Τρίτη, 22 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάCyclades Cup 2025: Η Ρεγκάτα που ένωσε θάλασσα, πολιτισμό και κοινότητα στις...

Cyclades Cup 2025: Η Ρεγκάτα που ένωσε θάλασσα, πολιτισμό και κοινότητα στις Κυκλάδες

|

Στην καρδιά του Αιγαίου και με το φως των Κυκλάδων να αγκαλιάζει κάθε μίλι θάλασσας, το Cyclades Cup 2025 έγραψε ακόμα ένα σπουδαίο κεφάλαιο στην ιστορία της ιστιοπλοΐας. Από τις 12 έως τις 15 Ιουνίου, η Αντίπαρος υποδέχθηκε με θέρμη τη δεύτερη έκδοση της πιο εκλεκτής ρεγκάτας υπερπολυτελών σκαφών, αποδεικνύοντας ότι η φιλοξενία, η ομορφιά και η κοινότητα είναι εξίσου σημαντικές με τη στρατηγική των αγώνων.

Παρά την ακύρωση της τρίτης ημέρας λόγω ισχυρών ανέμων – μια υπενθύμιση ότι το Αιγαίο παραμένει αφεντικό – οι δύο ημέρες που πραγματοποιήθηκαν ήταν γεμάτες από ιστιοπλοϊκό πάθος, φιλική άμιλλα και συγκινητικές στιγμές.

Η Θάλασσα Ένωσε – Τα Νησιά Φώτισαν

Ο στόλος των 17 σκαφών, από συνολικά 20 εγγεγραμμένα, περιλάμβανε διεθνείς συμμετοχές, κορυφαίους Ολυμπιονίκες και καταξιωμένους επαγγελματίες του yachting. Ο αγώνας ήταν δομημένος σε κατηγορίες όπως Corinthian Spirit και 90-Foot Racing, προσφέροντας δυναμική και ποικιλία.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες, τα σκάφη TAWERA, ALMYRA II, NOSTROMO, MELITI και GALMA ξεχώρισαν τόσο για την απόδοσή τους όσο και για την παρουσία τους. Η Αιμιλία Τσουλφά, οι Καγιαλής & Μάντης, αλλά και ο Kimo Worthington του America’s Cup πρόσφεραν λάμψη και κύρος στη διοργάνωση.

Το βραβείο “Head of the Fleet” κατέκτησε το NOSTROMO του Sir Andrew Cook, ενώ για πρώτη φορά απονεμήθηκε και το βραβείο “Legend at Sea” στον Γιώργο Προκοπίου, έναν θρύλο της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλίας.

Μια Ρεγκάτα με Ψυχή

Η Ίλια Ρήγα, ιδρύτρια της διοργάνωσης, περιέγραψε το Cyclades Cup ως «γιορτή φιλίας και κοινότητας», υπογραμμίζοντας τον στόχο να διατηρηθεί το ανθρώπινο στοιχείο ακόμη και σε μια διεθνή διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών.

Το κοινωνικό πρόγραμμα ξεχώρισε: πάρτι, δείπνα, τοπικές περιηγήσεις και beach events συνέδεσαν τους συμμετέχοντες με την αυθεντική ζωή της Αντιπάρου, με σεβασμό στην τοπική κοινωνία και τις ρίζες του νησιού.

Αντίπαρος: Το Σκηνικό της Αρμονίας

Η επιλογή της Αντιπάρου δεν ήταν τυχαία. Το νησί, με την ήρεμη ομορφιά του, αποτέλεσε το τέλειο φόντο μιας ρεγκάτας που δεν εστιάζει μόνο στην ταχύτητα, αλλά στην ποιότητα της εμπειρίας.

Το Cyclades Cup 2025 έγινε το κέντρο συνάντησης πολιτισμού, θάλασσας και φιλίας – κι αυτό ακριβώς είναι που το καθιστά μοναδικό.

Ραντεβού το 2026!

Η τρίτη διοργάνωση Cyclades Cup 2026 επιστρέφει στην Αντίπαρο από 10 έως 13 Ιουνίου. Με σχεδόν 90% επαναλαμβανόμενη συμμετοχή, διεθνή αναγνώριση και έναν στόλο που μιλάει σε περισσότερες από δέκα γλώσσες, η ρεγκάτα έχει πλέον καθιερωθεί ως το “διαμαντάκι” του ιστιοπλοϊκού ημερολογίου.

Και καθώς ο ήλιος έδυε πίσω από το Δεσποτικό, η υπόσχεση ανανεώθηκε: να επιστρέψουν όλοι, φίλοι, πλήρωμα και κοινότητα, για να γράψουν το επόμενο κεφάλαιο μιας διοργάνωσης που έχει ψυχή.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Θα βρω γιατρό στις διακοπές; Η υγειονομική εικόνα στα νησιά το καλοκαίρι του 2025

Περισσότερες προσλήψεις, ασθενοφόρα και κίνητρα για γιατρούς θωρακίζουν τη νησιωτική Ελλάδα – Πού παραμένουν τα προβλήματα

Θηρασία: Πρωτοκυκλαδικά σύμβολα σε αγγείο με ρίζες από τη Νάξο

Σημαντικό σφράγισμα σε λαβή αγγείου από την Κοίμηση Θηρασίας αποκαλύπτει πρώιμες μορφές επικοινωνίας και κοινωνικής οργάνωσης στην Πρώιμη Εποχή του Χαλκού.

Νάξος: Ο Ουφ! και οι Μικροί Ερωδιοί φέρνουν μουσική μαγεία στις Εγγαρές

Ένα παραμυθένιο μουσικοθεατρικό δρώμενο με μαέστρους... μικρά παιδιά! Τετάρτη 23 Ιουλίου στις 20:30, με ελεύθερη είσοδο

Νάξος -“Ξόβορα 2025”: Μουσικά σεμινάρια, χορός και παράδοση στην καρδιά της Απειράνθου

Από 26 έως 31 Ιουλίου, η Απείρανθος φιλοξενεί για τέταρτη χρονιά τα Ξόβορα — με δασκάλους τον Γ. Ζευγόλη, Ν. Αγγελόπουλο, Δ. Παππούλη και Στ. Γανωτή — σε ένα πενθήμερο γεμάτο μουσική, χορό, παραμύθι και εξορμήσεις

Νότιες Κυκλάδες και κυριαρχικά δικαιώματα: Τα νέα θαλάσσια πάρκα φέρνουν διπλωματικές εντάσεις με την Τουρκία

Η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της μέσω περιβαλλοντικής προστασίας – Αντιδράσεις από την Άγκυρα για «μονομερείς ενέργειες» σε περιοχές που θεωρεί «γκρίζες ζώνες»

Πάφος – Μακάμπι Τελ Αβίβ: Ισοπαλία με αξία στην πρώτη μάχη του Champions League

Οι Κύπριοι θέλουν να προστατέψουν την έδρα, οι Ισραηλινοί παίζουν με στόχο την πρόκριση – Το “Χ” στο 3.40 έχει τη δική του δυναμική

ΟΦΥΠΕΚΑ: Ιστορική φωλεοποίηση Πράσινης Χελώνας στη Νάξο, πρώτη φορά στις Κυκλάδες!

Η παραλία στον Απόλλωνα φιλοξένησε για πρώτη φορά μια Πράσινη Χελώνα (Chelonia mydas), σηματοδοτώντας ένα σπάνιο και ιδιαίτερα σημαντικό οικολογικό γεγονός για τη Νάξο και ολόκληρο το Αιγαίο.

Fraport – Αναβαθμίζονται τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, ποιες ημερομηνίες κλείνουν οι διάδρομοι σε Σαντορίνη, Μύκονο

Η Fraport Greece ξεκινά την τέταρτη φάση έργων σε 14 περιφερειακά αεροδρόμια, με προσωρινές αναστολές λειτουργίας των διαδρόμων — Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα για κάθε νησί

Νάξος – Εγγαρές: Παραδοσιακό πανηγύρι στην Αγία Άννα, η μουσική ενώνει τις γενιές στη Νάξο

Την Παρασκευή 25 Ιουλίου, οι Εγγαρίτες τιμούν την Αγία Άννα με γλέντι στην πλατεία του χωριού – Ζωντανή μουσική, χορός και αυθεντική νησιώτικη ψυχή με τους Κουτούζο, Γκούφα, Μπαρδάνη, Μπίλακο και Κλουβάτο

Άνδρος: Το διακριτικό κόσμημα των Κυκλάδων που κερδίζει τις καρδιές εκτός σεζόν

Το διεθνές ταξιδιωτικό μέσο Low Season Traveller εξυμνεί την Άνδρο για την αυθεντικότητα, την ηρεμία και την πολυεπίπεδη ομορφιά της — μια απόδραση που δεν κραυγάζει, αλλά μαγεύει

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.

Έκτακτα μέτρα στη Σέριφο λόγω υπερκατανάλωσης νερού – Απαγορεύσεις και πρόστιμα

Ο Δήμος Σερίφου καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση νερού λόγω αυξημένης κατανάλωσης και περιορισμένων αποθεμάτων – Πρόστιμα έως και 1.000€ για παραβάτες.

Καμπανάκι Γιαννάκου για το Νοσοκομείο Σύρου: “Αν εφαρμοστεί το πρωτόκολλο, κλείνει”

Σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό – Η υπερπροσπάθεια των βοηθών νοσηλευτών κρατά όρθιο το νοσοκομείο αναφοράς των Κυκλάδων

Νάξος: Πωλείται πέτρινο ακίνητο 37τ.μ. με αυλή στο Καστράκι, πολύ κοντά στη θάλασσα

Αναζητάτε επένδυση δίπλα στη θάλασσα; Ένα γοητευτικό πέτρινο ακίνητο με δυνατότητα αναβάθμισης και επέκτασης διατίθεται προς πώληση στο Καστράκι, κοντά σε μία από τις ομορφότερες παραλίες της Νάξου

Αλυκό Νάξου: Κατεδαφίζεται το φάντασμα του ξενοδοχείου – Σώζεται το κεδροδάσος

Υπεγράφη η σύμβαση κατεδάφισης των ερειπίων στο Αλυκό – Ένα διαχρονικό «τραύμα» για τη Νάξο οδεύει προς θεραπεία μετά από δεκαετίες αδράνειας

Ηρακλειά: Ειρηνική διαμαρτυρία στο λιμάνι με επίκεντρο την μη έλευση του Tera Jet 2

Μεγάλη αναστάτωση στην Ηρακλειά λόγω της αιφνίδιας διακοπής του καθημερινού δρομολογίου της SeaJets. Εκατοντάδες επισκέπτες χωρίς εισιτήρια, καταλύματα με ακυρώσεις και οι κάτοικοι σε κινητοποιήσεις για να σωθεί η τουριστική σεζόν.

Νάξος: Ψήφισμα του Προοδευτικού Ομίλου Γλινάδου για τον θάνατο του Γεωργίου Δημητροκάλλη

Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για να τιμηθεί η μνήμη του πρώην Προέδρου και ενεργού μέλους του Συλλόγου, Γεωργίου Δημητροκάλλη (Μίχαλου)

Η SEAJETS εξασφαλίζει δωρεάν μετακίνηση από και προς Ηρακλειά για όλους τους επιβάτες

Πρωτοβουλία ευθύνης από την εταιρεία και το Ίδρυμα Τάκης Ηλιόπουλος για τη στήριξη της τουριστικής σύνδεσης με τις Μικρές Κυκλάδες

Πανναξιακός ΑΟΚ: Μεταγραφικό restart με τέσσερα νέα πρόσωπα και στόχος η κορυφή

Νέα πρόσωπα, νέο πάθος, μία αποστολή: η επιστροφή στη National League 1 – Σβάρνας, Μαραβέγιας, Καλαμπογιάς και Μιλόσεβιτς έρχονται για τη μεγάλη ανατροπή

Θλίψη στη Σχοινούσα: Το ύστατο χαίρε στη Ρίτα Μούρτζη από τον Σύλλογο Σχοινουσιωτών

Μια αγαπημένη παρουσία του νησιού έφυγε πρόωρα – Συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού και κάλεσμα για στήριξη στη μνήμη της