Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΣτοίχημαΣτοίχημα - Μαρόκο: Το πριμ είναι μεγάλο

Στοίχημα – Μαρόκο: Το πριμ είναι μεγάλο

|

Επιστροφή στο Μαρόκο και ο Νίκος Ραπτάκης μας εξηγεί μέσα από επτά σημεία γιατί ποντάρει στους γηπεδούχους και όχι στο λογικό φαβορί

Μετά τη χθεσινή μου επίσκεψη στην Ιορδανία επιστρέφω στο Μαρόκο για ένα δύσκολο ματς, ιδιαίτερα πολύπλοκο στη προσέγγισή του. Η Μογκρέμπ Τετουάν υποδέχεται τη θηρίο της χώρας, Ρατζά Καζαμπλάνκα, που λογικά σας είναι πλέον γνώριμη μέσα από τη στήλη μου.

Γράφει ο Νίκος Ραπτάκης

Μάθε όλα τα virtual sports κολπα εδώ

Ξεκινώ με τη Ρατζά. Το αγωνιστικό της ρεπορτάζ περιλαμβάνει επιστροφές ,αλλά και νέες απουσίες. Γνωστές πλέον οι απουσίες των Κογκολέζων Μαλάνγκο (Ε, 14/5) και Ενγκομά (Μ, 10/0) για τους οποίους η Ρατζά αρνείται να πληρώσει εισιτήρια να έρθουν μέσω Ευρωπαϊκής χώρας στο Μαρόκο (απευθείας πτήσεις από Κινσάσα για Καζαμπλάνκα προβλέπονται μετά τις 15 Αυγούστου) και των Χαντάντ (Α, 8/0), Μπενχαλίμπ (Ε, 3/2) και Μαχάμεντ Ντουίκ (Μ, 7/0). Η νέα όμως σημαντική απουσία είναι του εξαιρετικά φορμαρισμένου σκόρερ Αχαντάντ (Ε, 12/6), που τραυματίστηκε στο τελευταίο ματς. Υπάρχει πάντως η επιστροφή του αριστερού μπακ Μπουταγιέμπ (5/0) και του Ραχιμί (Ε, 14/5) που θα ηγηθεί της επίθεσης. Επίσης, διαθέσιμος είναι ο Ανάς Ζαμπρούμ (Ε, 7/0), αλλά και ο Ζριντά (Μ, 10/0), που κόπηκε από το προηγούμενο ματς λόγω παραπτώματος. Παραμένει στην εξέδρα ο κόουτς Σαλαμί, απών και πάλι ο βοηθός του, ο Γιουσέφ Σαφρί, συνεπώς ξανά ο τρίτος στην ιεραρχία του προπονητικού τιμ θα έχει τα ηνία.

Πάμε και στην Τετουάν, που το ρεπορτάζ της έχει δύο σκέλη. Τα αγωνιστικά αναφέρουν την απουσία του σημαντικού αμυντικού Αλ Τουραμπί (Α, 14/1, εκτός για 40 μέρες), αλλά την παρουσία του φυσικού ηγέτη της ομάδας, αλλά και απείθαρχου (πρόσφατα συνελήφθη και έφαγε χοντρό πρόστιμο) Αγιούπ Λακχάλ (Μ, 18/6), που είχε τιμωρηθεί από την ομάδα, αλλά πήρε άφεση αμαρτιών. Το δεύτερο σκέλος, από καλά πληροφορημένη πηγή, αναφέρει πως κατά «παράβαση» του εσωτερικού κανονισμού αυξήθηκε, ειδικά για αυτό το ματς το πριμ προς τους παίκτες. Η συμφωνία ήταν να παίρνουν περί τα 130 ευρώ περίπου για κάθε κερδισμένο πόντο (περί τα 400 ευρώ η νίκη), αλλά σήμερα θα πάρουν 1.350 ευρώ σε περίπτωση νίκης. Το ποσό για τα ποδοσφαιρικά δεδομένα της χώρας είναι πολύ μεγάλο για πριμ.

Πριν πάω στην εκτίμηση μου, βάζω νούμερα δεδομένων που λαμβάνω υπόψη: 1)  Η Ρατζά πάει σε μία έδρα που ως τώρα είναι αήττητη  (5-4-0) και που τρώει γκολ με το στανιό (9-2), με προβληματική επίθεση. 2) Η προϊστορία, αλλά με θεατές, έχει από όλα. 3) Η παρουσία του Λακχάλ στην Τετουάν είναι σημαντική, όπως επίσης και η απουσία του Αχαντάντ στη Ρατζά. 4) Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αγνοηθεί το μεγάλο πριμ, διότι πέραν του κινήτρου νίκης επί του «θηρίου», τα λεφτά τώρα είναι πολλά. 5) Η Ρατζά πάει σε ματς, παίζοντας 4ο σερί σε μία βδομάδα. Με νίκη περνάει πρώτη στη βαθμολογία, με ισοπαλία φτάνει στο πόντο την Ουιντάν, που δεν είναι και άσχημα. 6) Η Τετουάν προέρχεται από μακρά αποχή από αγώνες. 7) Οι αποδόσεις στη Ρατζά μάλλον θα πέσουν αύριο ως φαβορί και όνομα που είναι, αλλά ίσως και όχι, για αυτό το μπετ από σήμερα.

Το μαγείρεμα όλων αυτών, με οδηγεί στο  +0.25 των γηπεδούχων.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ONEX: Επενδυτικό πρόγραμμα 14 εκατ. ευρώ για την ανασυγκρότηση των Ναυπηγείων Σύρου

Νέο πενταετές σχέδιο με άξονες Ασφάλεια – Περιβάλλον – Ανταγωνιστικότητα

Ερώτηση της Κατερίνας Μονογυιού για μείωση ΦΠΑ στις Κυκλάδες

Η Βουλευτής Κυκλάδων ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών επανεξέταση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Οι “Κάλπηδες” του Στρατή Μυριβήλη ανεβαίνουν στη Νάξο

Η θεατρική ομάδα «Πτωχαλαζόνες» παρουσιάζει μια ξεκαρδιστική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο «Ι. Καμπανέλλης»

Νάξος: Το “Methyres – Wine Symposium” επιστρέφει για 3η χρονιά στο Avaton 1739

Οίνος, γεύσεις και πολιτισμός με φόντο το ηλιοβασίλεμα - Πότε; Που;

Υπόθεση …Νερό: Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δονούσας ζητά επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής και δίκαιες χρεώσεις

Μετά την Ηρακλειά και τα Κουφονήσια, διαμαρτύρεται και η Δονούσα για τις αυξήσεις - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Κύπελλο Ελλάδος: Πάλεψε η ΕΛΛΑΣ Σύρου αλλά ηττήθηκε (4-2) από τον Ατρόμητο, περιμένει εκτός έδρας το Αιγάλεω

Οι Συριανοί έδειξαν χαρακτήρα και πέτυχαν δύο γκολ, αποσπώντας το χειροκρότημα – Τιμήθηκε ο Μιχάλης Λυγνός πριν τη σέντρα

Νάξος: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φωλιά Πράσινης θαλάσσιας χελώνας στις Κυκλάδες

138 νεοσσοί κατάφεραν να φτάσουν στη θάλασσα – Ένα μοναδικό γεγονός για το νησί και την προστασία της φύσης

Κάρπαθος: Γεννήθηκε το πρώτο φωκάκι της χρονιάς

Η πρώτη γέννηση μεσογειακής φώκιας (Monachus monachus) για το 2025 καταγράφηκε σε θαλάσσιο σπήλαιο – Σπάνια στιγμή για το απειλούμενο είδος

Αγιο Ορος: Εκοιμήθη ο Αγιορείτης Γέροντας Βασίλειος Γοντικάκης

Η εξόδιος ακολουθία αύριο στην Ιερά Μονή Ιβήρων – Ο λόγιος και πνευματικός καθοδηγητής που σφράγισε το Άγιον Όρος και την Ορθοδοξία

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Με την Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ανανεώθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ., με συμμετοχή του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Σταύρου Ελληνιάδη και της φοιτήτριας Μαρούσας Σιδέρη.

Ηρακλειά: Με έναν μαθητή ξεκίνησε το Δημοτικό Σχολείο, δύο στο νηπιαγωγείο, τη Δευτέρα (15/09) ο αγιασμός (video)

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τη μικρή Ηρακλειά με μόλις τρία παιδιά σε σχολική τάξη – Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Γαβαλάς μιλά για τη μοναξιά του ενός μαθητή και τις προκλήσεις της νησιωτικότητας (video)