Παρασκευή, 18 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαAttica Group: Αγοράζει ταχύπλοο (Thunder) και εταιρεία εμφιάλωσης νερού (ΕΤΑΝΑΠ)

Attica Group: Αγοράζει ταχύπλοο (Thunder) και εταιρεία εμφιάλωσης νερού (ΕΤΑΝΑΠ)

|

Νέες κινήσεις από την Attica group παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο πακέτο στην αγορά… Δείγματα γραφής για τις επόμενες κινήσεις του Ομίλου Attica Group είναι οι επενδύσεις που έχει «βάλει στη σκακιέρα» της αγοράς η ηγετική ακτοπλοϊκή εταιρεία τα τελευταία 24ωρα.

Ο λόγος, κυρίως, για την, κατά πληροφορίες, εξαγορά, ενός ταχύπλοου, που αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τη θέση της στον κλάδο αυτό, αλλά και σε ένα εξόχως δυναμικό δρομολόγιο, εκείνο που συνδέει το Ηράκλειο με τις Κυκλάδες και τον Πειραιά, αλλά και βέβαια το αντίστροφο.

Πιο συγκεκριμένα το ταχύπλοο Thunder της Fast Ferries που εδώ και λίγα χρόνια συνδέει, το καλοκαίρι, το Αρχιπέλαγος με δυο τα βασικά λιμάνια της νότιας χώρας περνά στον Όμιλο Attica Group.

Να σημειωθεί ότι η Attica Group τα τελευταία χρόνια επενδύει και ανανεώνει τόσο τον σόλο ταχύπλοων της, όσο και συνολικά τα πλοία της, ώστε να ανταποκριθεί στις πράσινες προκλήσεις του μέλλοντος, αλλά και στα νέα δεδομένα της αγοράς με κυρίαρχη, την υψηλή ζήτηση των επιβατών, ειδικά των τουριστών, για γρήγορα πλοία.

Ήδη διαθέτει στον στόλο της 12 ταχύπλοα (δυο highspeed, τέσσερα Flyingcat, τρία Flyingcat Dolphing και τρία Aero Highspeed) και όπως φαίνεται βάζει «πλώρη» για ψηλά, ώστε να μπει δυναμικά σε έναν κλάδο και σε διαδρομές, όπου υπάρχει ισχυρή παρουσία της SeaJets.

H ΕΤΑΝΑΠ

Στο μεταξύ ο Όμιλος Attica με μια άλλη πρόταση για την εξαγορά της ΕΤΑΝΑΠ, εταιρείας εμφιάλωσης νερού, με έδρα τον Στύλο Αποκορώνου Χανίων που κατέθεσε στη γενική συνέλευση της εταιρείας δίνει στίγμα προθέσεων για την επόμενη μέρα, για μια καθαρή και δυναμική  πορεία.

Η πρόταση αφορά τιμή 10 ευρώ ανά μετοχή και μέχρι την απόκτηση του συνόλου των μετοχών.

Υπενθυμίζεται ότι η Attica κατέχει το 31,9% της ΕΤΑΝΑΠ μέσω της εξαγοράς της ΑΝΕΚ. Στην εξ αναβολής συνέλευση παρευρέθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ της Attica Group Κυριάκος Μάγειρας, ο οποίος και κατέθεσε την συγκεκριμένη πρόταση. Η ΕΤΑΝΑΠ έχει κυκλοφορήσει νέα προϊόντα όπως το φυσικό μεταλλικό νερό “Λευκά Όρη” και τα νερά με λεμόνι, δυόσμο και γκρέιπ φρουτ. Η ΕΤΑΝΑΠ το 2022 είχε τζίρο 15,6 εκατ. ευρώ έναντι 12,6 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν.

Ουσιαστικά η κίνηση του Ομίλου Attica εντάσσεται σε μια νέα στρατηγική που ξεκινά να υλοποιεί ο εμβληματικός όμιλος, με ισχυρή αναφορά στην ακτοπλοΐα της χώρας, κι έχει στόχο, αφενός την διαμόρφωση ενός ισχυρού παράπλευρου, με τον “πυρήνα” της δραστηριότητάς του, χαρτοφυλακίου, όπως ο τουρισμός (ήδη έχει ένα αριθμό ξενοδοχείων) κι αφετέρου την ολοκλήρωση της διαδικασίας για μια συνολική επανεκκίνηση μετά την απορρόφηση της ΑΝΕΚ.

Πλέον, με τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας ΕΤΑΝΑΠ, που έχει ισχυρά μερίδια, ειδικά στη Δ. Κρήτη στον κλάδο του εμφιαλωμένου νερού, η ιστορική εταιρεία με έδρα ένα καταπράσινο χωριό στους πρόποδες των Λευκών Ορέων, μπορεί να καταστρώσει σχέδια για το μέλλον αλλά και να “ανοίξει φτερά” σε έναν έντονα ανταγωνιστικό κλάδο, όπου τόσο πολυεθνικές όσο και ισχυρές εγχώριες βιομηχανίες έχουν έντονη παρουσία. Εχέγγυο, όπως αναφέρεται από στελέχη της αγοράς, για τη νέα πορεία  της ΕΤΑΝΑΠ, είναι το ιστορικό της επιτυχημένης πορείας της ίδιας της Attica και της διοικητικής της ομάδας, στα ακτοπλοϊκά και τουριστικά δρώμενα της χώρας.

Με πληροφορίες από τη σελίδα reporter.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τήνος: Εξασφαλίστηκε η επιχορήγηση 2 αφαλατώσεων και για φέτος

Θετική Εξέλιξη για την υδροδότηση της Τήνου: Εξασφαλίστηκε η επιχορήγηση 2 αφαλατώσεων και για φέτος

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Νάξος – Airbnb: Εσοδα σε ετήσια βάση που αγγίζουν και τα 33.000 ευρώ (!!!)

Σύμφωνα με στοιχεία από το τελευταίο 12μηνο, νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσφέρουν τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα, με ετήσιο τζίρο ανά καταχώρηση που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Υπουργείο Παιδείας: Παράταση ενός έτους για 22.000 “αιώνιους” φοιτητές

Τι προβλέπει η ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας ώστε να μη διαγραφούν αυτομάτως όλοι οι «λιμνάζοντες» φοιτητές

Naxos Vibe: Οι σεισμοί στη περιοχή της Σαντορίνης και η “απάντηση” της Νάξου

Πώς οι Σεισμοί στη Σαντορίνη Επηρέασαν τις Κρατήσεις και Πώς η Νάξος Απαντά με Μια Δυνατή Σεζόν

Νάξος – Καστράκι: Ο Εσταυρωμένος στο Καστράκι

Μεγάλη Πέμπτη και με τη δύση του ηλίου ο Εσταυρωμένος στέκεται στη παραλία του Καστρακίου

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Blue Star Ferries: Εκτακτα δρομολόγια σήμερα και αύριο για “Blue Star Paros” και “Blue Star 2” στις Κυκλάδες

Δύο έκτακτα δρομολόγια σήμερα Μεγάλη Πέμπτη και αύριο Μεγάλη Παρασκευή από πλοία της Blue Star Ferries σε νησιά των Κυκλάδων - Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια

Aegean Air – Αγιο Φως: Μεταφορά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στη Σαντορίνη

Με τακτικές αλλά και έκτακτες ειδικές πτήσεις Aegean και Olympic Air θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Χανιά, Λάρισα, Ιωάννινα, Ζάκυνθο, Καλαμάτα, Λήμνο και Σαντορίνη.

Νάξος – Β. Κατσαράς: Επίσκεψη του Τζερόμ Καλούτα, γυρίσματα της εκπομπής Φτάσαμε”

Η Νάξος στην Ελληνική τηλεόραση μέσω της εκπομπής "Φτάσαμε" - Τι αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Νάξος – Πανναξιακό τουρνουά Τάβλι: Παν. Σορώκος ή Κοντόπουλος ο νέος πρωταθλητής;

Ο μεγάλος τελικός του 11ου Πανναξιακού Τουρνουά Τάβλι ξεκινάει: Παναγιώτης Σορώκος ή Πέτρος Κοντόπουλος ο μεγάλος νικητής; Η πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Fast Ferries – Νάξος: Ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις του “Andros” δύο φορές την εβδομάδα

Ξεκίνησε τις προσεγγίσεις του στην Νάξο το FAST FERRIES ANDROS - Μέχρι πότε θα έρχεται στη Νάξο, ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει

Νάξος: Λιανός και Ανδρουλάκης σε εθιμοτυπική συνάντηση στο Δημαρχείο (video)

Εθιμοτυπική συνάντηση με μικρές ειδήσεις στο Δημαρχείο Νάξου - Τι είπαν Ανδρουλάκης και Λιανός για θέματα υποδομών (video)

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Μέλανες – Πολιτιστικός Σύλλογος: Το “αντίο” στον Ιωάννη “Ντεκές” Βασιλάκη

Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων Νάξου: Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης "Ντεκές" Βασιλάκης

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group