Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΑιγαίο: Ταξίδια χωρίς covid test, μόνο με δήλωση

Αιγαίο: Ταξίδια χωρίς covid test, μόνο με δήλωση

|

Ο επιβάτης θα υπογράφει μία υπεύθυνη δήλωση όπως γινόταν και πέρσι παραλαμβάνοντας το χαρτί από κιόσκια που θα υπάρχουν στις προβλήτες αναχώρησης – Τι είχε προτείνει ο πρόεδρος της ΣΕΕΝ Μιχάλης Σακέλλης 

 

Φαίνεται ότι η γραφειοκρατία κερδίζει την ηλεκτρική πλατφόρμα και ας λέει ότι θέλει ο αρμόδιος υπουργός θα θέματα που αφορούν τον εκσυχρονισμό του δημόσιου φορέα….. Οπως ξέρουμε όλοι, η κλεψύδρα αδειάζει καθότι αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τη λήψη της απόφασης που αφορά στα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν στην ακτοπλοΐα εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Υπάρχουν σκέψεις για ηλεκτρονική κατάθεση των αποτελεσμάτων των επιβατών για τα Covid test σε ειδική πλατφόρμα σε αντίθεση με την περασμένη σεζόν όταν οι ταξιδιώτες  συμπλήρωσαν και υπέγραφαν ειδικό έντυπο, το οποίο παραλάμβαναν από κιόσκι έξω από τα πλοία, κάτι σαν υπεύθυνη δήλωση ότι ήταν καλά στην υγεία τους.

«Πέρσι οι επιβάτες έδιναν κατά την επιβίβαση τους υπεύθυνη δήλωση. Φέτος θα πρέπει να έχουν κάνει  covid τεστ για να ταξιδέψουν. Συζητιέται να λειτουργήσει ηλεκτρονική πλατφόρμα  όπου θα συμπληρώνουν τα στοιχεία τους οι ταξιδιώτες και θα επιδεικνύουν την κατάθεση με το κινητό τους», είχε αναφέρει στο newmoney ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγών Πλοίων, Μιχάλη Σακέλλης και προσθέτει:  «Θα είναι πολύ καλύτερο γιατί πέρσι με  τη χάρτινη υπεύθυνη δήλωση μαζεύαμε  περί τις 6.000 χαρτιά την ημέρα. Που και πως να αποθηκεύσεις τόσο χαρτομάνι. Με την πλατφόρμα θα γίνεται ηλεκτρονική αποθήκευση»

Τι θα ισχύει τελικά; Το χαρτάκι … Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney δεν θα ισχύσει τελικά το υποχρεωτικό covid test πριν το ταξίδι είτε rapid test, είτε self test. Ο επιβάτης θα υπογράφει μία υπεύθυνη δήλωση όπως γινόταν και πέρσι παραλαμβάνοντας το χαρτί από κιόσκια που θα υπάρχουν στις προβλήτες αναχώρησης. Στην πράξη θα χρησιμεύει και ως έντυπο εντοπισμού. Θα συμπληρώνει το ερωτηματολόγιο και τα στοιχεία τους για μπορέσουν να τον εντοπίσουν εφόσον χρειαστεί.

Οι ακτοπλόοι “πιέζουν” να δημιουργηθεί από το υπουργείο Ναυτιλίας ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολή υπεύθυνης δήλωσης, όπως συμβαίνει στους διεθνείς πλόες, προκειμένου να αποφύγουν τη…χαρτούρα αφού πέρσι κάθε ημέρα συγκέντρωναν 5.000-6.000 υπεύθυνες δηλώσεις στον καταπέλτη των πλοίων. Όσο για την πλατφόρμα θα χρειαστεί κάποιος χρόνος να στηθεί εφόσον οι αρμόδιοι το αποφασίσουν.

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Συνάντηση συνεργασίας Δημάρχου με νέα διοίκηση νοσοκομείων Σύρου και Νάξου

Με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, Δήμος και Διοίκηση των Νοσοκομείων Νάξου και Σύρου συναντήθηκαν σε θετικό και παραγωγικό κλίμα

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Νίκη Βελγίου με πολλά γκολ

Η πρόταση της ημέρας έρχεται από τα Προκριματικά του Μουντιάλ 2026.. Ποια είναι η σημερινή μας επιλογή

Νάξος – Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και “Το σπίτι μας είναι και των άλλων”

Η άγρια ζωή της Νάξου χάνει το σπίτι της. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, πριν χάσουμε και το δικό μας.

Naxos Medical: Αγγειοχειρουργικό ιατρείο, εξειδικευμένη φροντίδα δίπλα μας

Ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Σφυροέρας επιστρέφει (για μία ακόμη φορά) στη Νάξο για να προσφέρει εξειδικευμένες αγγειοχειρουργικές εξετάσεις στο πλευρό των κατοίκων

Αντίο Μίμη: Θλίψη στην οικογένεια της ΑΕΚ για τον Δημήτρη Χατζηχρήστο

Βαρύ πένθος στην οικογένεια της ΑΕΚ, αλλά και συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Χατζηχρήστου, μιας από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της εξέδρας στη χώρα μας.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Σίφνος: Οι «Φρυκτωρίες» φωτίζουν ξανά τις Κυκλάδες, σημείο συνάντησης πολιτισμού (αφίσα)

Την Κυριακή 8 Ιουνίου, 14 νησιά των Κυκλάδων ενώνονται συμβολικά μέσω των Φρυκτωριών, τιμώντας την ιστορική μνήμη και την ανάγκη για επικοινωνία και συλλογικότητα

Νάξος – Τυροκομείο Πιτταρά: Γιατί για εμάς, το περιβάλλον δεν είναι μια μέρα, είναι τρόπος ζωής

Το Τυροκομείο Πιτταρά στη Νάξο τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με πράξεις που ξεκινούν από τη γη και καταλήγουν στο τραπέζι μας

Νάξος – Θερινά Εργαστήρια Μουσικής: Το Καλοκαίρι γεμίζει (και φέτος) ήχους και δημιουργία (αίτηση)

Με την καλλιτεχνική διεύθυνση του διεθνούς φήμης συνθέτη Αλέξανδρου Καλογερά, τα μουσικά εργαστήρια προσφέρουν δωρεάν εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους από τις 23 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου 2025 (αίτηση)

Νάξος: «Αυτές που κάψαν το σανίδι», θεατρικό αφιέρωμα στις γυναίκες του ρεμπέτικου

Δύο παραστάσεις αφιερωμένες στις σπουδαίες γυναικείες φωνές του ρεμπέτικου τραγουδιού, με την καθοδήγηση του Χρήστου Ζέκα, από την Ομάδα 9+ Έντεκα.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

«Κλείνουμε – γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν»: Η εστίαση στην Πάρο κατεβάζει ρολά στις 5 Ιουνίου

Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα που απειλούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους – Ζητούν άμεσες λύσεις