Σάββατο, 16 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΣτοίχημαΣτοίχημα - Copa Sudamericana: Αρωμα Ελλάδας σε Αργεντίνικο εμφύλιο

Στοίχημα – Copa Sudamericana: Αρωμα Ελλάδας σε Αργεντίνικο εμφύλιο

|

Αργεντίνικος εμφύλιος στο Copa Sudamericana και ο Νίκος Μποζιονέλος κάνει τη δική του ανάλυση που έχει άρωμα .. Ελλάδας. Από τον Μπλάνκο έως τον Κρέσπο, τον μαθητή του Μαλεζάνι

Τελικός για το Copa Sudamericana απόψε (22:00), χωρίς κόσμο και αργεντίνικο «εμφύλιο» ανάμεσα σε Λανούς και Ντιφένσα στο «Μάριο Κέμπες» της Κόρδοβα, στην Αργεντινή.

Η Λανούς απέκλεισε τη Βέλεζ με 3-0 στη ρεβάνς, συνέχισε την καλή της πορεία και είναι παρούσα σε τελικό της διοργάνωσης για πρώτη φορά από το 2013, όταν και είχε κατακτήσει το τρόπαιο για πρώτη, και τελευταία, φορά στην ιστορία της. Τότε αφενός σε διπλά ματς, αφετέρου ενάντια σε άλλη μια latin έκπληξη, την Πόντε Πρέτα, αφετέρου με τεχνικό τον Γκιγέρμο Μπάρος Σελότο και ηγέτη της επίθετης, φυσικά, τον Ισμαελ Μπλάνκο που το 2007-11 έπαιξε στην ΑΕΚ και πλέον φορά τη φανέλα του… Παναρκαδικού.

Η Ντιφένσα απέκλεισε την Κοκίμπο Ουνίδο με 4-2 στη ρεβάνς (του 0-0) κι ενώ κυνηγούσε το σκορ από το 8ο λεπτό, είχε βάλει τέταρτο στο… 44’. Για πρώτη φορά στην ιστορία της πέρασε σε τελικό και ο επόμενος Αργεντινός τεχνικός που θα διαβεί τον Ειρηνικό για μεγάλη ομάδα ονομάζεται Ερνάν Κρέσπο, στα 45 του πια.

Με επιθετική νοοτροπία (σημαντικό για τα προγνωστικά στοιχήματος), άλλωστε ο τεχνικός της οργίασε στα γήπεδα, κυρίως του Campionato (με Πάρμα, Λάτσιο και Ιντερ) κατακτώντας τα πάντα στη χώρα αλλά και ένα διεθνές τρόπαιο: το UEFA Cup του 1999 με την Πάρμα στον τελικό της Μόσχας κόντρα στη Μαρσέιγ. Ο Κρέσπο είχε ανοίξει το σκορ στο 25’, ο Βανόλι και ο Κιέζα είχαν βάλει τα άλλα δύο για τους «παρμέντζι» του (γνωστού μας) Αλμπέρτο Μαλεζάνι που έπαιζαν τότε με εμβληματικούς παίκτες όπως οι τρομεροί Αργεντινοί χαφ Σενσίνσι και Βερόν, οι Τιράμ, Μπογκοσιάν, ο Φάμπιο Καναβάρο αλλά και οι Φουζέρ και Ντίνο Μπάτζιο, με τερματοφύλακα τον Τζίτιζ Μπουφόν! Η ΟΜ είχε τον άλλοτε (1973-74) παίκτη του Ολυμπιακού, Ρολάντ Κουρμπίς, στον πάγκο, τους Λοράν Μπλαν, Ρομπέρ Πιρές και Φλοριάν Μορίς, αλλά ήταν «λίγη» εκείνο το βράδυ.

 

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ρόδος – Κρεμαστή: Τέσσερις άνθρωποι εκσφενδονίστηκαν από το «ταψί» (video)

Από τη γιορτή στον πανικό – Συλλήψεις για το σοβαρό ατύχημα σε λούνα παρκ

Ο κρυμμένος θησαυρός του Χαϊδαρίου: Ο Βοτανικός Κήπος Διομήδους (video)

Ένας παράδεισος 1.860 στρεμμάτων, με περισσότερα από 550 είδη φυτών, λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο της Αθήνας

Folegandros Challenge Run: Ο 1ος αγώνας δρόμου στο νησί στις 28 Σεπτεμβρίου

Διαδρομές 5, 10 και 21 χλμ. μέσα στο μοναδικό τοπίο της Φολεγάνδρου – Συμμετοχές ανοιχτές για όλους

AI και τουρισμός: Νέα εποχή στον σχεδιασμό και τις κρατήσεις

Οι ταξιδιώτες εμπιστεύονται όλο και περισσότερο την τεχνητή νοημοσύνη, με τις ΗΠΑ να ηγούνται της τάσης

Ιαπωνία: Δημογραφικό σοκ – Χάθηκαν σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι σε έναν χρόνο

Η μεγαλύτερη πληθυσμιακή μείωση των τελευταίων 50 ετών προκαλεί παγκόσμιο προβληματισμό

Γιατροί της πρώτης γραμμής: Η σκληρή καθημερινότητα στα νησιά

Από τις ελλείψεις ειδικοτήτων μέχρι την αγάπη των κατοίκων – Τρεις νέοι γιατροί θυμούνται το αγροτικό τους

MyStreet: Οι πολίτες «αστυνομεύουν» τα τραπεζοκαθίσματα

Οι πολίτες αποκτούν «ψηφιακή φωνή» για τραπεζοκαθίσματα και αυθαίρετες χρήσεις σε δημόσιους χώρους

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στον ΧΥΤΑ Νάξου (video)

Η έγκαιρη επέμβαση απέτρεψε την εξάπλωση της πυρκαγιάς παρά τους δυνατούς ανέμους (video)

Νάξος: Νεκρή χελώνα Caretta caretta από χτύπημα προπέλας

Λίγες μέρες μετά τις θετικές ειδήσεις για φωλιές χελωνών στο νησί, ένα νέο περιστατικό υπενθυμίζει την ανάγκη προστασίας τους

Νάξος – Ο Αγγειοχειρουργός Γιώργος Σφυρόερας τη Δευτέρα 18 Αυγούστου στο “Naxos Medical”

Ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Σφυροέρας διαθέσιμος για ραντεβού – Εξειδικευμένες εξετάσεις και θεραπείες

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Ρεκόρ αφίξεων τον Ιούλιο στη Νάξο: +7,2% οι επιβάτες – Στο «κόκκινο» το λιμάνι και οι υποδομές

Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου δείχνουν νέα άνοδο στην επιβατική και οδική κίνηση, αλλά και αυξανόμενη πίεση σε λιμάνι και οδικό δίκτυο, επηρεάζοντας την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Θυρανοίξια στο ανακαινισμένο μοναστηριακό συγκρότημα των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στο Γλινάδο Νάξου

Παρουσία του Βουλευτή Κυκλάδων Μάρκου Καφούρου και πλήθους πιστών – Συγχαρητήρια σε Μητρόπολη, Τοπική Αυτοδιοίκηση και εθελοντές

Καθυστερήσεις, χαμένα δρομολόγια και δύο μέρες «αναγκαστική παραμονή» – Η περιπέτεια επιβάτη με το Blue Star Delos

Αναγνώστης του naxospress καταγγέλλει την πολύωρη καθυστέρηση του πλοίου που τον οδήγησε να χάσει τη μετεπιβίβαση για την Ηρακλειά, με σοβαρές οικονομικές και ψυχολογικές συνέπειες.