Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΕλλάδα: Ερχεται απαγορευτικό, δυνατοί άνεμοι και προβλήματα στην Ακτοπλοΐα

Ελλάδα: Ερχεται απαγορευτικό, δυνατοί άνεμοι και προβλήματα στην Ακτοπλοΐα

|

Ο Μάρτιος κλείνει με την χειρότερη δυνατή εικόνα.. Βροχές και ισχυρές ριπές ανέμων σε όλο το Νότιο Αιγαίο για το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο στα όρια του απαγορευτικού απόπλου πλοίων  – Που εχουν κλείσει πάλι οι ακτοπλοϊκές γραμμές – Η Κρήτη θα δεχτεί εκ νέου δυνατές βροχοπτώσεις 

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από το μεσημέρι στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, λόγω των ισχυρών ανατολικών ανέμων, που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.  Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικά. Πάντως μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα όπου θα διατηρηθούν έντονα. Παράλληλα, θα επικρατήσουν θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορειοανατολικών διευθύνσεων και η θερμοκρασία μετά το μεσημέρι θα σημειώσει σταδιακή πτώση από βορρά προς νότο.

Κλειστό είναι το Ρίο-Αντίρριο, ενώ από το πρωί δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά. Επίσης, κλειστή είναι η γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και Καβάλα-Πρίνου Θάσου. Στον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται μόνο μέχρι την Αίγινα. Η ΕΜΥ από σήμερα το βράδυ στο Αιγαίο προβλέπει ενίσχυση των ανέμων, που κατά τόπους θα φθάσουν και τα 9 μποφόρ.

Ομως υπάρχει και η βροχή…  Μεγάλες ποσότητες νερού θα πέσουν στη νότια Ελλάδα και ειδικότερα στην Κρήτη τις επόμενες μέρες. Κι αυτό γιατί το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο τις βραδινές ώρες της Τετάρτης βρισκόταν νοτιοδυτικά της Κρήτης, κινείται αργά προς τα ανατολικά και θα ενισχυθεί.Κα από το βράδυ απόψε (Πέμπτη) οι βροχοπτώσεις θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Την Παρασκευή, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, συνοδευόμενες και πάλι τοπικά από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν στις Νότιες Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, με το νησί της Κρήτης να δέχεται μεγάλους όγκους νερού. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται επίσης στα ορεινά της Κρήτης. Κατά το Σαββατοκύριακο, στα κεντρικά ανατολικά και νότια ηπειρωτικά αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ στην Κρήτη οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν, διατηρώντας κατά περιόδους σχετικά έντονο χαρακτήρα.

Οπως κι εάν έχει, οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φωτογραφία: Μαρία Τσακωνιάτη 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΕΕΕΕΚ Νάξου: Αναβολή της τελετής αγιασμού (11/09) ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

Η τελετή που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου μετατίθεται μέχρι νεωτέρας, καθώς ο περιβάλλων χώρος δεν είναι ακόμη κατάλληλος για την προσέλευση των μαθητών.

Στα Κουφονήσια έρχεται νέο 5άστερο ξενοδοχείο από τη ΝΟΜΑΣ Α.Ε.

Προέγκριση οικοδομικής άδειας για πολυτελή μονάδα 29 δωματίων και 58 κλινών στον οικισμό Αγίου Γεωργίου.

Μήλος και Σίφνος: Δύο διαφορετικά μοντέλα τουριστικής ανάπτυξης στις Κυκλάδες

Συγκριτική μελέτη της MTC GROUP αναδεικνύει τη Μήλο ως εστία περιπέτειας και βιωματικής εξερεύνησης και τη Σίφνο ως σημείο πολιτιστικής ανάπαυσης και γαστρονομικής ταυτότητας.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Ανάκληση οικοδομικής άδειας στο Σαρακήνικο – Ανακοίνωση Δήμου Μήλου

Η ΥΔΟΜ Μήλου προχώρησε σε ανάκληση της άδειας ξενοδοχειακής μονάδας στα Καμίνια – Σαρακήνικο, έπειτα από έλεγχο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και παρέμβαση του Δήμου.

Μ. Κόνσολας: “Η Ρόδος δικαιούται μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ”

Ερώτηση του βουλευτή Δωδεκανήσου προς τον Υπουργό Οικονομικών για την εφαρμογή μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και στη Ρόδο, με αναφορά στη συνεισφορά του νησιού στα δημόσια έσοδα.

Το Bitcoin φτάνει τα 110.000 δολάρια: Η στρατηγική εξόρυξης DL διαταράσσει την αγορά

Η DL Mining, μια πλατφόρμα cloud mining που ρυθμίζεται από το Ηνωμένο Βασίλειο, ξεχωρίζει ως παγκόσμιος ηγέτης, προσφέροντας συμβατές, φιλικές προς το περιβάλλον και υψηλής απόδοσης λύσεις εξόρυξης

Η Αθήνα ξανά στο επίκεντρο: Final Four EuroLeague 2025 στο ΟΑΚΑ μετά από 19 χρόνια

Με ψήφους 8-3 έναντι του Βελιγραδίου, η Αθήνα αναλαμβάνει τη μεγαλύτερη μπασκετική γιορτή της Ευρώπης – Τι αναφέρει ο Γιάννης Βρούτσης

Γερμανία – Σλοβενία: Διπλασιάζει ο Λούκα… Λουκ!

Η «μάχη» των προημιτελικών στο Eurobasket 2025 με το βλέμμα στραμμένο στον Σλοβένο σούπερ σταρ – η Γερμανία παραμένει φαβορί για το χρυσό.

Βράβευση των νέων φοιτητών από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Η εκδήλωση-θεσμός πραγματοποιείται για 7η χρονιά, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, εκπαιδευτικών και εκπροσώπων της νέας γενιάς

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.