ομάδα σε υψηλό επίπεδο.

11.500 καταγγελίες μέσω MyCoast: Οι πολίτες «ελεγκτές» των ελληνικών παραλιών

Ξαπλώστρες χωρίς άδεια, απουσία ναυαγοσωστών και εμπόδια στην ελεύθερη πρόσβαση – Ποιες περιοχές «φιγουράρουν» στην κορυφή της αυθαιρεσίας.

Νικόλας Πιτταράς: Ο κτηνοτρόφος της Νάξου που ονειρεύεται «το καλύτερο τυρί του κόσμου»

Από μια μοσχίδα στο Κουρουνοχώρι στις Μέλανες, σε μια από τις μεγαλύτερες φάρμες των Κυκλάδων – Η ιστορία μιας οικογένειας που κρατά ζωντανή την τυροκομική παράδοση.

Ρομποτική Ριζική Νεφρεκτομή: Καινοτόμος Προσέγγιση για τον Καρκίνο Νεφρού

Η ρομποτική ριζική νεφρεκτομή προσφέρει ελάχιστη επεμβατικότητα και ταχύτερη ανάρρωση στους ασθενείς με καρκίνο νεφρού.

Λέσβος: 57χρονος ομολόγησε τέσσερις εμπρησμούς ανήμερα Δεκαπενταύγουστου

Ο δράστης έβαλε φωτιές σε χωράφια, σε υπαίθριους χώρους και σε νταλίκα με ζωοτροφές – Επικαλέστηκε αντεκδίκηση και «θολωμένη σκέψη».

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι