Παρασκευή, 29 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΣτοίχημαΣτοίχημα - Ν. Αφρική: Μάλλον ήρθε η ώρα της Μαμελόντι

Στοίχημα – Ν. Αφρική: Μάλλον ήρθε η ώρα της Μαμελόντι

|

Ταξίδι στη Νότια Αφρική… Οχι για σαφάρι. Ο Γιώργος Ραπτάκης ποντάρει στη νίκη της Μαμελόντι Σάνταουνς, γιατί πολύ απλά “πρέπει” να κερδίσει

Ένα από τα κράτη που έχω να επισκεφτώ πολύ καιρό είναι αυτό της Νότιας Αφρικής. Και εκεί η κατάσταση με το «μαμούνι» έχει φουντώσει για τα καλά μετά τη χαλάρωση των μέτρων.

Γράφει ο Γιώργος Ραπτάκης

Παίξε νόμιμα στην bet365

Η δυσκολία τήρησης κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης, κυρίως στις φτωχές και κατάμεστες αστικές περιοχές, αλλά και στις επαρχίες Γουέστερν Κέιπ, Γκάουτενγκ και Ίστερν Κέιπ, έχουν προκαλέσει ασφυξία στο ήδη αδύναμο σύστημα δημόσιας υγείας της χώρας. Προάγγελος τού τι θα συμβεί στην πολύπαθη αυτή ήπειρο προσεχώς, τα περισσότερα κράτη της οποίας έχουν ανύπαρκτο σύστημα υγείας.

Ωστόσο το πρωτάθλημα της χώρας συνεχίζεται χωρίς διακοπή και μάλλον θα προλάβει να τελειώσει, διότι μένουν ακόμα 5 αγωνιστικές. Πρώτη είναι η Κάιζερ Τσίφς στο +5 από τη 2η Μαμελόντι Σάνταουνς, που θα υποδεχτεί την Γκόλντεν Άροους. Η γηπεδούχος δεν έχει «στρίψει» μετά την επανέναρξη (0-3-1), αλλά όπως διαβάζω σταδιακά έχει ανεβάσει ρυθμούς και πλέον είναι θέμα χρόνου η νίκη της. Υποχρεούται να συνέλθει τώρα, διότι την επόμενη αγωνιστική θα κριθεί ο τίτλος καθώς πάει στην έδρα της Κάιζερ Τσίφς. Από και και πέρα έχει τρία θεωρητικά πολύ εύκολα ματς.

Τα «χρυσά τόξα» είναι στη 10η θέση, στο +9 από τη γραμμή και λογικά δεν θα κινδυνέψουν. Και εδώ έχουμε θέμα με τα αποτελέσματα της ομάδας, η οποία έχει να κερδίσει από τις 29 Φλεβάρη (0-3-2). Δεν είδα κάτι το κρίσιμο στο αγωνιστικό τους ρεπορτάζ, οπότε ισχυρίζομαι πως ήρθε η ώρα της Μαμελόντι να κάνει νίκη, για να πάει στο ντέρμπι τίτλου με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Υ.Γ. Στη Σαουδική Αραβία υπάρχει η αναμέτρηση της Αλ Ιττιχάντ που υποδέχεται την Αλ Φέιχα σε κρίσιμο ματς για την παραμονή. Το αγωνιστικό ρεπορτάζ έχει ενδιαφέρον, αλλά οι μπουκ δεν έχουν δώσει αποδόσεις ώστε να ασχοληθώ «επίσημα» με τον αγώνα. Εάν και εφόσον, θα επανέλθω.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αεροδρόμια: Ενίσχυση της ασφάλειας με 18 νέα πυροσβεστικά οχήματα και πρόσληψη προσωπικού

Ενίσχυση της ασφάλειας στα αεροδρόμια με 18 νέα πυροσβεστικά οχήματα και πρόσληψη προσωπικού

Πάρος: Ολοκληρώνονται οι εργασίες αναβάθμισης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παροικίας

Ολοκληρώνονται οι εργασίες αναβάθμισης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παροικίας μέσω του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»

Εκτακτο – Μύκονος: Φωτιά σε εξέλιξη στη Φτελιά

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στη Μύκονο

SKY Express – Εκπαιδευτικοί: Με sms θα λάβουν την έκπτωση 30% στα αεροπορικά εισιτήρια

Με sms θα λάβουν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί την έκπτωση 30% στα αεροπορικά εισιτήρια

Νάξος: Παρουσίαση του βιβλίου «Αριάδνη», μουσικό αφιέρωμα σε Χατζιδάκι & Θεοδωράκη από το φωνητικό σύνολο «Αντίλαλος»

Μια βραδιά γεμάτη μύθο, μουσική και πολιτισμό στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου – Είσοδος ελεύθερη.

ΑΣΟ Νάξου: Επίσημη έγκριση IPSC για τον μεγάλο αγώνα του Οκτωβρίου 2025

Η Νάξος γίνεται κέντρο της σκοπευτικής δράσης με αγώνα IPSC διεθνών προδιαγραφών – Δωρεάν διαμονή και εκπτώσεις για τους αθλητές.

Νάξος: Συμμετοχή του ΓΝ-ΚΥ Νάξου στην 4η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού των Οστών

Η Νοσηλευτική Υπηρεσία του ΓΝ-ΚΥ Νάξου ενώνει τις δυνάμεις της με την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, δίνοντας «Όραμα Ελπίδας».

Νάξος – “Στου Βασιλαρακιού”: 3 γενιές, dry-aging κρέατα και «ωραιότερο επιδόρπιο του γαλαξία»

Στην καρδιά του ορεινού Κυνίδαρου, μια χασαποταβέρνα από το 1931 συνεχίζει να μαγεύει γαστρονομικά τους επισκέπτες.

Εκτακτο – Τήνος: Φωτιά σε εξέλιξη στην Λυχναφτιά

Φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή της Λυχνάφτιας Δήμου Τήνου

Σύρος – Νοσοκομείο: Επίσκεψη Αδωνι Γεωργιάδη, εγκαίνια και … αντίδραση εργαζομένων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου ετοιμάζει παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Άδωνι Γεωργιάδη

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Νάξος – Δαμαριώνας: “Γιώργος Μπίλης: Ο καλλιτέχνης που τραγούδησε τη ζωή” (video)

Μια βραδιά μνήμης και αγάπης στον Δαμαριώνα για τον άνθρωπο της παρέας και της μουσικής. (video)