Πέμπτη, 14 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΒρούτσης στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ: "Δεν πιστεύω στα θαύματα"

Βρούτσης στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ: “Δεν πιστεύω στα θαύματα”

|

Ο Αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, παραχώρησε μία συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και την εκπομπή “Μπαλαντέρ” με τον Νίκο Γκομώλη.

Αρχικά, αναφέρθηκε στο τραγικό συμβάν με τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν έξω από το κλειστό του Ρέντη “Μελίνα Μερκούρη”, τονίζοντας πως η Κυβέρνηση πλέον στρέφεται σε επιτακτικές κινήσεις να εξαλείψει τα φαινόμενα οπαδικής βίας, τα οποία χαρακτήρισε ως εγκληματική οργάνωση.

Ο Αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως η προσπάθεια του κράτους για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας είναι υποκινούμενη και τόνισε πως η Πολιτεία ετοιμάζει πολύ αυστηρά μέτρα για τα επεισόδια στους αγωνιστικούς χώρους. Οι σύνδεσμοι μερικών ομάδων έχουν τον πρώτο λόγο για τιμωρία πλέον εφόσον δεν ενεργούν με ορθολογικό τρόπο και τόνισε πως οι “λέσχες” θα έχουν εκπροσώπους που θα έρχονται σε επαφή με υπουργεία και το θεσμικό εκπρόσωπο του κράτους αντίστοιχα.

Ο κ.Βρούτσης μεταξύ άλλων εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη βελτίωση της εικόνας που υπάρχει στον αθλητισμό, καθώς ο νόμος θα είναι αμείλικτος, κάτι που συμβαίνει και στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Πλέον, οι ομάδες θα τιμωρούνται άμεσα για επεισόδια οπαδών τους εντός ή εκτός αγωνιστικών χώρων, ενώ τόνισε πως εντός αγωνιστικών χώρων η κατάσταση έχει βελτιωθεί, ενώ εκτός μεγάλο ρόδο τα… χουλιγκανικά στοιχεία που υπάρχουν.

«Προέχει η ασφάλεια»

Μεταξύ άλλων, ο Υπουργός τόνισε πως κυριότερο στοιχείο είναι η ασφάλεια των φιλάθλων, αλλά και των αθλητών.

Αναφορικά με το θέμα των καμερών στα γήπεδα και της ηλεκτρονικής ταυτοπροσωπίας, ο Αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε πως όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχε η τεχνογνωσία και η ορθή χρησιμοποίησή τους και τόνισε πως πλέον θα υπάρχουν κυρώσεις στα σωματεία που δεν θα έχουν σωστή λειτουργία της τεχνολογίας στα γήπεδά τους, κάτι το οποίο θα επιβεβαιωθεί με αντίστοιχο νόμο και σε άλλα αθλήματα.

Στη συνέχεια, θέμα στη συνέντευξη ήταν και τα άλλα αθλήματα και η ασφάλεια των φιλάθλων σε αυτά, όπως είναι το μπάσκετ, το οποίο δήλωσε ο κ. Βρούτσης πως είναι πιο εύκολο να αντιμετωπιστεί, καθώς ο κόσμος είναι λιγότερος εκεί, σε συνεννόηση με τις αστυνομικές Αρχές. Παράλληλα, ο Υπουργός αναφέρθηκε στις ΠΑΕ, τονίζοντας πως το κράτος πρέπει να συνεργάζεται μαζί τους με σκοπό την ανάπλαση του αθλήματος και τη βελτίωση της εικόνας των γηπέδων μαζί με την UEFA.

Για το θέμα του ΟΑΚΑ και των εγκαταστάσεων, ο κ.Βρούτσης ξεκαθάρισε πως το “λουκέτο” του γηπέδου αποτελεί τεχνικό θέμα και τόνισε πως υπάρχει αναμονή για επανεξέταση του χώρου. Για το θέμα αφαίρεσης του στεγάστρου τόνισε πως δεν είναι ο αρμόδιος για αυτό, ενώ όσον αφορά τον Άγιο Κοσμά, ανέφερε πως υπήρχε πολιτική απόφαση για τη βελτίωσή του, όπως και άλλες εγκαταστάσεις όπως είναι αυτή του Ολυμπιακού χωριού, δηλώνοντας πως οι πόροι που έρχονται θα είναι ικανοποιητικοί για να αντιμετωπίσουν την… καρδιά του προβλήματος. Μάλιστα, παρομοίασε την εικόνα του… μελλοντικού Καυτανζόγλειου θα θυμίζει ΟΑΚΑ με τις εργασίες που αναμένεται να γίνουν, καθώς υπάρχει μεγάλη αύξηση της τάξεως του 150% στον προϋπολογισμό του.

Στο πλαίσιο της βελτίωσης του χώρου του αθλητισμού, ο Υπουργός αναφέρθηκε στο νέο νόμο που θα περάσει η Κυβέρνηση και αφορά την ασπίδα των εργαζόμενων του αθλητισμού και λέγεται “Κούρος”. Με αυτό, θα ενημερώνεται ο κόσμος για τον αθλητισμό σε όλα τα μέρη της χώρας και θα είναι προσβάσιμο μέχρι και στο κινητό, ενώ δήλωσε πως θα δημιουργηθεί και ο “Σχολικός αθλητισμός”, με σκοπό την καλλιέργεια της αθλητικής γνώσης με την ψηφοφορία του επερχόμενου νομοσχεδίου.

Με πληροφορίες από τη σελίδα ertsports.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Χίος: στην άσφαλτο πυροσβέστες για λίγα λεπτά ξεκούρασης

Μια φωτογραφία από το μέτωπο της φωτιάς συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους, αποτυπώνοντας την εξάντληση και την αυταπάρνηση των πυροσβεστών.

Υπουργείο Παιδείας: 10.000 νέοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία, μεγάλη ανάσα

Από σήμερα 13 Αυγούστου ως τις 18 του μήνα, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για μόνιμο διορισμό σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Ειδική Αγωγή.

Αντίο στη Χρυσούλα Μάνη, μορφή-σύμβολο της Σχοινούσας

Ο σύλλογος Σχοινουσιωτών αποχαιρετά με θλίψη την αγαπημένη Χρυσούλα, που με το χαμόγελό της σημάδεψε το νησί.

Κουφονήσια: Μάχη με τον χρόνο για να ξανατρέξει το νερό – Διπλή βλάβη στις μονάδες αφαλάτωσης

Ο Αντιδήμαρχος Αντώνης Κωβαίος περιγράφει το θρίλερ των τελευταίων ημερών για την αποκατάσταση των βλαβών και καλεί τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις σε περιορισμό της κατανάλωσης.

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: «Πράσινο φως» για ασφαλιστικά μέτρα κατά του συρματοπλέγματος

Η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την απομάκρυνση της περίφραξης γύρω από το εμβληματικό μνημείο.

Νίκος Οικονομίδης & Κυριακή Σπανού: 15 Αυγούστου και πάλι στις Εγγαρές με νησιώτικο ρυθμό

Το καθιερωμένο συναπάντημα μουσικής, χορού και συγκίνησης επιστρέφει στις Εγγαρές για μια νύχτα που θα μείνει αξέχαστη.

Cycladic Whispers: Όταν η Νάξος μιλά με τη φωνή της τέχνης

Η Katharina Bolesch και ο Alexander Reichardt γιορτάζουν 25 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας στο νησί, μέσα από την έκθεση που φιλοξενείται στην Fish & Olive Gallery στο Χαλκί.

Κώστας Μπιζάς: Με ευλάβεια η Πάρος τιμά την Παναγία την Εκατονταπυλιανή

Ο Δήμαρχος Πάρου Κώστας Μπιζάς απευθύνει μήνυμα για τη μεγάλη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Αντιπύρ: Η τεχνική που σώζει σπίτια και ζωές – Πότε εφαρμόζεται

«Πώς οι Έλληνες πυροσβέστες χρησιμοποιούν ελεγχόμενη φωτιά για να σταματήσουν την εξάπλωση των πυρκαγιών»

Νάξος: Όταν η “βασίλισσα των Κυκλάδων” σε μαγεύει χωρίς πυξίδα (photos)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Blue Star Ferries: Αναστολή δρομολογίων για σήμερα (08/08), στις 4 το απόγευμα αναχωρεί το “Blue Star Delos”

Ακυρώνονται τα περισσότερα δρομολόγια της Blue Star λόγω απαγορευτικού – Το μόνο που ταξιδεύει είναι το Blue Star Delos με καθυστέρηση και τροποποιημένο δρομολόγιο

Απαγορευτικό απόπλου: Νυχτερινές λύσεις για Άνδρο από Ραφήνα

Καθηλωμένα 25 πλοία στον Πειραιά και 13 στη Ραφήνα – Τρία έκτακτα δρομολόγια μεταμεσονύχτια για Άνδρο για να εξυπηρετηθούν αποκλεισμένοι επιβάτες

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.