Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΣτοίχημαΣτοίχημα: Οταν ο Σκαρτάδος «έσβηνε» τον… Μαραντόνα

Στοίχημα: Οταν ο Σκαρτάδος «έσβηνε» τον… Μαραντόνα

|

Τα πεπραγμένα των… 1-0 με βάση τον πρώτο αγώνα, ο Μαραντόνα στην Τούμπα και η ιστορία μίας ξενιτεμένης 

Ο ΠΑΟΚ δεν άξιζε την ήττα στην Μπρατισλάβα, το 1-0 από τη Σλόβαν ήρθε… όπως έρχεται όταν αποκλείεσαι στα play offs του Champions League και ξενερώνεις. Υπάρχουν και χειρότερα, δείτε τι έπαθε η Πλζεν που δεν παίζει καν απόψε, διαλύθηκε μετά το Καραϊσκάκη…

Γράφει και προτείνει ο Νίκος Μποζιονέλος 

Ο ΠΑΟΚ άλλες τρεις φορές ξεκίνησε διπλά ματς με ήττα 1-0 εκτός και τη ρεβάνς στην Τούμπα, μετρώντας δύο προκρίσεις: το 2000-01 επί της Ουντινέζε με 3-0 στη ρεβάνς και, το 2014-15, με 4-0 επί της Ζίμπρου Κισινάου. Καλό ποσοστό, δεν λέω… Ο μόνος του αποκλεισμός έλαβε χώρα 31 χρόνια πριν από μια, ομολογουμένως, μεγάλη ομάδα: τη Νάπολι του Ντιέγο Μαραντόνα. Για το, τότε, Κύπελλο UEFA ο ΠΑΟΚ υπό τις οδηγίες του Ρίνους Ισραελ, στήθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, κοιτάζοντας στα… μάτια τους «παρτονοπέι» αλλά λύγισε 1-0 από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μαραντόνα, τον οποίο πάντως ο Γιώργος Σκαρτάδος είχε αντιμετωπίσει πολύ καλά. Η ρεβάνς στην Τούμπα έληξε 1 – 1 από γκολ των Καρέκα στο 17’ και Σκαρτάδου στο 65’ με κεφαλιά. For the record, η Νάπολι του Οτάβιο Μπιάνκι εκείνη τη σεζόν έφτασε μέχρι και την κατάκτηση του τροπαίου, κερδίζοντας στους τελικούς τη Στουτγκάρδη… Τη Στουτγκάρδη του μετέπειτα προπονητή του ΠΑΟΚ, Αρι Χάαν. Επίσης, για την ιστορία, ο Ισραελ αποχώρησε με το τέλος της σεζόν και τον διαδέχθηκε, για έντεκα αγώνες, ο… Νίκος Αλέφαντος.

Δράση και αλλού απόψε. Το Λούχανσκ είναι μία από τις περιοχής που η Ουκρανία απώλεσε από τη Ρωσία, μετά τα γεγονότα του 2014, στα οποία η Ευρώπη έκλεισε τα μάτια αφήνοντας τον Βλάντιμιρ Πούτιν να κάνει ό,τι θέλει. Η αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Λούχανσκ κήρυξε την ανεξαρτησία της (χάρη στους εξτρεμιστές), έκανε δημοψήφισμα χωρίς ουδέτερους παρατηρητές και κατόπιν ζήτησε να ενωθεί με τη Ρωσία. Εκεί, στο Λούχανσκ, έδρευε σε Ζόρια που αναγκαστικά έψαξε για άλλη έδρα και εντέλει παίζει στο Ζαπορόζιε. Εκεί υποδέχεται απόψε την Εσπανιόλ, έχοντας ηττηθεί με 3-1 στη Βαρκελώνη λυγίζοντας με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σ.Τ.Ε.Κ. Κουφονησίου: «Το νερό δεν είναι εμπόρευμα – Είναι αγαθό ζωής»

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των επιχειρηματιών του νησιού – Σκληρή διαμαρτυρία για τα εξοντωτικά τιμολόγια ύδρευσης και αιτήματα προς τον Δήμο Νάξου και την Πολιτεία.

Εκλογική διαδικασία και κινηματογραφική προβολή στην Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου

Τα μέλη καλούνται να δηλώσουν υποψηφιότητα έως την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή.

SEAJETS και Δήμος Αλοννήσου ένωσαν δυνάμεις για την υγεία των νησιωτών

Παιδιά και ενήλικες εξετάστηκαν δωρεάν από 13 διαφορετικές ειδικότητες, με στόχο τη θωράκιση της υγείας στο νησί.

Από τη Μαρία Κάλλας στο ψηφιακό ευρώ – Η νέα εποχή του κοινού νομίσματος

Στα 5 ευρώ θα απεικονίζεται η «La Divina», ενώ το ευρώ θα συνεχίσει να αναγράφεται και στα ελληνικά

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο βουνό του Ζα μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα: Μήνυση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά της “Κίνησης Πολιτών”

Η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε την άσκηση μήνυσης για ψευδή καταμήνυση, δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων – Αντιδράσεις μετά το Δελτίο Τύπου της Κίνησης «Σώστε τις Παραλίες της Νάξου».

Στο 16ο φεστιβάλ Ελληνικού μελιού και προϊόντων μέλισσας η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Η Περιφέρεια δίνει βήμα στους παραγωγούς του Νοτίου Αιγαίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, 5–7 Δεκεμβρίου 2025.

Η Σύρος γίνεται σκηνικό δημιουργικού τουρισμού με ένα μοναδικό “κυνήγι θησαυρού”

Ένα διαδραστικό διήμερο με δώρα και εμπειρίες δημιουργικού τουρισμού, από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων και το πρόγραμμα ENERDECA.

Νάξος – Θερινά Εργαστήρια: «Από το Χάος …στη Δημιουργία του Κόσμου»

Παιδική θεατρική παράσταση στο Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» – Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, στις 20:00.

Forbes: Η Οία της Σαντορίνης στα 50 πιο όμορφα χωριά του κόσμου

Στη λίστα με τα 50 πιο όμορφα χωριά του κόσμου ξεχωρίζουν οι ευρωπαϊκοί προορισμοί, με την Οία να εκπροσωπεί την Ελλάδα.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο βουνό του Ζα μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.