Κυριακή, 8 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΣτοίχημαΣτοίχημα: Κάπου σε ξέρω, τα ονόματα αυτά, μου `ναι τόσο γνωστά

Στοίχημα: Κάπου σε ξέρω, τα ονόματα αυτά, μου `ναι τόσο γνωστά

|

Η Ουν. Λας Πάλμας, η Καμπομαϊορένσε κι άλλες απίθανες που… χάθηκαν στον χρόνο.. Η βουτιά του Νίκου Μποζιονέλου στο χρονοντούλαπο της ιστορίας του Στοιχήματος καλά κρατεί.. 

Το στοίχημα στην Ελλάδα «αφίχθη» στα μέσα της δεκαετίας του ‘90 σε ένα μάλλον «γκρίζο» καθεστώς, με ιδιωτικό δίκτυο αυτοσχέδιων πρακτόρων, που αποτελούνταν από κάθε καρυδιάς καρύδι: από… παντοπώλες μέχρι ιδιοκτήτες καφενείων. Και, την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2000 κυκλοφόρησε το πρώτο κουπόνι του ΟΠΑΠ. Τα πρωταθλήματα ήταν τότε μετρημένα στα δάχτυλα των δύο χεριών, καμία σχέση με αυτό το… σεντόνι που βλέπουμε τώρα και αρκετοί σύλλογοι, που βλέπαμε στο κουπόνι, χάθηκαν. Αλλοι διαλύθηκαν κι άλλοι παίζουν σε χαμηλές κατηγορίες.

Ενδεικτικό ότι το 2000-01 στη Segunda Division αγωνίζονταν, μεταξύ άλλων, Ατλέτικο, Μπέτις και Σεβίλλη (!). Αλλά και η Μπανταχόθ που σήμερα μετέχει στη Segunda B, ήτοι τρίτη κατηγορία. Εκεί και χαμηλότερα βρίσκεις κι άλλες παλιές γνώριμες από τα προγνωστικά στοίχημα: Φερόλ, Κομποστέλα, Χαέν, ακόμη και την Ουν. Λας Πάλμας, όπως αναγραφόταν μιας και το «Ουνιβερσιδάδ» ήταν… μεγάλο για να χωρέσει. Άλλες δεν υπάρχουν πια, όπως Αλικάντε, Βεθιντάριο και Πόλι Εχίδο.

Παλιές δόξες είχε και η Πορτογαλία που ακόμη δεν ονομαζόταν Primeira Liga. Και με μια ομάδα που χρόνια νωρίτερα είχε μείνει στα… αυτιά μου: η Καμπομαϊορένσε, από κάτι εκπομπές με στιγμιότυπα ξένων πρωταθλημάτων που παρουσίαζε ο Κώστας Καπάνταης στην ΕΡΤ. Ένα χρόνο αργότερα χρεοκόπησε κι από τη 2η κατηγορία έπεσε… στην 5η, τα τελευταία χρόνια μετέχει στη Segunda Liga, τοπικό πρωτάθλημα στην Πορταλέγκρε! Μια άλλη γνωστή… Πορτογαλίδα ήταν η Αμαδόρα, η οποία μετείχε για τελευταία φορά στην πρώτη κατηγορία το 2008-09, τερμάτισε 11η επί συνόλω 18 ομάδων αλλά χρεοκόπησε.

Και στη Γαλλίας θυμάσαι… λαβράκια. Η Βασκεάλ μια εξ αυτών, σήμερα βρίσκεται στη Regional 1, την πρώτη κατηγορία των 13 τοπικών, ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων στη χώρα. Πρακτικά είναι η… 6η κατηγορία, πίσω από Ligue 1, Ligue 1, National 1, National 2 και National 3, όπου συναντάς και άλλες, παλιές γνωστές: Μποβέ, Γκενιόν, Ιστρ. Αλλά και τις Κάννες! Η άλλοτε ιστορική ομάδα έπεσε πια χαμηλά στο γαλλικό ποδόσφαιρο. Για τελευταία φορά μετείχε στη Ligue 1 το 1997-98 και μιλάμε για μια ομάδα που έχει βγάλει κοτζάμ… Ζινεντίν Ζιντάν μα και Πατρίκ Βιεϊρά, Γιοχάν Μικού, Γκαέλ Κλισί και άλλους.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Φρυκτωρίες 2025: Οι Κυκλάδες φωτίζουν ξανά τον ουρανό της Ιστορίας

Ένα ταξίδι φλόγας, μνήμης και ενότητας μέσα από τις κορυφές του Αιγαίου

Κ. Σκαρβέλης: “Παρά θίν’ αλός”, Όταν το θέατρο διδάσκει ανθρωπιά”

Με βαθιά συγκίνηση πέφτει σήμερα η αυλαία του 14ου Φεστιβάλ Θεάτρου Νάξου – Ένα ταξίδι ψυχής που αφήνει ανεξίτηλο αποτύπωμα - με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Σκαρβέλη

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Τιμή στους Lord Colin Renfrew και Dr. Michael Boyd

Αναγνώριση δύο κορυφαίων αρχαιολόγων για τη συμβολή τους στην ανάδειξη του Κυκλαδικού Πολιτισμού – Τελετή μνήμης και τιμής στις 11 Ιουνίου στο Κουφονήσι

Αντίπαρος: Νία Βαρντάλος και Κατερίνα Μονογυιού με καλοκαιρινή διάθεση

Η παγκοσμίου φήμης Ελληνοκαναδή ηθοποιός και η Βουλευτής Κυκλάδων απαθανατίστηκαν χαμογελαστές στο νησί των εκπλήξεων

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Στοίχημα – Nations League: Μικρός τελικός και προβάδισμα Γερμανίας

Η πρόταση της ημέρας μας έρχεται από τον μικρό τελικό στο Nations league ... Τι θα .. δούμε;

Ο Κύκλωπας της Ηρακλειάς… διαβάζει Ομήρου Οδύσσεια

Στην καρδιά των Μικρών Κυκλάδων, ένας μονόφθαλμος ήρωας του μύθου επανέρχεται με μαγιό και βιβλίο — γιατί και οι Κύκλωπες έχουν δικαίωμα στη δεύτερη ανάγνωση.

Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας – Παντάνασσα: Εορτή της Πεντηκοστής, όταν το Άγιο Πνεύμα άγγιξε τη γη

Μια ημέρα φλόγας, ενότητας και πνευματικής γέννησης για την Εκκλησία και τον κόσμο

Η Αμοργός στην 4η Attica Green Expo: Πράσινη μετάβαση και σύγχρονη ακτοπλοΐα στο επίκεντρο

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος εκπροσώπησε το νησί σε μία από τις σημαντικότερες περιβαλλοντικές διοργανώσεις, τονίζοντας την ανάγκη για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και λειτουργική ακτοπλοϊκή διασύνδεση.

ΕΛΜΕ Νοτίου Αιγαίου: Ψήφισμα και κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση Αλληλεγγύης στη Νάξο

Μπροστά στη γενοκτονία που εκτυλίσσεται στη Γάζα, οι εκπαιδευτικοί του Νοτίου Αιγαίου σηκώνουν φωνή αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς — Κυριακή 8 Ιουνίου, 11:00, Πλατεία Μανδηλαρά στη Νάξο.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Νάξος: Σε κίνδυνο ο ξύλινος πεζόδρομος του Αγίου Νικολάου

Παρά τις επίσημες προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα, παραμένει ακάλυπτος ο περίπατος στην Αγία Άννα – Έκκληση κατοίκων για παρέμβαση

Η Νάξος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις σε Xώρα και Απείρανθο

Εκπαιδευτικά εργαστήρια, παραμύθια, τέχνη και τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους στη Χώρα και την Απείρανθο