Τετάρτη, 4 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΣτοίχημαΣτοίχημα - Γαλλία: Λιγκ Καπ και τέλος μίας εποχής

Στοίχημα – Γαλλία: Λιγκ Καπ και τέλος μίας εποχής

|

Παρί Σεν Ζερμέν εναντίον Λιόν στο τελευταίο Λιγκ Καπ – Ο Νίκος Μποζιονέλος μας μιλάει για τον απών Εμπαπέ, το κίνητρο της Λιόν και ο τελικός με… λίγο κόσμο

Ευτυχώς… τέλος το Λιγκ Καπ. Και δεν είναι υπερβολή. Βαρίδι είναι, ειδικά για τις γαλλικές ομάδες. Μόνο οι Αγγλοι, από τα μεγάλα πρωταθλήματα, απέμειναν με Λιγκ Καπ αλλά πιθανώς όχι για πολύ… Παρί Σεν Ζερμέν εναντίον Λιόν απόψε στο «Σταντ ντε Φρανς» του Παρισιού, παρουσία (με εισιτήρια και προσκλήσεις) 5.000 φιλάθλων στο αχανές στάδιο των 80.698 θέσεων και σε ματς που κυριαρχεί στο πάμε στοίχημα.

Στο τελευταίο ματς της ιστορίας του γαλλικού Coupe de la Ligue, που δημιουργήθηκε το 1994 και καταργείται. Ευρωπαϊκό κίνητρο έχει η Λιόν, αν το πάρει θα μετάσχει στο Europa League, αν όχι τη θέση παίρνει η Ρεμς – όπως… βολεύτηκε η Νις επειδή, επτά βράδια πριν, η Παρί πήρε το Κύπελλο στον τελικό με τη Σεντ Ετιέν.

Η οποία Παρί μετρά 8/9 κατακτήσεις ούσα πολυνίκης του θεσμού ενώ η Λιόν έχει μονάχα 1/4, κι αυτή το 2001 επί της Μονακό στην παράταση και έσχατη παρουσία το 2014 χάνοντας με 2-1… από την Παρί. Τη διαφορά κάνει βέβαια (και στο stoixhma) ότι μια εβδομάδα πριν η Παρί έδωσε επίσημο αγώνα ενώ η Λιόν έχει… από τις αρχές Μαρτίου. Οπως και ότι οι Παριζιάνοι έχασαν τον Κιλιάν Εμπαπέ με τραυματισμό (και είναι αμφίβολος ενόψει Αταλάντα), κάτι που ίσως φέρει τον Τόμας Τούχελ σε θέση να αλλάξει τη διάταξη του άκρως επιθετικογενούς 4-4-2 ενώ στους απόντες Ντιαλό, Μπερνάτ, Κιρζαβά προστέθηκαν οι μπακ Νταγκμπά και Κερέρ.

Η Λιόν έχει λοιπόν να δώσει σχεδόν πέντε μήνες επίσημο αγώνα, καλό crash test το αποψινό ενόψει της ρεβάνς με τη Γιουβέντους στο Champions League, αλλά αν δεν πάρει το τρόπαιο, δεν θα βγει στην Ευρώπη τη νέα σεζόν. Σημαντικό, εν συγκρίσει με τότε, για τον Ρούντι Γκαρσιά ότι επανήλθε ο Ολλανδός σταρ Μέμφις Ντεπάι, αποχώρησαν οι μέσοι Τουσάρ (Χέρτα) και Τεριέ (Ρεν), τραυματίες οι μπακ Τετέ και Κονέ.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Πειραιάς σε οριακό σημείο – SOS για τις υποδομές από τον Θεόδωρο Κόντε

Ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων προειδοποιεί: το λιμάνι δεν αντέχει άλλες αφίξεις χωρίς σχέδιο και υποδομές

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Ιεράπετρας: Αισθητός σε όλη την Κρήτη

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι Λέκκας και Τσελέντης – Αναμένονται μετασεισμοί, συστάσεις για προσοχή στις παραλίες

Θα καούμε φέτος το καλοκαίρι; Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας απαντά

Οι εποχικές προγνώσεις δείχνουν θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα, αλλά χωρίς έντονα καύσωνα, σύμφωνα με τα κλιματικά μοντέλα

Σαντορίνη: Seatrack σε Καμάρι και Περίσσα. Πρόσβαση στη θάλασσα για όλους

Εγκαθίστανται νωρίτερα φέτος τα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης για άτομα με αναπηρία στις παραλίες της Σαντορίνης

Δυναμική παρουσία της Π.Ν.Αι. στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στη Καλαμάτα

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είχαν την ευκαιρία να γευτούν δημιουργίες των σεφ πάνω στις νησιώτικες συνταγές

Έναρξη ναυαγοσωστικής κάλυψης στις πολυσύχναστες παραλίες της Πάρου

Ο Δήμος Πάρου εξασφαλίζει έγκαιρα την προστασία λουομένων για τα έτη 2025 και 2026

«Παίρνει σύνταξη» και κρεμάει το γιλέκο του ο Όσκαρ της ΕΛ.ΑΣ

Μετά από οκτώ χρόνια δράσης, ο σκύλος περιπολίας που «διάβαζε» τα σήματα και εντόπιζε κινδύνους, αποχωρεί με τιμές και συγκίνηση

Σαντορίνη: Το Santorini Experience επιστρέφει 10-12 Οκτωβρίου 2025 για 8η χρονιά

9 βραβεία για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του Αιγαίου

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Νάξος – Αεροδρόμιο: Πραγματοποιήθηκε νυχτερινή αεροδιακομιδή με τα νέα φορητά φώτα

Ένα 24ωρο μετά την τοποθέτηση του προσωρινού φωτισμού, το νησί απέκτησε ξανά τη δυνατότητα νυχτερινής αερομεταφοράς ασθενών με ελικόπτερα AW-109

Νάξος: Δυναμική παρέμβαση εργαζομένων και αναβολή της συζήτησης για απαγόρευση οικοδομικών εργασιών το καλοκαίρι

Μετά από κινητοποίηση της Επιτροπής Εργαζομένων στις Κατασκευές, η Δημοτική Αρχή Νάξου υποχρεώθηκε να αποσύρει το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο