Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΤουρκία: Η Arkas όπως ο... Πανναξιακός ΑΟΝ!

Τουρκία: Η Arkas όπως ο… Πανναξιακός ΑΟΝ!

|

Στα βήματα του Πανναξιακού ΑΟΝ, τρία χρονιά μετά, η Arkas Spor ανακοίνωσε επίσημα ότι από τη σεζόν 2025-2026 θα αποσυρθεί από την Efeler Ligi και θα αγωνιστεί στη Voleybol 1. Ligi ως «ομάδα ανάπτυξης» (yetiştirici kulüp). Η απόφαση αυτή ελήφθη με σκοπό να επικεντρωθεί περισσότερο στην ανάπτυξη νέων ταλέντων και στην ενίσχυση του τουρκικού βόλεϊ μέσω των ακαδημιών της.

Η φημισμένη τουρκική ομάδα βόλεϊ, Arkas Spor τόνισε ότι, παρά τις πολλές διακρίσεις της στην Efeler Ligi, η μεγαλύτερη ικανοποίηση προέρχεται από την επιτυχία των νεαρών αθλητών της, οι οποίοι έχουν διαπρέψει σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Με τη νέα στρατηγική, στόχος είναι η ανακάλυψη και η ανάπτυξη ταλέντων από όλη την Τουρκία, με σκοπό την ενίσχυση των εθνικών ομάδων βόλεϊ.

Αυτή η κίνηση σηματοδοτεί μια σημαντική στροφή στην πολιτική της Arkas Spor, εστιάζοντας στην ανάπτυξη και την υποστήριξη της νέας γενιάς αθλητών, αντί της άμεσης συμμετοχής στην κορυφαία κατηγορία.

Για τα ταλέντα

Η απόφαση της Arkas Spor να αποσυρθεί από την Efeler Ligi και να αγωνιστεί στη Voleybol 1. Ligi ως ομάδα ανάπτυξης δεν οφείλεται σε οικονομικά προβλήματα. Η κίνηση αυτή αποτελεί στρατηγική επιλογή με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης νέων ταλέντων και την υποστήριξη του τουρκικού βόλεϊ.

Η ανακοίνωση της απόφασης αυτής προκάλεσε έκπληξη στην τουρκική βόλεϊκή κοινότητα, καθώς η Arkas Spor είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους και ιστορικούς συλλόγους του τουρκικού βόλεϊ.

Η Voleybol 1. Ligi,  είναι η δεύτερη εθνική κατηγορία στο τουρκικό βόλεϊ ανδρών — αμέσως κάτω από την Efeler Ligi (πρώτη εθνική).

Δεν πρόκειται για υποβιβασμό λόγω κακής απόδοσης, αλλά για εθελοντική αποχώρησηκαι συμμετοχή σε πιο αναπτυξιακό επίπεδο, με στόχο την ανάδειξη νέων παικτών.

Η Arkas Spor Erkek Voleybol Takımı ιδρύθηκε το 2001 στην πόλη Σμύρνη της Τουρκίας και από τότε έχει καταστεί μία από τις πιο επιτυχημένες και ιστορικές ομάδες στο τουρκικό βόλεϊ ανδρών. Με την υποστήριξη του ομίλου Arkas, ο οποίος δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της ναυτιλίας και της λογιστικής, η ομάδα ανέπτυξε ισχυρές ακαδημίες και απέκτησε διεθνή αναγνωρισιμότητα.

Τέσσερα πρωταθλήματα, αλλά…

Η Arkas Spor κατέκτησε τον τίτλο της Efeler Ligi τέσσερις φορές (2006, 2007, 2013, 2015), καθιστώντας την πρώτη ομάδα από τη Σμύρνη που πέτυχε αυτό το επίτευγμα.

Η ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο Τουρκίας τρεις φορές (2009, 2011, 2022).

Το 2024, η Arkas Spor κατέκτησε το Σούπερ Κύπελλο Τουρκίας, νικώντας την Halkbank με σκορ 3-0. Η ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο Βαλκανίων το 2024.

Η Arkas Spor έγινε η πρώτη τουρκική ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο, κερδίζοντας το Challenge Cup το 2009.

Εφτασε στο Final Four του CEV Champions League το 2012, γινόμενη η πρώτη τουρκική ομάδα που συμμετείχε σε αυτό το επίπεδο.

Στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της φάσης των Play-Offs 3-4 της Efeler League, η Fenerbahçe Medicana νίκησε την Arkas Spor με 3-1 με σετ 25-23, 14-25, 25-20 και 25-20 και ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 3η θέση.

Ο Glenn Hoag ο επί 15 χρόνια προπονητής  της ομάδας, τόνισε:  «η ομαδα επιστρέφει στις ρίζες της δηλαδή, στον ρόλο του παραγωγού ταλέντων, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση του τουρκικού βόλεϊ και της Εθνικής Ομάδας». Ο Καναδός τεχνικός ξεκαθάρισε ότι παραμένει στο σύλλογο,  παρά την αποχώρηση από την κορυφαία κατηγορία.

«Η Arkas είναι αναμφισβήτητα ένας σπουδαίος σύλλογος και έχει προσφέρει πολλούς αθλητές στην Τουρκική Εθνική Ομάδα. Σκοπός μας είναι να αναπτύξουμε περαιτέρω αυτό το έργο και να κάνουμε τους Τούρκους παίκτες ακόμη καλύτερους».

Ο Hoag τόνισε επίσης ότι η νέα στρατηγική της Arkas περιλαμβάνει εκπαίδευση και στήριξη προπονητών που θα αναλάβουν τη διαμόρφωση των νέων παικτών:

«Γνωρίζουμε ότι για να διαμορφώσουμε τη νέα γενιά, χρειαζόμαστε καλούς προπονητές. Θα επικεντρωθώ στο να τους βοηθήσω, ώστε να πετύχουμε αυτό τον στόχο»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ίος: Εκδήλωση διαβούλευσης για την ανάπτυξη, Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Δήμος Ιητών καλούν τους πολίτες

Την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα Παπαπέτρου η σημαντική συζήτηση για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο – Συμμετοχή με ερωτηματολόγιο και ανοιχτή διαβούλευση.

Σύλληψη ηγούμενου στα Καλάβρυτα για απόπειρα πώλησης βυζαντινών εικόνων και Ευαγγελίων

Η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε απόπειρα πώλησης 17 εικόνων και δύο Ευαγγελίων έναντι 200.000 ευρώ – Αντικαταστάθηκε το Ηγουμενοσυμβούλιο της Ιεράς Μονής

Έφυγε από τη ζωή ο Ρικ Ντέιβις, συνιδρυτής και φωνή των Supertramp (video)

Ο θρυλικός μουσικός πέθανε σε ηλικία 81 ετών μετά από μάχη με το πολλαπλό μυέλωμα

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Με φόρα από το 5-1 η «γαλανόλευκη» στο Καραϊσκάκης

Η Εθνική Ελλάδας μετά την πεντάρα στη Λευκορωσία υποδέχεται τη Δανία, σε ένα κρίσιμο τεστ για την πορεία της στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026.

Ενοικιάζεται ισόγεια κατοικία στο Καστράκι Νάξου με απεριόριστη θέα

Διαθέσιμη από Σεπτέμβριο 2025 έως Ιούνιο 2026 – Δύο υπνοδωμάτια, ενιαίος χώρος, μοναδική τοποθεσία

Νάξος – Πανηγυρίζει η Παναγία Θεοσκέπαστη στο Κάστρο: Μοναδικός ορθόδοξος ναός με ιστορία αιώνων

Η δίκλιτη εκκλησία μέσα στα τείχη του Ενετικού Κάστρου συνδέεται με την οικογένεια του Μάρκου Σανούδου και παραμένει ζωντανό μνημείο πίστης και παράδοσης.

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κυκλάδων: Δωρεάν φοίτηση με τμήματα σε Νάξο & Σαντορίνη – Εγγραφές έως 15 Οκτωβρίου

Μια νέα ευκαιρία για ενήλικες που δεν ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική εκπαίδευση – Σε δύο χρόνια αποκτούν απολυτήριο Γυμνασίου, με δωρεάν φοίτηση και απογευματινά μαθήματα.

Κατερίνα Γιαννακά: «ΔΕΘ χωρίς νησιωτικότητα – Ο Μητσοτάκης θυμάται τα νησιά μόνο στις διακοπές»

Σφοδρή κριτική από το στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατίας για την απουσία ουσιαστικών μέτρων για τη νησιωτική Ελλάδα στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού.

Μήνυμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου για τη νέα σχολική χρονιά

Με πατρική στοργή ο Σεβασμιώτατος απευθύνει ευχές σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, τονίζοντας την αξία της γνώσης, της αγάπης και της συνεργασίας.

Αντώνης Πιτταράς: «Η μείωση ΦΠΑ προσπέρασε ξανά τις Κυκλάδες»

Σφοδρή κριτική του Δημοτικού Συμβούλου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην κυβέρνηση και τους τοπικούς βουλευτές – «Απουσία πίεσης, απουσία αποτελέσματος»

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.