Τετάρτη, 30 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΤουρκία: Η Arkas όπως ο... Πανναξιακός ΑΟΝ!

Τουρκία: Η Arkas όπως ο… Πανναξιακός ΑΟΝ!

|

Στα βήματα του Πανναξιακού ΑΟΝ, τρία χρονιά μετά, η Arkas Spor ανακοίνωσε επίσημα ότι από τη σεζόν 2025-2026 θα αποσυρθεί από την Efeler Ligi και θα αγωνιστεί στη Voleybol 1. Ligi ως «ομάδα ανάπτυξης» (yetiştirici kulüp). Η απόφαση αυτή ελήφθη με σκοπό να επικεντρωθεί περισσότερο στην ανάπτυξη νέων ταλέντων και στην ενίσχυση του τουρκικού βόλεϊ μέσω των ακαδημιών της.

Η φημισμένη τουρκική ομάδα βόλεϊ, Arkas Spor τόνισε ότι, παρά τις πολλές διακρίσεις της στην Efeler Ligi, η μεγαλύτερη ικανοποίηση προέρχεται από την επιτυχία των νεαρών αθλητών της, οι οποίοι έχουν διαπρέψει σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Με τη νέα στρατηγική, στόχος είναι η ανακάλυψη και η ανάπτυξη ταλέντων από όλη την Τουρκία, με σκοπό την ενίσχυση των εθνικών ομάδων βόλεϊ.

Αυτή η κίνηση σηματοδοτεί μια σημαντική στροφή στην πολιτική της Arkas Spor, εστιάζοντας στην ανάπτυξη και την υποστήριξη της νέας γενιάς αθλητών, αντί της άμεσης συμμετοχής στην κορυφαία κατηγορία.

Για τα ταλέντα

Η απόφαση της Arkas Spor να αποσυρθεί από την Efeler Ligi και να αγωνιστεί στη Voleybol 1. Ligi ως ομάδα ανάπτυξης δεν οφείλεται σε οικονομικά προβλήματα. Η κίνηση αυτή αποτελεί στρατηγική επιλογή με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης νέων ταλέντων και την υποστήριξη του τουρκικού βόλεϊ.

Η ανακοίνωση της απόφασης αυτής προκάλεσε έκπληξη στην τουρκική βόλεϊκή κοινότητα, καθώς η Arkas Spor είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους και ιστορικούς συλλόγους του τουρκικού βόλεϊ.

Η Voleybol 1. Ligi,  είναι η δεύτερη εθνική κατηγορία στο τουρκικό βόλεϊ ανδρών — αμέσως κάτω από την Efeler Ligi (πρώτη εθνική).

Δεν πρόκειται για υποβιβασμό λόγω κακής απόδοσης, αλλά για εθελοντική αποχώρησηκαι συμμετοχή σε πιο αναπτυξιακό επίπεδο, με στόχο την ανάδειξη νέων παικτών.

Η Arkas Spor Erkek Voleybol Takımı ιδρύθηκε το 2001 στην πόλη Σμύρνη της Τουρκίας και από τότε έχει καταστεί μία από τις πιο επιτυχημένες και ιστορικές ομάδες στο τουρκικό βόλεϊ ανδρών. Με την υποστήριξη του ομίλου Arkas, ο οποίος δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της ναυτιλίας και της λογιστικής, η ομάδα ανέπτυξε ισχυρές ακαδημίες και απέκτησε διεθνή αναγνωρισιμότητα.

Τέσσερα πρωταθλήματα, αλλά…

Η Arkas Spor κατέκτησε τον τίτλο της Efeler Ligi τέσσερις φορές (2006, 2007, 2013, 2015), καθιστώντας την πρώτη ομάδα από τη Σμύρνη που πέτυχε αυτό το επίτευγμα.

Η ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο Τουρκίας τρεις φορές (2009, 2011, 2022).

Το 2024, η Arkas Spor κατέκτησε το Σούπερ Κύπελλο Τουρκίας, νικώντας την Halkbank με σκορ 3-0. Η ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο Βαλκανίων το 2024.

Η Arkas Spor έγινε η πρώτη τουρκική ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο, κερδίζοντας το Challenge Cup το 2009.

Εφτασε στο Final Four του CEV Champions League το 2012, γινόμενη η πρώτη τουρκική ομάδα που συμμετείχε σε αυτό το επίπεδο.

Στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της φάσης των Play-Offs 3-4 της Efeler League, η Fenerbahçe Medicana νίκησε την Arkas Spor με 3-1 με σετ 25-23, 14-25, 25-20 και 25-20 και ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 3η θέση.

Ο Glenn Hoag ο επί 15 χρόνια προπονητής  της ομάδας, τόνισε:  «η ομαδα επιστρέφει στις ρίζες της δηλαδή, στον ρόλο του παραγωγού ταλέντων, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση του τουρκικού βόλεϊ και της Εθνικής Ομάδας». Ο Καναδός τεχνικός ξεκαθάρισε ότι παραμένει στο σύλλογο,  παρά την αποχώρηση από την κορυφαία κατηγορία.

«Η Arkas είναι αναμφισβήτητα ένας σπουδαίος σύλλογος και έχει προσφέρει πολλούς αθλητές στην Τουρκική Εθνική Ομάδα. Σκοπός μας είναι να αναπτύξουμε περαιτέρω αυτό το έργο και να κάνουμε τους Τούρκους παίκτες ακόμη καλύτερους».

Ο Hoag τόνισε επίσης ότι η νέα στρατηγική της Arkas περιλαμβάνει εκπαίδευση και στήριξη προπονητών που θα αναλάβουν τη διαμόρφωση των νέων παικτών:

«Γνωρίζουμε ότι για να διαμορφώσουμε τη νέα γενιά, χρειαζόμαστε καλούς προπονητές. Θα επικεντρωθώ στο να τους βοηθήσω, ώστε να πετύχουμε αυτό τον στόχο»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΕΠΙΕΘ: Ο «Μουσικός Περίβολος» της Νάξου απέκτησε χορηγό καρδιάς

Ο «Μουσικός Περίβολος» της Νάξου απέκτησε χορηγό καρδιάς: η ΠΕΠΙΕΘ και ο Γιώργος Βάλλης στο πλευρό του Συλλόγου ΔΑΜΑΡΙΣ

«Χωρίς Πυξίδα»: Μια νέα ταξιδιωτική σειρά της ΕΡΤ1 ταξιδεύει από 2 Αυγούστου στο Αιγαίο

Η Πηνελόπη Πλάκα και ο Γιάννης Φραγκίσκος εξερευνούν τα νησιά του Αιγαίου μέσα από μια μοναδική εκπομπή με συναίσθημα, αυθεντικότητα και χιούμορ. Πρεμιέρα το Σάββατο 2 Αυγούστου, στις 9 το πρωί με Αμοργό

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Καύσωνας Ιουλίου 2025: 13 ημέρες «πύρινης» δοκιμασίας σε όλη τη χώρα

Η πιο θερμή ημέρα η 25η Ιουλίου – Στους 45,8 °C η κορυφή της θερμοκρασίας – Αστικά κέντρα στο «κόκκινο» ακόμη και τις νύχτες

Πράσινα Σημεία στην Πάρο: Ξεκίνησαν οι εργασίες για το μεγάλο περιβαλλοντικό έργο

Ο Δήμος Πάρου επενδύει στη βιώσιμη ανάπτυξη με δύο σύγχρονα Πράσινα Σημεία σε Νάουσα και Παροικία – «Στόχος μας μια Πάρος πρότυπο κυκλικής οικονομίας», δηλώνει ο Δήμαρχος Κ. Μπιζάς

Παρέμβαση Φίλιππου Φόρτωμα για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος στην Τήνο

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρουσία του Δημάρχου Τήνου – Έκκληση για άμεσες λύσεις εν μέσω καύσωνα και τουριστικής αιχμής

Κατ. Μονογυιού: Παρέμβαση για τις φωτιζόμενες διαφημίσεις στο Αεροδρόμιο Μυκόνου

Το Υπουργείο Πολιτισμού διαπιστώνει ότι δεν έχει δοθεί έγκριση για τις εγκατεστημένες πινακίδες σε προστατευμένη περιοχή – Αναμένονται απαντήσεις και από άλλα Υπουργεία

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Το ANIMASYROS ταξιδεύει και πάλι στις Κυκλάδες

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στηρίζει για άλλη μια φορά τον θεσμό που φέρνει το παγκόσμιο animation στα νησιά – Από 22 έως 28 Σεπτεμβρίου με θέμα "Animated Cosmos"

Βασιλική Σκυλάκη: “Η ΣΑΕΚ Νάξου στοχεύει στην κατάρτιση και στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας” (video)

Σημαντικός θεσμός για τη Νάξο και τις Κυκλάδες οι Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης

Ο Ματθαίος Γιαννούλης στον Ετήσιο Χορό του Κόρωνου, γλέντι μέχρι το πρωί! (αφίσα)

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κορώνου προσκαλεί όλο το νησί σε μια αξέχαστη μουσικοχορευτική βραδιά με τον αγαπημένο Ματθαίο Γιαννούλη και την ορχήστρα του. (αφίσα - video)

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Πολεοδομική επανεκκίνηση σε Αντίπαρο και Μικρές Κυκλάδες: Νέα Ειδικά Σχέδια για Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ξεκινά ένα ολιστικό πολεοδομικό σχέδιο που αλλάζει το αναπτυξιακό τοπίο σε πέντε νησιά των Κυκλάδων

Ανυπόφορη η “ανάσα” στις Κυκλάδες, ο καύσωνας “έγραψε” 40 βαθμούς στη Μέση της Νάξου (!!!)

Ακραίες θερμοκρασίες σάρωσαν το Αιγαίο: 40άρια σε Μέση Νάξου, Δαμαριώνα, Κουφονήσια – Πνιγηρές συνθήκες ακόμα και στις πιο δροσερές νησιωτικές ανάσες

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Νάξος: Παραίτηση Φλεριανού από τη θέση του Αντιδημάρχου Ισότητας, ποιους λόγους επικαλείται (έγγραφο παραίτησης)

Ο Βασίλης Φλεριανός παραιτήθηκε από την προεδρία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, επικαλούμενος αντικειμενική αδυναμία άσκησης των καθηκόντων του – Συζητείται η αντικατάστασή του στο σημερινό (23/07) Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι ψίθυροι της πέτρας: Η γλυπτική …ποίηση του Γιάννη Φραντζέσκου στον Καλόξυλο

Ο πολυδιάστατος Ναξιώτης δημιουργός σε μια μοναδική έκθεση γλυπτικής, ακολουθώντας το κάλεσμα των λίθων και της μνήμης – 26 και 27 Ιουλίου στην αίθουσα «Δρακούλη»