Κυριακή, 3 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΣτοίχημαΣτοίχημα - Ελλάδα: Γκεόργκε Χάτζι, γιατί κάθε πρόεδρος έχει το απωθυμένο του

Στοίχημα – Ελλάδα: Γκεόργκε Χάτζι, γιατί κάθε πρόεδρος έχει το απωθυμένο του

|

Γκεόργκε Χάτζι, η πρώτη μεγάλη κόντρα Βαρδινογιάννη και Κοσκωτά – Ο Νίκος Μποζιονέλος μας μιλάει για το μεγάλο απωθυμένο του “καπετάνιου”

Βραδιά play offs για την πρόκριση στο Euro 2021 απόψε. Με το νέο σύστημα διεξαγωγής και ελέω της κατάστασης, διεξάγονται μίνι Final 4 αλλά όχι σε μια χώρα: ημιτελικά και μετά τελικός, με τις έδρες να βγαίνουν κατόπιν κληρώσεως.

Του Νίκου Μποζιονέλου

Όλα νοκ άουτ! Ισλανδία και Ρουμανία αναμετρώνται απόψε στο Ρέικιαβικ, αντάμωσαν πάλι… τον προηγούμενο αιώνα, τότε που η Ισλανδία ήταν ακόμη αδύναμη ποδοσφαιρικά στα προγνωστικά στοιχήματος οπαπ και οι Καρπάθιοι, για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 1998, τους νίκησαν… μέσα έξω με 4-0 και παίζοντας με αρκετούς γνωστούς μας: εκλέκτορας ήταν ο Ανχελ Ιορντανέσκου, ομοσπονδιακός και της Εθνικής το 1999 και διεθνείς αρκετοί μετέπειτα γνώριμοί μας: Στελέα (Ακράτητος), Προυνέα (Ξάνθη), Ντόμπος (ΑΕΚ, Εθνικός), Σέρμπαν (Λάρισα) και με σταρ της εποχής τότε, βέβαια, τον Γκεόργκε Χάτζι. Οικεία πρόσωπα είχαν τότε και οι Ισλανδοί: τον «καρχαρία» Σίγκουρντσον (Παναθηναϊκός), τον Γκρέταρσον (ΑΕΚ 0) και τον Ντάνιελσον (ΟΦΗ).

Οσο για τον «Μαραντόνα των Καρπαθίων»; Το όνομά του Χάτζι απασχόλησε τον Ιούνιο του 1986 τον Παναθηναϊκό, απίθανο στις… προβλέψεις στοίχημα. Κι όμως, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης επιθυμούσε διακαώς την απόκτηση του ανερχόμενου Ρουμάνου άσου και είχε καταφέρει να «μπλοκάρει» τη μετακίνησή του στη Φιορεντίνα, ενώ την υπόθεση… πολεμούσε η εφημερίδα «24 ώρες» του Γιώργου Κοσκωτά, που είχε ήδη αγοράσει τον Ολυμπιακό.

Ο «καπετάνιος» ήταν στο γήπεδο στους ημιτελικούς της Στεάουα με την Άντερλεχτ το ‘86 και μπήκε, μετά τη λήξη, στο γήπεδο πανηγυρίζοντας μαζί με τους Ρουμάνους φίλους του! Αργότερα εθεάθη σε δείπνο με τον Ντίνο Τσαουσέσκου, γιο του Νικολάε στο Μετς. Μιας και η μητέρα του είχε γεννηθεί στη Μεσολακκιά Αμφίπολης Σερρών, του έβγαλε ήδη ελληνική ταυτότητα με το όνομα… Γιώργος Χατζής ενώ το δελτίο του παίκτη στην ΕΠΟ ήταν έτοιμο! Ωστόσο οι Ρουμάνοι της Στεάουα προσκόμισαν έγγραφα, μέσω των οποίων αποδεικνυόταν ότι η μητέρα του είχε γεννηθεί στην Κοστάντσα.

Ο ΠΑΟ κατέθεσε το δελτίο του Χάτζι στις 15 Ιουλίου 1988, θα ήταν δύο χρόνια ερασιτέχνης και πέντε επαγγελματίας. Ωστόσο, ελλείψει στοιχείων για την ελληνοποίηση, η περίφημη μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και η ευκαιρία, για τον Παναθηναϊκό, χάθηκε άδοξα και το 1990 πήγε το 1990 στη Ρεάλ.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Άνδρος – Λειψυδρία: Τέσσερις μονάδες αφαλάτωσης και χρηματοδότηση 190.000 ευρώ

Με σχέδιο άμεσης παρέμβασης, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τον Δήμο Άνδρου επιχειρεί να ανακουφίσει το νησί από την οξεία λειψυδρία, μέσα από μονάδες αφαλάτωσης και γεωτρήσεις.

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Beach Party 2025 στον Αμμίτη για καλό σκοπό – Επιστρέφει πιο δυνατό από ποτέ!

Στις 5 Αυγούστου στην Παραλία Αμμίτης – Πολιτιστικοί Σύλλογοι ενώνουν δυνάμεις σε ένα καλοκαιρινό πάρτι με μουσική, φαγητό και φιλανθρωπική διάθεση

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 39 Δήμοι της Ελλάδας λόγω λειψυδρίας, SOS από το Αιγαίο και την Κρήτη

Η Ελλάδα «στεγνώνει»: Δήμοι από το Αιγαίο μέχρι τη Θράκη ζητούν βοήθεια – Η ανεπάρκεια νερού γίνεται καθημερινή απειλή για πολίτες, γεωργία και τουρισμό

Νάντια Σαλτερή: «Ο Μητσοτάκης έχασε τους ψηφοφόρους του Κέντρου – Επιστρέφουμε με αίτημα Προανακριτικής»

Η Τομεάρχης Ισότητας του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Ν.Δ. για την κάλυψη Βορίδη – Αυγενάκη και κατήγγειλε πολιτική υποκρισία και θεσμικό ευτελισμό.

Ισχυροί άνεμοι σάρωσαν το Αιγαίο, στα 100 km/h η ριπή στην Τήνο! (πίνακας)

Το στενό Τήνου – Μυκόνου «πήρε κεφάλι» με ριπές 100 χιλιομέτρων την ώρα – Ποια νησιά ακολούθησαν στην κατάταξη

Περιστατικό με το Hellenic Highspeed στην Αμοργό: Καταπέλτης έπεσε στη θάλασσα (video)

Ακινητοποιήθηκε το πλοίο ανοιχτά των Καταπόλων – Αντικατέστησε το Highspeed 4 στη γραμμή Πειραιά – Μικρές Κυκλάδες – Αμοργό

Δύο νέα παιδιά από τη Σίφνο πρόσφεραν κατάλυμα στη γιατρό του νησιού

Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, η δημόσια έκκληση του Δήμου για φιλοξενία της γιατρού βρήκε συγκινητική ανταπόκριση από τον Πέτρο Τσαλά και την Ελένη Καλογήρου

Επανεκκίνηση για τις Διαδρομές Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος στη Βόρεια Νάξο

Δύο ιστορικά μονοπάτια με αφετηρία την Κωμιακή επανενεργοποιούνται με στόχο την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου του νησιού

«Χορεύουμε συρτό στην παραλία»: Μια ανθρώπινη αλυσίδα χορού στη Χώρα της Νάξου

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα μεγάλο καλοκαιρινό αντάμωμα χορού, τη Δευτέρα 4 Αυγούστου.

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Έλενα Ξενάκη: Από το Σαγκρί Νάξου στην κορυφή του κόσμου με την Εθνική Πόλο (video)

Η MVP του παγκόσμιου τελικού μιλά με συγκίνηση για το χρυσό μετάλλιο, τις θυσίες, την ομάδα της καρδιάς της και το αίτημα για ένα κολυμβητήριο αποκλειστικά για την Εθνική – Μια Νάξια ψυχή που εμπνέει. (video)

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.