Πέμπτη, 28 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΤα γήπεδα της Νάξου στο τραπέζι της συζήτησης

Τα γήπεδα της Νάξου στο τραπέζι της συζήτησης

|

Την προσεχή Τρίτη 25 Οκτωβρίου ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Γιάννης Τσολάκης θα βρίσκεται στην Αθήνα για συζητήσεις εφ όλης της ύλης με τους αρμόδιους φορείς της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις υποδομές στη Νάξο και δη στην Ορεινή – Τι θα ζητήσει – Σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Χατζημάρκος στον Υφυπουργό Αθλητισμού κο Κοντονή για θέματα υποδομών στις Κυκλάδες και Δωδεκάνησα 

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα, η Δημοτική Αρχή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων μέσω του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ είναι αυτό των αθλητικών υποδομών. Την ώρα που στην πεδινή Νάξο τα γήπεδα είναι ελάχιστα, στην Ορεινή Νάξο είναι ουκ ολίγα και τα οποία αντιμετωπίζουν δυσεπίλυτα ζητήματα με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε …απραξία. Με βασικότερο αυτό του σταδίου στο Φιλώτι το οποίο ξεκίνησε αλλά έμεινε από «λάστιχο» και έχει καταντήσει χώρος για να βοσκούν τα πρόβατα. Και οι κυβερνητικές αγκυλώσεις καλά κρατούν. Όπως το γεγονός ότι ενώ έχει παραδοθεί το κλειστό γυμναστήριο της Νάξου από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ουσιαστικά το κλειστό του ΔΑΚ είναι στον αέρα και κινδυνεύει ακόμη και με … λουκέτο εάν δεν βρεθεί οριστική λύση.

Και η στιγμή είναι τώρα… Την προσεχή Τρίτη 25 Οκτωβρίου θα βρεθεί στην Αθήνα και στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ κος Γιάννης Τσολάκης που θα έχει συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς ώστε να μπορέσει να πάρει στα χέρια του το «πράσινο φως» για να τρέξει τις εργασίες εκείνες που θα βοηθήσουν ώστε η Νάξος να αποκτήσει επιτέλους γήπεδα και αθλητικούς χώρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσει να υπάρξει τροπολογία στο Νόμο σχετικά με τους κανονισμούς λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων καθότι αυτή τη στιγμή η Νομοθεσία είναι πολύ σκληρή για τα Αθλητικά Κέντρα. Κι αυτό δημιουργεί ζήτημα για το θέμα λειτουργίας ή εργασιών σε μικρότερα γήπεδα όπως αυτά στην Ορεινή Νάξο και σήμερα αυτά δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Επίσης θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί τρόπος χρηματοδότησης για τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων εγκαταστάσεων και βέβαια τίθεται θέμα με το κλειστό γήπεδο της Νάξου. Γήπεδο, το οποίο παρά το γεγονός ότι έχει παραδοθεί από τους φορείς της Γενικής Γραμματείας ουσιαστικά είναι στον αέρα γιατί δεν έχει ουσιαστικά αδειοδότηση. Και τέλος; Ολοκληρώνονται οι μελέτες σχετικά με το στάδιο του Φιλωτίου παραδίδονται τις επόμενες ημέρες και πλέον μπαίνουμε στη φάση της αναζήτησης χρηματοδότησής μέσω προγράμματος. Το στοίχημα είναι να γίνει επιτέλους στάδιο…”  

Συνάντηση Περιφερειάρχη – Υφυπουργού

Με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος. Με την περιφερειακή αρχή να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις αθλητικές υποδομές και λόγω των μεγάλων αναγκών που έχουν καταγραφεί στα νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, τόσο σε επίπεδο δημιουργίας αθλητικών υποδομών, όσο και σε επίπεδο βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των υπαρχουσών, αντικείμενο της σημερινής συνάντησης, που έγινε στο γραφείο του κ. Κοντονή, ήταν  η αποτύπωση των αναγκών σε αθλητικές υποδομές των νησιών μας και η κάλυψη τους μέσω προγραμματικής συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου και  Περιφέρειας.

Συμφωνήθηκε να γίνει μία πρώτη αποτύπωση και ιεράρχηση των αναγκών από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Θα ακολουθήσει δεύτερη συνάντηση, στην οποία θα καθορισθεί και το ακριβές περιεχόμενο της συνεργασίας.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

9ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη» – Ένα μουσικό ταξίδι στη λαϊκή μας παράδοση

Από τον γραφικό κόλπο του Κινίου ξεκινά η φετινή διοργάνωση με αφιερώματα, εκθέσεις και συναυλίες – Είσοδος ελεύθερη.

ΚΚΕ ΤΕ Νοτίων Κυκλάδων: «Η δωρεάν μετακίνηση σωματείων περιορίζεται μόνο στις άγονες γραμμές»

Κριτική στην κυβέρνηση για το μέτρο στήριξης των ερασιτεχνικών σωματείων – «Πρόκειται για μισό μέτρο που δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες».

Λίπωμα: Πότε είναι αθώο και πότε χρειάζεται αφαίρεση

Η διάγνωση γίνεται κυρίως με κλινική εξέταση. Σε σπάνιες περιπτώσεις το λίπωμα μπορεί να εξελιχθεί σε λιποσάρκωμα, που είναι κακοήθης όγκος.

Φόρτωμας: Σύνδεση της Τήνου με την Καβάλα σε ετήσια βάση

Φόρτωμας: "Η ένταξη της Τήνου και των Κυκλάδων σε μια τόσο σημαντική ακτοπλοϊκή γραμμή δημιουργεί νέες προοπτικές για τα νησιά μας"

Κέα: Στην τελική ευθεία η αποκατάσταση του λιμανιού στο Βουρκάρι με χρηματοδότηση 359.600 €

Μετά από τέσσερα χρόνια προσπαθειών, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το έργο που θα αναβαθμίσει τις λιμενικές υποδομές και θα ενισχύσει την ασφάλεια και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Μεγάλη φωτιά στο Λαύριο, εκκενώσεις μέσω 112, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Παλιοκαμάριζα, καίει χαμηλή βλάστηση και κινητοποίησε επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Παρουσίαση του βιβλίου «Οδοιπορικό στη Νάξο» του Τάσου Αναστασίου

Ο Ιστορικός Όμιλος Νάξου «Αρσός» και η Πολιτιστική Εταιρεία «Αρχιπέλαγος» διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στον πολιτιστικό και περιηγητικό πλούτο της Νάξου.

Νέα ακτοπλοϊκή εποχή για την Τήνο, απευθείας σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα και το Λαύριο

Μετά την Κρήτη, η Τήνος αποκτά απευθείας ακτοπλοϊκή γραμμή με τη Βόρεια Ελλάδα, ενισχύοντας την τουριστική ανάπτυξη και την προσβασιμότητα του νησιού 365 ημέρες τον χρόνο

Ηρακλειά: Μαρία Αναματερού στο Φεστιβάλ «Φάνης Γαβαλάς»

Στις 28 Αυγούστου, το φεστιβάλ «Φάνης Γαβαλάς» στην Ηρακλειά ζωντανεύει με τη μελωδική φωνή της Μαρίας Αναματερού υπό το ανοιχτό ουρανό του Αιγαίου.

Πάρος: Επιμνημόσυνη δέηση και αποκαλυπτήρια προτομής του Μεγάλου Ευεργέτη Φραγκίσκου Ι. Βελέντζα

Την Κυριακή 31 Αυγούστου, ο Δήμος Πάρου και η Κοινότητα Κώστου τιμούν τον Φραγκίσκο Ι. Βελέντζα με δέηση και αποκαλυπτήρια της προτομής του.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Νάξος: Αγνοείται η «Κανέλλα», έκκληση από τα μέλη του ταξιδιωτικού πρακτορείου Naxos Tours

Η αγαπημένη μασκότ της παραλίας λείπει εδώ και πέντε ημέρες – Πώς μπορείτε να βοηθήσετε.