Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΦολέγανδρος - Επιχειρηματίες: "Στο υπουργείο Ναυτιλίας κανείς δεν ασχολείται σοβαρά με τις...

Φολέγανδρος – Επιχειρηματίες: “Στο υπουργείο Ναυτιλίας κανείς δεν ασχολείται σοβαρά με τις άγονες γραμμές”

|

“… Εμείς με την 19/28-08-2024 επιστολή μας σας είχα προειδοποιήσει και είχαμε ζητήσει να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για μην έχουμε και φέτος το ίδιο πρόβλημα με την καθυστέρηση στην έγκριση και ανάρτηση των δρομολογίων της καλοκαιρινής περιόδου, όμως μετά και την δεύτερη αναβολή του διαγωνισμού είναι μαθηματικά βέβαιο ότι και του χρόνου τα δρομολόγια θα αναρτηθούν όταν θα έχουν ήδη χαθεί πολλές κρατήσεις από το εξωτερικό καθώς αυτές γίνονται τους αμέσως επόμενους μήνες…”.

Ποιος το λέει και γιατί; Ο Σύλλογος Εμπορικών και Τουριστικών Επιχειρήσεων Φολεγάνδρου, ο οποίος έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Ναυτιλίας (σ.σ. κοινοποίηση σε όλους τους αρμόδιους φορείς, τους βουλευτές Κυκλάδων και τα ΜΜΕ) με θέμα την καθυστέρηση που παρατηρείται στον διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές. Καταλήγει δε τονίζοντας ” περιμένουμε μια φορά το υπουργείο να απαντήσει στην επιστολή μας και να μην αδιαφορήσει όπως όλες τις προηγούμενες φορές..”.

Αναλυτικά η επιστολή που φέρει την υπογραφή του Προέδρου Γιώργου Γαβαλά αναφέρει:

“Κύριοι, δυστυχώς για ακόμη μια χρονιά βλέπουμε να επαναλαμβάνετε το ίδιο σκηνικό στον διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές. Ένας διαγωνισμός που προκηρύχθηκε με μεγάλη καθυστέρηση και ήδη έχει πάρει δύο αναβολές, όπως ακριβώς έγινε και πέρυσι, παρόλο που είχαμε τις διαβεβαιώσεις ότι φέτος διαγωνισμός θα προκηρυχθεί νωρίς για να μην έχουμε τα ίδια προβλήματα. Αλλά βλέπουμε ότι στο υπουργείο ναυτιλίας κανείς δεν ασχολείται σοβαρά με αυτό το θέμα.

Εμείς με την 19/28-08-2024 επιστολή μας σας είχα προειδοποιήσει και είχαμε ζητήσει να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για μην έχουμε και φέτος το ίδιο πρόβλημα με την καθυστέρηση στην έγκριση και ανάρτηση των δρομολογίων της καλοκαιρινής περιόδου, όμως μετά και την δεύτερη αναβολή του διαγωνισμού είναι μαθηματικά βέβαιο ότι και του χρόνου τα δρομολόγια θα αναρτηθούν όταν θα έχουν ήδη χαθεί πολλές κρατήσεις από το εξωτερικό καθώς αυτές γίνονται τους αμέσως επόμενους μήνες.

Αφού βλέπουμε ότι οι εκκλήσεις μας για την επισπεύσει των διαδικασιών του διαγωνισμού πέφτουν στο κενό, προτείνουμε και ζητάμε τα παρακάτω για την άμεση λύση του προβλήματος.

1. Την άμεση ακύρωση του διαγωνισμού για την δρομολογιακή περίοδο 2024-2025 καθώς μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα έχει παρέλθει η ημερομηνία για την οποία πραγματοποιείται. Υπενθυμίζουμε ότι η σύμβαση για την δρομολογιακή περίοδο 2023-2024 υπογράφτηκε στις 30-10-2024 μια μόλις ημέρα πριν την λήξη αυτής.

2. Την απευθείας ανάθεση όλων των γραμμών μέχρι και 31-10-2025 στις εταιρίες που εκτελούν τώρα τα δρομολόγια με ταυτόχρονη έγκριση των δρομολογίων ώστε να μπορέσουν να ανεβούν το γρηγορότερο δυνατό στο σύστημα κρατήσεων.

3. Την προκήρυξη του διαγωνισμού για την δρομολογιακή περίοδο 2025-2026 μέχρι τον Φεβρουάριο ώστε να έχει ολοκληρωθεί έως την 1-11-2025 και να ομαλοποιηθεί η διαδικασία των διαγωνισμών καθώς αυτή την στιγμή είμαστε ένα ολόκληρο χρόνο πίσω.

Απαιτούμε από το Υπουργείο ναυτιλίας να ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά με το θέμα και να μην δημιουργεί αθέμητο ανταγωνισμό μεταξύ των νησιών λόγο της καθυστέρησης των διαγωνισμών και την έγκριση των δρομολογίων.

Επίσης περιμένουμε μια φορά το υπουργείο να απαντήσει στην επιστολή μας και να μην αδιαφορήσει όπως όλες τις προηγούμενες φορές”.

23 – καθυστέρηση διαγωνισμου άγονων γραμμών

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γιος αεροσυνοδού που σκοτώθηκε την 11η Σεπτεμβρίου έλαβε επιστολή της μητέρας του μετά από 24 χρόνια

Η αεροσυνοδός ΣιΣι Λάιλς είχε σκοτωθεί το 2001· το σημείωμα διασώθηκε και δόθηκε σήμερα στον 30χρονο Τζέβον Καστρίγιο

Βρούτσης στην Πάρο με Γιάννακη–Αϊνδιλή–Καγιαλή: «Νησιωτικότητα & Αθλητισμός» στο επίκεντρο

Τετάρτη 24/9, 12:30, αίθουσα «Αθηνά» (Paros Agnanti Resort & Spa): κεντρική ομιλία του Υπουργού Αθλητισμού με παρουσία κορυφαίων Ελλήνων Ολυμπιονικών και ανοικτή συζήτηση με τα σωματεία των Κυκλάδων.

Ευρωπαϊκός Δείκτης Οινοτουρισμού: Πέμπτη η Ελλάδα, πρώτη η Γαλλία

Γαλλία πρώτη, ακολουθούν Ιταλία και Ισπανία· νεότεροι ταξιδιώτες «οδηγούν» τη ζήτηση για κρασί, γαστρονομία και πολιτισμό

Επαναπατρισμός 86 ελληνικών αρχαιοτήτων – και πρωτοκυκλαδικής περιόδου – από ιδιωτική συλλογή του εξωτερικού

Οικειοθελής επιστροφή σε συνεργασία με το ΥΠΠΟΑ – Από νεολιθικά ειδώλια έως χρυσά στεφάνια ελληνιστικών χρόνων

Δήμος Θήρας: Νέα χρονιά για το Κοινωνικό Φροντιστήριο – Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Εκπαιδευτική ενίσχυση μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου · Έναρξη 13 Οκτωβρίου, συμμετοχή εθελοντών εκπαιδευτικών

Θεόκτιστα και χειροποίητα: Η νομική προστασία του αγροτικού πολιτιστικού τοπίου των Κυκλάδων

Εκδήλωση στο Ιωνικό Κέντρο (26/9) με ειδικούς και φορείς, για τη διαφύλαξη της ξερολιθιάς, των παραδοσιακών κτισμάτων και του φυσικού πλούτου των νησιών

Πρώτο κουδούνι για τους… πιο μικρούς: Αγιασμός στους Παιδικούς Σταθμούς της Νάξου

Στον Αγιασμό και ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας Φιλωτίου – Παρών ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Φώτης Μαυρομμάτης

«Σχολικές Γέφυρες στο Αιγαίο»: Η Humanity Greece στηρίζει 192 μαθητές σε ακριτικά νησιά

Με την αιγίδα του ΠτΔ, σχολικά πακέτα φτάνουν σε Ψέριμο, Ηρακλειά, Δονούσα, Λειψούς και Άγιο Ευστράτιο για μια ισότιμη νέα χρονιά

Γιάννης Πολυχρονάκος: «Εδώ πλέον ντράπηκε και η ντροπή»

"Γόνοι και κληρονόμοι πλούτου και εξουσίας προκαλούν και κουνάνε το δάχτυλο στους νησιώτες για το στεγαστικό πρόβλημα "

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης γύρω από το Κλειστό Γυμναστήριο Νάξου

Τι αλλάζει στην πρόσβαση – είσοδος μόνο για πεζούς αθλούμενους και φιλάθλους όσον αφορά το Κλειστό Γυμναστήριο

Blue Star Naxos: από 19/9 αναχώρηση 11:05 από Νάξο για Πειραιά — αρχίζει το χειμερινό πρόγραμμα

Σύμφωνα με το Naxos Blue Travel, το νέο ωράριο θα ισχύει όλο τον χειμώνα. Δείτε αναλυτικά τη διαδρομή Αστυπάλαια–Κατάπολα της επόμενης ημέρας.

Σκοπελίτης: Αλλαγές δρομολογίων 19–21/09/2025 λόγω κακοκαιρίας

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Zas Travel Νάξου ενημερώνει: το δρομολόγιο της Παρασκευής μεταφέρεται για Σάββατο και του Σαββάτου για Κυριακή — δείτε αναλυτικά τις ώρες.

Υπόθεση …Νερό: Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δονούσας ζητά επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής και δίκαιες χρεώσεις

Μετά την Ηρακλειά και τα Κουφονήσια, διαμαρτύρεται και η Δονούσα για τις αυξήσεις - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Απαγορευτικό: Στις 9.30 το βράδυ απόψε αναχωρεί το “Blue Star Naxos” (Πίνακας)

Λόγω κακοκαιρίας αλλάζουν αναχωρήσεις/ακυρώνονται δρομολόγια. Τι ισχύει ανά πλοίο, πότε χρειάζεται αλλαγή εισιτηρίων και ποιες μεταφορές επιβατών έγιναν.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Σε ποιες περιοχές θα έχει αύριο το πρωί (20/09) διακοπή ρεύματος

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση «Προσωρινή Διακοπή», θα επηρεαστούν Μπαούζι Δαμαριώνα, Αυλωνίτσα, Άγιος Δημήτριος και Αγ. Ανάργυροι Σαγκρί.

Ανεκτέλεστα δρομολόγια για Supercat Jet, Superjet και Superjet 2 λόγω κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία που πλήττει το Αιγαίο φέρνει σημαντικές ακυρώσεις στην ακτοπλοΐα – Αναλυτικά ποιες γραμμές επηρεάζονται

ΔΕΔΔΗΕ: Τρίωρη διακοπή ρεύματος αύριο (22/09) στα χωριά της πεδινής Νάξου

Νάξος: Προσωρινή διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 22/09 (09:00–12:00) σε Γλινάδο, Άγιο Αρσένιο, Μύλους & Αργάνι Τριπόδων

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Ο Νίκος Σιδερής ορίστηκε πρόεδρος της Κοινότητας Κεραμωτής

Σιδερής Νίκος η επιλογή του Δημάρχου – Αποχές και ενστάσεις από Κορρέ και Χατζηανδρέου

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.