Παρασκευή, 1 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΕλλάδα - Ελεγχοι σε όλα τα λιμάνια ενόψει της ... μεγάλης φυγής...

Ελλάδα – Ελεγχοι σε όλα τα λιμάνια ενόψει της … μεγάλης φυγής (video)

|

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε επιβάτες στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας – Και σε όλα τα πλοία που κινούνται στο Αιγαίο (video)

Αυξημένη από το πρωί η κίνηση στα λιμάνια της Αττικής. Σήμερα και αύριο έχει προγραμματιστεί ο απόπλους από τον Πειραιά 41 πλοίων, από τη Ραφήνα 16 πλοίων και από το Λαύριο 13 κυρίως για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη. Σε ισχύ και αυξημένα μέτρα της Ελληνικής Αστυνομίας στο εθνικό οδικό δίκτυο. Αυξημένα μέτρα έχει προγραμματίσει η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού για την οδική ασφάλεια και την αστυνόμευση του οδικού δικτύου ενόψει Δεκαπενταύγουστου.

Στα μέτρα συμπεριλαμβάνεται και απαγόρευση κίνησης των φορτηγών άνω των 1,5 τόνων για την έξοδο και την επιστροφή, καθώς και μία σειρά παρεμβάσεις, με συνεχή και συντονισμένη παρουσία των υπηρεσιών της Τροχαίας και διαρκείς ελέγχους, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας.

Παράλληλα, συνεχίζεται από την περασμένη Δευτέρα, η κίνηση από το Λιμενικό Σώμα για έλεγχο εντός των πλοίων όσον αφορά τα μέτρα προστασίας από τους επιβάτες και τα πρόστιμα πέφτουν βροχή….
 
Ειδική δράση θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΙΣΑ στα δύο μεγάλα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας την Κυριακή 16 Αυγούστου, με εντολή του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής και Γ. Πατούλη. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των ταξιδιωτών, που επιστρέφουν από τις διακοπές, ώστε να προασπίσουν κατά την επάνοδό τους στην Αττική το κοινωνικό σύνολο από την τυχόν διασπορά ιού SARS-CoV-2 στο περιβάλλον τους ή στην κοινότητα και ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες.

Ειδικά κλιμάκια του Συντονιστικού Κέντρου της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, τα οποία εδώ και τρεις μήνες πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον Covid-19 στην Αττική, (πάνω από 3 χιλιάδες έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί) θα βρίσκονται από το πρωί της Κυριακής και μέχρι τη δύση του ηλίου στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για επιδημιολογικό δειγματοληπτικό έλεγχο στους ταξιδιώτες.

Παράλληλα, εθελοντές θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό με οδηγίες προφύλαξης για τη μη διασπορά της επιδημίας, ενημερώνοντας με λεπτομέρεια τους ταξιδιώτες για τους κινδύνους μετάδοσης του COVID -19 στην κοινότητα. Έμφαση δίνεται για τις περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων και δραστηριοτήτων, που κατά την διάρκεια του ταξιδιού ενδέχεται να έχουν εκθέσει σε αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης της νόσου τους πολίτες.

Ο δειγματοληπτικός έλεγχος θα είναι τυχαίος. 

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος στους ελέγχους τόνισε: «Η Περιφέρεια Αττική με στοχευμένες δράσεις έχει θέσει τους μηχανισμούς και τις υπηρεσίες της σε συναγερμό, ώστε να αναχαιτισθεί η έκρηξη της επιδημίας που παρατηρείται στην επικράτεια, αλλά και στην Περιφέρεια Αττικής στην καρδιά του καλοκαιριού, τον Δεκαπενταύγουστο.

Για αυτό σπεύδουμε, από την πρώτη μέρα επιστροφής των εκδρομέων στο λεκανοπέδιο να ελέγξουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε για την ατομική ευθύνη που απαιτείται από όλους μας και τη μέριμνα για την προφύλαξη των πόλεων μας από την τρομερή επιδημία.

Θα σταθούμε φρουροί στις πύλες εισόδου της χώρας, αλλά και μέσω τηλεφωνικού κέντρου 1110 που ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις των πολιτών επί 24ώρου βάσεως, θα συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε για την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου και ειδικά των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Τάσος Δούσης «μετακομίζει» στον ΣΚΑΪ – Τέλος εποχής για τις «Εικόνες» στο Open

Ο γνωστός ταξιδιωτικός δημοσιογράφος βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον ΣΚΑΪ – Στο τραπέζι και νέο τηλεοπτικό project

Η Νάξος στέκεται αλληλέγγυα στον Παλαιστινιακό λαό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές και πολιτιστικές δράσεις για τη γενοκτονία στη Γάζα – Δυναμική η παρουσία του κόσμου στις ομιλίες, την πορεία και τις συναυλίες

Η Νύχτα των Κεριών στο Terra Grazia: Πανσέληνος, κρασί και καλοκαιρινή μαγεία στη Νάξο

Το Σάββατο 9 Αυγούστου, το οινοποιείο Terra Grazia προσκαλεί το κοινό σε μια εμπειρία μοναδική, με φόντο την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, ζωντανή μουσική και το φως εκατοντάδων κεριών.

Νάξος: Τα παλαιά πιάνα «κελαηδούν» ξανά στον Απείραθο, μία μουσική βραδιά γεμάτη μνήμες και ήχους

Η Βιβλιοθήκη Νίκου Ν. Γλέζου υποδέχεται μια μοναδική συναυλία με έργα Σκαλκώτα, Debussy, Rachmaninoff και Καλογερά – Πρωταγωνιστούν παλιά πιάνα από τα χωριά της Νάξου

Παρέμβαση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την προστασία του αρχαιολογικού χώρου, τι αναφέρει ο Δημήτρης Λιανός

Εικόνες ντροπής με επισκέπτες να περιφέρονται ημίγυμνοι και να τρώνε πάνω στις αρχαιότητες προκαλούν αντιδράσεις. Ζητάμε οργανωμένη φύλαξη και ανάδειξη, δηλώνει ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός.

ΠΝΑΙ – Λεονταρίτης: Έργο 1 εκατομμυρίου ευρώ για την αναβάθμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου Πάρου

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υλοποιεί τη γ’ φάση ασφαλτοστρώσεων στην Πάρο – Άμεση εκκίνηση μετά τη δημοπράτηση του έργου

Η Σαντορίνη των ηφαιστείων τιμά τη δική της φωνή της επιστήμης. Τιμά τη Βοθωνιάτισσα Εύη Νομικού!

Η Σαντορίνη τιμά την καθηγήτρια Εύη Νομικού για την προσφορά της στην επιστήμη και τον τόπο που δεν ξέχασε ποτέ

Η Νάξος «απογειώνεται»: Ανάμεσα στους Top 5 παγκόσμιους προορισμούς για Αμερικανούς ταξιδιώτες

Με αύξηση +327% στις αναζητήσεις από τις ΗΠΑ, η Νάξος καταγράφει εντυπωσιακή άνοδο στον διεθνή τουριστικό χάρτη, δίπλα στην Κρήτη και κορυφαίους ισπανικούς προορισμούς.

Γκιντίκι live στη Μονή Νάξου, ένα πανηγύρι γεμάτο ρυθμό και ελευθερία! (αφίσα)

Το αγαπημένο σχήμα της σύγχρονης παραδοσιακής σκηνής «Γκιντίκι» έρχεται την Πέμπτη 7 Αυγούστου στο Δημοτικό Σχολείο Μονής, για μια αξέχαστη βραδιά μουσικού αυτοσχεδιασμού και αυθεντικής γιορτής.

Αντ. Σέργης: “Πορτάρα χωρίς φύλαξη, Κούροι υπό μετακίνηση, ποιος φυλάει την πολιτιστική κληρονομιά της Νάξου;”

Όταν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων σιωπά μπροστά στη βεβήλωση της Πορτάρας και επιμένει στη μεταφορά των Κούρων από τον φυσικό τους τόπο, γεννώνται κρίσιμα ερωτήματα για τον ρόλο και τις προτεραιότητές της.

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Έλενα Ξενάκη: Από το Σαγκρί Νάξου στην κορυφή του κόσμου με την Εθνική Πόλο (video)

Η MVP του παγκόσμιου τελικού μιλά με συγκίνηση για το χρυσό μετάλλιο, τις θυσίες, την ομάδα της καρδιάς της και το αίτημα για ένα κολυμβητήριο αποκλειστικά για την Εθνική – Μια Νάξια ψυχή που εμπνέει. (video)

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.

Νάξος – Οι καρποί του φροντιστηρίου “Παιδεία”: Επιτυχίες μαθητών στις Πανελλαδικές 2025

Με κόπο, επιμονή και την υποστήριξη του φροντιστηρίου «Παιδεία» του Γιώργου Βάβουλα, οι μαθητές της Νάξου κατακτούν τις κορυφαίες σχολές της χώρας.