Κυριακή, 3 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΕλλάδα: Ερχεται και νέα αύξηση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια;

Ελλάδα: Ερχεται και νέα αύξηση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια;

|

Στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια η αύξηση μέχρι τώρα είναι της τάξης του 25% – Η άποψη του Υπουργείου 

Εν μέσω ενεργειακής κρίσης οι αυξήσεις σε πολλά επίπεδα, ομοίως και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι αισθητή. Μάλιστα για τις τεράστιες αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, ο πρόεδρος τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων, Λύσσανδρος Τσιλίδης. Το γεγονός προκαλεί προβληματισμό σε πολλές οικογένειες, οι οποίες δεν θα πάνε φέτος διακοπές, αφού δεν έχουν να διαθέσουν χρήματα για όλες τις δαπάνες που απαιτούνται.

Ειδικότερα όπως προκύπτει, στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια η αύξηση μέχρι τώρα είναι της τάξης του 25%, ενώ από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα αυξηθεί ακόμα 5%. Όπως σχολίασε ο κ. Τσιλίδης, πρόκειται για μια έκτακτη συνθήκη που προήλθε από την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τηλέφωνα που δέχονται οι επαγγελματίες του κλάδου για κλείσιμο εισιτηρίων είναι σαφώς λιγότερα σε σχέση με άλλες χρονιές. Ο κ. Τσιλίδης είπε επίσης πως τα αεροπορικά εισιτήρια, πολλές φορές, εξαιτίας των προσφορών, συμφέρουν καλύτερα από τα ακτοπλοϊκά.

Κατσαφάδος… Υπάρχει αύξηση της τάξης του 18%

Ποια η άποψη του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστα Κατσαφάδου; Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 τόνισε ότι υπάρχει μεσοσταθμική αύξηση 18% ενώ υπογράμμισε ότι αναζητείται δημοσιονομικός χώρος ώστε να στηριχθούν οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. 

“Υπάρχει μια μεσοσταθμική αύξηση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων της τάξεως του 18%. Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συσκέψεις που έχουμε κάνει με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Ακτοπλόων καταρχήν τους έχουμε πει ότι δεν πρέπει όλο αυτό το ενεργειακό κόστος το οποίο όντως είναι πολύ υψηλό, να μετακινηθεί και να πάει εις βάρος των καταναλωτών από εκεί και πέρα προσπαθούμε να βρούμε το δημοσιονομικό χώρο αυτό σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών ούτως ώστε να μπορούμε να στηρίξουμε τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Στις ελεύθερης γραμμές υπάρχει μια μεσοσταθμική αύξηση της τάξεως του 18%, στις γραμμές οι οποίες επιδοτούνται από την ελληνική κυβέρνηση, στις άγονες γραμμές υπάρχει πλαφόν και δεν υπάρχουν αυξήσεις. Κάνουμε προσπάθεια να μπορέσουμε να βρούμε το δημοσιονομικό χώρο ούτως ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε την ελληνική ακτοπλοΐα και να μειώσουμε τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Ενδεικτικά να σας αναφέρω ότι πέρυσι τέτοια εποχή ο τόνος στο ναυτιλιακό καύσιμο ήταν 500$ και τώρα έχει ξεπεράσει τα 1130$ καταλαβαίνετε ότι αυτή η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους μετακίνησης ενός πλοίου δυστυχώς φτάνει και στον επιβάτη. Εμείς βρήκαμε το μεταφορικό ισοδύναμο το οποίο ήταν μια προσπάθεια διαχρονική των κυβερνήσεων σε σχέση με την ΕΕ, το εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς το θεσμοθετήσαμε και το ενισχύσαμε .

Ερωτηθεις αν υπάρχει αισχροκέρδεια στις αυξήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων: Αυτό είναι ένα ζήτημα της επιτροπής ανταγωνισμού η οποία στα ευρήματα τα οποία έχει δεν δείχνουν ότι υπάρχει αισχροκέρδεια γύρω από αυτό το ζήτημα. …Όπου αποδειχθεί ότι καταστρατηγούνται οι νόμοι της αγοράς και ότι υπάρχουν ζητήματα κερδοσκοπίας θα επιβληθούν και τα ανάλογα πρόστιμα.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Άνδρος – Λειψυδρία: Τέσσερις μονάδες αφαλάτωσης και χρηματοδότηση 190.000 ευρώ

Με σχέδιο άμεσης παρέμβασης, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τον Δήμο Άνδρου επιχειρεί να ανακουφίσει το νησί από την οξεία λειψυδρία, μέσα από μονάδες αφαλάτωσης και γεωτρήσεις.

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Beach Party 2025 στον Αμμίτη για καλό σκοπό – Επιστρέφει πιο δυνατό από ποτέ!

Στις 5 Αυγούστου στην Παραλία Αμμίτης – Πολιτιστικοί Σύλλογοι ενώνουν δυνάμεις σε ένα καλοκαιρινό πάρτι με μουσική, φαγητό και φιλανθρωπική διάθεση

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 39 Δήμοι της Ελλάδας λόγω λειψυδρίας, SOS από το Αιγαίο και την Κρήτη

Η Ελλάδα «στεγνώνει»: Δήμοι από το Αιγαίο μέχρι τη Θράκη ζητούν βοήθεια – Η ανεπάρκεια νερού γίνεται καθημερινή απειλή για πολίτες, γεωργία και τουρισμό

Νάντια Σαλτερή: «Ο Μητσοτάκης έχασε τους ψηφοφόρους του Κέντρου – Επιστρέφουμε με αίτημα Προανακριτικής»

Η Τομεάρχης Ισότητας του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Ν.Δ. για την κάλυψη Βορίδη – Αυγενάκη και κατήγγειλε πολιτική υποκρισία και θεσμικό ευτελισμό.

Ισχυροί άνεμοι σάρωσαν το Αιγαίο, στα 100 km/h η ριπή στην Τήνο! (πίνακας)

Το στενό Τήνου – Μυκόνου «πήρε κεφάλι» με ριπές 100 χιλιομέτρων την ώρα – Ποια νησιά ακολούθησαν στην κατάταξη

Περιστατικό με το Hellenic Highspeed στην Αμοργό: Καταπέλτης έπεσε στη θάλασσα (video)

Ακινητοποιήθηκε το πλοίο ανοιχτά των Καταπόλων – Αντικατέστησε το Highspeed 4 στη γραμμή Πειραιά – Μικρές Κυκλάδες – Αμοργό

Δύο νέα παιδιά από τη Σίφνο πρόσφεραν κατάλυμα στη γιατρό του νησιού

Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, η δημόσια έκκληση του Δήμου για φιλοξενία της γιατρού βρήκε συγκινητική ανταπόκριση από τον Πέτρο Τσαλά και την Ελένη Καλογήρου

Επανεκκίνηση για τις Διαδρομές Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος στη Βόρεια Νάξο

Δύο ιστορικά μονοπάτια με αφετηρία την Κωμιακή επανενεργοποιούνται με στόχο την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου του νησιού

«Χορεύουμε συρτό στην παραλία»: Μια ανθρώπινη αλυσίδα χορού στη Χώρα της Νάξου

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα μεγάλο καλοκαιρινό αντάμωμα χορού, τη Δευτέρα 4 Αυγούστου.

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Έλενα Ξενάκη: Από το Σαγκρί Νάξου στην κορυφή του κόσμου με την Εθνική Πόλο (video)

Η MVP του παγκόσμιου τελικού μιλά με συγκίνηση για το χρυσό μετάλλιο, τις θυσίες, την ομάδα της καρδιάς της και το αίτημα για ένα κολυμβητήριο αποκλειστικά για την Εθνική – Μια Νάξια ψυχή που εμπνέει. (video)

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.