Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΑιγαίο - Blue Star Myconos: Ο εγκλωβισμός σε ένα πλοίο και η...

Αιγαίο – Blue Star Myconos: Ο εγκλωβισμός σε ένα πλοίο και η αγωνία του αποτελέσματος

|

Οι ώρες της αγωνίας με τους επιβάτες εγκλωβισμένοι σε ένα πλοίο (βλ Blue Star Myconos) να περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων – Οι σκέψεις τους 

Ηταν μια ανέλπιστη ανακοίνωση. Επειτα από την καθήλωσή τους στο λιμάνι της Μύρινας, στη Λήμνο, κι αφού στο κατάστρωμα είχε διαδοθεί από στόμα σε στόμα κάθε λογής ψίθυρος, αρκετοί επιβάτες του πλοίου «Blue Star Mykonos» θεώρησαν ότι τα νέα δεν θα ήταν ευχάριστα. Ακόμη κι όταν ο καπετάνιος έβαλε πάλι μπροστά τις μηχανές, πίστεψαν ότι το ύποπτο κρούσμα σε μέλος του πληρώματος είχε βγει θετικό στον κορωνοϊό. Νόμιζαν ότι θα τους επέστρεφαν στην Καβάλα για να μπουν όλοι σε καραντίνα. Από τα μεγάφωνα, όμως, τους ενημέρωσαν ότι το δείγμα ήταν αρνητικό. Μπορούσαν να συνεχίσουν απρόσκοπτα το ταξίδι τους. Ορισμένοι ήταν τόσο φορτισμένοι, που πανηγύρισαν στο άκουσμα της είδησης.

«Είχαμε μια αγωνία όσο πλησίαζε η ώρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων. Είχαμε αγχωθεί μήπως ζητούσαν και από εμάς να περιοριστούμε για 14 ημέρες στο σπίτι», λέει στην «Καθημερινή» ο Βαγγέλης Βασιλούδης, ένας από τους 343 επιβάτες του πλοίου. «Δεν περίμενε κανένας ότι θα συνεχίζαμε κανονικά. Ολοι πλέον έλεγαν ότι μπορούν να πάνε στο νησί τους». Μαζί με τα 77 μέλη του πληρώματος έζησαν ένα από τα επεισόδια μιας νέας  ασυνήθιστης καθημερινότητας. Πέρα από την ταλαιπωρία της πολύωρης αναμονής, υπήρχε και αμηχανία. Εκατοντάδες ταξιδιώτες περίμεναν να ακούσουν το αποτέλεσμα των εξετάσεων υγείας ενός ανθρώπου.

Το «Blue Star Mykonos» επρόκειτο να αναχωρήσει το βράδυ της Τετάρτης από την Καβάλα για το προγραμματισμένο του δρομολόγιο με τελικό σταθμό τον Πειραιά και ενδιάμεσες στάσεις σε εννέα νησιά του Αιγαίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας Attica Group, πριν από τον απόπλου ο γιατρός του πλοίου ανέφερε ότι μέλος του πληρώματος παρουσίασε υψηλό πυρετό. Ο ασθενής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Καβάλας, ενώ δείγμα του στάλθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού.

Με περίπου μία ώρα καθυστέρηση, το επιβατηγό ξεκίνησε το ταξίδι του και κατέπλευσε στη Λήμνο, όπου αποβιβάστηκαν 127 άτομα. «Φτάσαμε στη Μύρινα στις δύο τα ξημερώματα και τότε ξεκίνησε μια περίεργη καθυστέρηση. Δεν φεύγαμε και δεν μας έλεγαν την αιτία», λέει στην «Κ» ο Παναγιώτης Δημητρόγλου, ένας από τους επιβάτες που είχαν παραμείνει στο πλοίο. Η ανακοίνωση του λόγου της καθυστέρησης γνωστοποιήθηκε στους επιβάτες στις έξι το πρωί, όπως λέει ο κ. Βασιλούδης. «Ο πλοίαρχος είπε ότι υπάρχει ύποπτο κρούσμα και ότι θα μέναμε περίπου 8 ώρες σε καραντίνα. Εκεί κάποιοι αγχώθηκαν αρκετά, αλλά έπειτα από λίγο όλοι βρήκαν την ηρεμία τους», προσθέτει. «Δεν μας εξήγησαν εάν ο ασθενής ήταν μέλος του πληρώματος, ωστόσο αρκετοί επιβάτες τον είχαν δει να μπαίνει στο ασθενοφόρο».

Το εστιατόριο του πλοίου είχε ανοίξει, όπως και το μπαρ, δωρεάν κατά τη διάρκεια της αναμονής. Τελικά το αποτέλεσμα ανακοινώθηκε στις 15.00. Το «Blue Star Mykonos» έφυγε από τη Λήμνο με επόμενη στάση τη Μυτιλήνη και από την εταιρεία ανέφεραν ότι αναστέλλεται η προηγούμενη οδηγία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για μη επιβίβαση άλλων ατόμων στους ενδιάμεσους λιμένες. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ίδρυση Λιμενικού Φυλακίου στην Ανάφη: Ένα πάγιο αίτημα που έγινε πραγματικότητα

Εγκαινιάστηκε το νέο Λιμενικό Φυλάκιο Ανάφης, υπό τη διοίκηση του Λιμεναρχείου Θήρας. Παρόντες εκπρόσωποι τοπικών αρχών και της κυβέρνησης. Σημαντικό βήμα για την ασφάλεια στο Αιγαίο.

Νάξος – Δημοτικό Συμβούλιο: Το θέμα των Κούρων έρχεται (11/07) προς συζήτηση

Σημαντικά θέματα στην ατζέντα: Κούροι, εγκαταλελειμμένα οχήματα, Σχολή Ουρσουλινών, γεωτρήσεις, οικονομικός απολογισμός και άλλα

Νάξος – Δανακός: “Το μυστήριο της γύρης”, μία θεατρική γιορτή για τις μέλισσες

Η παιδική περιβαλλοντική παράσταση της ομάδας The Bee Camp ζωντανεύει τη μαγεία της φύσης και αποκαλύπτει γιατί τα αμύγδαλα… εξαφανίστηκαν, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στη βρύση του Δανακού.

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Η αλήθεια για τη μελέτη του νέου επιβατικού λιμένα Πάρου, τι απαντά ο Δήμος

Ο Δήμος Πάρου ξεκαθαρίζει το χρονοδιάγραμμα και τις φάσεις της μελέτης του νέου λιμανιού, δίνοντας απαντήσεις στη Λαϊκή Συσπείρωση και διαβεβαιώνοντας για τη διαφάνεια και τη συμμετοχή των πολιτών.

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Πανελλαδικές 2025: Ξεκινά η υποβολή μηχανογραφικών, ανοικτή η πλατφόρμα από 8 έως 17 Ιουλίου

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να συμπληρώσουν από αύριο 8 Ιουλίου Μηχανογραφικό και Παράλληλο Μηχανογραφικό για ΑΕΙ και ΣΑΕΚ

Έρχεται το νέο πρόγραμμα «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»

Ξεκινά εντός Ιουλίου το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής για την αναβάθμιση κατοικιών και επαγγελματικών χώρων ατόμων με αναπηρία.

Υψηλές θερμοκρασίες και υγεία: Οδηγός επιβίωσης για τις μέρες του καύσωνα

Τρόποι Προστασίας από τον Καύσωνα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

Συλλήψεις σε Μύκονο, Σύρο, Σαντορίνη, Πάρο και Νάξο για ναρκωτικά, παραβάσεις και ηχορύπανση

Δέκα συλλήψεις για παραβάσεις ναρκωτικών, παράνομη διαμονή, ηχορύπανση, λειτουργία καταστημάτων χωρίς άδεια, Κ.Ο.Κ. και πλαστογραφία πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 5-6 Ιουλίου 2025 σε πέντε νησιά των Κυκλάδων.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο, μία καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη συναίσθημα και τραγούδι

Στις 16 Ιουλίου, το Γυμνάσιο Νάξου υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου σε μια συναυλία με άρωμα Ελλάδας και μελωδίες που μιλούν στην ψυχή

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ξεκινούν τον Ιούλιο από τη Νάξο – Τοπία, πολιτισμός, προβλήματα και πρόσωπα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. (video)

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

Νέο ξενοδοχείο στο Μπατσί Άνδρου, εγκρίθηκε η προέγκριση οικοδομικής άδειας

Ένα νέο τουριστικό κατάλυμα με ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα θα ανεγερθεί σε οικόπεδο 820 τ.μ. στο Μπατσί.

Νάξος: Ο 11χρονος Παναγιώτης ξεναγεί τουρίστες στα σοκάκια του Φασολά (video)

Ένα παιδί μεγαλώνει μέσα στον πολιτισμό και μεταφέρει με αγάπη και γνώσεις την ιστορία του Φιλοτίου και της γειτονιάς του, σε ξένους επισκέπτες.

«Η Νάξος αναπνέει αλήθεια»: Η Μαρία Πολυκρέτη στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» (video)

Με βαθιά συγκίνηση και αυθεντικότητα, η Μαρία Πολυκρέτη μίλησε για την εμπειρία μαγειρικής στο κτήμα και τη δύναμη της παράδοσης που ενώνει γη, άνθρωπο και μνήμη (video)