Σάββατο, 3 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΣτην κορυφή των Κυκλάδων

Στην κορυφή των Κυκλάδων

|

Ο Πανναξιακός τερμάτισε το 2015 ως η καλύτερη ομάδα των Κυκλάδων στο στίβο με άλμα 13 θέσεων – Οι θέσεις Ναξιακού και Φιλωτίου 

Τις μεταγραφές τις μάθατε…. Ο Πανναξιακός έβαλε στο οπλοστάσιό του έξι δυνατά όπλα για τη νέα χρονιά στο τμήμα στίβου, έριξε βάρος κυρίως στις γυναίκες με την απόκτηση αθλητριών όπως οι Υφαντίδου – Πέρρα που έχουν ως στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο την ίδια ώρα που ο Ανδρέας Δημητράκης, ο κορυφαίος έλληνας αθλητής στις αποστάσεις ημιαντοχής (800 και 1500 μέτρα) προετοιμάζεται στην Φλώριντα της Αμερικής για τη νέα αγωνιστική περίοδο χάρη στην βοήθεια του μεγάλου χορηγού του Πανναξιακού….

Ενδιαφέρον όμως έχει να δούμε ποια είναι η θέση του Πανναξιακού αλλά και των άλλων ομάδων της Νάξου και των Κυκλάδων στην σχετική βαθμολογία του ΣΕΓΑΣ για το 2015 μιλώντας πάντα για τα τμήματα στίβου… Η μήπως να ξεκινήσουμε ανάποδα, δηλαδή από το 2014 για να δούμε τις πραγματικές διαφορές… Ο Πανναξιακός πάντως και οι παράγοντες του αισθάνονται μία γλυκόπικρη γεύση γιατί πολύ απλά θα μπορούσαν να είχαν πάει πολύ καλύτερα…  Πέρυσι αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα τραυματισμών κυρίως στον ανοιχτό στίβο και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα με απουσίες βασικών αθλητών ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έδωσαν το παρών και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανωμάλου δρόμου όπου παραδοσιακά οι ομάδες της Νάξου έχουν καλή παρουσία.

Τι είχαν κάνει πρώτα απ΄ όλα πέρυσι (2014 – 15 με το καλεντάρι να ξεκινάει από την 1η Νοεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου) οι ομάδες όχι μόνο της Νάξου αλλά και των Κυκλάδων ώστε να έχουμε μία καλή εικόνα ενόψει της χρονιάς που ολοκληρώθηκε…  Πέρυσι λοιπόν για πρώτη φορά στα χρονικά ο στίβος των Κυκλάδων ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της αξιολόγησης και βρέθηκε στην 21η θέση ανάμεσα σε όλες τις ΕΑΣ της χώρας, αφήνοντας πίσω της Περιφέρειες όπως η Ανατολική Στερεά, η Χίος- Σάμος, η Λέσβος, η Ανατολική Πελοπόννησος και η Καβάλα.  Σε επίπεδο σωματείων, ο Πανναξιακός βρέθηκε στην 76η θέση με 1.562 βαθμούς, ο ΑΟ Μυκόνου στην 90η (1.313), ο Ναξιακός 2003 στην 150η (567), ο Παμμηλιακός στην 226η (101), ο Ζεύς Φιλωτίου στην 232η (82) και ο Ποσειδώνας Σύρου στην 254η (49). Αντίθετα, δεν αξιολογήθηκε ο Ανδριακός Ο.Φ. 

Όσο για φέτος; Συνολικά αξιολογήθηκαν 297 σωματεία (άθροισμα: 400.002 βαθμοί) και ο Πανναξιακός βρέθηκε στην 63η θέση με 1.831 βαθμούς, που του δίνει τη πρώτη θέση στις Κυκλάδες και βελτίωση κατά 13 θέσεων σε σχέση με πέρυσι. Θέση που όπως αναφέραμε θα μπορούσε να είναι καλύτερη αν και είχε πάει καλά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου και Ανωμάλου Δρόμου. Τι έκαναν οι άλλες δύο ομάδες της Νάξου; Ο μεν Ναξιακός 2003 βρέθηκε στην 184η θέση (πτώση της τάξης των 34 θέσεων) με 281 βαθμούς και το Φιλώτι στην 268η θέση (πτώση της τάξης των 36 θέσεων) με 26 βαθμούς. Και βέβαια μας ενδιαφέρει και τι έκαναν τα σωματεία από τα άλλα νησιά των Κυκλάδων… Στην 87η θέση ο ΑΟ Μυκόνου (από την 90η πέρυσι) με 1.321 βαθμούς, στην 215η θέση ο Παμμηλιακός (από την 226η) με 149 βαθμούς, ο Ανδρικός βρέθηκε στην 228η θέση (πέρυσι δεν είχε αξιολογηθεί) με 94 βαθμούς, ο ΑΟ Πάρου είναι στην 229η θέση (πέρυσι δεν είχε αξιολογηθεί) με 93 βαθμούς, ο Ποσειδώνας Σύρου στην 232η θέση (πέρυσι ήταν στην 254η θέση) με 83 βαθμούς και στην 272η θέση ο Ήφαιστος Θήρας (πέρυσι δεν είχε αξιολογηθεί) με 26 βαθμούς.

Καλύτερη ομάδα της χρονιάς για δεύτερη σερί περίοδο ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος, (ήταν και πρωταθλητής σύλλογος Α/Γ) με τον ΓΣ Κηφισιάς να είναι ξανά στη 2η θέση.  Μεγάλη άνοδο για τον ΟΦΗ που είναι στην 3η θέση αλλά και τον ΟΦΚΑ Οδυσσέας που είναι στην 4η (από 11η και 9η αντίστοιχα το 2014) και κατά μια θέση ανέβηκαν ΣΑΚ Αθηνών και ΑΓΣ Ιωαννίνων με τον ΓΣ Γλυφάδας να επανέρχεται σε υψηλή κατάταξη, 7ος και παρέμεινε 8ος και σταθερά ψηλά ο ΑΕ Αμεινίας Παλληνεύς.  Στην 9η θέση υποχώρησε ο Πανελλήνιος, που ήταν συνεχώς 3αδα ως τώρα.  Μετά τη 10αδα, που κλείνει ο Πανιώνιος, έπεσαν Σέρρες και Ηρακλής.  Μεταξύ άλλων, η ΑΕΚ ήταν 15η και ο Ολυμπιακός 20ος, με τον ΠΑΟΚ 34ο και τον Παναθηναικό οριακά στην 100αδα (!!!) Καλύτερη ομάδα του Βορείου Αιγαίου η Αθλοκίνηση Μυτιλήνης που βρέθηκε στην 45η θέση ενώ στο Νότιο Αιγαίο τα πρωτεία έχει ο ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 (Ρόδος) που βρέθηκε στην 26η θέση και ήταν η καλύτερη ομάδα στη νησιωτική Ελλάδα (Αιγαίο)… Να σημειώσουμε εδώ ότι η αξιολόγηση γίνεται με την εξής βαρύτητα:  26% διασυλλογικά πρωταθλήματα, 14% Πανελ. Ανδρών/Γυναικών, 10% Πανελ. Νέων Α/Γ, 15% Πανελ. Εφήβων/Νεανίδων, 15% Πανελ. Παίδων/Κορασίδων, 17% Πανελ. Παμπαίδων/Παγκορασίδων, 3% Πανελ. ανωμάλου δρόμου…

Πηγή: Εφημερίδα Κυκλαδική 04/11/15


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γιάννης Βρούτσης: “Η παραμελημένη Νάξος μπαίνει στον αθλητικό χάρτη της χώρας” (video)

Το έργο χαρακτηρίζεται κομβικής σημασίας για την αθλητική κοινότητα της Νάξου, καθώς αναμένεται να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των τοπικών αθλητικών σωματείων

Κέα – “Βρετανικός”: Από τo Μπέλφαστ στο Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων Πειραιά

Αντικείμενα από το ναυάγιο του «Βρετανικού» θα ανελκυστούν με σκοπό να εκτεθούν στο υπό κατασκευήν ίδρυμα – Για πρώτη φορά θα γίνει επιχείρηση σε τέτοιο βάθος

Μήλος – Σαρακήνικο: Όταν η φύση διψά για Δικαιοσύνη

Η κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου σε έναν από τους πιο εμβληματικούς φυσικούς σχηματισμούς της Μήλου ξεσηκώνει αντιδράσεις, καταγγελίες και έναν αγώνα για να σωθεί ό,τι δεν έχει ακόμα χαθεί.

Καθολική Εκκλησία: Το πρώτο παγκάρι με POS είναι γεγονός στην Αθήνα (video)

Το ζήτησαν οι τουρίστες, το έκανε πράξη η Εκκλησία - Σε ποιο ναό τοποθετήθηκε (video)

Νάξος – Λαϊκή Συσπείρωση: Αντιδράσεις για το ΠΔ 129/2025, “Απαξιώνουν τις μικροϊδιοκτησίες στους οικισμούς”

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου καταγγέλλει ότι με το νέο Προεδρικό Διάταγμα χιλιάδες ιδιοκτήτες μικρών οικοπέδων χάνουν το δικαίωμα δόμησης, οδηγώντας σε συγκέντρωση γης στα χέρια λίγων

Πανελλαδικές 2025: Πότε ξεκινούν και ποιο το πρόγραμμα με τα μαθήματα

Πανελλαδικές 2025: Η ημερομηνία που ξεκινούν και το πρόγραμμα με τα μαθήματα

Ακίνητα: Εως το 2026 η έκπτωση φόρου για τις δαπάνες ανακαίνισης

Το μπόνους σε ιδιοκτήτες είναι 3.200 ευρώ τον χρόνο για διάστημα πέντε ετών

Ακτοπλόοι: Μειώστε τον ΦΠΑ και φτιάξτε επιτέλους λιμάνια

Ακτοπλόοι: Σταθερά εισιτήρια παρά την πίεση – Ζητούν μείωση ΦΠΑ και λύσεις για λιμάνια και στόλο

Αμοργός – Πρωτομαγιά στα Θολάρια: Το χωριό που γίνεται σαλόνι… και “εξαφανίζει” πόρτες

Μια Πρωτομαγιά γεμάτη λουλούδια, γέλια, φαγητό και ένα παράξενο νυχτερινό έθιμο στα σοκάκια της Αμοργού: καρέκλες, τραπέζια και… εξώπορτες αλλάζουν θέση κάτω απ’ το φως του φεγγαριού.

Μύκονος: Ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης στο παλαιό λιμάνι

Αναβαθμίζεται ο χώρος του παλαιού λιμένα για την καλύτερη εξυπηρέτηση επιβατών κρουαζιέρας – Έκκληση για προσοχή στην κυκλοφορία πεζών και ΑμεΑ.

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο

Δυτικές Κυκλάδες: Ανεκτέλεστο το αυριανό δρομολόγιο του “Αικατερίνη Π”

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. : Ανεκτέλεστο το δρομολόγιο την Δευτέρα 28/4 κι επιστροφή την Τρίτη 29/4 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Νάξος – Μέλανες: Πρωτομαγιά με παραδοσιακό γλέντι

Την Πέμπτη 1η Μαΐου 2025, η Νάξος γιορτάζει την άνοιξη με μουσική, χορό και γεύσεις στη σκιά του αρχαίου Κούρου.

Μ. Καπίρης: Ως “Κλοπή” χαρακτηρίζει το ΠΔ που απαγορεύει την οικοδόμηση σε μικρούς οικισμούς

Σφοδρή αντίδραση από τον περιφερειακό Σύμβουλο Μιχάλη Καπίρη για το ΠΔ που "παγώνει" την οικοδόμηση σε οικόπεδα ακόμα και εντός νόμιμων οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων