Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΥπόθεση πολύ … προσωπική

Υπόθεση πολύ … προσωπική

|

Ο Πανναξιακός ΑΟΝ κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 3-1 σετ, έφτασε τις πέντε διαδοχικές νίκες έκλεισε τον πρώτο γύρο στην 3η θέση και χάρισε το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο στο προπονητή του Γιώργο Ρούση – Τι δήλωσαν οι δύο προπονητές  

Για σωματεία, αθλητές και προπονητές κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιστορία…. Για τον Πανναξιακό μετράει περισσότερο θα λέγαμε ο αγώνας με τον ΑΟ Θήρας. Όχι ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι άλλοι αγώνες αλλά βλέπετε είναι τοπικό ντέρμπι, κυκλαδίτικο ντέρμπι και το γόητρο στο …χωριό μερικές φορές είναι πιο σημαντικό από κάθε άλλο στόχο. Για τους αθλητές; Ο καθένας έχει το δικό του προσωπικό ημερολόγιο που σημαδεύει κάποιο παιχνίδι όπου θέλει να δώσει τον καλύτερο εαυτό του. Το ίδιο ισχύει και για τους προπονητές. Έχουν κι αυτοί τις αδυναμίες τους. Είναι άνθρωποι. Κι αυτό ισχύει και για τον προπονητή του Πανναξιακού, τον Γιώργο Ρούση. Για χρόνια ήταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Έφτασε αρκετές φορές στη… πηγή της κατάκτησης του τροπαίου αλλά δεν τα κατάφερε. Έφυγε την περασμένη Άνοιξη. Απολυμένος. Και όπως ήταν λογικό τον σημάδεψε. Κανείς δεν θέλει να φεύγει με το κεφάλι κατεβασμένο…..

Το τσιγάρο της νίκης

Ο Γιώργος Ρούσης ήρθε στη Νάξο… Από τη πρώτη στιγμή γνώριζε ότι το έργο του σίγουρα δεν θα ήταν εύκολο. Οι προσδοκίες υψηλές από τους ανθρώπους της ομάδας. Και ο τεχνικός δουλεύει για το ομαδικό καλό. Είχε πει σε συνέντευξή του γελώντας ότι στο συμβόλαιό του είχε όρο να κερδίσει τον ΑΟ Θήρας. Για τον ίδιο όμως εάν θα μπορούσε να υπάρχει τέτοιος όρος θα ήταν «να κερδίσω τον Παναθηναϊκό»…. Και το απόγευμα του Σαββάτου είδε τα κορίτσια του, τις αθλήτριες του Πανναξιακού να του κάνουν το καλύτερο, το ωραιότερο δώρο. Με εκπληκτική εμφάνιση επικράτησαν με 3-1 σετ τις «πράσινες» τις ανάγκασαν στο χειρότερο φετινό τους παιχνίδι και ο Ρούσης, το μόνο που έκανε ήταν να χαμογελάσει με ηρεμία και να …φύγει. Κλείστηκε στο καμαράκι… Άναψε το τσιγάρο και τράβηξε μία βαθιά ρουφηξιά. Ο ίδιος γνωρίζει μόνο πόσο ήθελε αυτή τη νίκη…. Και πόσο τη χάρηκε. Δεν επέτρεψε όμως σε κανέναν να το δει. Ενδεχομένως ούτε ο ίδιος να το είδε βλέποντας τον εαυτό του στον απέναντι καθρέπτη… Αρκέστηκε απλά να δηλώσει «Τελειώσαμε ιδανικά τον πρώτο γύρο. Κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο. Πολλά συγχαρητήρια στις παίκτριες».

Μίνι έλεγχος

Κι αυτό ήταν… Η ημέρα ολοκληρώνεται… Αλλά από αύριο είναι μία άλλη ημέρα. Υπάρχει ένας δεύτερος γύρος με αρκετά δύσκολα παιχνίδια και το κυριότερο να μείνει η ομάδα προσηλωμένη στο στόχο της… Με πέντε σερί νίκες είναι πλέον σε απόσταση αναπνοής από τον Παναθηναϊκό (-1 βαθμό) και έχει τρεις βαθμούς απόσταση από την κορυφή (Ολυμπιακός) και τρεις από τον ΑΟ Θήρας που είναι στην 4η θέση… Κάτι που σημαίνει ότι είναι στο χέρι του όχι μόνο να κρατήσει την 3η θέση αλλά και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο….

Υπόθεση λοιπόν πολύ προσωπική. Όχι μόνο για τον προπονητή του Πανναξιακού αλλά και τις αθλήτριες του… Η Ζακχαίου εμφανίζεται ως ο ιδανικός …τερματοφύλακας. Τα επτά μπλοκ άλλωστε κόντρα στις επιθετικές του Παναθηναίκού αποδεικνύουν ότι η …μικρή Κύπρια δικαιώνει ότι καλό έχει λεχθεί γι αυτήν. Η Φρέσκο βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι και αναλαμβάνει τον ρόλο της πρώτη σκόρερ….  Η Οικονομίδου μοιράζει άσους από το μανίκι της και οι Τοτσίδου – Ποτοκάρ λειτουργούν ως οι κολώνες για να πατήσει γερά το οικοδόμημα που ακούει στο όνομα Πανναξιακός. Η Δρακουλίδου δικαιώνει όσους πίστευαν ότι η ομάδα μπορεί να στηριχθεί πάνω της και η Κακουράτου έχει βελτιωθεί σε τέτοιο βαθμό που η …Ρόγκα καλά θα κάνει να αρχίσει να θορυβείται γιατί κινδυνεύει να πέσει από το βάθρο…

Η αναμέτρηση

Τι έγινε στον αγώνα; Κάλλιστα θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την απόλυτη αιχμαλωσία…. Ο Πανναξιακός πόνταρε στο σερβίς του που χάλασε την άμυνα του Παναθηναϊκού και το μπλοκ όπου με 14 συνολικά όρθωσε τείχος σε κάθε προσπάθεια των «πρασίνων» να μπουν στο παιχνίδι. Οι Μερτέτη και Πολ δεν δικαίωσαν ότι είναι οι καλύτερες φέτος στην Ελλάδα…. Στο πρώτο σετ όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο δεν πίστευαν στα μάτια τους… 5-1 και 8-4 πριν το πρώτο τεχνητό τάιμ άουτ και στη συνέχεια εκτόξευση: 13-5 και 16-7 ενώ όταν το σκορ πήγε στο 23- 10 με την Οικονομίδου να χαμογελά μετά από τον άσο, όλοι κατάλαβαν ότι η αναμέτρηση δεν θα είχε πολύ δρόμο. Και το πρώτο σετ τελείωσε 25-10.

Στο δεύτερο σετ, το σκηνικό περίπου το ίδιο… Έως το πρώτο τεχνητό τάιμ άουτ υπήρχε ένα μικρό προβάδισμα από τον Πανναξιακό (8-6) στη συνέχεια ανέβασε και πάλι την απόδοσή του ελέω Φρέσκο και έφτασε να προηγείται ακόμη και με 6 πόντους (18-12) με τον Δημήτρη Καζάζη να αλλάζει πασαδόρο…. Όταν το σκορ έγινε 20-16 όλοι στο ΔΑΚ πίστεψαν ότι ο αγώνας είχε τελειώσει… Όμως ένα λάθος του διαιτητή και η εντυπωσιακή αντίδραση του Παναθηναϊκού με την Ρίτσι έφερε ένα σερί 5-0 και ανατροπή του σκηνικού (21-20 για τις …πράσινες) . Πόντος πόντος έως το 24-23 αλλά στο τέλος ήρθε το 25-23 και το παιχνίδι στα ίσα.

Όσοι πίστεψαν ότι ο αγώνας θα ήταν ντέρμπι γελάστηκαν.. Στο 3ο σετ και μετά το 6-5 όλα πάλι πήραν το δρόμο τους… Ένα εντυπωσιακό σερί από δυναμικά σερβίς για την γηπεδούχο ομάδα με τις Τσοτσίδου, Ποτοκάρ και Φρέσκο να χαλάνε την άμυνα του Παναθηναϊκού και το σετ τελείωσε γρήγορα: 12-7. 16-9, 19 – 10 και 25-20…. Μέσα σε αποθέωση…

Περίπου το ίδιο σκηνικό και στο 4ο σετ…. Δυνατό σερβίς, καλό μπλοκ και κορυφαία ψυχολογία από την προηγούμενη εμφάνιση και το παιχνίδι μετά το πρώτο τεχνητό τάιμ άουτ (8-6) ουσιαστικά τελείωσε…. Ο διαιτητής και πάλι πήγε να βάλει το χέρι του (στο 12-8) αλλά δεν έφτασε… και γρήγορα το «όλε, όλε» κυριάρχησε στο ΔΑΚ…: 12-8, 15-8, 18-10 και 21-15 πριν έχουμε μία τελευταία αντίδραση από τον Παναθηναϊκό: 23-18 αλλά δεν ήταν αρκετό και έτσι φτάσαμε στο 25-18 και μάλιστα για πρώτη φορά είχαμε και selfie από τις αθλήτριες του βόλεϊ….  

Και έμεινε ο Δημήτρης Καζάζης να δηλώνει «Ήμασταν πολύ κακοί σήμερα. Τα κορίτσια της Νάξου φάνηκε ότι το θέλανε περισσοτερο. Βρεθήκαμε σε πολύ κακή μέρα. Από εκεί και πέρα προχωράμε». Στην ερώτηση πάντως ποιες ομάδες βλέπει για την 4αδα αναφέρθηκε ουσιαστικά στην μάχη των αιωνίων με τους Κυκλαδίτες «εμείς, ο Ολυμπιακός και οι δύο ομάδες των Κυκλάδων… Αυτές νομίζω ότι θα είναι στην τετράδα»…

Τα σετ: 25-13, 23-25, 25-10,25-18

Πανναξιακός (Ρούσης): Φρέσκο, Πότοκαρ, Δρακουλίδου, Οικονομίδου, Τοτσίδου, Ζακχαίου, Κακουράτου –λ / Γάτση… Στον πάγκο ήταν και οι Ξαγοραράκη, Σεφεριάδου, Μαυρομμάτη και Κατερίνη.

Παναθηναϊκός (Καζάζης): Χρυσομάλλη, Κωνσταντινίδου, Πολ, Μερτέκη, Ρίτσι, Φιλντ, Ρόγκα -λ /Παπαδοπούλου, Λαγουδάκη, Καρπουζά, Καββαδία

Για περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ…

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αλ. Φραντζέσκος: Οι Κούροι των Μελάνων πρέπει να μείνουν: Η ιστορία δεν ξεριζώνεται

Η αυθεντικότητα, η βιωματική εμπειρία και η πολιτισμική συνέχεια κινδυνεύουν όταν αποκόβουμε τα μνημεία από τον τόπο τους. Οι Κούροι των Μελάνων ανήκουν εκεί όπου γεννήθηκαν – στο φως, στη μνήμη και στο τοπίο της Νάξου.

Κλείνουν τέσσερα σχολεία στις Κυκλάδες, «καμπανάκι» για την εγκατάλειψη των νησιών

Ένα Δημοτικό και τρία Νηπιαγωγεία κατεβάζουν ρολά σε Νάξο και Κέα για το σχολικό έτος 2025-2026 λόγω έλλειψης μαθητών – Τι προβλέπει η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Μια “πράσινη” ζωή ξεκινά στη Νάξο, πρώτη φωλιά Chelonia mydas στις Κυκλάδες!

Ιστορική στιγμή στον Απόλλωνα – Η πράσινη θαλάσσια χελώνα φωλεοποίησε για πρώτη φορά στη Νάξο, προκαλώντας συγκίνηση, δέος και ευθύνη για το μέλλον.

«Ναξιακά» 2025 – Τιμητικός 14ος τόμος αφιερωμένος στον Στέφανο Εμμ. Ψαρρά

Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων τιμά τον φιλόλογο, ιστορικό και ποιητή Στέφανο Ψαρρά με έναν αναμνηστικό τόμο γεμάτο συγκίνηση, λόγο και μνήμη

Καλοκαίρι στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες: Πολιτισμός, παράδοση και φως σε κάθε γωνιά

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων παρουσιάζει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για το καλοκαίρι 2025, με συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, φεστιβάλ, αφιερώματα και πολιτιστικές δράσεις σε όλα τα νησιά του δήμου.

Νάξος – Αστυνομικό Τμήμα: Σύλληψη 34χρονου για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη διαμονή

Εντοπίστηκε με κοκαΐνη, κεταμίνη, MDMA και κάνναβη – Κατασχέθηκε και πλαστό διαβατήριο

Βρούτσης: Επίσκεψη στη Νάξο για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Νικοδήμου

Ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Νάξου – Επαφές με φορείς και πολίτες

Νάξος – Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου: Ομόφωνη αντίθεση στη μεταφορά των Κούρων (video)

Συζήτηση για τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ με θέμα τη συντήρηση και προστασία των αρχαϊκών Κούρων – Σαφές μήνυμα από τον Δήμο, τους φορείς και την τοπική κοινωνία υπέρ της παραμονής τους στον φυσικό τους χώρο.

Νάξος εκτός σεζόν: Όταν ο τουρισμός φεύγει και τα βράδια γεμίζουν με ησυχία

Καθώς οι τουρίστες φεύγουν, η Νάξος επιστρέφει στον δικό της ρυθμό. Οι δρόμοι αδειάζουν, τα φώτα χαμηλώνουν και το νησί ξαναβρίσκει τη φωνή της σιωπής.

Euro Γυναικών: Τελευταία πράξη με combo αξίας στο Πολωνία – Δανία

Η Δανία αποχαιρετά τη διοργάνωση με στόχο τη νίκη – Combo επιλογή στο 2 & Over 2,5 για ποντάρισμα με απόδοση διπλασιασμού

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Blackout στη Χώρα Νάξου τα πρώτα λεπτά της Κυριακής, αντιδράσεις επιχειρηματιών

Στο σκοτάδι για μισή ώρα το κέντρο της τουριστικής ζωής – Αυξάνονται τα παράπονα επαγγελματιών

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο

Γιάννης Πάριος: Το θαλασσινό του ταξίδι με 16 τραγούδια-ανάσα Ελλάδας και καρδιάς (video)

Ο αγαπημένος ερμηνευτής παρουσίασε το νέο του άλμπουμ «Τα Θαλασσινά του Πάριου» με ένα αξέχαστο νησιώτικο γλέντι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με αναφορές στον πατέρα του, την καταγωγή του και τις ρίζες της μουσικής του πορείας.

Νάξος – Η Πηγή του Ακεψιμά: Το νερό που “μίλησε” στην ιστορία του νησιού

Ένα ταξίδι στο Φυλλαδάκι, στην ξεχασμένη πέτρινη πηγή του Αγίου Ακεψιμά, μέσα από τη μαρτυρία του Αντώνη Σαλτερή και την ευαισθησία του Γιώργου Καρνέζη.