Παρασκευή, 13 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαGolden Star Ferries: Αύριο (06/07) το πρώτο δρομολόγιο του "Andros Queen"

Golden Star Ferries: Αύριο (06/07) το πρώτο δρομολόγιο του “Andros Queen”

|

Η ώρα έφτασε…

Ξεκινάει δρομολόγια αύριο Πέμπτη 6 Ιουλίου το F/B “Andros Queen” της Golden Star Ferries στη γραμμή Ραφήνα – Άνδρο – Τήνο – Μύκονο.

Το πλοίο ολοκλήρωσε τη μετασκευή του στο Πέραμα και βρίσκεται ήδη στη Ραφήνα. Απομένουν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες και θα λύσει κάβους εκτελώντας το απογευματινό δρομολόγιο με αναχώρηση στις 16.45’.

Το πλοίο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών διαθέτει πρωτόκολλο για 1.400 επιβάτες εκ των οποίων οι 106 μπορούν να φιλοξενηθούν σε καμπίνες. Έχει μεταφορική ικανότητα στα γκαράζ του 380 ΙΧ ή 70 φορτηγών οχημάτων. Θα ταξιδεύει με υπηρεσιακή ταχύτητα 21,5 κόμβων. Διαθέτει κατάστημα και 5 Bar εκ των οποίων το ένα θα προσφέρει και γρήγορο φαγητό.

Η χωρητικότητα του πλοίου είναι 7005 gross tonnage, το βύθισμά του είναι πέντε μέτρα, το ολικό μήκος του (LOA) είναι 134 μέτρα και το πλάτος του είναι 21.03 μέτρα.Τα αδέλφια Στεφάνου θέλουν να αυξήσουν τη μεταφορική ικανότητα του στόλου τους σε φορτηγά οχήματα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Έχει υψώσει την Ελληνική σημαία και είναι εγγεγραμμένο στο Νηολόγιο της Άνδρου, στην ιδιαίτερη πατρίδα των πλοιοκτητών Στεφάνου.

H Χρυσάνθη Στεφάνου commercial manager σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα ανέφερε:

“Το F/B “Andros Queen” (πρώην “Silver Queen”), κατασκευής 1998 στην Ιαπωνία, έφτασε στο Πέραμα της Ελλάδας στις 12 Απριλίου 2022 για να ξεκινήσει την ολική ανακατασκευή του μετά από 27 ημέρες ταξιδιού από το λιμάνι Muroran της Βόρειας Ιαπωνίας. Παρέμεινε στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος για 443 ημέρες τόσο στη θάλασσα όσο και στο ναυπηγείο.

Εκατοντάδες εργατοώρες, αγχωτικές στιγμές, επιμονή, υπομονή αλλά κυρίως απεριόριστες δόσεις ΑΓΑΠΗΣ και ΜΕΡΑΚΙ δαπανήθηκαν από εκατοντάδες ανθρώπους, εργάτες, εργολάβους, ναυπηγούς, αξιωματικούς, πλήρωμα και τους επικεφαλής μας σε αυτό το μοναδικό έργο, τους αγαπημένους μας Cpt Γιώργο Στεφάνου και Δημήτρη Στεφάνου, που ήταν πάντα εκεί σε όλη αυτή τη δύσκολη μετατροπή, μέχρι σήμερα που το “Andros Queen” αναχώρησε από το Πέραμα για το λιμάνι της Ραφήνας.

Η Golden Star Ferries και η οικογένειά μας παρουσιάζουν με υπερηφάνεια το στολίδι του στόλου μας, τη βασίλισσα του Αιγαίου, το F/B “Andros Queen”, το οποίο θα ξεκινήσει τα δρομολόγιά του την Πέμπτη 6 Ιουλίου από το λιμάνι της Ραφήνας για τα νησιά Άνδρο, Τήνο και Μύκονο”.

Με πληροφορίες από τη σελίδα newmoney.gr (photo Credit Μιχάλης Κουράτορας – Golden Star Ferries)


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κουφονήσι – Εκδήλωση: Η Κέρος και το Δασκαλιό στο φως της τιμής και της επιστήμης

Ο Dr Michael Boyd αναγορεύτηκε Επίτιμος Δημότης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων — Τιμήθηκε η μνήμη του Λόρδου Colin Renfrew και το έργο της ΕΡΤ για την Κέρο

Σαντορίνη: Εκπαιδεύοντας τον τουρισμό για να προστατεύσουμε την Ποσειδωνία

Το Cyclades Preservation Fund σε συνεργασία με την easyJet holidays ξεκινούν καμπάνια ευαισθητοποίησης για την προστασία των θαλάσσιων λιβαδιών – Εκπαιδεύσεις, ψηφιακή ενημέρωση και snorkeling δράσεις στο νησί.

«Έφυγε» η Κατερίνα Γιουλάκη, Το γλυκό πρόσωπο της ελληνικής κωμωδίας

H αγαπημένη ηθοποιός που χάρισε γέλιο και ζεστασιά σε γενιές θεατών έφυγε σε ηλικία 87 ετών – Η πορεία της στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Hellenic Seaways – Κρήτη: 50% έκπτωση στην επιστροφή με ταχύπλοα από/προς Νάξο και Κυκλάδες!

Από 13 Ιουνίου ξεκινά το νέο πακέτο προσφοράς για τα ταχύπλοα HIGHSPEED 3 & 4 – Ισχύει σε όλες τις θέσεις και για ΙΧ, με έκπτωση και στη μετάβαση για οικογένειες και γκρουπ.

Αμοργός: Πρόγραμμα δωρεάν φροντίδας για γαϊδούρια, άλογα και μουλάρια – 13 έως 15 Ιουνίου

Η Animal Action Hellas, με την υποστήριξη του Δήμου και της Animal Zone International, προσφέρει ιατρική, πεταλωτική και οδοντιατρική φροντίδα σε όλα τα ιπποειδή του νησιού – Δωρεάν μικροτσίπ για ασφάλεια και νομική κάλυψη.

Αθήνα – Σύνταγμα: Θρήνος για τον Ανδρέα Κυριακόπουλο

Η ανακοίνωση της ProSport για τον ξαφνικό θάνατο του εκλεκτού συνεργάτη – «Το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο, καλό ταξίδι φίλε…»

Αμοργός: Εκδήλωση Ενημέρωσης & Αποφοίτησης στο ΕΠΑ.Λ., ένα σχολείο που ανοίγει δρόμους

Το ΕΠΑ.Λ. Αμοργού προσκαλεί μαθητές, γονείς και αποφοίτους σε μια ξεχωριστή βραδιά με ενημέρωση για τις προοπτικές της επαγγελματικής εκπαίδευσης, παρουσίαση δράσεων και αποχαιρετισμό στους τελειόφοιτους.

Νάξος – Δημοτικό θεατρικό Εργαστήρι: Η Λυσιστράτη ντύνεται με ναξιώτικο φως

Η Λυσιστράτη ντύνεται με ναξιώτικο φως – Στο αρχαίο θέατρο Υρίων και στο Φιλώτι η φετινή παράσταση του Δημοτικού Θεατρικού Εργαστηρίου

Νάξος – Γλινάδο: Τα χτυποκάρδια της τελευταίας γιορτής, συγκίνηση και γέλιο στο Δημοτικό Σχολείο “Ιωάννης Βενιέρης”

Μια απολαυστική σχολική γιορτή με ατάκες από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, γεμάτη νοσταλγία, χειροκροτήματα και αποχαιρετισμούς με δάκρυα στα μάτια.

Η Τήνος αποκτά Κολυμβητήριο, ανακοίνωση του έργου παρουσία του Υπουργού Αθλητισμού και κορυφαίων Ολυμπιονικών

Την Τρίτη 17 Ιουνίου 2025, ο Ιωάννης Βρούτσης θα εξαγγείλει την κατασκευή του Κολυμβητηρίου Τήνου – Μια ιστορική στιγμή για τον αθλητισμό του νησιού, με την παρουσία σπουδαίων Ελλήνων αθλητών

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Ν. Πιτταράς: “Το ότι χτίζουν όπου να ’ναι, το ότι βάζουν τσάπες μέσα στη θάλασσα και βγάζουν τα βράχια, είναι κατάντια για τη Νάξο”

Οι αγρότες της Νάξου πιέζονται από τον υπερτουρισμό, που απορροφάει ολοένα και περισσότερους υδάτινους πόρους και επεκτείνεται με τη δόμηση. Μπορεί να βρεθεί ισορροπία; Η «Κ» μίλησε με όλες τις πλευρές της τοπικής κοινωνίας

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – “Emerald Azzurra”: Η πολυτέλεια “έδεσε” στο νησί των Κυκλάδων

Με 110 μέτρα μήκος και 50 πολυτελείς καμπίνες, το υπερσύγχρονο "Emerald Azzurra" πραγματοποιεί μία ακόμη επταήμερη κρουαζιέρα στο Αιγαίο και φέρνει τη Νάξο στο χάρτη των VIP προορισμών

Μια ιστορική βραδιά: Οι Κονιτοπουλαίοι επανενώνονται στο Άλσος Βεΐκου

Στις 22 Ιουλίου, η οικογένεια-σύμβολο της νησιώτικης μουσικής ανεβαίνει ξανά στη σκηνή, σε μια γιορτή της παράδοσης και των ριζών μας

Δέκα σχολεία των Κυκλάδων περιμένουν διευθυντή, θέση ευθύνης και καρδιάς (πίνακας)

Ανοιχτή η προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να στελεχώσουν τις σχολικές μονάδες νησιών όπως η Νάξος, η Σίφνος, η Κύθνος και η Μύκονος ως διευθυντές (πίνακας)

Νάξος – Βαραμέντη Στάθυ: “Ένας χρόνος χωρίς τον Κώστα μας”

Μια συγκινητική ανοιχτή επιστολή (συνάμα κάλεσμα ενόψει του ετήσιου μνημόσυνου) της συζύγου του, Βαραμέντης Στάθυ, για τον άνθρωπο που σημάδεψε με την καλοσύνη, τη γενναιοδωρία και την αγάπη του τις ζωές όλων μας

«Το Γλέντι»… αλλιώς! ONIRAMA & Νίκος Οικονομίδης ενώνουν κόσμο, βιολί και καλοκαίρι (video)

Η πιο feel-good διασκευή του καλοκαιριού είναι εδώ: Νησιώτικο βιολί, ηλεκτρική ενέργεια και ρυθμός που δεν κάθεται ποτέ

Τραγωδία στην Πάρο: Συνελήφθησαν οι γονείς βρέφους 5 μηνών που έχασε τη ζωή του

Υπόθεση θανάτου βρέφους συγκλονίζει την Πάρο – Σε εξέλιξη η έρευνα των Αρχών για τις συνθήκες του περιστατικού και τις ευθύνες των γονέων.

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Προσκύνημα στο Άγιον Όρος, μία πνευματική διαδρομή

Από το Φιλώτι στην «καρδιά» της Ορθοδοξίας – Ένα ταξίδι κατάνυξης και πνευματικής σύνδεσης με τις ιερές ρίζες της πίστης μας