Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΑιγαίο: Το "Blue Star Chios" θα ενώσει την Παροναξία με Ικαρία -...

Αιγαίο: Το “Blue Star Chios” θα ενώσει την Παροναξία με Ικαρία – Σάμο;

|

Με βάση ενημέρωση από τον Δήμο Ικαρίας είναι έτοιμο για δρομολόγηση το “Blue Star Chios” σε μία γραμμή που δεν την είχαμε συνηθίσει… Από αρχές Ιουλίου και τρεις φορές την εβδομάδα (Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο) η Παροναξία θα συνδέεται με Ικαρία – Σάμο… 

Οι κάτοικοι που ζουν στην Βόρεια Νάξο συχνά πυκνά βλέπουν απέναντί τους της Ικαρία. Η αλήθεια είναι ότι ακτοπλοϊκή επαφή δεν υπάρχει, εάν εξαιρέσουμε την χρονιά που είχε δρομολογηθεί το “Νήσος Ρόδος”  (σ.σ. (εκ των υστέρων μάθαμε ότι ακτοπλοϊκή σύνδεση υπήρχε και το 2014-15 με το “Νήσος Μύκονος” και την περίοδο 2004-06 με πλοία του Αγούδημου και το “Εξπρές Σαντορίνη”) και έκανε την κρουαζιέρα του Αιγαίου καλύπτοντας περισσότερα από δέκα λιμάνια πριν φτάσει στην Καβάλα…  Τώρα, δεν αποκλείεται να δούμε και πάλι ακτοπλοϊκή σύνδεση της Νάξου με την Ικαρία και τη Σάμο. Και μάλιστα τρεις φορές την εβδομάδα από αρχές Ιουλίου… Και τη δρομολόγηση θα την κάνει ένα από τα ωραιότερα πλοία, το “Blue Star Chios” (foto ellinikiaktoploia.net)… Που φόρεσε φέτος το .. κίτρινο αστέρι της Blue Star Ferries. Τρεις φορές την εβδομάδα με βάση το πρόγραμμα και η Παροναξία με την Ικαρία και τη Σάμο θα αποκτήσει έως και για δύο μήνες σύνδεση…  

Αναλυτικά η είδηση που διαβάζουμε στην ιστοσελίδα Ikariaki.gr αναφέρει: 

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσουμε τους συμπατριώτες μας, αλλά και τους φίλους του νησιού μας, ότι με συντονισμένες ενέργειες του Βουλευτή του Νομού μας κ.Χριστόδουλου Στεφανάδη προς τον αρμόδιο Υπουργό κ.Πλακιωτάκη αλλά και του Δήμου Ικαρίας προς την εταιρεία όπου εκπρόσωπος του δήμου επισκέφθηκε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Blue Star Ferries, όπου ζητήθηκε, εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, η ενίσχυση των δρομολογίων, που συνδέουν την Ικαρία με το κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, αλλά και τα νησιά των Κυκλάδων.

Η θέση της εταιρείας ήταν θετική και ενημέρωσε τον εκπρόσωπο του Δήμου, ότι δρομολογεί από τις αρχές Ιουλίου (ίσως και νωρίτερα αν κριθεί απαραίτητο, ανάλογα με την ζήτηση από τους επιβάτες), το πλοίο της εταιρείας Blue Star Chios, κάθε Τρίτη – Πέμπτη  και Σάββατο στις 17.30 από Πειραιά για Πάρο – Νάξο – Εύδηλο – Καρλόβασι και επιστροφή κάθε Τετάρτη – Παρασκευή και Κυριακή (στις 06.30 περίπου από τον Εύδηλο) για Νάξο – Πάρο – Πειραιά.

Ζητήθηκε επίσης το δρομολόγιο της Παρασκευής του Blue Star Myconos από Πειραιά για Σύρο – Μύκονο – Άγιο Κήρυκο – Βαθύ, να προστεθεί στην Ικαρία και το λιμάνι του Ευδήλου και στις δύο κατευθύνσεις (προς Σάμο και Πειραιά) κάτι που η εταιρεία το εξετάζει με θετική διάθεση και σύντομα θα βγάλει σχετική ανακοίνωση.

Κατόπιν τούτου και με δεδομένες τις “ειδικές” συνθήκες που επικρατούν φέτος και στη χώρα μας, η κίνηση προς και από τα νησιά μας εξαρτάται από την κίνηση που θα έχουν οι προκρατήσεις εισιτηρίων, μόλις ανακοινωθούν από το επίσημο site της εταιρείας. Είναι κάτι που αν υπάρξει μεγάλη ζήτηση για το νησί μας, η εταιρεία είναι διατεθειμένη να προσθέσει και άλλο- α (?)  δρομολόγια στα ήδη υπάρχοντα, ή να επιταχύνει, πριν τις αρχές Ιουλίου, τη δρομολόγηση του Blue Star Chios”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ντιμπέιτ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Παλαιά Βουλή: «Σε ποιον ανήκει η τέχνη;»

Στις 29 Σεπτεμβρίου το Debate House διοργανώνει μια συζήτηση υψηλού επιπέδου χωρίς πολιτικούς, αλλά με ακαδημαϊκούς και ειδικούς που θα εκθέσουν τα επιχειρήματα υπέρ και κατά της επιστροφής των Γλυπτών.

Λήμνος – Μητσοτάκης: “Διορθώσαμε μία μεγάλη αδικία σχετικά με το ΦΠΑ στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο”

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με κατοίκους στην Ατσική για τις φοροελαφρύνσεις που θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο, καθώς και για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

ΠΝΑΙ: 65 νέα έργα σε μικρά νησιά των Κυκλάδων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (πίνακας)

Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Νοτίου Αιγαίου, έργα ύψους άνω των 20 εκατ. ευρώ αλλάζουν την καθημερινότητα σε 16 μικρά νησιά με λιγότερους από 3.100 κατοίκους.

Κατ. Γιαννακά: “Οι Μικρές Κυκλάδες και τα «χρυσά» τιμολόγια νερού!”

Έως και εξαπλάσιες αυξήσεις στους λογαριασμούς – αντιδράσεις από κατοίκους, επιχειρηματίες και το Κίνημα Δημοκρατίας

Στις 16 Οκτωβρίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις Μονάδες Ανακύκλωσης Κω και Καλύμνου μέσω ΣΔΙΤ

Έργο άνω των 110 εκατ. ευρώ – Οφέλη, χρηματοδότηση και επόμενα βήματα

ΚΕΔΕ: «Κόκκινη γραμμή» η μεταφορά των ΥΔΟΜ στο Κτηματολόγιο

Ομόφωνη απόφαση αντίθεσης από το Διοικητικό Συμβούλιο – Σαφές μήνυμα Κυρίζογλου

Μάντσεστερ Σίτι – Νάπολι: «Κερδίζουν» τα γκολ στο 1.75!

Προγνωστικά για την πρεμιέρα του Champions League με βάση το Μάντσεστερ – Στοίχημα με G/G

ONEX: Επενδυτικό πρόγραμμα 14 εκατ. ευρώ για την ανασυγκρότηση των Ναυπηγείων Σύρου

Νέο πενταετές σχέδιο με άξονες Ασφάλεια – Περιβάλλον – Ανταγωνιστικότητα

Ερώτηση της Κατερίνας Μονογυιού για μείωση ΦΠΑ στις Κυκλάδες

Η Βουλευτής Κυκλάδων ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών επανεξέταση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Οι “Κάλπηδες” του Στρατή Μυριβήλη ανεβαίνουν στη Νάξο

Η θεατρική ομάδα «Πτωχαλαζόνες» παρουσιάζει μια ξεκαρδιστική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο «Ι. Καμπανέλλης»

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Με την Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ανανεώθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ., με συμμετοχή του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Σταύρου Ελληνιάδη και της φοιτήτριας Μαρούσας Σιδέρη.

Ηρακλειά: Με έναν μαθητή ξεκίνησε το Δημοτικό Σχολείο, δύο στο νηπιαγωγείο, τη Δευτέρα (15/09) ο αγιασμός (video)

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τη μικρή Ηρακλειά με μόλις τρία παιδιά σε σχολική τάξη – Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Γαβαλάς μιλά για τη μοναξιά του ενός μαθητή και τις προκλήσεις της νησιωτικότητας (video)