Πέμπτη, 31 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΒρούτσης από Πάρο: Ο συντελεστής νησιωτικότητας θα μετράει στην κατανομή πόρων για...

Βρούτσης από Πάρο: Ο συντελεστής νησιωτικότητας θα μετράει στην κατανομή πόρων για τα σωματεία

|

Ο Αναπλ. Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, στη διάρκεια της μονοήμερης επίσκεψής που πραγματοποίησε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023 στη νήσο Πάρο, πραγματοποίησε συναντήσεις με τις διοικήσεις των ακόλουθων Αθλητικών Σωματείων του νησιού: Ναυτικός Όμιλος Πάρου (Πρόεδρος Ηλίας Κουντρομιχάλης), Ναυτικός Όμιλος Νάουσας Πάρου ΝΑΪΑΣ (Πρόεδρος κ. Δημήτριος Κουρτέλλης), Ναυτικός Όμιλος Χρυσής Ακτής Πάρου (Πρόεδρος κ. Ευάγγελος Χανιώτης), Α.Ο. ΠΑΡΟΥ (Πρόεδρος κ. Νικόλαος Σαρρής), Α.Μ.Ε.Σ. ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ (Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Πιπερόγλου), Α.Ε. ΠΑΡΟΥ (Πρόεδρος κ. Βαζαίος Πετρόπουλος), Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ (Πρόεδρος κ. Ιωάννης Δαβερώνας), Α.Σ. ΑΛΤΙΣ ΠΑΡΟΥ (Πρόεδρος κ. Άγγελος Πιτσικάλης) και Μ.Ε.Α.Σ. Αντιπάρου ΩΛΙΑΡΟΣ (Πρόεδρος κ. Ιωάννης Φαρούπος).

Ο κ. Βρούτσης συνοδευόταν επίσης από τον δις Ολυμπιονίκη στην Κωπηλασία κ. Βασίλειο Πολύμερο (Χάλκινο Μετάλλιο Αθήνα 2004, Ασημένιο Μετάλλιο Πεκίνο 2008) και έφορο Εθνικών Ομάδων στην Ομοσπονδία Κωπηλασίας.

Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο κ. Βρούτσης δήλωσε:

«Σήμερα επισκέφθηκα την Πάρο μαζί με τον δις Ολυμπιονίκη μας Βασίλη Πολύμερο, με στόχο να εμπνεύσει τους μικρούς αθλητές και αθλήτριες του νησιού μας και να διαδώσει, ως έφορος Εθνικών Ομάδων στην Ομοσπονδία, το νέο Ολυμπιακό αγώνισμα της Παράκτιας Κωπηλασίας, που τόσο ταιριάζει στη χώρα μας. Μια χώρα γεμάτη παραλίες και πολλά νησιά με ναυτική παράδοση.

Αρχικά, επισκεφθήκαμε το Δημοτικό Στάδιο της Παροικιάς, όπου μας υποδέχθηκαν θερμά η διοίκηση του Α.Ο. Πάρου -κι ευχαριστώ τον πρόεδρο Νίκο Σαρρή- και τα παιδιά του συλλόγου, που κάνουν στίβο και παίζουν ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ.

Ο εμβληματικός κωπηλάτης μας, Βασίλης Πολύμερος, συνομίλησε μαζί τους εξηγώντας πως ο Αθλητισμός και οι Αξίες του, που μαζί με τους Ολυμπιακούς Αγώνες γεννήθηκαν στην Ελλάδα κι είμαστε περήφανοι γι’ αυτό, αποτελούν οδηγούς ζωής για τα όνειρα και τους στόχους τους. Ενώ, παράλληλα υπογράμμισε ότι μέσα από την άσκηση θα διδαχθούν να έρχονται ακόμα πιο κοντά σε όποιον τομέα κι αν σκοπεύουν να πετύχουν, αν το θέλουν πολύ και δουλέψουν σκληρά.

Κατόπιν, επισκεφθήκαμε τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Πάρου, με τη ζεστή φιλοξενία του προέδρου Ηλία Κουντρομιχάλη και της διοίκησης, όπου είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τις διοικήσεις όλων των αθλητικών σωματείων του νησιού για τα θέματα που τους απασχολούν.

Τους επανέλαβα, ότι εφεξής στην κατανομή των πόρων από το Υπουργείο Αθλητισμού θα υπάρχει ο συντελεστής της νησιωτικότητας (συνταγματικό κεκτημένο), ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα τους. Εν συνεχεία, παρακολούθησαν με ενθουσιασμό την εισήγηση του Βασίλη Πολύμερου, στην οποία έδωσε έμφαση στην άμεση ανάπτυξη της Παράκτιας Κωπηλασίας, ειδικά τα σωματεία της ιστιοπλοΐας, που οι αθλητές τους είναι ήδη εξοικειωμένοι με τη θάλασσα.

Προς αυτή την κατεύθυνση, λοιπόν, υπογράμμισα ότι οι σύλλογοι θα ενισχυθούν σύντομα με μία σχετική Ολυμπιακή λέμβο, καθώς και με δύο προσομοιωτές κωπηλασίας».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Island Hopping à la Αμερικανικά: Οι τουρίστες επιλέγουν πολυνησιακές διαδρομές με “καρδιά” τις Κυκλάδες

Από τη Μύκονο και τη Νάξο μέχρι τη Μήλο και την Ίο, οι τουρίστες του 2025 επιλέγουν εμπειρία πολλαπλών σταθμών αντί για μονοδιάστατες διακοπές – Στο προσκήνιο το αυθεντικό και το λιγότερο προβεβλημένο.

Εκεί που γεννήθηκε η “Όμορφη Πόλη” – Χώρος πολιτισμού και μνήμης η οικία του Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά

Η απόφαση του ΚΣΝΜ ανοίγει τον δρόμο για την πλήρη αποκατάσταση του ιστορικού κτηρίου, το οποίο θα λειτουργήσει ως χώρος πολιτισμού και μνήμης

Καλοκαιρινό γλέντι στην Κεραμωτή με τον Λευτέρη Βαζαίο, Ραντεβού στις 8 Αυγούστου!

Μια αυγουστιάτικη νύχτα γεμάτη μουσική, χορό και νιώματα από τον Σύλλογο Κεραμιωτών Νάξου, με τη συνοδεία του παραδοσιακού συγκροτήματος του Λευτέρη Βαζαίου.

Ελλάδα: Δώδεκα ακτές χάνουν τη «Γαλάζια Σημαία» για το 2025. Ποιες είναι

Αποσύρθηκαν από τον διεθνή κατάλογο λόγω πλημμελούς οργάνωσης και μη συμμόρφωσης με τα κριτήρια ασφάλειας και εξυπηρέτησης λουομένων.

Σίκινος: Πολιτισμός και βιοποικιλότητα με τη σφραγίδα του Cycladic Identity

Ολοκληρώθηκαν δύο νέα προγράμματα του Cycladic Identity στη Σίκινο Ψηφιακή εφαρμογή «Μονοπάτια Πολιτισμού Σίκινος» & «Καταγραφή και ανάδειξη της χλωρίδας της Σικίνου»

Δονούσα: Το ναυάγιο «ΩΡΙΩΝ» αποκτά φωνή μέσα από μια νέα ενημερωτική πινακίδα

Στον όρμο του Κέδρου, ένα πλοίο-φάντασμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου διηγείται πλέον την ιστορία του σε ντόπιους και ταξιδιώτες

“Η Νάξος παράγει, εξαιρετικό μέλι”: Ο Ι. Ματζάκος μιλάει για τον “θαυμαστό κόσμο της μέλισσας” (video)

Ο έμπειρος μελισσοκόμος μιλά για τη ζωή στην κυψέλη, την τέχνη της μελισσοκομίας και τη σημασία της τοπικής παραγωγής, λίγο πριν την ομιλία του στην Κωμιακή.

“Μαζί ομορφαίνουμε το χωριό μας”, εθελοντική δράση βαψίματος στα σοκάκια του Σαγκρίου

Οι κάτοικοι του Σαγκρίου δίνουν το παράδειγμα με χρώμα, χαμόγελο και συλλογική διάθεση

Naxos Medical: Τα προγραμματισμένα ιατρεία για τον Αύγουστο 2025

Ουρολόγοι, αγγειοχειρουργός, νευρολόγος, πνευμονολόγος, πλαστικός χειρουργός και άλλες ειδικότητες έρχονται στη Νάξο – Κλείστε έγκαιρα το ραντεβού σας

Ξεκίνησαν οι εγγραφές μέσω ΕΣΠΑ σε παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ του Δήμου Νάξου

Από 30 Ιουλίου έως 14 Αυγούστου 2025 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τη φιλοξενία παιδιών και ΑμεΑ σε δομές δημιουργικής απασχόλησης – Τι προβλέπει το πρόγραμμα

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Πολεοδομική επανεκκίνηση σε Αντίπαρο και Μικρές Κυκλάδες: Νέα Ειδικά Σχέδια για Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ξεκινά ένα ολιστικό πολεοδομικό σχέδιο που αλλάζει το αναπτυξιακό τοπίο σε πέντε νησιά των Κυκλάδων

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Οι ψίθυροι της πέτρας: Η γλυπτική …ποίηση του Γιάννη Φραντζέσκου στον Καλόξυλο

Ο πολυδιάστατος Ναξιώτης δημιουργός σε μια μοναδική έκθεση γλυπτικής, ακολουθώντας το κάλεσμα των λίθων και της μνήμης – 26 και 27 Ιουλίου στην αίθουσα «Δρακούλη»

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν