Κυριακή, 8 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΣτοίχημαΣτοίχημα: Αλήθεια, τί απέγινε η… θρυλική Καφέ Οπερα;

Στοίχημα: Αλήθεια, τί απέγινε η… θρυλική Καφέ Οπερα;

|

Παλιές, γνωστές… Σκανδιναβές. Από την Τζαζ Πόρι στην Μπρόμαποϊκαρνα και ο Νίκος Μποζιονέλος μας λέει για τον Κινέζο ιδιοκτήτη που έστησε ματς (με σκορ… 8-0) και χάθηκε από προσώπου γης

Τα σκανδιναβικά πρωταθλήματα μπήκαν δειλά δειλά στα πρώτα χρόνια του κουπονιού, προ 20ετίας, με τον Ελληνα να μην κατανοεί ποτέ πώς προφέρονται σωστά οι ομάδες. Κάτι λογικό. Καμία… Τζουργκάρντεν δεν υπήρχε αλλά τη μάθαμε έτσι και όχι Γιουργκόρντεν, αντίστοιχα καμία Λιουνγκσίλε , Χάκεν, Νόρκεπινγκ, Μπράγκε (αλλά, αντίστοιχα Γιουνγκσκίλε, Χέκεν, Νόρσεπινγκ, Μπρόγκε).

Παλιές γνώριμες… Σουηδέζες: δεν είναι δα και λίγες. Πλέον… ηχηρή απουσία από τις πρώτες κατηγορίες, Allsvenskan και Superettan, είναι φυσικά η Λάντσκρονα που μετείχε στην Division 1, ήτοι γ’ κατηγορία όπου μετέχουν Γκέφλε, Σίλβια, Μπρόμαποϊκαρνα και άλλες. Κάποτε υπήρχε και η… θρυλική Καφέ Οπερα στο κουπόνι, ήταν κυριολεκτικά ομάδα ομώνυμου ρεστοράν που έφτασε ως τη Superettan. Το 2005 συγχωνεύτηκε με τη Βάσμπι, το 2012 συγχωνεύτηκαν με την AFC Γιουνάιτεντ και το 2016 «γεννήθηκε» η AFC Εσκιλστούνα μετακομίζοντας από τη Στοκχόλμη στην ομώνυμη πόλη.

Πιο… σκανδαλιάρα αποδείχθηκε η Veikkausliiga. Η τρις πρωταθλήτρια τη δεκαετία του ‘00, Τάμπερε Γιουνάιτεντ, αποβλήθηκε από τα πρωταθλήματα το 2011 ελέω εμπλοκής σε στημένα με τη συμμετοχή εταιρείας της Σιγκαπούρης, πρακτικά διαλύθηκε και σήμερα αγωνίζεται στην Kakkonen, ήτοι την τρίτη κατηγορία (μεσολαβεί η Ykkönen και ακολουθούν τα περιφερειακά του Kolmonen). Κι άλλες γνώριμες από το στοίχημα κουπόνι παίζουν σε χαμηλές κατηγορίες στη Φινλανδία, όπως οι Ατλάντις, Τζαζ Πόρι και Γιόκεριτ ενώ αξέχαστη έχει μείνει η Αλιάνσι, σύλλογος που… έζησε μόνο το 2002-06. Ιδιοκτήτης ήταν ο αμφιλεγόμενος Κινέζος Ζενγιούν Γε και αποκορύφωμα αποτέλεσε το Χάκα – Αλιάνσι 8-0 στις 7 Ιουλίου 2005, ματς όπου τα πονταρίσματα, ειδικά στην Ασία, έπιασαν… κόκκινο ενώ η Αλιάνσι είχε παραταχθεί με έξι νεοφερμένους, δύο πιτσιρικάδες κι έναν… κουτσό τερματοφύλακα.

Ξέσπασε μέγα σκάνδαλο, η UEFA πίεσε, οι Φινλανδοί έβαλαν επιτροπή και δικαστικούς, ο Γε έφυγε για το Βέλγιο, όπου λίγους μήνες μετά ενεπλάκη και σε άλλο σκάνδαλο στημένων και χάθηκε από προσώπου Γης έκτοτε. Η Αλιάνσι ολοκλήρωσε τη σεζόν και έκτοτε… έκλεισε για πάντα το «μαγαζί» ενώ ο Γε, ιδιοκτήτης της Λα Λουβιέρ, ενεπλάκη σε έξι χειραγωγημένα ματς στο Βέλγιο έχοντας τους ίδιους συνεργάτες με την Αλιάνσι. Σήμερα η Λα Λουβιέρ δεν υπάρχει, συγχωνεύτηκε με την ερασιτεχνική Κουλιέ δημιουργώντας τον σύλλογο RCCF.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Τιμή στους Lord Colin Renfrew και Dr. Michael Boyd

Αναγνώριση δύο κορυφαίων αρχαιολόγων για τη συμβολή τους στην ανάδειξη του Κυκλαδικού Πολιτισμού – Τελετή μνήμης και τιμής στις 11 Ιουνίου στο Κουφονήσι

Αντίπαρος: Νία Βαρντάλος και Κατερίνα Μονογυιού με καλοκαιρινή διάθεση

Η παγκοσμίου φήμης Ελληνοκαναδή ηθοποιός και η Βουλευτής Κυκλάδων απαθανατίστηκαν χαμογελαστές στο νησί των εκπλήξεων

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Στοίχημα – Nations League: Μικρός τελικός και προβάδισμα Γερμανίας

Η πρόταση της ημέρας μας έρχεται από τον μικρό τελικό στο Nations league ... Τι θα .. δούμε;

Ο Κύκλωπας της Ηρακλειάς… διαβάζει Ομήρου Οδύσσεια

Στην καρδιά των Μικρών Κυκλάδων, ένας μονόφθαλμος ήρωας του μύθου επανέρχεται με μαγιό και βιβλίο — γιατί και οι Κύκλωπες έχουν δικαίωμα στη δεύτερη ανάγνωση.

Η Αμοργός στην 4η Attica Green Expo: Πράσινη μετάβαση και σύγχρονη ακτοπλοΐα στο επίκεντρο

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος εκπροσώπησε το νησί σε μία από τις σημαντικότερες περιβαλλοντικές διοργανώσεις, τονίζοντας την ανάγκη για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και λειτουργική ακτοπλοϊκή διασύνδεση.

ΕΛΜΕ Νοτίου Αιγαίου: Ψήφισμα και κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση Αλληλεγγύης στη Νάξο

Μπροστά στη γενοκτονία που εκτυλίσσεται στη Γάζα, οι εκπαιδευτικοί του Νοτίου Αιγαίου σηκώνουν φωνή αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς — Κυριακή 8 Ιουνίου, 11:00, Πλατεία Μανδηλαρά στη Νάξο.

Νάξος – “Emerald Azzurra”: Η πολυτέλεια “έδεσε” στο νησί των Κυκλάδων

Με 110 μέτρα μήκος και 50 πολυτελείς καμπίνες, το υπερσύγχρονο "Emerald Azzurra" πραγματοποιεί μία ακόμη επταήμερη κρουαζιέρα στο Αιγαίο και φέρνει τη Νάξο στο χάρτη των VIP προορισμών

Νάξος: Συγκέντρωση Αλληλεγγύης (08/06) για την Παλαιστίνη

«Η σιωπή μας είναι συνενοχή» – Ένα κάλεσμα για ζωή, ειρήνη και δικαιοσύνη από την Πρωτοβουλία Πολιτών Νάξου

Βλάβη σε κινητήρα αεροσκάφους της Olympic Air κατά την απογείωση από τη Νάξο (video)

Με ψυχραιμία και επαγγελματισμό, το πλήρωμα της πτήσης ΟΑ17 επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο. Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν χωρίς τραυματισμούς (video)

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Νάξος: Σε κίνδυνο ο ξύλινος πεζόδρομος του Αγίου Νικολάου

Παρά τις επίσημες προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα, παραμένει ακάλυπτος ο περίπατος στην Αγία Άννα – Έκκληση κατοίκων για παρέμβαση

Η Νάξος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις σε Xώρα και Απείρανθο

Εκπαιδευτικά εργαστήρια, παραμύθια, τέχνη και τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους στη Χώρα και την Απείρανθο