Ούτε καν θέμα συζήτησης δεν θα τεθεί στην ΕΠΣ Κυκλάδων η νέα απόφαση της ΕΠΟ για τη μη υποχρεωτική παρουσία γιατρού στους αγώνες Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων.
Ούτε καν θέμα συζήτησης δεν θα τεθεί στην ΕΠΣ Κυκλάδων η νέα απόφαση της ΕΠΟ για τη μη υποχρεωτική παρουσία γιατρού στους αγώνες Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων.
Σε σχετική ερώτηση μας προς τον πρόεδρο της ΕΠΣ Κυκλάδων κ. Ρένο Φρέρη η απάντηση που πήραμε ήταν άμεση και κατηγορηματική: «Η ΕΠΣ Κυκλάδων θα συνεχίσει ως έχει, δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις με την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών μας».
Αναμφισβήτητα η στάση της ΕΠΣ Κυκλάδων στο συγκεκριμένο θέμα είναι πέρα για πέρα ορθή, καθώς η ριψοκίνδυνη αυτή απόφαση της ΕΠΟ είναι ξεκάθαρο ότι θέτει σε κίνδυνο χιλιάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές.
Οι μνήμες είναι νωπές από τραγικά περιστατικά με νεαρούς να χάνουν τη ζωή τους μέσα σε αγωνιστικούς χώρους, ενώ 100δες είναι και αυτοί που έχουν σωθεί – ακόμα και στις Κυκλάδες- χάρη στην παρέμβαση ιατρών που ήταν παρόντες στα περιστατικά.
Διαβάστε τη σχετική απόφαση της ΕΠΟ
Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ συμπλήρωσε το άρθρο 16, παρ. 2, του ΚΑΠ που αφορά στο θέμα των γιατρών στα γήπεδα ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Ανακοινώθηκαν τα εξής:
«Λόγω του γεγονότος ότι πολλές Ενώσεις έχουν διαπιστωμένο πρόβλημα για την ανεύρεση γιατρών για όλα παιχνίδια των τοπικών κατηγοριών, όπως προβλέπεται στο άρθρο 16 παρ. 2 του ΚΑΠ και υπέβαλαν σχετικά ερωτήματα στην Ε.Π.Ο. για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος, η Ε.Π.Ο. απέστειλε σχετική επιστολή στην UEFA με την οποία έθεσε σχετικό ερώτημα. Η UEFA με την από 14-9-2017 απαντητική επιστολή της ενέκρινε την πρόταση της Ε.Π.Ο. σχετικά με την εφαρμογή της ανωτέρω διάταξης που έχει ως εξής:
Προκειμένου να διεξαχθεί ένας αγώνας τοπικού και μόνον ερασιτεχνικού πρωταθλήματος χωρίς την παρουσία γιατρού στο γήπεδο, για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2017-2018 θα πρέπει να έχουν προηγηθεί οι ακόλουθες ενέργειες:
α. Να έχει αποσταλεί προηγουμένως έγγραφο αίτημα για τον ορισμό ιατρού, στον οικείο ιατρικό σύλλογο ή τις κατά τόπους διευθύνσεις υγείας.
β. Να υπάρχει στο αγωνιστικό χώρο καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα πιστοποιημένος (αδειούχος) νοσηλευτής ή διασώστης.
γ. Να υπάρχει δίπλα στον αγωνιστικό χώρο ιατρικός εξοπλισμός πρώτων βοηθειών διαθέσιμος κατά τη διάρκεια του αγώνα.
δ. Σε κάθε περίπτωση και παράλληλα με τα ανωτέρω να γίνει αναζήτηση ιατρού μεταξύ των θεατών πριν από τον αγώνα και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.
Εφόσον τηρηθούν σχολαστικά οι ανωτέρω διατυπώσεις, που θα τις ελέγχει με επιμέλεια ο διαιτητής ενός αγώνα τοπικού πρωταθλήματος, δύναται να διεξαγάγει τον αγώνα αυτόν και δεν θα επιβάλλονται στην γηπεδούχο ομάδα οι προβλεπόμενες στο άρθρο 16 παρ. 2 του ΚΑΠ ποινές, άλλως ο διαιτητής δεν θα διεξάγει τον αγώνα».
Με πληροφορίες από το SportCyclades.gr