Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΕνδοκυκλαδικά: "ΣΑΟΝΗΣΟΣ" ήταν και χάθηκε (με πολλές και σοβαρές αιχμές)

Ενδοκυκλαδικά: “ΣΑΟΝΗΣΟΣ” ήταν και χάθηκε (με πολλές και σοβαρές αιχμές)

|

Τέλος όπως όλα δείχνουν στη δρομολόγηση του ΣΑΟΝΗΣΟΣ στο δεύτερο ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο… Η ανακοίνωση με αιχμές προς όλους από τον Φώτη Μανούση της SAOS FERRIES

Ηταν ο περασμένος Απρίλιος όταν “είδαμε” για πρώτη ουσιαστικά φορά το ΣΑΟΝΗΣΟΣ στα ενδοκυκλαδικα…. Η ακτοπλοϊκή εταιρεία που το διαχειρίζεται, η SAOS FERRIES είχε στείλει ισχύρο μήνυμα για τις προθέσεις της… Είχε ενημερώσει με επιστολή το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας για την οικονομική πολιτική που θέλει να εφαρμόσει στις Κυκλάδες. Παρόμοια λίγο πολύ με αυτή στα Δωδεκάνησα και όπως διαβάζουμε για το 2021 σε Ανάφη και Δονούσα οι κάτοικοι θα μπορούν να μετακινούνται δωρεάν (όπως και τα μέσα μετακίνησης) ενώ στην “χαμηλή” τουριστική περίοδο θα έχει αντίστοιχη πολιτική και για άλλα νησιά των Κυκλάδων.  

Από τότε, πέρασαν αρκετοί μήνες. Οπως και από τον περασμένο Νοέμβριο όταν και πήρε τη γραμμή των ενδοκυκλαδών με σύνδεση μάλιστα και με Ευβοια. Είχαμε αντιδράσεις από καατοίκους και αιρετούς για το θέμα της απουσίας ενδοκυκλαδικού δρομολογίου… Τελευταίος, ο Δήμαρχος Σικίνου, Βασίλης Μαράκης που είχε στείλει ανοιχτή επιστολή ζητώντας την λύση του προβλήματος.. Το “ΣΑΟΝΗΣΟΣ” που θα κάλυπτε τη δεύτερη γραμμή είναι ακόμη δεμένο στη Ραφήνα… 

Σήμερα, Σάββατο 26 Ιουνίου, έρχεται η διοίκηση της SAOS FERRIES και τελειώνει την υπόθεση δρομολόγηση στα ενδοκυκλαδικά του “ΣΑΟΝΗΣΟΣ”. Και με αρκετές αιχμές.. Οπως; “δεν θα ακολουθήσω το παράδειγμα άλλου συναδέλφου μου, ο οποίος για ίδιους λόγους είχε καταφύγει στην εσχάτη διαμαρτυρία της απεργίας πείνας, αλλά ούτε και θα υποκύψω στις πιέσεις των ιδίων συμφερόντων, ξεπουλώντας τα πλοία του ομίλου μας σε συγκεκριμένη εταιρία”. Ενώ έστειλε και μήνυμα στη Κυβέρνηση λέγοντας ” προκειμένου να διαφυλάξω την αξιοπρέπειά μου αναγκάζομαι να υποστείλω την Ελληνική σημαία από το Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΝΗΣΟΣ, ώστε να αποδειχθούν τα αυτονόητα υπό άλλη ευρωπαϊκή σημαία.

Και όπως τονίζει ο κος Φώτης Μανούσης “ επανέλαβα την πρόθεσή μου να συνδράμω σε όποια προσπάθεια γίνει για την εδραίωση της νομιμότητας, δηλώνοντας πρόθυμος να παράσχω όλα τα στοιχεία που διαθέτω και τα οποία θα φανούν χρήσιμα στην ηγεσία του Υπουργείου”. Το ζητούμενο όμως είναι να δοθεί λύση και όχι για μία ακόμη φορά να βρεθούν χαμένοι οι νησιώτες για τα “παιχνίδια εξουσίας” ακτοπλοϊκών εταιρειών και Κυβέρνησης.. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του Φώτη Μανούση αναφέρει: 

Είχα την τιμή σήμερα να απευθύνω τις ευχές μου στον Υπουργό εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, καθώς και στον Υφυπουργό κ. Κώστα Κατσαφάδο, να καταφέρουν με τις κατάλληλες αποφάσεις και μεταβολές στο κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων, να επιβάλουν σε ορισμένα στελέχη της υπηρεσίας την τήρηση της νομιμότητας και της αρχής της ισονομίας, ώστε αυτή να παύσει να λειτουργεί ως μικρομάγαζο συγκεκριμένων συμφερόντων, ζημιώνοντας εν τέλει την Ελληνική Σημαία.

Δήλωσα ξεκάθαρα ότι εγώ δεν θα ακολουθήσω το παράδειγμα άλλου συναδέλφου μου, ο οποίος για ίδιους λόγους είχε καταφύγει στην εσχάτη διαμαρτυρία της απεργίας πείνας, αλλά ούτε και θα υποκύψω στις πιέσεις των ιδίων συμφερόντων, ξεπουλώντας τα πλοία του ομίλου μας σε συγκεκριμένη εταιρία.

Κατέστησα σαφές ότι προκειμένου να διαφυλάξω την αξιοπρέπειά μου αναγκάζομαι να υποστείλω την Ελληνική σημαία από το Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΝΗΣΟΣ, ώστε να αποδειχθούν τα αυτονόητα υπό άλλη ευρωπαϊκή σημαία.

Γνωστοποίησα, δε, ότι παραιτηθήκαμε ήδη από τις απαιτήσεις μας από τη δίκη ενώπιον του Συμβούλιου της Επικράτειας σχετικά με το ίδιο πλοίο, παρά το γεγονός ότι έχουμε ήδη δικαιωθεί με προσωρινή απόφαση του ίδιου Δικαστηρίου. Με αυτόν τον τρόπο, αποδεσμεύω το Υπουργείο ως προς την επιλογή άλλου πλοίου για την εξυπηρέτηση της ενδοκυκλαδικής γραμμής, καθώς δεν σκοπεύω να ενεργήσω, όπως άλλοι, κρατώντας τα νησιά μας ομήρους των επιχειρηματικών τους μεθοδεύσεων.

Επανέλαβα την πρόθεσή μου να συνδράμω σε όποια προσπάθεια γίνει για την εδραίωση της νομιμότητας, δηλώνοντας πρόθυμος να παράσχω όλα τα στοιχεία που διαθέτω και τα οποία θα φανούν χρήσιμα στην ηγεσία του Υπουργείου.

Τέλος, επιβεβαίωσα για άλλη μια φορά ότι η θέση μου και η ιστορία του ομίλου μας είναι αυτή του υποστηρικτή της ελληνικής ναυτιλίας και του έργου της ηγεσίας του υπουργείου -της οποίας γνωρίζω τις καλές προθέσεις- και κυρίως αυτή του αρωγού των εθνικών συμφερόντων.

ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΤΙΣ ΘΥΣΙΑΣΩ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΠΙ ΖΗΜΙΑ ΜΑΣ.

loading...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αθήνα – Μ. Ελευθερίου: “Η Ελληνική σημαία, μυστικά… και αλήθειες!”

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου και παρουσιάζεται το βιβλίο του Μάνου Ελευθερίου "Η Ελληνική σημαία, μυστικά ... και αλήθειες"

Εκλογές – ΣΥΡΙΖΑ: Νέος πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης – Στις 12:00 η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις νέες ταυτότητες

Σήμερα από τις 8:30 ξεκινά η λειτουργία της πλατφόρμας id.gov.gr. Τι πρέπει να γνωρίζετε μέσα από ερωτήσεις - απαντήσεις

Σύρος – Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών: Συνάντηση με τον Χάρη Βεκρή

Συνάντηση του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών ν. Κυκλάδων με τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Χάρη Βεκρή

ΕΑΣ Νάξου – Στ. Βαθρακοκοίλης: ” Ξεκινάω να διαθέτω τη ντομάτα μου στα 2 ευρώ (αντί στο 1,10)” (video)

Δ. Καπούνης και Στ. Βαθρακοκοίλης στο Mega: «Δεν βρίσκουμε ζωοτροφές, οι τιμές θα ανεβαίνουν και θα έχουμε προβλήματα!» (video)

Εκλογές 2023 – Μ. Καπίρης: Επίσκεψη στο Επαρχείο Νάξου και διαπιστώσεις

Ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Μιχάλης - Νεκτάριος Καπίρης βρέθηκε στο Επαρχείο Νάξου... Οι διαπιστώσεις του

H ομιλία του Δημήτρη Λιανού στην εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού “Ενωμένοι Μπορούμε” (video)

Παρακολουθείστε ολόκληρο το απόσπασμα από την ομιλία του Δημήτρη Λιανού στην παρουσίαση του συνδυασμού "ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ"

Νάξος – Μικρή Βίγλα: Μίνι – Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας

Μίνι - Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας στην Μικρή Βίγλα - Τι έγινε

Times: Φθινοπωρινές διακοπές σε Ιο, Νάξο, Αντίπαρο και Κουφονήσια

Οι βρετανικοί Times προτείνουν για διακοπές και μετά την υψηλή σεζόν περιοχές της Ελλάδας ... Ποιες είναι από τις Κυκλάδες

Μ. Πολυκρέτης: Καταγγελία για το οίκημα αναμονής επιβατών στον Βόλωκα

Η καταγγελία του υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Μανώλη Πολυκρέτη για το ακίνητο (οίκημα αναμονής επιβατών) στο λιμάνι του Βόλωκα
loading...

Naxos Medical: Κάτι νέο έρχεται στη καθημερινότητα της Νάξου

Το Naxos Medical κι επίσημα ανοίγει τις πύλες του .. Εγκαίνια απόψε (23/09, 20:00) στη πόλη της Νάξου

Αμοργός – “Νέα Πνοή”: ” Τι δυσάρεστες εκπλήξεις, περιμένουν τους πολίτες της Αμοργού;”

Η τοποθέτηση της παράταξης "Νέα Πνοή" Δήμου Αμοργού σχετικά με το χωροταξικό και τη θέση της Δημοτικής Αρχής

Νάξος – Μικρή Βίγλα: Μίνι – Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας

Μίνι - Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας στην Μικρή Βίγλα - Τι έγινε

Νάξος – Δ. Λιανός: Ξεκινάει η υλοποίηση του τοπικού πολεοδομικού σχεδίου

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού σχετικά με το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Τήνος: Γυναίκα βρέθηκε στη θάλασσα, άμεση αντίδραση λιμενικού και ναυτικών (video)

Το μεσημέρι της Τρίτης γυναίκα βρέθηκε στη θάλασσα στο λιμάνι της Τήνου ... Η αντίδραση ναυτικών, λιμενικού και καβοδετών (video)

Ναυμαχία Σαλαμίνας: Ο ρόλος της Νάξου στην πιο σημαντική ναυμαχία της Αρχαιότητας

Ποιος ο ρόλος της Νάξου στη ναυμαχία της Σαλαμίνας; Η παρουσία του τριήραρχου Δημόκριτου

Naxos Wildlife Protection: Τρίτη φωλιά με χελωνάκια, αυτή τη φορά στη Μικρή Βίγλα

Νάξος 2023 και μια ακόμη φωλιά -η τρίτη- με νεογέννητα χελωνάκια εντοπίστηκε, αυτή τη φορά στην Μικρή Βίγλα

Μ. Πολυκρέτη για το τριήμερο που ξεκινάει σήμερα: “Να τιμήσουμε τις ρίζες μας” (video)

«Γροικώ, Θωρώ, Ανoιώθω»: Πολιτιστικό τριήμερο στο Κτήμα Κάμπονες Νάξου - Ti αναφέρει η κα Μαρία Πολυκρέτη (video)

Συνελήφθη διοικητής ΑΤ σε νησί των Κυκλάδων – Ζητούσε 30.000 από επιχειρηματία

Συνελήφθη διοικητής Αστυνομικού Τμήματος στις Κυκλάδες – Ζητούσε 30.000 από επιχειρηματία για να μην κάνει ελέγχους - Με προυπηρεσία σε Μύκονο και Κουφονήσια
loading...