Παρασκευή, 22 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΧίος: Πρόσκρουση "Διαγόρα" στο λιμάνι

Χίος: Πρόσκρουση “Διαγόρα” στο λιμάνι

|

Στον μεσαίο προβλήτα του κεντρικού λιμανιού της Χίου προσέκρουσε, χθες βράδυ, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας», κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης, χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός. 

Ανησύχησαν για λίγο, αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Αναφερόμαστε στην πρόσκρουση στον μεσαίο προβλήτα του κεντρικού λιμανιού της Χίου χθες βράδυ, του «Διαγόρα», κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης, χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός. Από την πρόσκρουση δημιουργήθηκε στρέβλωση στο δεξί πρυμναίο μέρος του πλοίου, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε εισροή υδάτων. Στο «Διαγόρας» διενεργήθηκε επιθεώρηση από το τοπικό κλιμάκιο επιθεώρησης και μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, το πλοίο απέπλευσε για συνέχιση του δρομολογίου για Πειραιά με διακόσιους είκοσι πέντε επιβάτες.

Τι αναφέρει το σχετικό δελτίο ενημέρωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά; (φωτογραφία Ιστοσελιδα “Πολίτης”

“Προσέκρουσε, βραδινές ώρες χθες, το Ε/Γ-Ο/Γ ”ΔΙΑΓΟΡΑΣ’ Ν.Π. 12520  στον μεσαίο προβλήτα του κεντρικού λιμένα Χίου, κατά τη διαδικασία πρυμνοδέτησης του. Στο ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από λιμένα Μυτιλήνης με επόμενο και τελικό προορισμό το λιμένα Πειραιά, επέβαιναν εκατόν είκοσι επτά (127) επιβάτες, καθώς και δεκατρία (13) Ι.Χ., είκοσι δύο (22) φορτηγά και τέσσερα (04) Δ/Κ.

Από την πρόσκρουση δημιουργήθηκε στρέβλωση στο δεξί πρυμναίο μέρος του πλοίου μήκους εβδομήντα (70) περίπου εκατοστών, σε ύψος ενάμιση (1,5) περίπου μέτρου πάνω από την ίσαλο γραμμή, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων και θαλάσσια ρύπανση. Άμεσα διενεργήθηκε επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Χίου και αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΔΙΑΓΟΡΑΣ’, ενώ μετά από προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα το πλοίο απέπλευσε για συνέχιση του δρομολογίου με διακόσιους είκοσι πέντε (225) επιβάτες.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Δήμος Αμοργού απαντά

Ο Δήμος Αμοργού δεν διώκει ποινικά και δεν ασκεί καμία καταγγελία κατά του κ. Ιάσωνα Αποστολόπουλου ή τρίτου

Παρά την πτώση της τιμής του Dogecoin, οι χρήστες του PAXMINING εξακολουθούν να κερδίζουν 6.800 δολάρια ημερησίως — Κυκλοφόρησε νέο συμβόλαιο εξόρυξης DOGE

Παρά την πτώση της τιμής του Dogecoin, οι χρήστες του PAXMINING εξακολουθούν να κερδίζουν 6.800 δολάρια ημερησίως — Κυκλοφόρησε νέο συμβόλαιο εξόρυξης DOGE

Σε οριακό σημείο οι αγρότες με το ΟΣΔΕ 2025 – Κίνδυνος απώλειας ενισχύσεων τον Οκτώβριο

Γραφειοκρατία, τεχνικά προβλήματα και το «αγκάθι» του ΑΤΑΚ απειλούν την έγκαιρη πληρωμή – Οργή στον αγροτικό κόσμο

Φεστιβάλ Νάξου 2025: «Ο Γιάννης το Βούδι» στον Πύργο Μπαζαίου

Η συγκλονιστική παράσταση της Ναξιώτισσας Ευαγγελίας Γατσωτή ανεβαίνει στο Φεστιβάλ Νάξου την Κυριακή 24 Αυγούστου

Τουρκία: Άδεια για Θεία Λειτουργία (23/08) στην Παναγία Σουμελά

Οι τουρκικές αρχές επέτρεψαν ξανά τη Λειτουργία στα «Εννιάμερα της Παναγίας» – Θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών

Σαντορίνη: Πρώτη παρουσίαση του «Ελαιολάδου Σαντορίνης»

Ο πρόεδρος Μάρκος Καφούρος παρουσίασε το νέο προϊόν υγείας στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού Πολυτελείας

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Στα ύψη οι τιμές κατοικιών στα ελληνικά νησιά – Πρωταθλήτρια η Μύκονος με 7.143 €/τ.μ.

Ανοδικές οι τάσεις σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη και Ιόνιο – Άλματα έως και 50% μέσα σε έξι χρόνια (πίνακας)

Επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος Στ. Παπασταύρου στην Αμοργό και τα ακριτικά νησιά Λιάδια, Κίναρο και Λέβιθα

Στο επίκεντρο το νέο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο «Νότιο Αιγαίο 1 – Νότιες Κυκλάδες» και η πρωτοβουλία «Αμοργόραμα»

Φιλώτι Νάξου: Βραδιά μνήμης (22/08) για την ποιήτρια Ειρήνη Μαστοροπούλου – Ναυπλιώτη

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου τιμά την ποιήτρια που ύμνησε με τους στίχους της τη ζωή, την αγάπη και τον τόπο της

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι