Τετάρτη, 2 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΣέριφος: Ολοκληρώθηκε το 9ο Serifos Sunset Race

Σέριφος: Ολοκληρώθηκε το 9ο Serifos Sunset Race

|

Σε ένα καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο, από άποψη καιρού, και με μια παγκόσμια αύρα, χάρη στη συμμετοχή αθλητών από πολλές άλλες χώρες, υλοποιήθηκε με επιτυχία η 9η διοργάνωση του Serifos Sunset Race, στο νησί της Σερίφου.

Το τριήμερο, 22-24 Σεπτεμβρίου 2023, ήταν αφιερωμένο όχι μόνο στις αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και στον πολιτισμό. Περιλάμβανε γνωριμία με παραδοσιακά προϊόντα και γεύσεις του νησιού στην τελετή έναρξης και πεζοπορική διαδρομή σε ένα από τα ωραιότερα μονοπάτια, με τη συμμετοχή στελεχών του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης που μίλησαν για τη χλωρίδα και την πανίδα.     Το αθλητικό σκέλος ξεκίνησε με παιδικούς αγώνες τρεξίματος, με τη συμμετοχή πολλών παιδιών, και συνεχίστηκε με το κυρίως αγωνιστικό σκέλος: αγώνες δρόμου 5 και 10χλμ., καθώς και κολυμβητικούς αγώνες 750, 1.500 και 3.000 μέτρων.

serifos sunset race

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Η διοργάνωση ξεκίνησε την Παρασκευή (22/9) με καλωσόρισμα όλων των συμμετεχόντων, στην πλατεία της Άνω Χώρας, ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία της Σερίφου και από τα ωραιότερα στις Κυκλάδες. Η εκδήλωση εξελίχτηκε σε ένα μοναδικό πάρτυ, με μουσική, χορό και πολύ κέφι.

Το Σάββατο (23/9) ξεκίνησε με πεζοπορία σε μία από τις ομορφότερες διαδρομές του νησιού (Καλλίτσος – Χώρα), με οδηγό μονοπατιού αλλά και παρουσία ειδικού επιστημονικού συνεργάτη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, ο οποίος συνέβαλε στην παρατήρηση και καταγραφή της χλωρίδας. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ο παιδικός αγώνας δρόμου «fun run» και συμμετοχή πολλών παιδιών, στο Λιβάδι, σε δύο διαδρομές (500 και 1000 μ.).

Το απόγευμα ακολούθησε το main event της διοργάνωσης, με εκατοντάδες δρομείς να συμμετέχουν στους αγώνες δρόμου 5 και 10 χλμ., έχοντας το άγριο τοπίο αυθεντικής ομορφιάς του νησιού από τη μία και το Αιγαίο από την άλλη, τερματίζοντας την ώρα του ηλιοβασιλέματος στην παραλία της Βαγιάς.

Νικητής του αγώνα των 5 χλμ., o Γιώργος Θεολόγου των ΣΑΦΑΝΣ, που έκοψε πρώτος την κορδέλα του τερματισμού με χρόνο 23:20. Στα 10 χλμ. νικητής ήταν ο Σάββας Σπανούδης του iRunμε χρόνο 43:21.

Στις γυναίκες, νικήτρια στο αγώνισμα των 5 χλμ. ήταν η Έλλη Καντούνη-Λαδά με χρόνο 24:23. Στα 10 χλμ., χρυσή νικήτρια αναδείχτηκε η Jennifer Barbourαπό τις ΗΠΑ, με χρόνο 50:10.

serifos sunset race

Την Κυριακή (24/9), στον κόλπο του Λιβαδιού, πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες κολύμβησης των 750, 1.500 και 3.000 μέτρων, με μεγάλη συμμετοχή και παρουσία δεινών κολυμβητών.

Την πρώτη θέση στα 750μ κατέκτησαν ο Παναγιώτης Καρράς (11:25) στους άντρες και η Κατερίνα Σιλβιρίδου (15:18) στις γυναίκες.

Ο Θεμιστοκλής Αντωνέλος (23:01) τερμάτισε πρώτος στα 1500μ., ενώ η Κατερίνα Λουκά (26:29) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στις γυναίκες.

Στα 3.000μ.,  ένας παλιός γνώριμος, ο Γιώργος Φιρφιλιώνης κατέκτησε το 5ο του χρυσό μετάλλιο στη Σέριφο, με χρόνο 43:52. Στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέκτησε η Αμερικανίδα Jennifer Barbour (54:01).

Στη διάρκεια και μετά το πέρας των κολυμβητικών αγώνων πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της παραλίας Αυλόμωνα, από την ομάδα του SeaChange Greek Islands, με τη συμμετοχή αθλητών και μελών της διοργάνωσης του Serifos Sunset Race, καθώς και κατοίκων του νησιού.

Οι απονομές των κολυμβητικών αγώνων και η λήξη της διοργάνωσης έγιναν στην παραλία του Αυλόμωνα, μπροστά από το Calma Drinks & Bites, το οποίο φιλοξένησε όλη τη διοργάνωση των αγώνων της Κυριακής.

Το 9ο Serifos Sunset Race υλοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και υπό την αιγίδα του Δήμου Σερίφου.

Το Serifos Sunset Race θέτει γερά θεμέλια στη Σέριφο από το 2013 μέχρι και σήμερα, συμβάλλοντας στην προώθηση του αθλητισμού και δίνοντας ευκαιρίες στην πράσινη τουριστική ανάπτυξη. Η διοργάνωση, η οποία επιμηκύνει την τουριστική περίοδο στο νησί και φέρνει εκατοντάδες κόσμο από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ήταν για μία ακόμη χρονιά πρεσβευτής του προγράμματος SeaChange Greek Islands μία πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη μείωση της ρύπανσης που προκαλείται από πλαστικά μίας χρήσης.

Για όλα τα παραπάνω, ο Βουλευτής Κυκλάδων και Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, κος Γιάννης Βρούτσης, εξήρε τη σημασία της διοργάνωσης για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, τονίζοντας τη στήριξη του Υπουργείου σε αυτή την προσπάθεια.Ευχαριστούμε πολύ τους Χορηγούς της διοργάνωσης Pende SerifosKrinas Super Market και INDIGO, τους Χορηγούς Μεταφοράς Sea JetsAegean Sea Lines και Zante Ferries, τους Υποστηρικτές Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΜΙΝΟΑYacht ClubINVU και Chill & Co., τους Τοπικούς Υποστηρικτές Λέπι Λέπι, τα οικοδομικά υλικά Ι. ΡάμπιαςΦραγκόσυκοΠολύφημοTootsieΦαρμακείο ΦωτιάδηCalma Drinks & Bites, την Τεχνολογική Αθηνών τα γραφεία ενοικιάσεων αυτοκινήτου Serifos Rent MeBlue Bird και Serifosrental καθώς και τα εστιατόρια Της Καλής, Θαλάμι, Τάκης και Αχινός και όλα τα καταλύματα και ξενοδοχεία που φιλοξένησαν τα μέλη της διοργάνωσης.Ευχαριστούμε, επίσης, τους Χορηγούς Επικοινωνίας της διοργάνωσης ΕΡΤ3ΕΡΤ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ, COSMOTE TVEmpneusi 107 fm, τα αθλητικά πόρταλ και περιοδικά iRunMag.gr, Running MagazineRunning NewsAthletics MagazineRunnfun.gr, καθώς και τα τοπικά πόρταλ Cyclades24SporCyclades24 και SportCyclades.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ιατρικό προσωπικό του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σερίφου που έδωσε το παρόν σε όλους τους αγώνες, στους ναυαγοσώστες της διοργάνωσης Life Guard Hellas και στο Λιμεναρχείο Σερίφου.

Τέλος, σημαντικός ήταν ο ρόλος όλων των εθελοντών και συνεργατών που έκαναν το «9o Serifos Sunset Race» πραγματικότητα.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Σεπτέμβρη του 2024 με το «10o Serifos Sunset Race» και νέες εκπλήξεις.

serifos sunset race

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Βρείτε όλα τα αποτελέσματα εδώ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ SERIFOS SUNSET RACE 2023

Οι τρεις πρώτοι στη γενική κατάταξη κάθε κατηγορίας:

RUN 5K – ΑΝΤΡΕΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ 23:20

ΗΛΙΑΣ ΜΑΛΛΗΣ 24:23

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΚΟΝΤΕΣ 25:50

 

RUN 5K – ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΕΛΛΗ ΚΑΝΤΟΥΝΗ ΛΑΔΑ 24:23

VIRNA KOUTLA 27:30

ΦΟΙΒΗ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ 29:35

 

RUN 10K – ΑΝΤΡΕΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ 43:21

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΗΣ 45:11

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΛΑΔΗΣ 48:07

 

RUN 10K – ΓΥΝΑΙΚΕΣ

MS JENNIFER BARBOUR 50:10

ΕΛΕΝΑ ΚΑΡΑΤΖΑ 53:53

ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΚΡΕΜΕΖΗ (ΚΟΛΟΚΩΤΣΙΟΥ) 57:33

serifos sunset race

SWIM 750M – ΑΝΤΡΕΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΡΑΣ 11:25

ΝΙΚΗΤΑΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ 12:01

ΘΡΑΣΟΣ ΓΚΙΚΑΣ 13:57

 

SWIM 750M – ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΛΒΙΡΙΔΟΥ 15:18

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΜΑΤΕΡΗ 15:34

ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ 16:38

 

SWIM 1500M – ΑΝΤΡΕΣ

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΤΩΝΕΛΟΣ 23:01

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΩΧΙΟΣ 24:34

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ 25:12

 

SWIM 1500M – ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΟΥΚΑ 26:29

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥ 28:53

ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ ΚΑΛΑΧΑΝΗ 29:14

 

SWIM 3000M – ΑΝΤΡΕΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΙΡΦΙΛΙΩΝΗΣ 43:52

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΛΑΔΗΣ 46:11

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕΛΟΥΛΗΣ 47:21

 

SWIM 3000M – ΓΥΝΑΙΚΕΣ

JENNIFER BARBOUR MS 54:01

CHRISSY ATHANASOPOULOU 1:00:50

ΑΝΝΑ ΚΟΥΜΠΟΥΛΗ 1:06:05

Για περισσότερες πληροφορίες:

site: www.serifosrace.com

facebook: https://www.facebook.com/serifosrace/

instagram: https://www.instagram.com/serifosrace/

Πληροφορίες από: https://irunmag.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Παρέμβαση Καφούρου για το Αεροδρόμιο Πάρου: «Οι καθυστερήσεις πλήττουν την εικόνα του νησιού»

Ερώτηση στη Βουλή από τον Μάρκο Καφούρο για το έργο-κλειδί του Αεροδρομίου Πάρου που μετατίθεται για Απρίλιο 2026 – Αντίδραση για την ασφυκτική κατάσταση και τον κίνδυνο απώλειας τουριστικής δυναμικής

«Η Νάξος αναπνέει αλήθεια»: Η Μαρία Πολυκρέτη στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» (video)

Με βαθιά συγκίνηση και αυθεντικότητα, η Μαρία Πολυκρέτη μίλησε για την εμπειρία μαγειρικής στο κτήμα και τη δύναμη της παράδοσης που ενώνει γη, άνθρωπο και μνήμη (video)

Επίσκεψη Δημάρχου Πάρου σε έργα υποδομής στην Αγκαιριά

Ο Κωνσταντίνος Μπιζάς επιθεώρησε τρία σημαντικά έργα της Δημοτικής Κοινότητας Αγκαιριάς, αναδεικνύοντας την έμπρακτη μέριμνα του Δήμου για την ενίσχυση της καθημερινότητας των πολιτών

«Μουσικός Περίβολος» 2025: 7 νύχτες, 7 συναυλίες στο Γυμνάσιο Νάξου

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εγκαινιάζει έναν νέο θεσμό πολιτισμού, με συναυλίες κορυφαίων καλλιτεχνών και δράσεις σε έναν ιστορικό χώρο

«Το Μυστικό του Αρχιπελάγους»: Όταν η μυθοπλασία συναντά την ιστορική μνήμη (video)

Ο Ναξιώτης συγγραφέας Γ. Καστελλάνος μιλά για το πρώτο του μυθιστόρημα «Το Μυστικό του Αρχιπελάγους» και την ανάγκη να αναδείξουμε την ιστορική ταυτότητα του νησιού

Sea Jets: Με το “Superstar II” ταξιδεύει στο Ανατολικό Αιγαίο (video)

Από 2 Ιουλίου, νέα δρομολόγια με ανανεωμένο στυλ και άνεση, ενώνουν Πειραιά, Κυκλάδες, Ικαρία, Σάμο και Δωδεκάνησα — με προσιτές τιμές και VIP εμπειρία (video)

1η Ιουλίου στην Πάρο: Όταν τα πλοία γράφουν ιστορία στο Αιγαίο

Μια ημερομηνία-σταθμός για την Παροικιά και την ακτοπλοϊκή μνήμη – Σαν σήμερα, ιστορικά πλοία έδεσαν, ξεκίνησαν ή άλλαξαν ρυθμούς στα νερά της Πάρου.

Η Sichuan Airlines εγκαινιάζει το πρώτο δρομολόγιο από την Κεντρική και Δυτική Κίνα προς την Αθήνα

Ξεκίνησε επίσημα η γραμμή Τσενγκντού – Κωνσταντινούπολη – Αθήνα, με 4 πτήσεις την εβδομάδα και στόχο την ενίσχυση της συνδεσιμότητας Κίνας – Ευρώπης.

Ο Παύλος Γεραμάνης στα «Φανάρια», σημαντική μεταγραφή για τον ΑΠΑΣ Νάξου

Ο 24χρονος φόργουορντ με εμπειρία στη National League 1 ενισχύει το ρόστερ της ομάδας της Νάξου, με στόχο μια άνετη πορεία στη νέα σεζόν.

Νάξος: «Η Φλόγα της Παράδοσης» ανάβει για δεύτερη φορά, ένα διήμερο γιορτής, χορού και πολιτιστικής μνήμης

Αναπαράσταση παραδοσιακού γάμου στις Τρίποδες και παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα στην Παραλία της Χώρας – Δύο νύχτες που αναβιώνουν το ελληνικό πνεύμα

Blue Star Ferries: Ακινητοποιημένα αύριο τα πλοία στο Νότιο Αιγαίο λόγω καιρικών συνθηκών

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες φέρνουν ακυρώσεις σε όλα τα κυριακάτικα δρομολόγια των Blue Star Naxos, Myconos, Delos και Paros – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

Νάξος: Ο Νέστορας Νέστορας, ο νέος MasterChef 2025, ξεκινά μαγειρικό ταξίδι στο “Avaton 1739”

Ο μεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού μαγειρικής ξεκινά συνεργασία με το εστιατόριο "Avaton 1739" στο εμβληματικό Κάστρο της Νάξου.

Ουρές για μια αλλαγή εισιτηρίου στο λιμάνι της Νάξου, η κακοκαιρία φέρνει ταξιδιωτικό… μποτιλιάρισμα

Η απαγόρευση απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων φέρνει αναστάτωση σε εκατοντάδες επισκέπτες που σχηματίζουν ουρές στα πρακτορεία της Νάξου για να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους

Ρευματοκλοπές σε τουριστικά νησιά: Ξενοδοχεία, καφέ και σούπερ μάρκετ «φούσκωσαν» το ταμείο τους σε βάρος όλων

Eκατοντάδες παραβάσεις σε Κρήτη, Ρόδο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη και άλλα νησιά – Ηλεκτρική ενέργεια αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ κλάπηκε από επιχειρήσεις υψηλής κατανάλωσης

Ακυρώνονται τα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 λόγω κακοκαιρίας

Η Hellenic Seaways ενημερώνει για την αναστολή των δρομολογίων της Κυριακής 29 Ιουνίου και τις προσωρινές αλλαγές στη ροή του προγράμματος των ταχυπλόων

Πάρος: Αποχαιρετισμός με δάκρυα για την Πρεσβυτέρα Ευαγγελία Βιώνη – Ανουσάκη

Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νάουσα – Συγκλονιστικά λόγια από τον Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως

Algérie Ferries: Καθησυχαστική ανακοίνωση για την κράτηση του “El Venizelos” στη Μασσαλία

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι οι θερινές διαδρομές δεν επηρεάζονται – Πρόκειται για προγραμματισμένο τεχνικό έλεγχο.

Πανελλαδικές 2025: «Γράψατε Ιστορία», οι μαθητές του Φροντιστηρίου Αντώνη Χερουβείμ στην κορυφή

Μια αληθινή γιορτή γνώσης, προσήλωσης και ονείρων – Ένα μεγάλο «μπράβο» σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς που μοιράστηκαν το ταξίδι της επιτυχίας

Νάξος – Τρίποδες: “Sea Breeze”, μια νέα επιχείρηση με άρωμα καθαριότητας

Στηρίζουμε τη νέα προσπάθεια στο χωριό μας – Ένα καθαριστήριο με επαγγελματισμό, αγάπη και ρίζες στον τόπο

BLUE STAR 1: Με καθυστέρηση και αλλαγές το αποψινό δρομολόγιο, χωρίς προσέγγιση στην Ανάφη

Λόγω του απαγορευτικού απόπλου, το πλοίο αναχωρεί τελικά στις 22:00 από Πειραιά, με τροποποιημένες ώρες άφιξης και χωρίς στάση στην Ανάφη