Τετάρτη, 7 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΣτοίχημαΣτοίχημα - Βερολίνο: Το τείχος που χώρισε αλλά και ένωσε την Χέρτα...

Στοίχημα – Βερολίνο: Το τείχος που χώρισε αλλά και ένωσε την Χέρτα με την Ουνιόν

|

Ο Νίκος Μποζιονέλος μας ταξιδεύει στη Γερμανία και δη στο Βερολίνο…. Και Τείχος Βερολίνου αλλά και «Familienfest». Οι σχέσεις Χέρτα και Ουνιόν μέσα στο πέρασμα των χρόνου μέσα σε μία σχέση αγάπης και ποδόσφαιρου 

Γράφεται ιστορία απόψε αφού το ματς στη γερμανική πρωτεύουσα είναι το πρώτο που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της πόλης, σε επίπεδο Bundesliga ανάμεσα στις δύο τους αλλά και το πρώτο ανάμεσα σε μία ομάδα από το άλλοτε δυτικό (Χέρτα) και το άλλοτε ανατολικό (Ουνιόν) Βερολίνο στο εν λόγω γήπεδο που κατασκευάστηκε ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 1936 και ανακαινίστηκε ενόψει Μουντιάλ 2006 (από τις καλύτερες διοργανώσει για live score στοίχημα). Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά την πτώση του, το τείχους του Βερολίνου ενώνει, πια, τους ανθρώπους και δεν τους χωρίζει. Στο παρελθόν, τα φιλικά ματς των δύο ομάδων αποτελούσαν σημείο συνάντησης συγγενών και φίλων, που το τείχος αποτελούσε την αιτία να έχουν χαθεί για πολλά χρόνια.

Στα δύσκολα χρόνια οι οπαδοί της Ουνιόν είχαν εφεύρει ένα πανέξυπνο σύνθημα που είχε περάσει απαρατήρητο από τη Στάζι: «Το τείχος πρέπει να πέσει…» φώναζαν κάθε φορά που η ομάδα τους κέρδιζε… φάουλ και η αντίπαλος έστηνε αμυντικό τείχος για την εκτέλεσή του! και κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου (1945-91) κατάφεραν να δημιουργήσουν μια απίθανη φιλία παρά το τείχος που χώριζε την πόλη στα δύο. Ναι, οι οπαδοί της Ουνιόν δημιούργησαν μια σχέση με το μόνο αντιπρόσωπο του Βερολίνου στη Bundesliga: τη Χέρτα ενώ παράλληλα απεχθάνονταν την ομάδα της Στάζι και του καθεστώτος, την Ντινάμο Βερολίνου.

Κορυφαίο παράδειγμα όταν το 1979 όταν έγινε μια από τις μεγαλύτερες μετακινήσεις οπαδών στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Από τους περίπου 20.000 που είχαν στο πλευρό τους οι παίκτες της Χέρτα, στο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Ντούκλα Πράγας στην Τσεχοσλοβακία, για το Κύπελλο UEFA, υπολογίζεται ότι παραπάνω από τους μισούς ήταν οπαδοί της Ουνιόν!

Συνάμα υπάρχει και το «Familienfest»: ο αγώνας της 27ης Ιανουαρίου 1990. Το τείχος είχε πέσει, το μέλλον των δύο χωρών ήταν ακόμη ρευστό, η Γερμανία παρέμενε διχασμένη πολιτικά, 51.270 οπαδοί από κάθε πλευρά του τοίχου παρευρέθηκαν μαζί στο «Ολίμπιασταντιον» και απόλαυσαν αγώνα των δύο ομάδων κάτι που θα φαινόταν αδιανόητο μόλις λίγα χρόνια νωρίτερα.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η Φιλαρμονική της Νάξου στην καρδιά της Αθήνας με ήχο και ψυχή

Για πρώτη φορά, η Φιλαρμονική του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων συμμετέχει στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων, μεταφέροντας τον παλμό του νησιού στην πρωτεύουσα και εκπροσωπώντας με περηφάνια τον τόπο.

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Νάξος (Τραγαία) – Λύκειο: Μαθητές από τη Νάξο και το Μαρούσι συναντήθηκαν στη Βουλή των Εφήβων

Μια ουσιαστική τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ομάδων Βουλής Εφήβων του ΓΕ.Λ Τραγαίας Νάξου και του 5ου ΓΕ.Λ Αμαρουσίου ανέδειξε την αξία της επικοινωνίας, του πολιτιστικού διαλόγου και της δημοκρατικής συμμετοχής.

Λιβάνιος – Εκλογές: Θα πραγματοποιηθούν το 2027 με τον ίδιο Νόμο

Λιβάνιος: ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές του 2027 θα γίνουν με τον ίδιο εκλογικό νόμο που έγιναν οι εκλογές του 2009. Στην αυτοδιοίκηση ωστόσο, το 2028, έρχονται αλλαγές.

Βατικανό: Ξεκινάει σήμερα (07/05) το τελετουργικό για την εκλογή Πάπα

Από σήμερα, 133 καρδινάλιοι θα ψηφίζουν τέσσερις φορές την ημέρα μέχρι να συμφωνήσουν στην εκλογή του νέου Πάπα

Νάξος – 1ο και 2ο Γυμνάσιο: Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές και γονείς

Το Σάββατο 17 Μαΐου 2025, πραγματοποιείται ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο αμφιθέατρο του σχολείου, για γονείς και μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, με δωρεάν συμμετοχή, ομιλίες και εξατομικευμένες παρεμβάσεις.

AegeanBall Festival 2025: «Ναι» Βρούτση σε Πρίντεζη για νέο γήπεδο μπάσκετ στη Σύρο (video)

Καταφατική η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού στο δημόσιο κάλεσμα του Γιώργου Πρίντεζη για λύση στο χρόνιο πρόβλημα με τις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις της Σύρου.

Αιγαίο – Γαύδος: Εντοπισμός και διάσωση 204 αλλοδαπών (!!)

Εντοπισμός και διάσωση 204 αλλοδαπών στη Γαύδο – Στις λέμβους επέβαιναν μόνο άνδρες

Tinos Running Experience – “Δύο Χωριά”: Γεύσεις, μουσική και φιλοξενία για το φετινό Pasta Party

Ο αγαπημένος chef Αλέξανδρος Παπανδρέου και οι κάτοικοι των Δύο Χωριών ετοιμάζουν ένα αξέχαστο Pasta Party για αθλητές και επισκέπτες την Παρασκευή 30 Μαΐου, με θέα, παραδοσιακές γεύσεις και νησιώτικο γλέντι.

31ος Διάπλους Αιγαίου: Ένα ταξίδι προσφοράς στα μικρά και ακριτικά νησιά

Η Ομάδα Αιγαίου ξεκινά αύριο Πέμπτη 8 Μαΐου 2025 έναν νέο διάπλου αλληλεγγύης, φροντίδας και ελπίδας, διασχίζοντας το Αιγαίο με αποστολή την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό και τον σεβασμό στη ζωή.

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης

Στ. Φουτάκογλου: Το περίπτερο της πλατείας πρώην Δημαρχείου, που φεύγει σιωπηλά (!!!)

Μνήμες, άνθρωποι, ιστορίες δεκαετιών γύρω από ένα μικρό περίπτερο που αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς για γενιές Χωραϊτών - Η τοποθέτηση του Στράτου Φουτάκογλου

Διήμερο Πολιτισμού στη Νάξο με τα “Αξοπατήματα” και το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Η μουσική, ο χορός και τα έθιμα ενώνουν Κοζάνη και Νάξο σε ένα γιορτινό διήμερο πολιτιστικών ανταμωμάτων

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Εκτακτο: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου σήμερα Δευτέρα 5 Μαϊου

Β. Φλεριανός: Ξεκινά το έργο που περίμενε μια ολόκληρη γενιά

Με χρηματοδότηση 2,28 εκατομμυρίων ευρώ, η Νάξος αποκτά επιτέλους το ενιαίο Αθλητικό Κέντρο που αξίζει στους αθλητές, τους συλλόγους και τη νεολαία της - Η τοποθέτηση του Βασίλη Φλεριανού

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία διακρίθηκε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής “Αρίσταρχος”

Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία κατέκτησε το 3ο βραβείο στη Β΄ Φάση του διαγωνισμού φυσικής "Αρίσταρχος" φέρνοντας περηφάνια στη σχολική μας κοινότητα