Σάββατο, 16 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαH Golden Star Ferries ποντάρει στη ταχύτητα και απέκτησε το τριμαραν «Kripto...

H Golden Star Ferries ποντάρει στη ταχύτητα και απέκτησε το τριμαραν «Kripto Eclipse»

|

Η Golden Star Ferries προχώρησε στην αγορά δεύτερου ταχύπλοου, του πρώτου στο κόσμο τριμαράν που έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 470 επιβατών και ταχύτητα 40 κόμβων – Σχέδια για την επόμενη χρονιά στο λιμάνι της Ραφήνας 

Η σεζόν για την Golden Start Ferries πήγε καλά όσον αφορά το εγχείρημα της επένδυσης των ταχύπλοων… Το SuperRunner πήγε μία χαρά και με δεδομένο ότι είναι η γνωστή η επιθυμία της «Sea Jet» να επενδύσει στη συγκεκριμένη γραμμή, οι αδελφοί Στεφάνου, αγόρασαν ένα ακόμα ταχύπλοο, που από το επόμενο καλοκαίρι θα ταξιδεύει στις Κυκλάδες με τα σινιάλα της «Golden Star Ferries».

Πρόκειται για το τριμαράν «Kripto Eclipse», το οποίο μέχρι τώρα ταξίδευε στην Αδριατική, κάνοντας δρομολόγια μεταξύ Ντουμπρόβνικ και Σπλιτ. Η συμφωνία ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο και σύντομα το πλοίο θα καταπλεύσει στον Πειραιά, προκειμένου να γίνουν οι όποιες μετασκευές, οι απαραίτητες συντηρήσεις και η βαφή του με τα χρώματα της νέας του εταιρίας.

Το νέο ταχύπλοο δεν μεταφέρει αυτοκίνητα, αλλά μόνον επιβάτες! Κατασκευάστηκε το 2002, έχει μήκος 54,5 μ. πλάτος 15,8 μ. και βύθισμα περίπου 2 μ. Έχει μεταφορική ικανότητα 473 επιβάτες και ταχύτητα που πλησιάζει τους 40 κόμβους. Φέρει σημαία Κροατίας και αυτή την εποχή είναι αγκυροβολημένο στο Σπλιτ.

Τα σκάφη τριμαραν, έχουν τρεις γάστρες (πλωτήρες), που δεν πλανάρουν μεν, αλλά μπορούν να αναπτύξουν μεγάλες ταχύτητες σε συμβατική πλεύση λόγω της ελάχιστης τριβής τους στο νερό. Επιπλέον, διαθέτουν πολύ μεγάλη εγκάρσια ευστάθεια, χρειάζονται μικρότερη ισχύ κινητήρων σε σχέση με άλλα σκάφη του ιδίου μήκους και προσφέρουν μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Με τα νέα αυτά δεδομένα λοιπόν, ο ανταγωνισμός στην γραμμή-φιλέτο από Ραφήνα προς τα δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων, προβλέπεται ότι το καλοκαίρι του 2018, θα πάρει διαστάσεις… «μάχης» με κονταροχτυπήματα ως προς τις ώρες των δρομολογίων, τις θέσεις αγκυροβολίας στο ήδη κορεσμένο λιμάνι της Ραφήνας και κυρίως, ως προς τις τιμές των εισιτήριων.

Και κάτι ακόμα. Στην Άνδρο συζητείται αρνητικά το γεγονός ότι αμέσως μετά το τέλος της θερινής περιόδου και την απομάκρυνση των ταχυπλόων, οι δυο εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην γραμμή Ραφήνας-Άνδρου αύξησαν αμέσως την τιμή των εισιτήριων, ενώ είχαν αφήσει να εννοηθεί το καλοκαίρι ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί και κυρίως χωρίς να υπάρξει αύξηση στην τιμή του πετρελαίου. Επίσημες αντιδράσεις για αυτή την απόφαση των ακτοπλόων που πλήττει κυρίως τους  μόνιμους κάτοικους του νησιού από τον Δήμο, την Περιφέρεια και τους φορείς δεν υπάρχει μέχρι στιγμής, άλλα η δυσφορία είναι έντονη!

Εκτιμήσεις για τη νέα χρονιά

Τι θα γίνει τη νέα χρονιά κανείς δεν ξέρει. Το λιμάνι της Ραφήνας έχει θεωρητικά 7 θέσεις. Οι τρεις εταιρείες, Fast Ferries, Golden Star Ferries και Sea Jet, ζητούν 9!!! Για τρία πλοία ζητά η FastFerries! Για τρία πλοία η Sea Jet! Και για τρία πλοία η Golden Star Ferries! Ας αφήσουμε στην άκρη τα δρομολόγια που όλοι ζητούν να φεύγουν μέσα σε μια ώρα!!! Αν δεν συνεννοηθούν θα «βουλιάξει» το λιμάνι!!! Τι γίνει στο λιμάνι κανείς δεν ξέρει. Τι θα κάνει το ΣΑΣ και το υπουργείο; Κανείς πάλι δεν ξέρει. Τι θα κάνει ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας. Κι εδώ κανείς δεν ξέρει. Άλλωστε όλοι αυτοί δεν ήξεραν και εφέτος τι έκαναν. Γιατί να ξέρουν για του χρόνου;

Όλας οι συζητήσεις μέχρι στιγμής για τις θέσεις και τα πλοία είναι στον αέρα. Κάποιοι ζητούν να φύγει το Tera από την Ραφήνα. Κάτι που η Sea Jet δεν το συζητά μετά από την εφετινή παρουσία του. Η Sea Jet θα βάλει νέο ταχύπλοο, το Champion, στη σήμερα γνωστή διαδρομή της μέχρι Σαντορίνη. Αλλά θέλει και ένα ακόμα τοπικό για Άνδρο. Το οποίο όμως αν έρθει σε κάποια συνεννόηση ίσως να μην το βάλει. Ή, μπορεί να το βάλει μετά τις 8:15’…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στον ΧΥΤΑ Νάξου (video)

Η έγκαιρη επέμβαση απέτρεψε την εξάπλωση της πυρκαγιάς παρά τους δυνατούς ανέμους (video)

Νάξος: Νεκρή χελώνα Caretta caretta από χτύπημα προπέλας

Λίγες μέρες μετά τις θετικές ειδήσεις για φωλιές χελωνών στο νησί, ένα νέο περιστατικό υπενθυμίζει την ανάγκη προστασίας τους

Νάξος – Ο Αγγειοχειρουργός Γιώργος Σφυρόερας τη Δευτέρα 18 Αυγούστου στο “Naxos Medical”

Ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Σφυροέρας διαθέσιμος για ραντεβού – Εξειδικευμένες εξετάσεις και θεραπείες

Το ΕΚΠΑ σύμβουλος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την προστασία της Καλντέρας Σαντορίνης

Ερευνητικό έργο έξι μηνών για την ανάλυση κατολισθητικών κινδύνων και την εφαρμογή μέτρων πρόληψης σε σημεία υψηλής διακινδύνευσης

«Η Αμοργός που έζησα», παρουσίαση του βιβλίου του Νικολάου Σίμου από τον “Σημωνίδη’

Κυριακή 17 Αυγούστου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμοργού υποδέχεται την πολύτιμη μαρτυρία ζωής και μνήμης ενός γνήσιου Αμοργιανού

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Κάτω Κουφονήσι: Ένας ναός κρυμμένος στη γη, φάρος πίστης κάθε Δεκαπενταύγουστο και ο “Σκοπελίτης” (video)

Από την εποχή της τουρκοκρατίας έως σήμερα, η παράδοση και η αγάπη των κατοίκων κρατούν ζωντανή τη γιορτή της Παναγίας, με τον «Σκοπελίτη» να τιμά κάθε χρόνο το μικρό εκκλησάκι. (video)

Πάρος – Κατερίνα Μονογυιού: Στην Παναγία Εκατονταπυλιανή εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων

Με κατάνυξη και συγκίνηση στους λαμπρούς εορτασμούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πάρο.

Η Νάξος τιμά τον Ιάκωβο Καμπανέλλη μέσα από τη ματιά του Μανόλη Σέργη

Παρουσίαση του βιβλίου Μελέτες Ναξιακής Λαογραφίας τ. Ε΄ – Μια γέφυρα ανάμεσα στη θεατρική δημιουργία και τη λαογραφία.

Κωμιακή: Φωτιά δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο σβήστηκε άμεσα

Η γρήγορη επέμβαση κατοίκων και Πυροσβεστικής απέτρεψε τραγωδία ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Ρεκόρ αφίξεων τον Ιούλιο στη Νάξο: +7,2% οι επιβάτες – Στο «κόκκινο» το λιμάνι και οι υποδομές

Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου δείχνουν νέα άνοδο στην επιβατική και οδική κίνηση, αλλά και αυξανόμενη πίεση σε λιμάνι και οδικό δίκτυο, επηρεάζοντας την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Θυρανοίξια στο ανακαινισμένο μοναστηριακό συγκρότημα των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στο Γλινάδο Νάξου

Παρουσία του Βουλευτή Κυκλάδων Μάρκου Καφούρου και πλήθους πιστών – Συγχαρητήρια σε Μητρόπολη, Τοπική Αυτοδιοίκηση και εθελοντές

Καθυστερήσεις, χαμένα δρομολόγια και δύο μέρες «αναγκαστική παραμονή» – Η περιπέτεια επιβάτη με το Blue Star Delos

Αναγνώστης του naxospress καταγγέλλει την πολύωρη καθυστέρηση του πλοίου που τον οδήγησε να χάσει τη μετεπιβίβαση για την Ηρακλειά, με σοβαρές οικονομικές και ψυχολογικές συνέπειες.