Κυριακή, 8 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΣτοίχημαΣτοίχημα - Ελλάδα: Γκεόργκε Χάτζι, γιατί κάθε πρόεδρος έχει το απωθυμένο του

Στοίχημα – Ελλάδα: Γκεόργκε Χάτζι, γιατί κάθε πρόεδρος έχει το απωθυμένο του

|

Γκεόργκε Χάτζι, η πρώτη μεγάλη κόντρα Βαρδινογιάννη και Κοσκωτά – Ο Νίκος Μποζιονέλος μας μιλάει για το μεγάλο απωθυμένο του “καπετάνιου”

Βραδιά play offs για την πρόκριση στο Euro 2021 απόψε. Με το νέο σύστημα διεξαγωγής και ελέω της κατάστασης, διεξάγονται μίνι Final 4 αλλά όχι σε μια χώρα: ημιτελικά και μετά τελικός, με τις έδρες να βγαίνουν κατόπιν κληρώσεως.

Του Νίκου Μποζιονέλου

Όλα νοκ άουτ! Ισλανδία και Ρουμανία αναμετρώνται απόψε στο Ρέικιαβικ, αντάμωσαν πάλι… τον προηγούμενο αιώνα, τότε που η Ισλανδία ήταν ακόμη αδύναμη ποδοσφαιρικά στα προγνωστικά στοιχήματος οπαπ και οι Καρπάθιοι, για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 1998, τους νίκησαν… μέσα έξω με 4-0 και παίζοντας με αρκετούς γνωστούς μας: εκλέκτορας ήταν ο Ανχελ Ιορντανέσκου, ομοσπονδιακός και της Εθνικής το 1999 και διεθνείς αρκετοί μετέπειτα γνώριμοί μας: Στελέα (Ακράτητος), Προυνέα (Ξάνθη), Ντόμπος (ΑΕΚ, Εθνικός), Σέρμπαν (Λάρισα) και με σταρ της εποχής τότε, βέβαια, τον Γκεόργκε Χάτζι. Οικεία πρόσωπα είχαν τότε και οι Ισλανδοί: τον «καρχαρία» Σίγκουρντσον (Παναθηναϊκός), τον Γκρέταρσον (ΑΕΚ 0) και τον Ντάνιελσον (ΟΦΗ).

Οσο για τον «Μαραντόνα των Καρπαθίων»; Το όνομά του Χάτζι απασχόλησε τον Ιούνιο του 1986 τον Παναθηναϊκό, απίθανο στις… προβλέψεις στοίχημα. Κι όμως, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης επιθυμούσε διακαώς την απόκτηση του ανερχόμενου Ρουμάνου άσου και είχε καταφέρει να «μπλοκάρει» τη μετακίνησή του στη Φιορεντίνα, ενώ την υπόθεση… πολεμούσε η εφημερίδα «24 ώρες» του Γιώργου Κοσκωτά, που είχε ήδη αγοράσει τον Ολυμπιακό.

Ο «καπετάνιος» ήταν στο γήπεδο στους ημιτελικούς της Στεάουα με την Άντερλεχτ το ‘86 και μπήκε, μετά τη λήξη, στο γήπεδο πανηγυρίζοντας μαζί με τους Ρουμάνους φίλους του! Αργότερα εθεάθη σε δείπνο με τον Ντίνο Τσαουσέσκου, γιο του Νικολάε στο Μετς. Μιας και η μητέρα του είχε γεννηθεί στη Μεσολακκιά Αμφίπολης Σερρών, του έβγαλε ήδη ελληνική ταυτότητα με το όνομα… Γιώργος Χατζής ενώ το δελτίο του παίκτη στην ΕΠΟ ήταν έτοιμο! Ωστόσο οι Ρουμάνοι της Στεάουα προσκόμισαν έγγραφα, μέσω των οποίων αποδεικνυόταν ότι η μητέρα του είχε γεννηθεί στην Κοστάντσα.

Ο ΠΑΟ κατέθεσε το δελτίο του Χάτζι στις 15 Ιουλίου 1988, θα ήταν δύο χρόνια ερασιτέχνης και πέντε επαγγελματίας. Ωστόσο, ελλείψει στοιχείων για την ελληνοποίηση, η περίφημη μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και η ευκαιρία, για τον Παναθηναϊκό, χάθηκε άδοξα και το 1990 πήγε το 1990 στη Ρεάλ.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κύκλαδες: Μύκονος και Σύρος είδαν αύξηση τεχνητών επιφανειών κατά 341% και 310% αντίστοιχα (!!!)

Στα νησιά «καλλιεργείται» ο τουρισμός - Τη δραματική μείωση της αγροτικής παραγωγής και την αύξηση δομημένων επιφανειών κατέγραψαν οι επιστήμονες (πίνακες)

«Από ήλιο σε ήλιο»: Η Σέριφος φωτίζει τη μνήμη του εργατικού αγώνα μέσα από τη νέα σειρά της ΕΡΤ

Η αιματηρή απεργία των μεταλλωρύχων της Σερίφου γίνεται τηλεοπτική αφήγηση, αναδεικνύοντας την ανθρώπινη θυσία για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη στην εργασία

Φρυκτωρίες 2025: Οι Κυκλάδες φωτίζουν ξανά τον ουρανό της Ιστορίας

Ένα ταξίδι φλόγας, μνήμης και ενότητας μέσα από τις κορυφές του Αιγαίου

Κ. Σκαρβέλης: “Παρά θίν’ αλός”, Όταν το θέατρο διδάσκει ανθρωπιά”

Με βαθιά συγκίνηση πέφτει σήμερα η αυλαία του 14ου Φεστιβάλ Θεάτρου Νάξου – Ένα ταξίδι ψυχής που αφήνει ανεξίτηλο αποτύπωμα - με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Σκαρβέλη

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Τιμή στους Lord Colin Renfrew και Dr. Michael Boyd

Αναγνώριση δύο κορυφαίων αρχαιολόγων για τη συμβολή τους στην ανάδειξη του Κυκλαδικού Πολιτισμού – Τελετή μνήμης και τιμής στις 11 Ιουνίου στο Κουφονήσι

Αντίπαρος: Νία Βαρντάλος και Κατερίνα Μονογυιού με καλοκαιρινή διάθεση

Η παγκοσμίου φήμης Ελληνοκαναδή ηθοποιός και η Βουλευτής Κυκλάδων απαθανατίστηκαν χαμογελαστές στο νησί των εκπλήξεων

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Στοίχημα – Nations League: Μικρός τελικός και προβάδισμα Γερμανίας

Η πρόταση της ημέρας μας έρχεται από τον μικρό τελικό στο Nations league ... Τι θα .. δούμε;

Ο Κύκλωπας της Ηρακλειάς… διαβάζει Ομήρου Οδύσσεια

Στην καρδιά των Μικρών Κυκλάδων, ένας μονόφθαλμος ήρωας του μύθου επανέρχεται με μαγιό και βιβλίο — γιατί και οι Κύκλωπες έχουν δικαίωμα στη δεύτερη ανάγνωση.

Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας – Παντάνασσα: Εορτή της Πεντηκοστής, όταν το Άγιο Πνεύμα άγγιξε τη γη

Μια ημέρα φλόγας, ενότητας και πνευματικής γέννησης για την Εκκλησία και τον κόσμο

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Νάξος: Σε κίνδυνο ο ξύλινος πεζόδρομος του Αγίου Νικολάου

Παρά τις επίσημες προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα, παραμένει ακάλυπτος ο περίπατος στην Αγία Άννα – Έκκληση κατοίκων για παρέμβαση

Η Νάξος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις σε Xώρα και Απείρανθο

Εκπαιδευτικά εργαστήρια, παραμύθια, τέχνη και τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους στη Χώρα και την Απείρανθο