Τετάρτη, 30 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΣτοίχημα - Euro 2020: Φαβορί Αγγλία και Γαλλία για το τρόπαιο

Στοίχημα – Euro 2020: Φαβορί Αγγλία και Γαλλία για το τρόπαιο

|

Σε κάτι περισσότερο από 40 ημέρες έχουμε έναρξη του Euro 2020 (αλλά με ένα χρόνο καθυστέρηση) και ο Νίκος Μποζιονέλος μας αναλύει τα φαβορί και αουτσάιντερ για τον τελικό της 11ης Ιουλίου στο “Γουέμπλεϊ” 

Με καθυστέρηση ενός χρόνου, το επετειακό Euro 2020 (που κράτησε το αρχικό του όνομα για λόγους μάρκετινγκ) θα ξεκινήσει στις 11 Ιουνίου, με αγώνες σε 12 μεγάλες πόλεις της Ευρώπης. Ο μεγάλος νικητής θα αναδειχθεί στις 11 Ιουλίου στο «Γουέμπλεϊ», αλλά ήδη οι προβλέψεις για τον πρωταθλητή Ευρώπης στο στοίχημα Euro 2020 έχουν φουντώσει. 

H Πρωταθλήτρια Κόσμου Γαλλία έχει θέσει ως ξεκάθαρο στόχο την κατάκτηση του τριτου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της ιστορίας της, ώστε να πιάσει στην πρώτη θέση την Ισπανία. Ισως η πιο φορμαρισμένη εθνική ομάδα στην Ευρώπη, οι «Τρικολόρ» του Ντιντιέ Ντεσάμ παρουσιάζονται (και όχι άδικα) ως το φαβορί της διοργάνωσης του Euro 2021, έστω και οριακά. Η απόδοσή τους αυτή τη στιγμή παίζει στο 7.00. Ωστόσο δεν είναι μόνοι στην κορυφή της λίστας. Η νεανική Αγγλία πληρώνει επίσης 7.00 και οι Άγγλοι έχουν (όχι για πρώτη φορά) βάλει σκοπό να κατακτήσουν το ευρωπαϊκό τρόπαιο που τόσο τους λείπει.

Από πολύ κοντά ακολουθούν κάποιες από τις μεγαλύτερες ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Το Βέλγιο, που στο προηγούμενο Μουντιάλ κατέκτησε την τρίτη θέση, είναι στο 8.00, μαζί με την ανανεωμένη Γερμανία που θέλει να ξεπλύνει την ντροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018. Στο 9.00 είναι η Ισπανία, και στο 11.00 οι Ιταλία και Ολλανδία.

Σε απόδοση αουτσάιντερ βρίσκουμε την κάτοχο του τροπαίου, Πορτογαλία, την παρέα δηλαδή του Κριστιάνο Ρονάλντο και των πολλών αστεριών. Συγκεκριμένα το να κάνει το back to back (κάτι που έχει καταφέρει μόνο η Ισπανία, το 2008 και το 2012) φτάνει ως το 13.00.

Χαμηλά είναι και η Κροατία, η φιναλίστ του τελευταίου Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018, σε απόδοση 23.00. Δικαίωμα στο όνειρο έχουν φυσικά οι υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν για να δουν είτε για πρώτη φορά το όνομά τους γραμμένο στους τίτλους των πρωταθλητριών, είτε να ξαναζήσουν μαγικές στιγμές, όπως η Δανία το 1992.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Σε εξέλιξη η 2η Λογοδοσία Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (video)

Σε εξέλιξη η ειδική συνεδρίαση της 2ης λογοδοσίας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Ποια είναι τα θέματα (video)

Περιβαλλοντικός Συναγερμός στην Πλάκα Νάξου: Αυθαίρετες Παρεμβάσεις Απειλούν το Οικοσύστημα

Καταγγελίες για σοβαρές παραβιάσεις στη ζώνη Natura 2000 φέρνει στη Βουλή η βουλευτής Σοφία Ασημακοπούλου – Απαιτούνται άμεσα μέτρα προστασίας και αποκατάστασης

30 Χρόνια μετά: Επιστρέφει το συνέδριο “Κέα – Κύθνος” τον Μάιο του 2025!

Ένα νέο διεθνές επιστημονικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί, αναδεικνύοντας την πρόοδο στην έρευνα, ανασκαφή και ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών της Κέας και της Κύθνου.

Πάρος – Δήμος: Φώτισε «μπλε» τον Μύλο στον λόφο της Αγίας Άννας

Ο Δήμος Πάρου φώτισε «μπλε» τον Μύλο στον λόφο της Αγίας Άννας δίπλα στο Δημαρχείο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

Γ. Πολυχρονάκος: Πρόταση για θέσπιση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Πρόταση για θέσπιση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά και ειδικό φορολογικό καθεστώς για νησιά με πληθυσμό έως 3.000 κατοίκους από τον Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Πολυχρονάκο

Στη Βοστώνη για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου ο Φ. Φόρτωμας

Ιδιαίτερη στιγμή του ταξιδιού, αποτέλεσε η συμμετοχή στην ετήσια παρέλαση για την Ελληνική Ανεξαρτησία, στο κέντρο της Βοστώνης

Γ. Λεονταρίτης: “Ο ναυταθλητισμός θα έπρεπε να είναι από τις πρώτες προτιμήσεις της νεολαίας των νησιών μας”

Ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων συγχαίρει τα παιδιά των Ναυτικών Ομίλων Σύρου και Πάρου για τις επιτυχίες τους

Στη Βαλένθια, στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο Περιφερειάρχης

Στην διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, παρόντος του Πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη, βρέθηκαν οι ευρωπαϊκές προκλήσεις, όπως συλλογική ασφάλεια και άμυνα

Αντιπυρική Περίοδος 2025: Από αύριο (01/05) ξεκινάει και οι οδηγίες που δίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κυκλάδων

Η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κυκλάδων απευθύνει ισχυρή σύσταση στους πολίτες, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου – Η πρόληψη είναι η πρώτη μας άμυνα

Τάβλι – 11ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα: Ο Παναγιώτης “Βράχος” Σορώκος νέος πρωταθλητής!

Το κονκλάβιο στο Βατικανό μπορεί να περιμένει – στη Νάξο έχουμε νέο βασιλιά του τάβλι και το όνομά του γράφτηκε με ζάρια και μαεστρία!

Νάξος – Αστυνομία: Σύλληψη έξι ατόμων για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Συνελήφθησαν στη Νάξο από Αστυνομικούς του ΑΤ Νάξου έξι άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Αλλοίωση αποτελέσματος στο Πανναξιακός – Θύελλα (1-1): Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 90’!

Σε φάση εντός περιοχής, ο Μανούσος της Θύελλας έκανε ξεκάθαρο χέρι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει φάουλ εκτός περιοχής — παρότι το σημείο της παράβασης ήταν ξεκάθαρα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Blue Star Ferries – Πρωτομαγιά: Δεμένα τα πλοία, το “Blue Star Naxos” θα ταξιδέψει λίγο πριν τα μεσάνυχτα

Απεργία των πλοίων την Πρωτομαγιά με βάση την απόφαση της ΠΝΟ - Πως θα κινηθούν τα πλοία της Blue Star Ferries;

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Νάξος: “Fast & Furious” στις Αμμοθίνες της Πλάκας

Επεισόδιο με όχημα μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 στη Νάξο – Καταγγελία πολιτών και άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;