Σάββατο, 23 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΑκτοπλοϊα: Εντολή για εκκένωση δόθηκε όσον αφορά το "Ελ. Βενιζέλος"

Ακτοπλοϊα: Εντολή για εκκένωση δόθηκε όσον αφορά το “Ελ. Βενιζέλος”

|

Κλίση 7 μοιρών στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Εντολή για εκκένωση – Πρόγραμμα αντικατάστασής του στη γραμμή Πειραιάς – Χανιά 

Κλίση 7 μοιρών λόγω μετακίνησης υδάτων από την πυρόσβεση, πήρε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο οποίο εξακολουθούν να υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς στο γκαράζ του, ενώ σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ δόθηκε εντολή για εκκένωσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μετακίνηση των υδάτων προήλθε από κάποιο ξεφόρτωμα οχημάτων στην προβλήτα της Ακτής Ξαβερίου. Αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες απάντλησης και αδειάσματος των υδάτων προκειμένου το πλοίο να επανέλθει σε ευθυγράμμιση. Στο σημείο υπάρχουν ρυμουλκά προκειμένου να συνεισφέρουν βοήθεια.

Η φωτιά στο πλοίο έχει περιοριστεί αρκετά, ενώ ο καπνός είναι αισθητά λιγότερος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Στο πλοίο εκδηλώθηκε φωτιά στο τρίτο γκαράζ του ενώ κατευθυνόταν το βράδυ της περασμένης Τρίτης για τα Χανιά κοντά στη νησίδα του Αγ.Γεωργίου. Επέστρεψε άμεσα στο λιμάνι του Πειραιά αποβιβάζοντας τους 875 επιβάτες και το μεγαλύτερο μέρος από το πλήρωμα. Σημειώνεται ότι το πλοίο μετέφερε 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα.

Αντικατάσταση 

Και όπως είναι λογικό, σε τροποποιήσεις των δρομολογίων της προχωρά η ΑΝΕΚ LINES για την γραμμή Σούδα – Πειραιάς, λόγω της πυρκαγιάς στο πλοίο “Ελ. Βενιζέλος” μέχρι να σβήσει αρχικά η φωτιά και μετα να αποκατασταθούν οι ζημιές στο πλοίο

Από Πειραιά για Χανιά αναχωρούν

Παρασκευή 31/08, στις 10:00 το πρωί το Blue Galaxy και στις 23:59 το Paros Jet με άφιξη στα Χανιά στις 5 το πρωί

Το Σάββατο 01/09 στις 10:00 το πρωί το Blue Galaxy και στις 23:59 το Paros Jet με άφιξη στα Χανιά στις 5 το πρωί.

Την Κυριακή 02/09 στις 10:00 το πρωί το Blue Galaxy και στις 23:59 το Paros Jet με άφιξη στα Χανιά στις 5 το πρωί.

Από τα Χανιά για τον Πειραιά, αναχωρούν:

Παρασκευή 31/08 στις 12 το μεσημέρι το Paros Jet με ώρα άφιξης στις 5 το απόγευμα στον Πειραιά και στις 22:00 το Blue Galaxy.

Το Σάββατο 01/09 στις 12 το μεσημέρι το Paros Jet με ώρα άφιξης στις 5 το απόγευμα στον Πειραιά και στις 22:00 το Blue Galaxy.

Την Κυριακή 02/09 στις 12 το μεσημέρι το Paros Jet με ώρα άφιξης στις 5 το απόγευμα στον Πειραιά και στις 22:00 το Blue Galaxy.

Για την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου η ΠΝΟ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία.

Στη γραμμή των Χανίων θα δρομολογηθεί το χρονικό διάστημα 4/9-17/9, το BLUE STAR 2, αντικαθιστώντας τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και το BLUE GALAXY στη γραμμή. Να πούμε πως το πλοίο θα αναχωρεί καθημερινά απο το λιμάνι του Πειραιά στις 15:00 το μεσημέρι, με άφιξη στο λιμάνι της Σούδας στις 21:30 το βράδυ ενώ η αναχώρηση του από την Σούδα θα γίνεται στις 23:30 το βράδυ, με άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 06:00 το πρωί.

Η αλλαγή αυτή θα κρατήσει μέχρι να λήξει η ναύλωση του ΕΛΥΡΟΣ και να επαναδρομολογηθεί το πλοίο στη γραμμή. Τέλος να πούμε πως το BLUE GALAXY, το παραπάνω χρονικό διάστημα, θα πάρει τη θέση του BLUE STAR 2, στη γραμμή των Δωδεκανήσων.

Με πληροφορίες και φωτογραφία από την ιστοσελίδα της “Καθημερινής” και απο την ιστοσελίδα ellinikiaktoploia.net 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Δήμος Αμοργού απαντά

Ο Δήμος Αμοργού δεν διώκει ποινικά και δεν ασκεί καμία καταγγελία κατά του κ. Ιάσωνα Αποστολόπουλου ή τρίτου

Παρά την πτώση της τιμής του Dogecoin, οι χρήστες του PAXMINING εξακολουθούν να κερδίζουν 6.800 δολάρια ημερησίως — Κυκλοφόρησε νέο συμβόλαιο εξόρυξης DOGE

Παρά την πτώση της τιμής του Dogecoin, οι χρήστες του PAXMINING εξακολουθούν να κερδίζουν 6.800 δολάρια ημερησίως — Κυκλοφόρησε νέο συμβόλαιο εξόρυξης DOGE

Σε οριακό σημείο οι αγρότες με το ΟΣΔΕ 2025 – Κίνδυνος απώλειας ενισχύσεων τον Οκτώβριο

Γραφειοκρατία, τεχνικά προβλήματα και το «αγκάθι» του ΑΤΑΚ απειλούν την έγκαιρη πληρωμή – Οργή στον αγροτικό κόσμο

Φεστιβάλ Νάξου 2025: «Ο Γιάννης το Βούδι» στον Πύργο Μπαζαίου

Η συγκλονιστική παράσταση της Ναξιώτισσας Ευαγγελίας Γατσωτή ανεβαίνει στο Φεστιβάλ Νάξου την Κυριακή 24 Αυγούστου

Τουρκία: Άδεια για Θεία Λειτουργία (23/08) στην Παναγία Σουμελά

Οι τουρκικές αρχές επέτρεψαν ξανά τη Λειτουργία στα «Εννιάμερα της Παναγίας» – Θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών

Σαντορίνη: Πρώτη παρουσίαση του «Ελαιολάδου Σαντορίνης»

Ο πρόεδρος Μάρκος Καφούρος παρουσίασε το νέο προϊόν υγείας στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού Πολυτελείας

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Στα ύψη οι τιμές κατοικιών στα ελληνικά νησιά – Πρωταθλήτρια η Μύκονος με 7.143 €/τ.μ.

Ανοδικές οι τάσεις σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη και Ιόνιο – Άλματα έως και 50% μέσα σε έξι χρόνια (πίνακας)

Επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος Στ. Παπασταύρου στην Αμοργό και τα ακριτικά νησιά Λιάδια, Κίναρο και Λέβιθα

Στο επίκεντρο το νέο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο «Νότιο Αιγαίο 1 – Νότιες Κυκλάδες» και η πρωτοβουλία «Αμοργόραμα»

Φιλώτι Νάξου: Βραδιά μνήμης (22/08) για την ποιήτρια Ειρήνη Μαστοροπούλου – Ναυπλιώτη

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου τιμά την ποιήτρια που ύμνησε με τους στίχους της τη ζωή, την αγάπη και τον τόπο της

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι

Νίκος Οικονομίδης: Από τα πανηγύρια στο TikTok, το «Γλέντι» που κατέκτησε τη νέα γενιά (video)

Ο σπουδαίος δημιουργός μιλά για την ξαφνική viral επιτυχία, τη δύναμη των social media, την αγάπη των νέων και τις πιο προσωπικές του στιγμές.

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»