Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΑθλητικάΣκέψεις και προτάσεις ενόψει της νέας χρόνιας

Σκέψεις και προτάσεις ενόψει της νέας χρόνιας

|

Με ανοιχτή επιστολή ο ΠΑΣ Νάξου καταθέτει τις προτάσεις του για τη νέα αγωνιστική περίοδο στο ποδόσφαιρο με σημείο αναφοράς τα προβλήματα στις υποδομές 

Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμη στον Ιούνιο αλλά τα φρονίμων τα παιδιά πριν …πεινάσουν μαγειρέψουν. Και ενόψει της Γενικής Συνέλευσης που αναμένεται να γίνει σε μερικές ημέρες από την ΕΠΣ Κυκλάδων, ο ΠΑΣ Νάξου μέσω του ΔΣ καταθέτει τη δική του πρόταση και τις σκέψεις του ενόψει της νέας χρονιάς. Μάλιστα δίνει και την είδηση ότι για 2η σερί χρονιά ομάδα της Νάξου τιμάται με το βραβείο του Fair play – φέτος είναι η σειρά του Φιλωτίου να πάρει τη σκυτάλη από τον ΠΑΣ Νάξου – και επικεντρώνεται στο πρόβλημα με τα γήπεδα που είναι άλλωστε κι αυτό που καίει τις Κυκλάδες και όχι μόνο τη Νάξο. Επίσης γίνεται γνωστό ότι η μελέτη όσον αφορά την κατασκευή του σταδίου στις Ρίκες του Φιλωτίου είναι σε καλό δρόμο και δεν αποκλείεται να το δούμε σύντομα σε.. δράση.

Ας δούμε όμως ποια είναι η πρόταση που παραθέτει το ΔΣ του ΠΑΣ Νάξου με ανοιχτή επιστολή:   

“Με αφορμή τη λήξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου θα θέλαμε να παραθέσουμε κάποιες σκέψεις και προτάσεις για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος  και του κυπέλλου  ποδοσφαίρου  ανδρών Κυκλάδων από τον Πανναξιακό. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος Κυκλάδων παίδων τα τελευταία δύο χρόνια από τον ΠΑΣ Νάξου, η συμμέτοχη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του πρωταθλήματος Νέων Κυκλάδων από την ομάδα του ΠΑΣ Νάξου. Η καθ όλους εξαιρετική παρουσία του ΑΜΣ Φιλωτίου στο πρωτάθλημα ανδρών η οποία απέσπασε το κύπελλο ήθους από την ΕΠΣ Κυκλάδων το οποίο πέρυσι είχε απονεμηθεί πάλι σε Ναξιώτικη ομάδα τον ΠΑΣ Νάξου, δείχνει ότι η Νάξος παίζει ποδόσφαιρο με συνέπεια  και στα σωματεία της Νάξου  γίνεται σοβαρότατη δουλειά.

Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι όλες αυτές οι διακρίσεις ήλθαν παρόλα τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες μας τόσο στον οικονομικό τομέα, λόγω των δυσανάλογα μεγάλων εξόδων για μετακινήσεις και διαμονές εκτός έδρας ( οι οποίες είναι και τετραπλάσιες από τις αντίστοιχες ίδιας κατηγορίας ομάδων σε άλλους νομούς) όσο και  λόγω έλλειψης αθλητικών χώρων.

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή των σωματείων, έχει σταθεί ο δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων ,  είτε απ ευθείας με τις οικονομικές επιχορηγήσεις οι οποίες κάλυψαν ένα σημαντικό μέρος των εξόδων των ομάδων, είτε μέσω του Ν.Ο.Π.Π.Α.Π.Π.Α κυρίως με την παραχώρηση των αθλητικών χώρων αλλά και την συνδιοργάνωση  εκδηλώσεων και  γεγονότων όπως η τελική φάση «FINAL 4» του πρωταθλήματος παίδων.

Με βάση όλα τα παραπάνω λοιπόν έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Α) Πράγματι η  οικονομική κρίση έχει συρρικνώσει τις οικονομικές δυνατότητες όλων , άρα και του δήμου μας,  ζητάμε η επιχορήγηση που δίνεται στα σωματεία να παραμείνει αν όχι να αυξηθεί, στα ίδια επίπεδα με πέρυσι προκειμένου οι ομάδες μας   να καλύψουν μέρος από την επιβάρυνση που προκαλεί η νησιωτικότητα  και να έχουν κατά το δυνατόν ίσες ευκαιρίες με την υπόλοιπη Ελλάδα. Τονίζουμε ότι αυτά τα έξοδα αφορούν ουσιαστικά το δικαίωμα συμμετοχής των ομάδων μας στα πρωταθλήματα, έξοδα που οι ερασιτεχνικές ομάδες  νομών της στερεάς Ελλάδας ούτε κατά διάνοια έχουν.  

Β) Γηπεδικό πρόβλημα. Δυστυχώς στην Νάξο οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις- υποδομές για το ποδόσφαιρο είναι ελάχιστες γεγονός που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις προπονήσεις και στους αγώνες των ομάδων μας αλλά και όλης της κοινωνίας που έχει δικαίωμα στην άθληση ανεξάρτητα αν συμμετέχει σε κάποιο Σωματείο. . Ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων μέσω του Ν.Ο.Π.Π.Α.Π.Π.Α παραχώρησε στις ομάδες ώρες για τις προπονήσεις και τους αγώνες  στα γήπεδα που διαθέτει το Δ.Α.Κ και το γήπεδο του Αγίου Αρσενίου, ενώ παράλληλα μερίμνησε ώστε να καταστούν λειτουργικά για τον σκοπό αυτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι, με τον συντονισμό του αντιδημάρχου κου Λιανού, τον οποίο είχαμε ενημερώσει εγκαίρως για τις προθέσεις της ΕΠΣ Κυκλάδων να μην συμπεριλάβει το γήπεδο του Αγίου Αρσενίου στους αγωνιστικούς χώρους, τακτοποιήθηκε το χρόνιο πρόβλημα της ρευματοδότησης και του ευπρεπισμού των  αποδυτηρίων του γηπέδου του Αγίου Αρσενίου και έτσι η ΕΠΣ Κυκλάδων το δέχτηκε. Επίσης να θυμηθούμε πόσα προβλήματα  προέκυψαν όταν λόγω κακοκαιρίας κατέρρευσε η περίφραξη και αναγκαστικά το γήπεδο κατέστη μη λειτουργικό για δύο μήνες και υπήρξε και ο κίνδυνος να χαθεί όλη η αγωνιστική περίοδος. Ακόμη δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στις ενέργειες του Ν.Ο.Π.Π.Α.Π.Π.Α για τον  ευπρεπισμό των αποδυτηρίων του Δ.Α.Κ. , την οργάνωση του γυμναστηρίου του Δ.Α.Κ και την απόδοση τους στον κόσμο της Νάξου με πιο ωφελημένες τις ομάδες μας.

Όμως ο μεγάλος αριθμός των ομάδων πέντε στο ανδρικό πρωτάθλημα, τέσσερις στα παιδικά – εφηβικά και τα δύο μόνο γήπεδα ανάγκασε τις ομάδες να μοιραστούν πολύ μικρό αριθμό ωρών προπονήσεων. Ο περιορισμός των ωρών προπονήσεων οφείλεται ότι αφενός το Δ.Α.Κ διαθέτει φυσικό χλοοτάπητα και άρα εξαιρετικά μικρό αριθμό ωρών χρήσης ενώ το γήπεδο του Αγίου Αρσενίου δεν διαθέτει επαρκή φωτισμό με αποτέλεσμα του χειμερινούς μήνες να είναι λειτουργικό μέχρι νωρίς μόνο το απόγευμα. Αν συνυπολογίσουμε  και το γεγονός ότι λόγω βροχοπτώσεων που ειδικά φέτος ήταν αυξημένες δεν επιτρεπόταν να χρησιμοποιηθεί ο χλοοτάπητας (τις προβλεπόμενες διαθέσιμες ελάχιστες ώρες) προκειμένου να μην καταστραφεί οι ομάδες όλων των κατηγοριών κατέληξαν να κάνουν μία ώρα το πολύ προπόνηση την εβδομάδα ! 

Με πολύ χαρά μάθαμε ότι η μελέτη στο γήπεδο στις Ρίκες είναι σε πολύ προχωρημένο σημείο, γεγονός που θα βοηθήσει το ποδόσφαιρο και τα υπόλοιπα αθλήματα στο τόσο σημαντικό ορεινό τμήμα του Δήμου μας που μπορεί να αποτελέσει δεξαμενή ταλέντων αλλά και διέξοδο μέσω της δυνατότητας άθλησης ,  πιστεύουμε όμως  ότι λόγω της οικονομικής συγκυρίας αλλά και των διαδικασιών που απαιτούνται η ολοκλήρωση της κατασκευής θα καθυστερήσει αρκετά.

Ως τότε και αναλύοντας την υπάρχουσα  κατάσταση και τις ανάγκες προτείνουμε για τη νέα αγωνιστική περίοδο τα εξής:

1) Γήπεδο Δ.Α.Κ.

Επειδή το θέμα της χρήσης  του χλοοτάπητα του Δ.Α.Κ. δεν μπορεί να ξεπεραστεί προτείνουμε οι ώρες χρήσης για προπόνηση και αγώνες να παραμείνουν οι ίδιες.

2) Γήπεδο Αγίου Αρσενίου.

Γνωρίζουμε ότι για το γήπεδο του Αγίου Αρσενίου υπάρχει επικαιροποιημένη μελέτη αλλά και το αντίστοιχο ποσό στο Ν.Ο.Π.Π.Α.Π.Π.Α για την κατασκευή του φωτισμού με προβολείς. Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος και άμεσα το έργο να δημοπρατηθεί, γεγονός που με την ολοκλήρωση θα αξιοποιήσει πλήρως το γήπεδο του Αγίου Αρσενίου δίνοντας πολλές επιπλέον ώρες προπόνησης που τόσο λείπουν από τις ομάδες μας. Επίσης προτείνουμε και τον συντονισμό της Δημοτικής συγκοινωνίας μέχρι το γήπεδο προκειμένου οι αθλούμενοι να διευκολυνθούν στην μετάβασή τους (η οποία αποτελεί ένα επιπλέον κόστος)  από και προς το γήπεδο.

3) Άλλος χώρος.

Μέχρι πέρυσι ο δήμος ενοικίαζε το γήπεδο στην Κατσάγρα το οποίο δεν είχε καμία συντήρηση και καμία άλλη υποδομή όπως αποδυτήρια ή φωτισμό, με αποτέλεσμα να μην είναι λειτουργικό και το ποσό που διέθετε μέχρι τότε  ο δήμος να πηγαίνει ουσιαστικά χαμένο. Προτείνουμε το ποσό που εξασφαλίστηκε να διατεθεί στην ενοικίαση ωρών στο υπάρχον ιδιωτικό γήπεδο 8Χ8  για τις προπονήσεις κυρίως των ακαδημιών- υποδομών των ομάδων μας καθότι είναι γνωστό ότι για τις ανδρικές ομάδες είναι δεδομένο ότι  απαιτείται γήπεδο 11Χ11 για την προπόνηση.

Θεωρούμε  ότι η νεολαία της Νάξου δικαιούται κάθε δυνατή διευκόλυνση και παροχή στον αθλητισμό, τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Νάξου και οι διοικήσεις τους, κάθε χρόνο αποδεικνύουν ότι θέλουν και μπορούν να προσφέρουν στους νέους και στον αθλητισμό και ότι ο δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων  με τις λίγες αυτές παρεμβάσεις μπορεί να καταστεί ο μεγάλος αρωγός στο σκοπό αυτό”.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τήνος: Προβολή των μονοπατιών

Μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ η προβολή των μονοπατιών της Τήνου

Σύρος – Γεν. Νοσοκομείο: Η πρώτη γιατρός Παθολογικής Ογκολογίας έπιασε δουλειά

Ανέλαβε υπηρεσία στο νοσοκομείο ιατρός, Παθολογικής Ογκολογίας - Η ανακοίνωση από τη διοίκηση του Νοσοκομείου

Εκτακτο: Ναυάγιο βάρκας στη Λέσβο, διασώθηκαν 16 μετανάστες

Τρεις νεκροί σε ναυάγιο στη Λέσβο - Έρευνες για περίπου 20 αγνοουμένους μτανάστες

Τουρκία: Συνεχόμενοι μετασεισμοί, περισσότεροι από 4000 οι νεκροί

Αγωνία στα χαλάσματα – Νέα δόνηση 5,6 Ρίχτερ - Χιλιάδες οι νεκροί, δυσχερής η διαδικασία διάσωσης εν μέσω συνεχών μετασεισμών και δυσμενών συνθηκών

Νάξος: Χιόνισε και με τη …βούλα στην Απείρανθο

Μετά από τρεις ημέρες που παλεύει να πιάσει το χιόνι, τα ξημερώματα της Τρίτης έχουμε χιόνι στην Ορεινή Νάξο. Προσοχή στις μετακινήσεις

Πανναξιακός ΑΟ: Μέτρησαν τα δοκάρια, αλλά η “Μπάρμπαρα” είχε άλλη άποψη

Στον Πανναξιακό ΑΟ πήραν τα μέτρα τους... Τα δοκάσια στο ύψος τους, αλλά η "Μπάρμπαρα" είχε άλλη άποψη και αναβλήθηκε ο σημερινός αγώνας με τον ΕΛΛΑΣ Σύρου

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου: Προσφορά αγάπης με 400 κιλά τρόφιμα

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου στηρίζει και φέτος τα "Γεύματα Αγάπης" που διοργανώνει η Μητρόπολη Παροναξίας

Εμπνεύστηκε από την ομορφιά της Αμοργού, έκανε το βήμα στον μοναχισμό

Δεκαετίες μετά την πρώτη επίσκεψη της στο νησί της Αμοργού, η αδερφή Ειρήνη, επιστρέφει για να παραμείνει στο παλιό μοναστήρι που εξ ολοκλήρου το απανέφερε μόνη της

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Σάρωσε τα βραβεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανιών (video)

Σημαντικές διακρίσεις για μαθητές του 2ου Γυμνασίου Νάξου (περίοδος 2021 - 22) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανιών. Ποια βραβεία πήραν (video)

Κλειστά αύριο Τρίτη (07/02) τα σχολεία σε Σύρο και Τήνο

Η Μπάρμπαρα κλείνει τα σχολεία αύριο Τρίτη (07/02) στην Σύρο και Τήνο

Σίφνος: Η προσέγγιση του “Ανεμος” στο λιμάνι και η επιβίβαση της ιερής εικόνας του Αγίου Συμεών

Στο λιμάνι των Καμαρών βρέθηκε σήμερα το πλοίο "Ανεμος" που έρχεται από τη Φινλανδια και έχει προορισμό τον Πειραιά - Η παράδοση που θέλει την εικόνα του Αγίου Συμεών να επιβιβάζεται στο πλοίο (photo)

EOES 2023: Τα παιδιά του ΓΕΛ Νάξου πήραν το πρώτο βραβείο και πάνε Λετονία

Η τριάδα των μαθητών της Νάξου (ΓΕΛ "Μανώλης Γλέζος") έκαναν το καθήκον τους, κέρδισαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό (EOES 2023) και θα διεκδικήσουν το μετάλλιο στην Λετονία

Γιατί στη Νάξο είναι ωραία και τον χειμώνα

Επιλέγουμε τη Νάξο, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, που δεν χάνει την ζωντάνια του τον χειμώνα, για την πρώτη εξόρμηση-αστραπή του 2023

Γ. Βρούτσης: “Να ενταχθεί η Τήνος στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κρήτη”

Γ. Βρούτσης: «Με αναφορά στη Βουλή ζητώ να συμπεριληφθεί η Τήνος στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά, Κυκλάδων, Κρήτης»

Blue Star Naxos: Αύριο Σάββατο αντί για τη Κυριακή επιστρέφει από Αμοργό

Η "Μπάρμπαρα" φέρνει αλλαγές στα δρομολόγια... Τι συμβαίνει με το Blue Star Naxos

Ρομαντική επιστροφή σε μία άλλη εποχή της Νάξου

Το τετράγωνο στο τέλος της χερσαίας ζώνης Νάξου όπως δεν το έχετε ξαναδεί ...

Γλινάδο – ΕΑΣ Νάξου: Το νέο τυροκομείο είναι γεγονός (video)

Ξεκινά την λειτουργία του το νέο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου! (video)

Τα λιμάνια της … οργής, επιτακτική η ανάγκη για βελτίωση υποδομών

Γερασμένες, ελλιπείς ή κακοσυντηρημένες λιμενικές υποδομές θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Η κακοκαιρία “δένει” τα πλοία την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου – Αλλαγές στα δρομολόγια

Η "Μπάρμπαρα" θα κρατήσει δεμένα τα πλοία την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

Η μάχη της ακτοπλοϊας, νέο πεδίο δράσης η γραμμή Πειραιάς – Κρήτη μέσω Κυκλάδων

Μπορεί να είμαστε στις αρχές του έτους, όμως ήδη φουντώνει ο ανταγωνισμός σε Κυκλάδες και Κρήτη - Νέα πλοία μπαίνουν στο «παιχνίδι», ανοίγουν καινούριες γραμμές και η Minoan Lines ετοιμάζεται για τουλάχιστον 20 δρομολόγια στις Δυτικές Κυκλάδες