Κυριακή, 24 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΕπιμελητήριο Κυκλάδων: Το Golden Star και επίσημα θα ενώσει Σύρο με Παροναξία

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Το Golden Star και επίσημα θα ενώσει Σύρο με Παροναξία

|

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων με ανακοίνωσή του λέει “καλώς ήρθες” Golden Express στις Κυκλάδες καθότι για πρώτη φορά θα ενώσει τη Σύρο με Παροναξία και Κουφονήσια σε καθημερινή  βάση με διανυκτέρυση Πάρο 

Για το νέο δρομολόγιο, το οποίο μόλις σήμερα, αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και αφορά στη Σύρου, ενημερώνει με επιστολή του προς τα μέλη του το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Σε συνέχεια της από 28/11/18 επιστολής μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ένα από τα βασικά αιτήματα για την καλύτερη ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Σύρου, που μας απασχολούσε όλους καιρό τώρα, μετά από τις συνεχείς προσπάθειες και τις δύσκολες διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών ικανοποιήθηκε σήμερα μετά από την συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στη Χίο.

Ένα νέο ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό της εταιρείας Golden Fast Ferries, το Golden Express, πρόκειται να αναλάβει την καθημερινή διασύνδεση της Σύρου με το λιμάνι της Ραφήνας και με συγκεκριμένα νησιά των Κυκλάδων.

Πιο συγκεκριμένα και για τις περιόδους 23/5-9/6/2019 και 9/9-6/10/2019 το πλοίο θα αναχωρεί το απόγευμα από Ραφήνα για Σύρο-Μύκονο-Νάξο-Πάρο- με επιστροφή (έπειτα από διανυκτέρευση στην Πάρο). Στο δρομολόγιο αυτό θα προστεθούν κατά το διάστημα 10/6-8/9/2019 και τα λιμάνια του Κουφονησίου και της Αμοργού (Κατάπολα).

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, σας επισυνάπτουμε και αναλυτικό πίνακα με τα πλήρη δρομολόγια και τις ακριβείς αναχωρήσεις. Ο πίνακας δρομολογίων αφορά το διάστημα 10/6-8/9/2019, ενώ όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, κατά τις περιόδους 23/5-9/6/2019 και 9/9-6/10/2019 το πλοίο δεν θα περνά από το Κουφονήσι και την Αμοργό (Κατάπολα).

Όπως φαίνεται και από τον παραπάνω πίνακα, με την δρομολόγηση του πλοίου αυτού επιτυγχάνεται:

• Καθημερινή σύνδεση της Σύρου με τη Ραφήνα με ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό, με πρωινή αναχώρηση από τη Σύρο και απογευματινή από Ραφήνα, διάρκειας 2 ωρών. Αυτό, εκτός των άλλων, συνεπάγεται και την ευκολότερη πρόσβαση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

• Καθημερινή σύνδεση της Σύρου με Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Κουφονήσι και Αμοργό παρέχοντας τη δυνατότητα στους επιβάτες που προέρχονται από αυτά τα νησιά (μόνιμους κατοίκους ή/και επισκέπτες) για αυθημερόν μετάβαση προς και από τη Σύρο.

• Καθημερινή σύνδεση της Σύρου με το διεθνές αεροδρόμιο της Μυκόνου και το αεροδρόμιο της Πάρου.

Επίσης, έως ότου μπει σε λειτουργία το δρομολόγιο αυτό, αναμένεται να υπάρξει σύνδεση της Σύρου με συμβατικό πλοίο κάθε Σάββατο απόγευμα με τη Ραφήνα μέσω Άνδρου, Τήνου και Μυκόνου.

Σας υπενθυμίζουμε ακόμη ότι αναμένεται να πραγματοποιηθεί και το ήδη εγκεκριμένο δρομολόγιο του ταχύπλοου επιβατηγού οχηματαγωγού Power Jet της Sea Jet με καθημερινή πρωινή αναχώρηση από Πειραιά για Σύρο-Μύκονο-Νάξο-Σαντορίνη με επιστροφή.

Επιπλέον, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τη σύνδεση της Σύρου με πλοία άλλων εταιρειών που εκτελούν δρομολόγια στη γραμμή Κρήτη-Κυκλάδες-Ραφήνα και πιο συγκεκριμένα διεκδικούμε δύο προσεγγίσεις από και προς τη Σύρο των συμβατικών πλοίων SUPER FERRY της GOLDEN STAR ενώ μετά το σημερινό Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών άνοιξε ο δρόμος ώστε να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις με μεγαλύτερη ελπίδα επιτυχίας για τη σύνδεση της Σύρου μία φορά την εβδομάδα με το ταχύπλοο SANTORINI PALACE των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ.

Τέλος, μόλις ανακοινωθεί ότι μπορεί να ξεκινήσει η έκδοση εισιτηρίων για τις γραμμές αυτές, θα σας ενημερώσουμε άμεσα ώστε οι αρμόδιοι φορείς αλλά και ο καθένας από εσάς προσωπικά να στηρίξετε αυτά τα δρομολόγια με στόχο να ισχυροποιηθεί το λιμάνι της Σύρου και να παραμείνει μόνιμα στον ακτοπλοϊκό χάρτη.

Δελτίο Τύπου 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη: Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο στο «8ο Φεστιβάλ Στρογγύλη» (αφίσα)

Μια μεγάλη συναυλία-φόρος τιμής στον αξέχαστο ερμηνευτή, με τον Δημήτρη Μπάση, τον Κώστα Τριανταφυλλίδη και τον Δημήτρη Μπάκουλη, τη Δευτέρα 25 Αυγούστου 2025 στις 21:00 στον Προαύλιο Χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Δήμου Θήρας.

Μειώσεις φόρων για 4 εκατ. φορολογούμενους,οι αλλαγές που έρχονται στο φορολογικό σύστημα

Αυξάνεται το αφορολόγητο, μειώνονται οι συντελεστές και τα τεκμήρια – Το πακέτο μέτρων που θα εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Ατυχήματα με γουρούνες: Ένας καλοκαιρινός «εφιάλτης» για τα νησιά

Γιατροί περιγράφουν ότι «η μισή εφημερία είναι περιστατικά με γουρούνες» – Τουρίστες έως 25 ετών τα κύρια θύματα, με τραυματισμούς από απλά κατάγματα έως θανατηφόρες κακώσεις

Νάξος: Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο «Ψάξε στο όνειρό μας» (αφίσα)

Το αφιέρωμα στη Νάξο δεν αποτελεί απλώς μια συναυλία, αλλά μια γιορτή μνήμης και τιμής στον καλλιτέχνη που σημάδεψε την ελληνική μουσική σκηνή

Ανανέωσε με Τσουγκαράκη ο ΑΠΑΣ Νάξου – Ανακοίνωση φιλικών αγώνων προετοιμασίας

Ο έμπειρος σέντερ συνεχίζει στη Νάξο, ενώ η ομάδα ανακοίνωσε το πρόγραμμα φιλικών για τον Σεπτέμβριο ενόψει της σεζόν 2025-26 στη National League 1.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα «Κακλαμανάκεια 2025» στην Αμοργό

Ο ΑΝΠΟ Αμοργού και ο Δήμος Αμοργού τίμησαν την Ολυμπιονίκη Ειρήνη Νίνου στην τελετή λήξης του θεσμού προς τιμήν του Νίκου Κακλαμανάκη.

Μύκονος: Τραγωδία σε ξενοδοχείο του Ορνού – Νεκρός 25χρονος σε ιδιωτική πισίνα δωματίου

Δύο νεαροί Βραζιλιάνοι βρέθηκαν αναίσθητοι σε πισίνα ξενοδοχείου – Ο ένας διασώθηκε, ο άλλος ανασύρθηκε νεκρός. Στο δωμάτιο βρέθηκαν σύριγγα και σακουλάκια με λευκή σκόνη.

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και πολιτικός Δημήτρης Κωνσταντάρας σε ηλικία 79 ετών

Γιος του αξέχαστου ηθοποιού Λάμπρου Κωνσταντάρα, υπηρέτησε τη δημοσιογραφία, την πολιτική και τον πολιτισμό

Αμοργός: Η «Γιορτή του Παστελιού» επιστρέφει στη Λόζα Χώρας

ην Κυριακή 24 Αυγούστου 2025 στις 20:00, ο Σύλλογος «Σημωνίδης» μας καλεί σε μια γιορτή γεύσεων, μουσικής και παράδοσης με παστέλι, ψημένη ρακή, χορό και τραγούδι ως το πρωί.

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι

Γερασμένα και ανεπαρκή τα λιμάνια των νησιών, SOS από τους πλοιάρχους, στο επίκεντρο το λιμάνι της Νάξου

Κατασκευασμένα πριν από 40-50 χρόνια, τα περισσότερα λιμάνια αδυνατούν να καλύψουν τις σημερινές τουριστικές ανάγκες – Σοβαρά προβλήματα σε Νάξο, Πάρο, Τήνο, Λέρο και Σαντορίνη.