Πέμπτη, 5 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΥπουργείο Αθλητισμού: Οκτώ λέσχες φιλάθλων πήραν το "πράσινο φως"

Υπουργείο Αθλητισμού: Οκτώ λέσχες φιλάθλων πήραν το “πράσινο φως”

|

Σε επτά (7) Λέσχες Φιλάθλων, που αντιστοιχούν σε ισάριθμες ΠΑΕ της Super League 1, οι οποίες συναίνεσαν αρμοδίως, χορηγήθηκε από το Υπουργείο Αθλητισμού η απαιτούμενη βεβαίωση για την εμπρόθεσμη υποβολή των στοιχείων τους, προκειμένου να λάβουν κατόπιν από τις οικείες Αστυνομικές Υποδιευθύνσεις, μετά και τους προβλεπόμενους επιτόπιους ελέγχους, την ετήσια άδεια λειτουργίας τους.

Πρόκειται για τις:

  1. Λέσχη Οπαδών και Φίλων ΑΕΚ «Γνήσια Θύρα 21-1975 (Ορίτζιναλ 21-1982)» (ΠΑΕ ΑΕΚ)
  2. Λέσχη Φίλων Α.Σ. Άρη Θεσσαλονίκης (ΠΑΕ Άρης)
  3. Λέσχη Φίλων Ολυμπιακού «Θύρα 7» (ΠΑΕ Ολυμπιακός)
  4. Λέσχη Φιλάθλων Ο.Φ.Η. «Snakes Θύρα 4 1986 Κεντρική» (ΠΑΕ ΟΦΗ)
  5. Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Παναθηναϊκού «ΠΑ.ΛΕ.ΦΙ.Π» (ΠΑΕ Παναθηναϊκός)
  6. Λέσχη Φιλάθλων Πανσερραϊκού «Τσε Γκεβάρα» (ΠΑΕ Πανσερραϊκός)
  7. Λέσχη Φίλων Α.Σ. ΠΑΟΚ (ΠΑΕ ΠΑΟΚ).

Επιπλέον, βεβαίωση χορηγήθηκε, έπειτα από τη συναίνεση του ερασιτεχνικού σωματείου «ΝΓΣ Ηρακλής Θεσσαλονίκης 1908», στη Λέσχη Φιλάθλων «Αυτόνομη Θύρα 10».

Από φέτος, η όλη διαδικασία υλοποιείται μέσω του «Ψηφιακού Μητρώου Μελών Λεσχών Φιλάθλων», το οποίο είναι προσβάσιμο μέσω του gov.gr και απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://milefi.apps.gov.gr

Σε αυτό καταχωρίζονται τα μέλη των Λεσχών Φιλάθλων των αθλητικών σωματείων, των Τμημάτων Αμειβομένων Αθλητών (ΤΑΑ), των Ανώνυμων Αθλητικών Εταιρειών (ΑΑΕ) και των νόμιμων παραρτημάτων τους.

Η ψηφιακή πλατφόρμα καταχώρισης των Λεσχών Φιλάθλων και των μελών τους τέθηκε τον Ιούλιο του 2024 σε λειτουργία, με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και των Αναπληρωτών Υπουργών Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση.

Το Μητρώο σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΓΓΠΣΨΔ), με μέριμνα του Γενικού Γραμματέα, Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου, με τη συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στόχος η αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και ο αποτελεσματικός έλεγχος εφαρμογής του πλαισίου έγκρισης και λειτουργίας των Λεσχών και των παραρτημάτων τους.

Πιστοποιημένοι χρήστες του Μητρώου είναι οι νόμιμοι εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων των ΤΑΑ και των ΑΑΕ, των Λεσχών Φιλάθλων, εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι της ΓΓΑ, των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης, των Γενικών Αστυνομικών Περιφερειακών Διευθύνσεων της χώρας, των Διευθύνσεων Ασφαλείας Αττικής, Θεσσαλονίκης, των Υποδιευθύνσεων Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους κλπ.

Στο Μητρώο καταχωρίζεται η ετήσια συναίνεση του Αθλητικού Σωματείου, ΤΑΑ ή ΑΑΕ για τη λειτουργία της Λέσχης Φιλάθλων του, όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και οι τυχόν αλλαγές –εντός του έτους- στη σύνθεση των μελών της κάθε μίας, οι αδειοδοτήσεις από την αρμόδια Αστυνομική Αρχή των γραφείων και των Παραρτημάτων κάθε Λέσχης κ.ά.

Η τήρηση επικαιροποιημένης εικόνας του Μητρώου, με ενημερώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, διευκολύνει την έγκυρη και γρήγορη αναζήτηση των απαραίτητων στοιχείων για λόγους δημόσιας ασφάλειας.

Σε περίπτωση πλημμελούς ή μη προσήκουσας καταχώρισης στο Μητρώο των προβλεπόμενων στοιχείων, με απόφαση της αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής θα αναστέλλεται η άδεια λειτουργίας των γραφείων και των Παραρτημάτων της Λέσχης έως και για τρεις μήνες, ενώ σε περίπτωση που η πλημμελής ή μη προσήκουσα καταχώριση στοιχείων αφορά σε τουλάχιστον 100 μέλη της Λέσχης, ή αν εκδοθούν τρεις διαδοχικές αποφάσεις αναστολής της άδειας λειτουργίας, θα ανακαλείται η άδεια λειτουργίας των γραφείων και των Παραρτημάτων της Λέσχης.

Η πλατφόρμα αντλεί τα απαραίτητα στοιχεία των χρηστών και των φιλάθλων αλλά και των νομικών προσώπων που καταχωρούνται στο Μητρώο, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πάρος – Παροικιά: Οι επιχειρηματίες Εστίασης κατεβάζουν ρολά αύριο Πέμπτη (05/06)

"Κλείνουμε γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν" – Η απεργία ως κραυγή αγωνίας για τη νομιμοποίηση των παραλιακών χώρων και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων

Cine Naxos Open: Το καλοκαίρι ξεκινά με… “Επικίνδυνες Αποστολές”

Η θερινή σεζόν στη Νάξο ανοίγει επίσημα την Πέμπτη 5 Ιουνίου με την ταινία περιπέτειας "Mission: Impossible – The Final Reckoning"!

Επιστροφή στη δράση για τους τελικούς της Basket League

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσιμες συναντήσεις στο γραφείο του Αν. Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση – Στόχος η ομαλή ολοκλήρωση του πρωταθλήματος

Μύκονος: Ο Γιάννης Βρούτσης παρουσιάζει την αναβάθμιση του γηπέδου στον Κόρφο

Με την παρουσία Ολυμπιονικών και σπουδαίων αθλητών, η Μύκονος σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τις αθλητικές της υποδομές

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου

Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα διοίκηση – Πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Μαστρογιαννόπουλος

Γιάννης Πολυχρονάκος: «Η κυβέρνηση εγκατέλειψε τη δημόσια υγεία στα νησιά»

‘’ Μια κυβέρνηση που διαλύει τη δημόσια υγεία στα νησιά και προκαλεί τους πολίτες - Η αλήθεια για το νοσοκομείο της Ρόδου.’’

Από το παρελθόν στο μέλλον: Το Ιστορικό Αρχείο Θήρας & Θηρασιάς στη διάθεση του κοινού

Μια σημαντική πολιτιστική πρωτοβουλία εγκαινιάζεται στις 9 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων – Έκθεση τεκμηρίων και παρουσίαση ηλεκτρονικού καταλόγου

Φίλιππος Φόρτωμας: «Η Ελλάδα έχει ανάγκη τα παιδιά της»

Σημαντική κοινή συνεδρίαση για την επιστροφή των Ελλήνων του εξωτερικού με πρωτοβουλία του βουλευτή Κυκλάδων και προέδρου της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς

Η Ηρακλειά αποκτά το δικό της «ψηφιακό σπίτι»

Ο Φάνης Γαβαλάς παρουσιάζει την επίσημη πλατφόρμα προβολής του νησιού – Ένα εγχείρημα για τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες της Ηρακλειάς

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Νάξος – Αεροδρόμιο: Πραγματοποιήθηκε νυχτερινή αεροδιακομιδή με τα νέα φορητά φώτα

Ένα 24ωρο μετά την τοποθέτηση του προσωρινού φωτισμού, το νησί απέκτησε ξανά τη δυνατότητα νυχτερινής αερομεταφοράς ασθενών με ελικόπτερα AW-109

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου

«Wellness Talk» με την Ελένη Πετρουλάκη στη Νάξο

Το Σάββατο 31 Μαΐου στις 19:00, στον πολυχώρο του ξενοδοχείου Green Village Naxos, η κορυφαία Ελληνίδα wellness coach Ελένη Πετρουλάκη παρουσιάζει τους στόχους του Central Studio Pilates & Fitlab

Νάξος: Δυναμική παρέμβαση εργαζομένων και αναβολή της συζήτησης για απαγόρευση οικοδομικών εργασιών το καλοκαίρι

Μετά από κινητοποίηση της Επιτροπής Εργαζομένων στις Κατασκευές, η Δημοτική Αρχή Νάξου υποχρεώθηκε να αποσύρει το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο