Κυριακή, 4 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαAqua Blue: Αίτημα ένταξης στο δρομολόγιο από ... Εύβοια

Aqua Blue: Αίτημα ένταξης στο δρομολόγιο από … Εύβοια

|

Οι πληρότητες τον Αύγουστο για το Aqua Blue υπολογίζονται στο 70%. στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη έως Κρήτη – Τα νησιά που έχουν την μεγαλύτερη κίνηση: Σύρος, Τήνος και Πάρος – Αίτημα καταθέτει η Εύβοια… 

Ανοιχτό αφήνει ο κεντρικός ναυτιλιακός πράκτορας για το επιβατηγό οχηματαγωγό Aqua Blue της εταιρείας “Sea Jets”, Χάρης Καραχαρίσης, το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί του χρόνου η δυνατότητα ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Εύβοια. Με αφορμή το ενδιαφέρον που εκδηλώνουν Ρώσοι τουρίστες αλλά και επισκέπτες από ορθόδοξες χώρες των Βαλκανίων για το ναό του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στην Εύβοια, ο κ. Καραχαρίσης επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να ενταχθεί μια στάση στην Εύβοια στα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Κρήτη ή Σποράδες καθώς πρόκειται για επιδοτούμενα δρομολόγια με συγκεκριμένες στάσεις ενώ δεν υπάρχει άλλο διαθέσιμο σκάφος. Κάτι τέτοιο, όπως εκτιμά, θα μπορούσε να εξεταστεί ενδεχομένως του χρόνου.

Για τα μηνύματα από τη λειτουργία των δρομολογίων του επιβατηγού οχηματαγωγό Aqua Blue τονίζει ότι είναι ιδιαίτερα θετικά καθώς οι πληρότητες τον Αύγουστο υπολογίζονται στο 70%. Αυτό, κατά τον ίδιο, θεωρείται πολύ ικανοποιητικό ποσοστό δεδομένου ότι πρόκειται για επιδοτούμενο δρομολόγιο. Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά της κίνησης από Θεσσαλονίκη, γνωστοποιεί ότι αυτή αφορά περισσότερο τη Σκιάθο, τη Σύρο, την Τήνο και την Πάρο.  Πάντως αρκετοί είναι αυτοί που ζητούν να ενταχθούν στο εν λόγω δρομολόγια και από τις υπόλοιπες Κυκλάδες (κυρίως από τις Δυτικές Κυκλάδες, Μήλος – Σίφνος) αλλά θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα όσον αφορά το χρόνο του δρομολογίου καθότι αυτή τη στιγμή είναι στις 25 ώρες (!!!)  

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, τονίζει ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη έχει ξεκινήσει και επιθυμία του Οργανισμού είναι να συνεχιστεί. Αναφέρει ότι οι διευκολύνσεις που υποσχέθηκε ο Οργανισμός σε συνεργασία με το λιμάνι έχουν δοθεί ενώ τα μηνύματα από τη λειτουργία της γραμμής είναι θετικά.

«Σε επικοινωνία που έχω ακόμη και με κατοίκους της Κάσου, μού εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη συγκεκριμένη σύνδεση καθώς, παρά το γεγονός ότι δεν εξυπηρετούνται οι ίδιοι από αυτήν, θεωρούν ότι το νότιο Αιγαίο έρχεται λίγο πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη και μειώνεται το αίσθημα της απομόνωσης των κατοίκων» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αναφέρει, άλλωστε, ότι «εφόσον υπάρχει πράγματι ενδιαφέρον από Ρώσους τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφθούν τον ναό του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στην Εύβοια, θα ήταν καλό να δρομολογηθεί μια τέτοια προσπάθεια είτε με το καράβι που εκτελεί δρομολόγιο μέχρι την Κρήτη είτε με εκείνο που εκτελεί δρομολόγιο μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σποράδων». Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζει ότι «αυτά είναι ερωτηματικά που γεννήθηκαν μετά την έναρξη λειτουργίας της ακτοπλοϊκής σύνδεσης και αυτό είναι θετικό και ευοίωνο».

Σε ό,τι αφορά, πάντως, την τουριστική κίνηση από τη Ρωσία σχολιάζει ότι τα δεδομένα των διανυκτερεύσεων φέτος, για το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο, παρουσιάζουν κάποια μείωση καθώς πέρσι ήταν 26.519 και φέτος 23.569.

Η κ. Πατουλίδου τονίζει την ανάγκη να υλοποιούνται πρωτοβουλίες που διατηρούν την εικόνα της Θεσσαλονίκης ως ελκυστικά ανερχόμενου προορισμού. Προς την κατεύθυνση αυτή, όπως εκτιμά, συμβάλλουν και η διαφήμιση της Περιφέρειας και του Δήμου και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Οι μαθητές της Γ1 μυήθηκαν στα μυστικά της ζαχαροπλαστικής

Μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Νάξου έζησαν μια βιωματική εμπειρία μάθησης στο εστιατόριο “Δουκάτο”, μαθαίνοντας με τη βοήθεια δύο σεφ πώς η καρυδόπιτα γίνεται μάθημα συνεργασίας, δημιουργίας και χαράς

Αμερική – 100 μέρες Τραμπ: Η Νέα Υόρκη καθρέπτης των αλλαγών (μέρος 2ο)

Μία Ελληνίδα στην Νέα Υόρκη μας μεταφέρει τις σκέψεις της με αφορμή τις 100 πρώτες ημέρες παρουσίας του Τραμπ στο τιμόνι της Αμερικανικής ηγεσίας ( μέρος 2ο)

Π. Κουντούρης: “Οσοι ζουν στα νησιά καταλαβαίνουν την αγωνία των πλοιάρχων να δέσει το πλοίο” (video)

Κάθε προσέγγιση στα λιμάνια των Κυκλάδων είναι μια μάχη με τον καιρό και την ευθύνη – πίσω από κάθε επιτυχημένο δρομολόγιο, κρύβεται ανθρώπινη αγωνία και επαγγελματισμός - Ο Παναγιώτης Κουντούρης από τη Σίκινο μεταφέρει την αγωνία (video)

Σαντορίνη: Ξεκινά και φέτος τις δραστηριότητές του ο Ναυτικός Όμιλος

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών. Καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00 έως και τις 14:00.

Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων – «Ο μικρός Ερμής»: Ένα μοναδικό εκπαιδευτικό φεστιβάλ για γονείς και παιδιά

Η Ερμούπολη της Σύρου, γνωστή για την ιστορία της και την φιλοξενία της, θα φιλοξενήσει αυτό το μοναδικό φεστιβάλ της παιδιατρικής

Οι “Κυκλαδίτισσες” θα εγκαινιάσουν το ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας (video)

Η έκθεση «Κυκλαδίτισσες: Άγνωστες ιστορίες γυναικών των Κυκλάδων», περιγράφει την ιστορία, μέσα από τα μάτια των γυναικών των Κυκλάδων, από την αρχαιότητα μέχρι και τον 19ο αιώνα.

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;

Premier League: Κίνητρο και θέληση από τη Τσέλσι που ποντάρει και στην έδρα

Τσέλσι - Λίβερπουλ: Ακραία θέληση για τα «άστρα» στο 2.10! - Γιατί είναι φαβορί η Τσέλσι απέναντι στην πρωταθλήτρια Λίβερπουλ

Β. Φλεριανός: Ξεκινά το έργο που περίμενε μια ολόκληρη γενιά

Με χρηματοδότηση 2,28 εκατομμυρίων ευρώ, η Νάξος αποκτά επιτέλους το ενιαίο Αθλητικό Κέντρο που αξίζει στους αθλητές, τους συλλόγους και τη νεολαία της - Η τοποθέτηση του Βασίλη Φλεριανού

Πρόταση Ημέρας: Αρνί ρολό με σέσκουλα και μανιτάρια

Ο "γαστρονόμος" προτείνει ένα πιάτο όπου "ένα ένδοξο ρολό αρνιού με πλούσια, αρωματική σάλτσα, που την τρως με το κουτάλι"

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο

Μ. Καπίρης: Ως “Κλοπή” χαρακτηρίζει το ΠΔ που απαγορεύει την οικοδόμηση σε μικρούς οικισμούς

Σφοδρή αντίδραση από τον περιφερειακό Σύμβουλο Μιχάλη Καπίρη για το ΠΔ που "παγώνει" την οικοδόμηση σε οικόπεδα ακόμα και εντός νόμιμων οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων

Τάβλι – 11ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα: Ο Παναγιώτης “Βράχος” Σορώκος νέος πρωταθλητής!

Το κονκλάβιο στο Βατικανό μπορεί να περιμένει – στη Νάξο έχουμε νέο βασιλιά του τάβλι και το όνομά του γράφτηκε με ζάρια και μαεστρία!

Νάξος: Ο Προφήτης Ηλίας “ζητά βοήθεια” – Ένα μνημείο κινδυνεύει να σωπάσει

Ο ιστορικός ναός στην Παλιά Χώρα στέκει πληγωμένος από τον χρόνο και τη σιωπή, καθώς οι προσπάθειες αποκατάστασής του παραμένουν στάσιμες για πάνω από μία δεκαετία.

Golden Star Ferries: Ανεκτέλεστο και το απογευματινό δρομολόγιο του “Ανδρος Κουίν”

Στο λιμάνι της Ραφήνας θα παραμείνει σήμερα το "Ανδρος Κουίν" όπως ανακοίνωσε η Golden Star Ferries λόγω καιρικών συνθηκών

Διήμερο Πολιτισμού στη Νάξο με τα “Αξοπατήματα” και το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Η μουσική, ο χορός και τα έθιμα ενώνουν Κοζάνη και Νάξο σε ένα γιορτινό διήμερο πολιτιστικών ανταμωμάτων