Τρίτη, 5 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΣτοίχημαΣτοίχημα - Europa League: Από την εποχή των nokia και του ΠΑΣΟΚ...

Στοίχημα – Europa League: Από την εποχή των nokia και του ΠΑΣΟΚ είχε να δει Ευρώπη ο ΟΦΗ

|

Η 20ετής αναμονή του ΟΦΗ και το τρομερό σερί του Αρη… Ο Νίκος Μποζιονέλος μιλάει για τις μικρές και μεγάλες ιστορίες που έχουν αυτές οι δύο ομάδες που έρχονται και πάλι στο ευρωπαϊκό προσκήνιο

Βραδιά Europa League, βραδιά ελληνικών ομάδων η σημερινή και η… μελέτη, οι αριθμοί και η στατιστική έβγαλε ωραιότατες ιστορίες, χρήσιμες και για… prognostika!

Ο ΟΦΗ, υποδεχόμενος τον Απόλλωνα Λεμεσού στο «Γεντί Κουλέ», επιστρέφει στα Κύπελλα Ευρώπης μετά από 20 χρόνια παρά… δύο μήνες. Σεπτέμβρης του 2000 ήταν απέκλεισε με 6-0 τη σερβική Νάπρεντακ, στην τελευταία του ευρωπαϊκή νίκη, κι ακολούθως για το UEFA 2000-01, αποκλείστηκε από τη Σλάβια Πράγας στο β’ γύρο (2-2 στο Ηράκλειο, 4-1 στην Τσεχία). Το τελευταίο ευρωπαϊκό γκολ των Κρητικών στην Πράγα, από τον Κοσταρικανό Γουίλσον Μουνιόζ. 20 χρόνια λοιπόν, εποχή που στο ελληνικό ποδόσφαιρο κυριαρχούσε ο Ολυμπιακός μεν, του Σωκράτη Κόκκαλη δε, τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων τα είχε η Nova και η χώρα ζούσε ξανά εποχές ΠΑΣΟΚ, μετά το περίφημο… διπλό ημίχρονο, άσο τελικό των εκλογών του Απριλίου 2000 και τη νίκη του κινήματος αργά τη νύχτα, κόντρα στις δημοσκοπήσεις. Ακολούθησε η ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, τον Ιούνιο ενώ, τεχνολογικά, δεν υπήρχαν τα iPhones και άπαντες είχαμε… Nokia!

Σε άλλες πάμε στοίχημα προτάσεις σήμερα, ο Αρης υποδέχεται την πρωτάρα, στην Ευρώπη, ουκρανική Κόλος Κοβάλιλκα. Τη βλέπω παντού γραμμένη ως «Κοβάλιλκα», που είναι η πόλη. Η ομάδα λέγεται Κόλος. Μου θυμίζει τον Αλέξανδρο Θεοφιλόπουλο, πριν χρόνια στην ΕΡΤ, που ντρεπόταν να πει «Μουνίτις» την ώρα της περιγραφής, όταν έπαιρνε την μπάλα ο Ισπανός φορ, και έλεγε απλά… Πέδρο, το μικρό του όνομα!

Ο Αρης, για να… σοβαρευτούμε, διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες παραδόσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς έχει 52 χρόνια να ηττηθεί εντός έδρας στην Ευρώπη! Πλάκα πλάκα, μόνο από Γιουβέντους (1966) και Ουίπεστ (1968). Εκτοτε και σε 52 χρόνια, παρακαλώ (και σύνολο 28 αγώνων σε εκ των οποίων οι 23 έγιναν στο Χαριλάου, νυν «Κλεάνθης Βικελίδης») μέτρησε 13 νίκες και 15 ισοπαλίες! Τρομερό σερί, τρομερό! Αλλά και η άμυνα καλά τα πάει, αφού δεν έχει δεχθεί τέρμα σε εντός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα από τις 5 Αυγούστου του 2010 όταν είχε αναδειχθεί ισόπαλος (2-2) με την πολωνική Γιαγκελόνια (το περσινό γκολ από τη Μόλντε μπήκε στην παράταση)!

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς–Πάρος–Νάξος–Κουφονήσια–Κατάπολα για 6 & 13 Αυγούστου

Το “HIGHSPEED 4” θα εκτελέσει τα δρομολόγια του “HELLENIC HIGHSPEED” – Δείτε τις ώρες αναχώρησης και άφιξης

Βασιλική Κατερίνη: «Όταν τραγουδάω στο νησί μου, αυτό χτυπάει στην καρδιά!» (video)

Μια ειλικρινής συζήτηση για την οικογένεια, τη μουσική, τις ρίζες και το μέλλον μέσα από τη συχνότητα της Ραδιοφωνίας Κυκλάδων 101,3.

ΥΠΑ: Σε εξέλιξη οι αναβαθμίσεις σε αεροδρόμια Σύρου, Κυθήρων και Ιωαννίνων

Επιθεωρήσεις από τη Διοίκηση της ΥΠΑ σε κρίσιμες υποδομές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας – Στόχος η αναβάθμιση λειτουργίας, αισθητικής και τουριστικής διασύνδεσης

Νάξος – Ο Γιάννης Κασιδάκης στα «Φανάρια»: Ενίσχυση με φόντο το μέλλον

Ο ΑΠ.Α.Σ. Νάξου υποδέχεται τον 20χρονο forward με εμπειρία και φιλοδοξίες – Χτίζει ομάδα που παίζει, διεκδικεί και εμπνέει!

Συρματόπλεγμα στην Πορτάρα: «Έκνομη ενέργεια» λέει ο Δήμαρχος Νάξου Δ. Λιανός (video)

Αντιδράσεις για την πρόχειρη περίφραξη στο εμβληματικό μνημείο – Τι είπε ο Δήμαρχος στην εκπομπή του OPEN και ποια μέτρα ζητά να ληφθούν άμεσα. (video)

Επίκαιρο ερώτημα αφελούς πολίτη: Ο τουρίστας βεβήλωσε την Πορτάρα; ή, οι αρχαιολόγοι την βεβηλώνουν διαχρονικά;

Εμείς βλέπουμε να εξαφανίζεται όλο  και πιο πολύ, από την αιολική ενέργεια, το κονίαμα της λιθοδομής θεμελίωσης. Μπορεί να μας διαβεβαιώσει η αρχαιολογική υπηρεσία ότι αδίκως ανησυχούμε;

«Νότες του Καλοκαιριού» στο Σαγκρί – Μουσικές διακοπές για παιδιά απόψε στα Δημήτρια

Διαδραστική μουσική εκδήλωση στο πλαίσιο των Θερινών Εργαστηρίων Μουσικής Νάξος 2025 – Από τις κατασκευές μέχρι τα τραγούδια και τα θαλασσινά παιχνίδια!

Ναός Απόλλωνα: Άμεση αντικατάσταση των συρματοπλεγμάτων με ένα καλαίσθητο καθορισμό του μνημειακού χώρου.

Ο Μιχάλης Φραγκίσκος γράφει για τον ναό του Απόλλωνα, την εικόνα που προσβάλει και τι πρέπει να γίνει ...

Μαρτυρία-στήριξη στο Νοσοκομείο Νάξου: «Χειρουργήθηκα και σώθηκα – Στηρίξτε το!»

Την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ελλείψεις και «παύση χειρουργείων», ένας Ναξιώτης πολίτης μιλά για την εμπειρία ζωής στο Γενικό Νοσοκομείο Νάξου και απευθύνει έκκληση στήριξης

Κατεπείγουσα ερώτηση Μάλαμα για την Πορτάρα: «Θα αναλάβει η ηγεσία του ΥΠΠΟΑ την ευθύνη;»

Στη Βουλή το ζήτημα της περίφραξης στην Πορτάρα της Νάξου – Πέντε καίρια ερωτήματα προς την Υπουργό Πολιτισμού από τη βουλευτή του "Κίνημα Δημοκρατίας"

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Προς Πώληση: Παραδοσιακή Κατοικία – Ανεμόμυλος στον Άγιο Αρσένιο Νάξου

Χαρακτηριστική κατοικία σε μοναδική τοποθεσία, με ανεξάρτητο ξενώνα, άμεση πρόσβαση σε παραλίες και εντυπωσιακή θέα προς θάλασσα και Χώρα Νάξου.

Η αλήθεια πίσω από μία φωτογραφία – Όταν το χιούμορ δεν φτάνει στην καρδιά της ιστορίας

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις… αλλά μερικές φορές οι πιο σημαντικές λέξεις είναι αυτές που δεν ειπώθηκαν.