Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικά"Σώθηκαν" οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες

“Σώθηκαν” οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες

|

Με τη παρέμβαση Αντιπεριφεριάρχη Αθλητισμού κ. Μαργαρίτη οι Αιγαιοπελαγίτιοι θα γίνουν έστω και …μισοί στην Ρόδο (3/10)

Πριν από μία εβδομάδα είχαμε μεταφέρει την είδηση μέσω της ιστοσελίδας «alithia.gr” ότι ματαιώθηκαν οι 28οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Στάδιο «Κώστας Κεντέρης» στην Καλλονή στις 26-27 Σεπτεμβρίου. Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου που είχε αναλάβει την διοργάνωση των αγώνων, ενημερώθηκε από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ότι οι αγώνες δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω της οικονομικής κρίσης. Κι αυτό γιατί δεν έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα που απαιτούνταν για την διοργάνωση τους σε ότι αφορά την μετακίνηση και διαμονή των ομάδων στην Λέσβο καθώς και για τα έργα ανακατασκευής του ταρτάν που επρόκειτο να γίνουν στο Στάδιο της Καλλονής ώστε να μπορέσει να φιλοξενήσει τους σημαντικούς αγώνες.

Όμως η αντίδραση του ΣΕΓΑΣ ήταν άμεση… Με την παρέμβαση του αρμόδιου αντιπεριφεριάρχη Αθλητισμού Νοτίου Αιγαίου κ. Μαργαρίτη και την συνεισφορά του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγάιου αναλαμβάνει να στηρίξει οικονομικά την διοργάνωση ώστε να μην… χαθεί ενώ σ’ αυτό συνέβαλαν και οι Ροδίτες επιχειρηματίες. Κι έτσι όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου που έστειλε ο ΣΕΓΑΣ Κυκλαδών οι αγώνες θα γίνουν …μισοί στις 3 Οκτωβρίου στη Ρόδο. Να τι αναφέρει το δελτίο

 «Η αντίδραση του ΣΕΓΑΣ  στην μονομερή απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής  περί ματαίωσης των Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων στίβου φαίνεται πως σώζει την εκδήλωση.

Σε αυτό συνέβαλαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος  και ο  Αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού κ. Γ. Μαργαρίτης οι οποίοι  στηρίζουν οικονομικά την διοργάνωση ενώ σημαντική υπήρξε η συμβολή τοπικών ροδιτών χορηγών.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην πόλη της Ρόδου σε μια μέρα, στις 3 Οκτωβρίου με λιγότερα αγωνίσματα και μικρότερο αριθμό παιδιών. Σύμφωνα με τους διοργανωτές ο  αριθμός των αθλητών που έχει δικαίωμα να στείλει κάθε σωματείο καθορίζεται από την κατάταξη του στην αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ το 2014. Ως εκ τούτου ο Πανναξιακός μπορεί να στείλει μέχρι 11 αθλητές, ο ΑΟΜυκόνου 10, ο Ναξιακός 7, ο Παμμηλιακός 3,  ο ΑΜΣ Ζευς Φιλωτίου 3,  ο Ποσειδώνας Σύρου 2, ο Ανδριακός 2 ενώ έχουν προβλεφθεί δύο θέσεις για τα δύο πρωτοεμφανόμενα σωματεία, τον ΑΟΠάρου και τον Ήφαιστο Σαντορίνης. Επίσης ο κάθε σύλλογος έχει δικαίωμα να φέρει μέχρι οκτώ αθλητές εκτός αξιολόγησης των οποίων όμως θα μεριμνήσει για την μετακίνηση και τη διαμονή τους».

Επίσης γίνεται αναφορά και στη Δήλεια 2015 που χρόνο με το χρόνο αναβαθμίζονται: «Παράλληλα εντείνονται οι προετοιμασίες για τους αγώνες του ΑΟΜυκόνου, τα Δήλεια 2015 οι οποίοι αναμένεται να αναβαθμιστούν και να αυξήσουν τα αγωνίσματα δίνοντας αγωνιστικές ευκαιρίες σε περισσότερους αθλητές. Τα Δήλεια θα διεξαχθούν το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στο στάδιο της Μυκόνου και αναμένεται ο αριθμός συμμετεχόντων να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο καθώς τα νέα σωματεία των Κυκλάδων και τα υπό δημιουργία αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρόν».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Με την Υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε ο Φίλιππος Φόρτωμας

Συζητήθηκαν εκτενώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά των Κυκλάδων αναφορικά με ζητήματα εκπαίδευσης

Τα νησιά της σιωπής. Εκεί όπου ακόμα μπορείς να ακούσεις τον εαυτό σου – Ηρακλειά και Σίκινος ανάμεσά τους

Κι όμως υπάρχουν ακόμα νησιά στο Αιγαίο που δεν τα έχει αγγίξει η τουριστική λαίλαπα.

Αμοργιανό Φεστιβάλ 2025: Τιμώντας την Παναγία και τους Ήρωες της Κινάρου

Η Αμοργός γιορτάζει με τέχνη, μουσική και μνήμη — Ένα τριήμερο πολιτιστικής συγκίνησης από 7 έως 9 Ιουνίου

«Το Μυστικό του Αρχιπελάγους»: Ιστορικό μυθιστόρημα με την υπογραφή του Γ. Καστελλάνου

Μια πρώτη συγγραφική εμφάνιση που εντυπωσιάζει με ιστορικό βάθος και λογοτεχνική ωριμότητα

«Το Γλέντι»… αλλιώς! ONIRAMA & Νίκος Οικονομίδης ενώνουν κόσμο, βιολί και καλοκαίρι (video)

Η πιο feel-good διασκευή του καλοκαιριού είναι εδώ: Νησιώτικο βιολί, ηλεκτρική ενέργεια και ρυθμός που δεν κάθεται ποτέ

Μια ιστορική βραδιά: Οι Κονιτοπουλαίοι επανενώνονται στο Άλσος Βεΐκου

Στις 22 Ιουλίου, η οικογένεια-σύμβολο της νησιώτικης μουσικής ανεβαίνει ξανά στη σκηνή, σε μια γιορτή της παράδοσης και των ριζών μας

Ο Μικρός Πρίγκιπας ζωντανεύει στη Θήρα μέσα από τα μάτια των παιδιών

Το προσχολικό θεατρικό τμήμα «Εν Οδώ» παρουσιάζει μια παράσταση-ύμνο στην αγάπη και τη φαντασία, την Κυριακή 8 Ιουνίου στη Μεσαριά

Γιάννης Βρούτσης: Ταξίδι στην Κύθνο για τον εορτασμό της Αγίας Τριάδας

Ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού τιμά την Πολιούχο της Χώρας Κύθνου και συναντά αθλητικούς και τοπικούς φορείς, συνοδευόμενος από Θάνου και Παυλακάκη

Πρόταση Ημέρας: Αλμύρα τσιγαριαστή με αυγό μάτι και φέτα

Η αλμύρα — ένα από τα πιο νόστιμα χόρτα της άνοιξης και του καλοκαιριού — δεν είναι μόνο για σαλάτα. Η πρόταση της ημέρας από τον "Γαστρονόμο"

Αμοργός: Δημόσια παρουσίαση του Τοπικού Πολεοδομικού σχεδίου, ο λόγος στους πολίτες

Την Τρίτη 10 Ιουνίου στην Αιγιάλη παρουσιάζονται τα πρώτα εναλλακτικά σενάρια του ΤΠΣ του Δήμου Αμοργού – Ανοίγει η διαδικτυακή πλατφόρμα συμμετοχής για όλους τους πολίτες

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Νάξος: Η μουσική στήνει σκηνή στο Χαλκί, η Ευρωπαϊκή Γιορτή επιστρέφει για 12η χρονιά!

Ρυθμοί, χαμόγελα και παλμός στο πιο μελωδικό διήμερο του καλοκαιριού – 21 & 22 Ιουνίου, το Χαλκί γίνεται η καρδιά της μουσικής στη Νάξο.