Πέμπτη, 28 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΕ.Ο.Α.Ε. Ν. συνάντηση με θέμα το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Ε.Ο.Α.Ε. Ν. συνάντηση με θέμα το Μεταφορικό Ισοδύναμο

|

Συνάντηση  στο υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής με τον Υφυπουργό Νεκτάριο   Σαντορινιό  είχε την Πέμπτη (17/05) αντιπροσωπεία του Ε.Ο.Α.Ε. Ν. 

Συνάντηση  στο υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής με τον Υφυπουργό Νεκτάριο   Σαντορινιό  είχε την Πέμπτη (17/05) αντιπροσωπεία του Ε.Ο.Α.Ε. Ν. Θέμα της  πολύωρης συνάντησης ήταν το Μεταφορικό Ισοδύναμο και τον Επιμελητηριακό Όμιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών εκπροσώπησαν  ο Πρόεδρος Σωτήρης Σκιαδαρέσης, και ο Α’  Αντιπρόεδρος Παντελής Λεγάτος, ενώ  συμμετείχαν  και συνεργάτες του Υφυπουργού

Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν οι προτάσεις και επισημάνσεις του υπομνήματος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. , πάνω σε στοχευμένα ζητήματα για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου, όπως: την πλατφόρμα, τον υπολογισμό του μοντέλου των εμπορευματικών μεταφορών, τους επιβάτες και τον μηχανισμό παρακολούθησης των τιμών.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό αρκετές από τις προτάσεις – επισημάνσεις του υπομνήματος έχουν γίνει ήδη αποδεκτές  και τις μελετούν οι τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου, ώστε   να ενσωματωθούν  στο υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο που θα κατατεθεί. «Βασιζόμαστε σε σας, στον θεσμικό σας ρόλο και στην εμπειρία σας από την ουσιαστική και χρόνια γνώση  της τοπικής αγοράς. Τα Επιμελητήρια σ’ αυτή τη διαδικασία είναι η αιχμή του δόρατος σ’ ότι αφορά τις επιχειρήσεις γιατί είναι η καρδιά της αγοράς» τόνισε ο  Νεκτάριος Σαντορινιός, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν.  επεσήμανε : «Πρόκειται για μία σημαντική προσπάθεια στην οποία έχουμε κάθε πρόθεση να συνεχίσουμε ως αρωγός ώστε να αρθούν οι επιφυλάξεις που υπάρχουν  στη νησιωτική κοινότητα  και να ολοκληρωθεί με επιτυχία παρ όλες τις  δυσκολίες που θέτει το σύντομο της διαβούλευσης. Ο Ε.Ο.Α.Ε.Ν θα είναι πάντα αρωγός στις προσπάθειες του Υπουργείου και των άλλων φορέων για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των νησιών της πατρίδας μας. Γι’ αυτό το λόγο ελπίζουμε ότι ο ΕΟΑΕΝ θα συμμετέχει θεσμικά στις διαβουλεύσεις για όλο το επιχειρηματικό μέρος της εφαρμογής του νομοσχεδίου, όπως επίσης σε όποιες επιτροπές λειτουργήσουν στο πλαίσιο της νησιωτικής πολιτικής”

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν  για ένα νέο ραντεβού σε σύντομο χρονικό διάστημα με θέμα τις προδιαγραφές του μηχανισμού πληρωμών για τις επιχειρήσεις και κοινό στόχο να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό το πιλοτικό πρόγραμμα  για το Μεταφορικό Ισοδύναμο που βρίσκεται στην τελική φάση της διαβούλευσης


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

9ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη» – Ένα μουσικό ταξίδι στη λαϊκή μας παράδοση

Από τον γραφικό κόλπο του Κινίου ξεκινά η φετινή διοργάνωση με αφιερώματα, εκθέσεις και συναυλίες – Είσοδος ελεύθερη.

ΚΚΕ ΤΕ Νοτίων Κυκλάδων: «Η δωρεάν μετακίνηση σωματείων περιορίζεται μόνο στις άγονες γραμμές»

Κριτική στην κυβέρνηση για το μέτρο στήριξης των ερασιτεχνικών σωματείων – «Πρόκειται για μισό μέτρο που δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες».

Λίπωμα: Πότε είναι αθώο και πότε χρειάζεται αφαίρεση

Η διάγνωση γίνεται κυρίως με κλινική εξέταση. Σε σπάνιες περιπτώσεις το λίπωμα μπορεί να εξελιχθεί σε λιποσάρκωμα, που είναι κακοήθης όγκος.

Φόρτωμας: Σύνδεση της Τήνου με την Καβάλα σε ετήσια βάση

Φόρτωμας: "Η ένταξη της Τήνου και των Κυκλάδων σε μια τόσο σημαντική ακτοπλοϊκή γραμμή δημιουργεί νέες προοπτικές για τα νησιά μας"

Κέα: Στην τελική ευθεία η αποκατάσταση του λιμανιού στο Βουρκάρι με χρηματοδότηση 359.600 €

Μετά από τέσσερα χρόνια προσπαθειών, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το έργο που θα αναβαθμίσει τις λιμενικές υποδομές και θα ενισχύσει την ασφάλεια και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Μεγάλη φωτιά στο Λαύριο, εκκενώσεις μέσω 112, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Παλιοκαμάριζα, καίει χαμηλή βλάστηση και κινητοποίησε επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Παρουσίαση του βιβλίου «Οδοιπορικό στη Νάξο» του Τάσου Αναστασίου

Ο Ιστορικός Όμιλος Νάξου «Αρσός» και η Πολιτιστική Εταιρεία «Αρχιπέλαγος» διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στον πολιτιστικό και περιηγητικό πλούτο της Νάξου.

Νέα ακτοπλοϊκή εποχή για την Τήνο, απευθείας σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα και το Λαύριο

Μετά την Κρήτη, η Τήνος αποκτά απευθείας ακτοπλοϊκή γραμμή με τη Βόρεια Ελλάδα, ενισχύοντας την τουριστική ανάπτυξη και την προσβασιμότητα του νησιού 365 ημέρες τον χρόνο

Ηρακλειά: Μαρία Αναματερού στο Φεστιβάλ «Φάνης Γαβαλάς»

Στις 28 Αυγούστου, το φεστιβάλ «Φάνης Γαβαλάς» στην Ηρακλειά ζωντανεύει με τη μελωδική φωνή της Μαρίας Αναματερού υπό το ανοιχτό ουρανό του Αιγαίου.

Πάρος: Επιμνημόσυνη δέηση και αποκαλυπτήρια προτομής του Μεγάλου Ευεργέτη Φραγκίσκου Ι. Βελέντζα

Την Κυριακή 31 Αυγούστου, ο Δήμος Πάρου και η Κοινότητα Κώστου τιμούν τον Φραγκίσκο Ι. Βελέντζα με δέηση και αποκαλυπτήρια της προτομής του.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Νάξος: Αγνοείται η «Κανέλλα», έκκληση από τα μέλη του ταξιδιωτικού πρακτορείου Naxos Tours

Η αγαπημένη μασκότ της παραλίας λείπει εδώ και πέντε ημέρες – Πώς μπορείτε να βοηθήσετε.