Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΣτοίχημαΣτοίχημα - Ιορδανία: Βόλτα ως τη Ράμθα

Στοίχημα – Ιορδανία: Βόλτα ως τη Ράμθα

|

Ο Νίκος Ραπτάκης μας ταξιδεύει στην μακρινή Ιορδανία και στο πρωτάθλημά της που αισίως έφτασε στη 2η αγωνιστική …. Η αναμέτρηση Αλ Ράμθα – Αλ Αχλι Αμάν στο επίκεντρο… Ποιο είναι το φαβορί και γιατί…

Θα συνεχίσω την περιήγησή μου στα «εξωτικά» και «διάσημα» πρωταθλήματα, για να έχουμε μία άποψη για το τι συμβαίνει και αλλού. Μία μικρή αναφορά στα δύο χτεσινά. Η Ρατζά (το 1.73 έφτασε 1.45 πριν το ματς) νίκησε εύκολα 2-0 με κόντρα διαιτησία. Η Μοναστίρ κόλλησε στο 0-0 διότι έπαιξε μία ώρα με παίκτη λιγότερο. Στα ίσα θα καθάριζε.

Γράφει ο Νίκος Ραπτάκης

Παίξε online στοίχημα στη novibet

Επόμενος σταθμός μου η Ιορδανία, όπου εκεί ξεκίνησε νέο πρωτάθλημα και είμαστε στη 2η αγωνιστική. Θα με απασχολήσει ο αγώνας της Αλ Ράμθα που υποδέχεται, πάντα χωρίς θεατές, την Αλ Άχλι Αμάν, στην πόλη Αρ Ράμθα, βορειοδυτικά της χώρας στα σύνορα με τη Συρία.

Με δυο κουβέντες η Ράμθα είναι ομάδα μεταξύ 4ης και 6ης συνήθως θέσης στα πρωταθλήματα  συνεπώς παρόμοια θα είναι μάλλον και η πορεία της φέτος. Να σημειώσουμε πως είναι ο σύλλογος με τον μάλλον μακροβιότερο πρόεδρο στον θώκο στον κόσμο. Τον Αμπντέλ Χαλίμ Σαμάρα, που είναι πρόεδρος στο σωματείο από το 1968. Μία άλλη φορά θα σας αναφέρω το οικογενειακό καθεστώς που υπάρχει στην ομάδα. Την πρώτη λοιπόν αγωνιστική η Ράμθα πήγε στην πρωταθλήτρια Φαϊσαλί και πήρε άξια το 0-0. Η Αλ Άχλι ωστόσο διαλύθηκε εντός από την Ουέχντα με 5-0.

Και τα δύο αποτελέσματα έχουν την εξήγησή τους. Όσον αφορά τη Ράμθα διότι είναι δυνατή ομάδα, φιλόδοξη και φυσικά με κίνητρο όταν κοντράρεται με τον πρωταθλητή και μάλιστα εκτός. Όσον αφορά την Άχλι και εδώ υπάρχει λογική και έχει να κάνει με το ρόστερ. Η διοίκηση δεν μπόρεσε, γιατί δεν είχε τα οικονομικά μέσα να φτιάξει αξιόλογη ομάδα, προτιμώντας να στηριχτεί κυρίως σε νεαρούς παίκτες που προφανώς δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Διαθέτει και μερικούς έμπειρους, αλλά για την ώρα δεν έδειξαν να φτάνουν. Οπότε λογικά ήρθαν τα «τάλιρα» απέναντι σε μία ποδοσφαιρική ανώτερη δύναμη της χώρας.

Εκτίμηση: Ο βασικός λόγος που διαλέγω τη νίκη της Ράμθα είναι αυτός, ότι δηλαδή η Άχλι είναι ομάδα αδύναμη λόγω ρόστερ. Με ομάδες όπως η Φαϊσαλί, η Αλ Ζαζίρα ή η Ουέχντα το κοντέρ θα γράφει πολλά με λίγα. Με Ράμθα δεν ξέρω, αλλά ελπίζω να επιβεβαιωθεί το χάντικαπ.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ONEX: Επενδυτικό πρόγραμμα 14 εκατ. ευρώ για την ανασυγκρότηση των Ναυπηγείων Σύρου

Νέο πενταετές σχέδιο με άξονες Ασφάλεια – Περιβάλλον – Ανταγωνιστικότητα

Ερώτηση της Κατερίνας Μονογυιού για μείωση ΦΠΑ στις Κυκλάδες

Η Βουλευτής Κυκλάδων ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών επανεξέταση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Οι “Κάλπηδες” του Στρατή Μυριβήλη ανεβαίνουν στη Νάξο

Η θεατρική ομάδα «Πτωχαλαζόνες» παρουσιάζει μια ξεκαρδιστική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο «Ι. Καμπανέλλης»

Νάξος: Το “Methyres – Wine Symposium” επιστρέφει για 3η χρονιά στο Avaton 1739

Οίνος, γεύσεις και πολιτισμός με φόντο το ηλιοβασίλεμα - Πότε; Που;

Υπόθεση …Νερό: Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δονούσας ζητά επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής και δίκαιες χρεώσεις

Μετά την Ηρακλειά και τα Κουφονήσια, διαμαρτύρεται και η Δονούσα για τις αυξήσεις - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Κύπελλο Ελλάδος: Πάλεψε η ΕΛΛΑΣ Σύρου αλλά ηττήθηκε (4-2) από τον Ατρόμητο, περιμένει εκτός έδρας το Αιγάλεω

Οι Συριανοί έδειξαν χαρακτήρα και πέτυχαν δύο γκολ, αποσπώντας το χειροκρότημα – Τιμήθηκε ο Μιχάλης Λυγνός πριν τη σέντρα

Νάξος: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φωλιά Πράσινης θαλάσσιας χελώνας στις Κυκλάδες

138 νεοσσοί κατάφεραν να φτάσουν στη θάλασσα – Ένα μοναδικό γεγονός για το νησί και την προστασία της φύσης

Κάρπαθος: Γεννήθηκε το πρώτο φωκάκι της χρονιάς

Η πρώτη γέννηση μεσογειακής φώκιας (Monachus monachus) για το 2025 καταγράφηκε σε θαλάσσιο σπήλαιο – Σπάνια στιγμή για το απειλούμενο είδος

Αγιο Ορος: Εκοιμήθη ο Αγιορείτης Γέροντας Βασίλειος Γοντικάκης

Η εξόδιος ακολουθία αύριο στην Ιερά Μονή Ιβήρων – Ο λόγιος και πνευματικός καθοδηγητής που σφράγισε το Άγιον Όρος και την Ορθοδοξία

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Με την Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ανανεώθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ., με συμμετοχή του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Σταύρου Ελληνιάδη και της φοιτήτριας Μαρούσας Σιδέρη.

Ηρακλειά: Με έναν μαθητή ξεκίνησε το Δημοτικό Σχολείο, δύο στο νηπιαγωγείο, τη Δευτέρα (15/09) ο αγιασμός (video)

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τη μικρή Ηρακλειά με μόλις τρία παιδιά σε σχολική τάξη – Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Γαβαλάς μιλά για τη μοναξιά του ενός μαθητή και τις προκλήσεις της νησιωτικότητας (video)