Τρίτη, 8 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΑκτοπλοϊκές: Ολες οι εκπτώσεις στα εισιτήρια ανά εταιρεία

Ακτοπλοϊκές: Ολες οι εκπτώσεις στα εισιτήρια ανά εταιρεία

|

Την παροχή εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια επιβατών ανακοινώνουν σταδιακά οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ζητήθηκε από τους ακτοπλόους μείωση του κόστους μεταφοράς για τη μέση ελληνική οικογένεια.

Η μείωση στις τιμές, είναι ανάλογα την εταιρεία και την εμπορική πολιτική που ακολουθεί και θα αφορά συγκεκριμένες γραμμές κορμού, δηλαδή που να έχουν αφετηρία ή άφιξη στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας.

Ο Όμιλος Attica στις εταιρείες blue star ferries και Hellenic Seaways ανακοίνωσε εκπτώσεις περίπου 20% στις μετακινήσεις από 3 έως 5 άτομα με ΙΧ σε όλους τους προορισμούς από τον Πειραιά και προς Πειραιά.

Παράλληλα αυξάνει την έκπτωση στα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού από το 25% στο 50% που θα έχει ως αποτέλεσμα ο επιβάτης δικαιούχος του κοινωνικού τουρισμού να απολαμβάνει έκπτωση στο εισιτήριο του με τη συμμετοχή του ΟΑΕΔ κατά 95%.

Επίσης, η SEAJETS του πλοιοκτήτη Μάριου Ηλιόπουλου παρά το γεγονός ότι είχε ήδη προχωρήσει από τα τέλη Μαΐου 2023 σε μειώσεις τιμών έως και 19% σε σύγκριση με το 2022, προχωρά και σε νέες εκπτώσεις.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία σε συνεννόηση με την Ελληνική Κυβέρνηση -και παρά τη μεγάλη αστάθεια στις τιμές καυσίμου οι οποίες αυξήθηκαν από την προηγούμενη εβδομάδα κατά 8-10%- για το δημόσιο συμφέρον διευρύνει την εκπτωτική πολιτική της και ανακοινώνει συνολικά τις επιπλέον παρακάτω εκπτώσεις που ισχύουν για την έκδοση εισιτηρίων από την 18η Ιουλίου και για ταξίδια έως και την 18η Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα προσφέρει έκπτωση σε τετραμελής οικογένειες με το όχημά τους κατά 30% στα εισιτήρια μετ’ επιστροφής. Επίσης έκπτωση 20% στους μόνιμους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου ενώ για τους μόνιμους κατοίκους Δωδεκανήσων έκπτωση 40% στη γραμμή Σητεία – Δωδεκάνησα.

Έκπτωση σε τρίτεκνους κατά 30% έκπτωση στα εισιτήρια με επιστροφή ενώ για τους πολύτεκνους ισχύει ήδη η έκπτωση 50%.

Παράλληλα όπως ανακοίνωσε η seajets ο όμιλος εξετάζει με τα αρμόδια υπουργεία άμεσα τη χορήγηση έκπτωσης 15% στους δικαιούχους του Market Pass .

Η προσφορά θα ενεργοποιηθεί εντός 5 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία που θα έχουμε λειτουργική διασύνδεση με το σύστημα μητρώου του Market Pass.

Η Golden Star Ferries πέραν από τις υποχρεωτικές εκπτώσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία η εταιρεία ανακοίνωσε έκπτωση 20% με τα συμβατικά της πλοία, για το διάστημα από 17 Ιουλίου έως και 10 Σεπτέμβρη, κάθε Τρίτη, σε ατομικά εισιτήρια ( οικονομική & διακεκριμένη θέση καθώς και αεροπορικού τύπου κάθισμα), σε αυτοκίνητα και δίκυκλα.

Σημειώνεται ότι η Golden Star Ferries εφαρμόζει ήδη εκπτώσεις σε ( ΑΜΕΑ, πολύτεκνους , φοιτητές) σε τρίτεκνες οικογένειες, σε ένστολους καθώς και σε συνταξιούχους ναυτικούς . Παράλληλα, τρέχει εδώ και μεγάλο χρονικά διάστημα ελκυστικές προσφορές με το ταχύπλοο Superexpress οι οποίες προσεγγίζουν σε αρκετές περιπτώσεις τους ναύλους συμβατικών πλοίων, ενώ παρέχει μειωμένες τιμές σε ομαδικές μετακινήσεις γκρουπ.

Πηγή: Moneyreview.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελάνων: “Όχι στη μεταφορά των Κούρων, όλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο”

Συγκέντρωση στο Δημαρχείο Νάξου την Παρασκευή 11 Ιουλίου – Ολόκληρη η Νάξος ενωμένη για την προστασία της πολιτιστικής της ταυτότητας

Πωλούνται δύο οικοδομήσιμα οικόπεδα στη Μουτσούνα Νάξου – 300 μέτρα από τη θάλασσα

Σπάνια ευκαιρία επένδυσης στα ανατολικά της Νάξου: δύο οικόπεδα 4,2 στρεμμάτων έκαστο, εντός οικισμού και σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα

Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου: Βαρύτατες κατηγορίες για τρεις παιδοκτονίες και απόπειρα δολοφονίας ενήλικης

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση της Αμαλιάδας – Η 25χρονη κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συρροή με δόλο και απόπειρα πνιγμού ενήλικης φίλης της

Σεισμός 5 Ρίχτερ ανατολικά της Κρήτης – Αισθητός στο Λασίθι

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 20:46 το βράδυ της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ζάκρου – Χωρίς αναφορές για ζημιές

“Αιώνιοι” Φοιτητές: Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες παλιούς φοιτητές, έρχεται νέα ρύθμιση

Νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης δίνει τη δυνατότητα σε ενεργούς φοιτητές που δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους να πάρουν το πτυχίο τους έως και σε 3 εξάμηνα – Εκκαθάριση καταλόγων με ανενεργούς φοιτητές

Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος… Άνθρωπος-Ορχήστρα στο Santorini Summer Camp!

Μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία για τα παιδιά, με τον πολυτάλαντο δάσκαλο της Χορωδίας και Φιλαρμονικής του Δήμου Θήρας, γεμάτη μελωδία, ρυθμό και χαμόγελα!

Τραγουδώντας την Αγάπη: Μια μαγική μουσική βραδιά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου με την Τατιάνα Ζωγράφου

Ο Δήμος Τήνου, το 1ο Δημοτικό και ο Σύλλογος Γονέων συνδιοργάνωσαν μια αξέχαστη εκδήλωση με τραγούδι, συμμετοχή και συγκίνηση, γεμίζοντας το νησί με μουσική και χαμόγελα.

Η Προέδρος του Δ.Σ. Νάξου, Μ. Μάρκου μιλά για τη νέα σύμβαση στέγασης του Πρωτοδικείου (video)

Αναλύει τις λεπτομέρειες της νέας μίσθωσης, τις προκλήσεις της δικαστικής στέγασης και τις προοπτικές για νέο δικαστικό μέγαρο

Ίος SOS: Αντιδράσεις για τη μεγάλη τουριστική επένδυση σε προστατευόμενη ακτή

Περιβαλλοντικές οργανώσεις, κινήσεις πολιτών και το Δίκτυο για Βιώσιμες Κυκλάδες προειδοποιούν για τον οριστικό κίνδυνο αλλοίωσης της ταυτότητας του νησιού, καλώντας σε ανατροπή του σημερινού αναπτυξιακού μοντέλου

Ίδρυση Λιμενικού Φυλακίου στην Ανάφη: Ένα πάγιο αίτημα που έγινε πραγματικότητα

Εγκαινιάστηκε το νέο Λιμενικό Φυλάκιο Ανάφης, υπό τη διοίκηση του Λιμεναρχείου Θήρας. Παρόντες εκπρόσωποι τοπικών αρχών και της κυβέρνησης. Σημαντικό βήμα για την ασφάλεια στο Αιγαίο.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Νάξος: Ο 11χρονος Παναγιώτης ξεναγεί τουρίστες στα σοκάκια του Φασολά (video)

Ένα παιδί μεγαλώνει μέσα στον πολιτισμό και μεταφέρει με αγάπη και γνώσεις την ιστορία του Φιλοτίου και της γειτονιάς του, σε ξένους επισκέπτες.

Μενδώνη για Κούρους Μελάνων: “Θα γίνει πιλοτική μεταφορά του ενός κούρου”

Οι κάτοικοι της Νάξου αντιστέκονται στην απομάκρυνση των αρχαίων αγαλμάτων από το Φλεριό, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού υπερασπίζεται μια μεταφορά που δημιουργεί ερωτήματα και αντιδράσεις.

Νέοι κανόνες για τις κολυμβητικές δεξαμενές σε τουριστικά καταλύματα – Τι αλλάζει από εδώ και πέρα

Με κοινή υπουργική απόφαση καθορίζεται η διαδικασία γνωστοποίησης λειτουργίας για πισίνες εντός τουριστικών μονάδων και υποδομών. Παραβόλο 300€, διοικητικά πρόστιμα για παραβάσεις και περιθώριο 90 ημερών για συμμόρφωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.

Νάξος: Πρωταγωνίστρια για δεύτερη μέρα στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» (video)

Από την Απείρανθο στη σμύριδα και από το κίτρο στη νέα γενιά – Ανθρώπινες ιστορίες, μνήμες και έμπνευση σε ένα ξεχωριστό οδοιπορικό της Νάξου. (video)

Σίκινος – Β. Μαράκης: “Το λιμάνι που περιμέναμε – Ξεκινά η επέκταση τον Σεπτέμβριο” (video)

Ο Δήμαρχος Σικίνου Βασίλης Μαράκης μιλά για την πολυαναμενόμενη επέκταση του λιμανιού και τις εξελίξεις σε βασικά ζητήματα του νησιού