Στην καμπάνια “Σερβίρουμε Αιγαίο” από την ακτοπλοϊκή εταιρεία Blue Star Ferries καθένα από τα 18 νησιά παρουσιάζεται με την ιστορία του, τη γεωγραφία του, την κουζίνα του, τα προϊόντα του, τα χαρακτηριστικά του εδέσματα και άλλα πολλά ακόμη και ως διαδραστικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Blue Star Ferries συνεργάζεται με την ιστοσελίδα Greek Gastronomy Guide και συνεχίζει την προωθητική της καμπάνια με τίτλο «Σερβίρουμε Αιγαίο» , με μόνο σκοπό την παρουσίαση του γαστρονομικού πλούτου των νησιών του Αιγαίου.
Στην καμπάνια “Σερβίρουμε Αιγαίο” κάθε νησί παρουσιάζεται με την ιστορία του, τη γεωγραφία του, την κουζίνα του, τα προϊόντα του, τα χαρακτηριστικά του εδέσματα και άλλα πολλά! Τόσα όσα χρειάζονται για να μας αφήσουν την πλούσια και την πιο ιδιαίτερη γεύση κάθε τόπου. Γιατί τελικά η γαστρονομία είναι ο καλύτερος τρόπος για να έρθει ο ταξιδιώτης-επισκέπτης σε επαφή με την ουσία κάθε τόπου, “τα δαιμόνιά του”, τους ανθρώπους του και σε τελευταία ανάλυση να γνωρίσει τον πολιτισμό της καθημερινότητας, ξεπερνώντας την “βιτρίνα” και τα τουριστικά στερεότυπα.
Το ταξίδι στα 18 νησιά-προορισμούς της Blue Star Ferries (Kρήτη, Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Αστυπάλαια, Πάτμο, Σαντορίνη, Ίο, Τήνο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σύρο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό, Ικαρία, Χίο, Λέσβο,) μετατρέπεται σ’ ένα ταξίδι σε γαστρονομικούς προορισμούς, που μας ανοίγουν τις αγκαλιές τους για να μας προσφέρουν τον καλύτερο γαστρονομικό τους εαυτό!
Ο χάρτης των νησιών του Αιγαίου πελάγους στην καμπάνια “Σερβίρουμε Αιγαίο” μετατρέπεται σ’ ένα εύχρηστο και διασκεδαστικό παιγνίδι, όπου πλοηγούμενος από νησί σε νησί μαθαίνεις πληροφορίες για το καθένα απ’ αυτά. Και, αφού σου ανοίξει για τα καλά η όρεξη, οδηγείσαι στην πηγή των πληροφοριών που είναι το greekgastronomyguide.gr για να γνωρίσεις πιο αναλυτικά τους παραγωγούς των τοπικών προϊόντων, τους σημαντικότερους επαγγελματίες της εστίασης σε κάθε τόπο, (ταβέρνες, εστιατόρια, καφενεία), αλλά και τα τοπικά πανηγύρια, τις αγορές και τα αξιοθέατα.
Στόχος της περιήγησης αυτής είναι τα νησιά να συνδεθούν στη συνείδηση του επισκέπτη με τη γαστρονομία τους, με τα προϊόντα και τις γεύσεις τους, ώστε να αναδυθεί μέσα από αυτό το ταξίδι η τουριστική τους ταυτότητα.
Και όταν μιλάμε για προϊόντα αναφερόμαστε στο Σκοτύρι και τη Μοσέντα από την Ιο, τους ντοματοκεφτέδες και το Ασύρτικο της Σαντορίνης, τη Λούζα και τη Κοπανιστή της Μυκόνου, το Σαλτσίτσι και το Βολάκι της Τήνου, τους γκιουσλεμέδες και τις Σαρδέλες Καλλονής Λέσβου, τη Γραβιέρα και το Ζαμπόνι Νάξου,, το Σαλατούρι και τη Σούμα της Πάρου το Μελεκούνι και τη Λακάνη της Ρόδου το τυρί της Πόσιας και τα Κατημέρια της Κω ή τους χταποδοκεφτέδες και τα αλίπαστα της Καλύμνου. Αλλά και τόσα άλλα…
Η Blue Star Ferries είναι μέλος της Attica Group, η οποία δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των εταιρειών Superfast Ferries, Blue Star Ferries, Hellenic Seaways και Africa Moroco Link με συνολικά 30 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Attica Group είναι ο μεγαλύτερος Ελληνικός Όμιλος Επιβατηγού Ναυτιλίας και κατατάσσεται στον κλάδο του μέσα στις 3 μεγαλύτερες εταιρίες στη Μεσόγειο και στις 50 μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα (ανεξαρτήτως κλάδου). Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια.
Ταξιδέψτε με τα πλοία της Blue Star Ferries με καθημερινές αναχωρήσεις από το λιμάνι του Πειραιά:
• προς τα αγαπημένα Δωδεκάνησα (Κω, Ρόδο, Κάλυμνο, Αστυπάλαια, Πάτμο, Λέρο, Λειψούς, Νίσυρο, Τήλο, Σύμη, Καστελλόριζο, Κάσο, Κάρπαθο)
• προς στις ξακουστές Κυκλάδες (Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Ίο, Ανάφη, Σαντορίνη, Αμοργό, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσι, Δονούσα
• προς τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου Χίο, Μυτιλήνη, Σάμο, Ικαρία & Φούρνους
• Προς την Κρήτη (Ηράκλειο & Χανιά)