Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΕπιμελητήριο Κυκλάδων: Εως τέλος Φεβρουαρίου καταθέτει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Εως τέλος Φεβρουαρίου καταθέτει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια

|

Μέσα στον Φεβρουάριο θα καταθέσει το Επιμελητήριο Κυκλάδων στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το σχέδιό του για τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυκλάδων (άγονες γραμμές).

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον ραδιοφωνικό σταθμό, Μεσόγειος FM 105,4, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος αναφέρθηκε στα θέματα που συνιστούν τις δυσκολίες της νησιωτικότητας, όπως είναι η έλλειψη του δεύτερου πλοίου ενδοκυκλαδικών δρομολογίων, η ακτοπλοϊκή σύνδεση και οι άγονες γραμμές, το μεταφορικό ισοδύναμο, η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, η στελέχωση υπηρεσιών, η βελτίωση των υποδομών και η ανάγκη για ανταποδοτικότητα στα νησιά.

Με επίκεντρο τις ελλείψεις στην ενδοκυκλαδική σύνδεση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες στις μετακινήσεις τους αλλά και στην εκτέλεση μεταφορικού έργου, έκανε εκτενή αναφορά στην πρωτοβουλία του επιμελητηρίου να εκπονήσει και να παραδώσει προς διαβούλευση στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ένα νέο σχέδιο, αναλυτικό και τεκμηριωμένο, για τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυκλάδων.

Το σχέδιο αυτό ετοιμάζεται και θα κατατεθεί μέσα στον Φεβρουάριο και θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες, αναλυτικές και πρακτικές λύσεις σε ένα πρόβλημα που απασχολεί χρόνια τώρα τις Κυκλάδες.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως υπενθύμισε ο πρόεδρος, πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση του επιμελητηρίου, η επίσκεψη και συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου στην πρώτη διευρυμένη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κι έγινε ενημέρωση για το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν τα νησιά.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΣΥΡΙΖΑ – Πάρος: “Σε αδιέξοδο πολίτες και φορείς λόγω δυσλειτουργίας κτηματολογικού γραφείου”

Μαρίνα Κοντοτόλη: «Οι πολίτες, οι δικηγόροι και οι μεσίτες αστικών συμβάσεων της Πάρου σε αδιέξοδο λόγω των σοβαρών προβλημάτων λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου Πάρου»

Πρόεδρος Δημοκρατίας: Σήμερα η 4η (και τελευταία) ψηφοφορία, αποχή από τη “Νέα Αριστερά”

Σήμερα Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου (10 το πρωί) η τέταρτη ψηφοφορία για εκλογή ΠτΔ παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη

Αμερική: Διάταγμα Trump να επιστρέψουν τα πλαστικά καλαμάκια

«Επιστρέφουμε στα πλαστικά καλαμάκια», δήλωσε ο Trump στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο καθώς υπέγραφε το διάταγμα, λέγοντας ότι τα χάρτινα καλαμάκια «δεν λειτουργούν»

Σαντορίνη: Μέτρα στήριξης για τους εργαζομένους

Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και των επιχειρήσεων της Σαντορίνης

Σύρος – Νοσοκομείο: “Ακέφαλο” διοικητικά, καταγγελία από τους εργαζόμενους

Νέα καταγγελία από το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου - Τι αναφέρεουν για την διοίκηση της μεγαλύτερης νοσοκομειακής μονάδας

Ακ. Τσελέντης: “Στο ερώτημα αν μπορούμε να έχουμε σεισμό της τάξης των 6R απαντώ ΝΑΙ”.

Ο σεισμολόγος Ακης Τσελέντης αναλύει τα έως τώρα δεδομένα στην σεισμική ακολουθία από την 26 Ιανουαρίου και είναι ξεκάθαρος " Αμφότερα τα σενάρια θα δώσουν τσουνάμι"

Αμοργός: Νέα σεισμική δόνηση 5 R τα ξημερώματα της Τετάρτης, αισθητοί σε Κρήτη – Αττική

Νέος ισχυρός σεισμός 5 Ρίχτερ μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού τα ξημερώματα, αισθητός και στην Αττική - Ακολούθησαν τέσσερις άνω των 4 R

Οι παραδοσιακές τράπεζες αντικαθίστανται από ψηφιακές πληρωμές

Ανακαλύψτε πώς τα ψηφιοποιημένα συστήματα αρχίζουν να βελτιώνουν τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές και να διαταράσσουν την παραδοσιακή τραπεζική

Attica Group: Παράταση έκπτωσης σε Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς

Attica Group: Παρατείνεται η παροχή έκπτωσης σε Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα σεισμόπληκτα νησιά των Κυκλάδων

Κυκλαδικός Τύπος: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας, τα φλουριά σε Λοτσάρη και Κάλμπαρη

Έκοψε τη βασιλόπιτά της η Ένωση Κυκλαδικού Τύπου - Πού, πότε και ποιοι κέρδισαν τα δύο φλουριά

Κυκλάδες – Απαγορευτικό: Προσέγγιση “Blue Star Paros” στο λιμάνι της Νάξου (video)

Προσέγγιση του Blue Star Paros στο λιμάνι της Νάξου με γεμάτο 7αρι.... (video)

Attica Group: Φέρνει έξι νέα πλοία, βάζει νέο δρομολόγιο από Ηράκλειο προς Κυκλάδες

Τι περιλαμβάνει το επενδυτικό πλάνο της εισηγμένης, όπως παρουσιάστηκε σε επενδυτές στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια της Capital Day. Οι στόχοι και το άνοιγμα στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Νάξος: Σύλληψη του δράστη που πυροβόλησε και τραυμάτισε σκυλιά

Ομολόγησε ο δράστης που πυροβόλησε και τραυμάτισε σκυλιά στην Ανω Ποταμιά της Νάξου

Εύη Νομικού: «Εάν ο καιρός το επιτρέψει, τη Δευτέρα θα έχουμε τα στοιχεία από τους φορητούς υποθαλάσσιους σεισμογράφους»

Αποφασίστηκαν νέα μέτρα και για την εβδομάδα που έρχεται, σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ιο και Ανάφη.

Εκτακτο – Σαντορίνη – Αμοργός: Ισχυρός (διπλός) σεισμός 5,2 R αισθητός και στην Αττική

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ πραγματοποιήθηκε διπλός ισχυρός σεισμός της τάξης των 5.2 R με επίκεντρο στο χώρο μεταξύ Σαντορίνης - Αμοργού και με εστιακό βάθος μόλις 3 χιλιόμετρα

Δήμαρχοι Κυκλάδων καλούν Υπουργείο Παιδείας: Τι θα γίνει με τα σχολεία;

Δήμαρχοι Κυκλάδων: Ζητούν οδηγίες από τα αρμόδια Υπουργεία για τη λειτουργία των σχολείων έως τις 14/02

Ακ. Τσελέντης: “Ηφαίστεια δεν εκρήγνυνται, ούτε θα βγουν τα πράσινα πετροφάγα τέρατα”

Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης με νέα ανάρτηση στα social media τόνισε ότι η σεισμική ακολουθία δεν έχει εξασθενήσει, άφησε αιχμές για όσα ακούγονται από τους ειδικούς αυτό το διάστημα.

Σαντορίνη (1650): Πως έμαθαν οι Ναξιώτες την είδηση της έκρηξης του ηφαιστείου

η έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης το 1650 και η μεταφορά της είδησης στη Νάξο - Οι επιστολές

Νάξος: Ομολογία κτηνοτρόφου για το θάνατο σκυλιών στην Ποταμιά (video)

Το περιστατικό είχε καταγγείλει ένας εκπαιδευτής σκύλων, ο οποίος αντιλήφθηκε όλα όσα συνέβησαν στο μαντρί του 65χρονου δράστη (video)

Σαντορίνη – Συνολάκης: “Ισως να δούμε τη γέννηση ενός νέου ηφαιστείου”

Συνολάκης για Σαντορίνη: Ίσως για πρώτη φορά στον κόσμο θα δούμε τη γένεση ενός καινούργιου ηφαιστείου (video)