Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΣαντορίνη - Βρούτσης: Η νησιωτικότητα στον αθλητισμό γίνεται πραγματικότητα...

Σαντορίνη – Βρούτσης: Η νησιωτικότητα στον αθλητισμό γίνεται πραγματικότητα…

|

Παρά το μικρό διάστημα που βρίσκεται στην ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού, ο Γιάννης Βρούτσης δείχνει με τις κινήσεις του ότι στοχεύει σε μεγάλες τομές που θα αλλάξουν πολλά πράγματα όπως τα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Ο Γιάννης Βρούτσης έγινε ο πρώτος Υπουργός Αθλητισμού που επισκέφθηκε τη Σαντορίνη, αλλά δεν έμεινε μόνο στην εθιμοτυπική παρουσία στα Νομίκεια (10ος χρόνος), καθώς όπως θα διαβάσετε και θα ακούσετε παρακάτω έδειξε τη Βούληση του για τομές…

Η παρουσία του στα Νομίκεια, μία μεγάλη διοργάνωση των Κυκλάδων, δεν ήταν απλά μία επίσκεψη από τις δεκάδες που πραγματοποιεί από την ημέρα που ανέλαβε το Υπουργείο, καθώς συνοδεύτηκε από την αποκάλυψη του για το σχέδιο του που έχει να κάνει με τους νησιωτικούς συλλόγους.

Σε συνέχεια λοιπόν της επίσκεψης της ΕΠΣ Κυκλάδων, όπου αρχικά είχε αναφέρει την βούληση του να αλλάξει η αδικία που υφίστανται οι σύλλογοι που εδρεύουν σε νησιά, χθες (12/8) μετά την ολοκλήρωση των ”Νομικείων’‘ μιλώντας στο sportcyclades, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι ο πόθος όλων των νησιωτών να αναγνωριστεί η νησιωτικότητα θα γίνει πράξη και μάλιστα σε επίπεδο ενίσχυσης, καθώς όπως είπε προετοιμάζεται η νέα κατανομή των πόρων, που θα περιέχει ως κριτήριο τη νησιωτικότητα.

Πλέον, ο Γιάννης Βρούτσης, ως γνήσιος Κυκλαδίτης, θίγει και φαίνεται ότι επιλύει ένα μεγάλο θέμα, όπως είναι αυτό της νησιωτικότητας, για το οποίο αν και περιέχεται στο άρθρο 102 του συντάγματος της χώρας μας μέχρι σήμερα κανένας Υπουργός Αθλητισμού δεν έχει ενεργήσει ανάλογα.

Όπως είπε ο Υπουργός σε πρώτη φάση, η ενέργεια αυτή θα μεταφραστεί σε μία μικρή έξτρα ενίσχυση. Το βέβαιο όμως είναι ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση μίας χρονίζουσας αδικίας σε βάρος των νησιωτικών συλλόγων που ταλαιπωρούνται από δεκάδες ανισότητες που τα χωρίζουν από αυτά της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Ερχονται ανακοινώσεις

Μάλιστα, ο κος Βρούτσης στην σχετική του ανάρτηση στα social media σημείωσε:

” «Νομίκεια 2023», η γιορτή του γυναικείου βόλεϊ στη Σαντορίνη!

Για 10η φορά διοργανώθηκε το τουρνουά από τον ΑΟ Θήρας, αφιερωμένο στη μνήμη των ευεργετών του νησιού, Λούλας και Ευάγγελου Νομικού, με τις συμμετοχές του Ολυμπιακού, που το κατέκτησε και των Μαρκόπουλο, Αιγάλεω.

Υψηλότατος ο ανταγωνισμός, γεμάτο το κλειστό για να απολαύσουν όλοι, μικροί και μεγάλοι, το θέαμα και σπουδαία η κοινωνική διάσταση στο διήμερο των αγώνων, διαδίδοντας το ζωτικό μήνυμα της αναγκαιότητας να γίνουμε όλοι εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Τέτοια τουρνουά αποκτούν ακόμα πιο σπουδαία σημασία όταν διεξάγονται στα νησιά μας, τα οποία -λόγω αντικειμενικών συνθηκών- έχουν λιγότερες ευκαιρίες να φιλοξενούν αυτού του επιπέδου τις διοργανώσεις.

Για την ενίσχυση της νησιωτικότητας και την αρωγή για ακόμα περισσότερο ανταγωνισμό, αμβλύνοντας τις διαφορές με τα σωματεία -όλων των αθλημάτων- της ηπειρωτικής χώρας, εργαζόμαστε ήδη στο Υπουργείο Αθλητισμού. Και σύντομα θα ανακοινώσουμε περισσότερα…”

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος: Ο «Άνθρωπος ορχήστρα» μιλά για τη μουσική άνοιξη των Κυκλάδων (video)

Μια ιστορική εμφάνιση της Φιλαρμονικής του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων και το όραμα για ένα μουσικό Αιγαίο

Η Κέα “ταξιδεύει” στον προαστιακό: Δεύτερη συνεχής προβολή του νησιού στην καρδιά της Αθήνας

Ο Δήμος Κέας συνεχίζει τη στρατηγική του τουριστική καμπάνια μέσα από 11 σταθμούς του προαστιακού, προσεγγίζοντας χιλιάδες επιβάτες καθημερινά. (video)

Κραυγή αγωνίας από τη Φολέγανδρο: Ανεπαρκής η ενδοκυκλαδική ακτοπλοϊκή σύνδεση ενόψει τουριστικής σεζόν

Ο Σύλλογος Εμπορικών και Τουριστικών Επιχειρήσεων του νησιού καλεί το Υπουργείο Ναυτιλίας να δώσει άμεση λύση – Αποκλεισμός σε περίοδο αιχμής

Πανναξιακός ΑΟΚ: Έντονη διαμαρτυρία για επεισόδια στον αγώνα με τον Ιωνικό Νίκαιας

Προπηλακισμοί, ύβρεις και επικίνδυνα περιστατικά καταγγέλλει ο Πανναξιακός – Καλεί τις αρχές να αναλάβουν δράση

Εφ. Καλογεροπούλου: «Αν περάσεις μια νύχτα στις Μάντρες της Ανάφης, θα τη θυμάσαι για πάντα» (video)

Η Έφη Καλογεροπούλου μοιράζεται αναμνήσεις και αλήθειες από τις «Μάντρες» και τη «Μαργαρίτα» – δύο σταθερές σε ένα νησί που συνεχώς μεταμορφώνεται. (video)

Καταγγελίες πολιτών στη Σίφνο: «Νόμοι υπάρχουν, αλλά δεν εφαρμόζονται»

Πολίτες καταγγέλλουν πολεοδομικές και περιβαλλοντικές αυθαιρεσίες στο νησί – Ζητούν αναστολή αδειών και απόδοση ευθυνών σε αρμόδιες υπηρεσίες.

«Habemus Papam»: Από την τιάρα στο πάλλιο – Οι τελετές στέψης και ενθρόνισης του Πάπα από τον 9ο αιώνα μέχρι σήμερα

Την Κυριακή 18 Μαΐου ο νέος Πάπας Λέων ΙΔ΄ αναλαμβάνει επισήμως τη διακονία του Επισκόπου Ρώμης – Από τη χλιδή του παρελθόντος στη λιτότητα της σύγχρονης τελετής.

Αμοργός: Το Αμοργιανό Φεστιβάλ επιστρέφει 7–9 Ιουνίου με χορωδίες, συναυλίες και τιμητικές εκδηλώσεις

Ένα τριήμερο αφιερωμένο στη μουσική, την παράδοση και τη μνήμη με ελεύθερη είσοδο σε όλο το νησί – Συμμετέχουν σύλλογοι από Τρίπολη και Αμοργό.

Πρόταση ημέρας: Ζυμαρικά με μπάμιες και κεφαλοτύρι Πιτταρά

Πρόταση ημέρας από τον Γαστρονόμο. Για τους φίλους των ζυμαρικών και των τυροκομικών ... Αα και της μπάμιας

ΕΠΑΛ Νάξου “Μιχάλης Κατσάνης”: Μάθημα περιβαλλοντικής ευαισθησίας

Δράση καθαρισμού από το τμήμα Α3 στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράση και Δημιουργία για το Σχολείο και τον Τόπο μου» – Συνεργασία με το ΕΛΚΕΘΕ για τη ρύπανση από πλαστικά

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

Μια δεύτερη ζωή για το “Πρέβελης”; Μετατρέπεται σε πλωτό ξενοδοχείο;

Το ιστορικό πλοίο της ΑΝΕΚ ίσως μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο στη Σάμο, χαρίζοντας του έναν νέο ρόλο γεμάτο μνήμες και φιλοξενία.

Εκτακτο: Τέλος στα σουβλάκια της θείας Τασίας, ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι

Ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι Με catering και τιμολόγιο, το κοψίδι πλέον θα έχει και ΦΠΑ...

Μ. Κατσούλης: “Οταν πάρω σύνταξη θα μετρήσω τα Κύπελλα που έχουμε πάρει”

Ο γυμναστής του ΓΕΛ Νάξου Μανώλης Κατσούλης μιλάει για την πορεία του, τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τις αθλητικές επιτυχίες του σχολείου και την «αθλητομάνα» Νάξο

Νάξος – Νοσοκομείο: Λαπαροσκοπικός Πύργος μπαίνει σε λειτουργία μέσω δωρεάς

Με τη δωρεά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου, το Νοσοκομείο Νάξου αποκτά σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που αλλάζει τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις

Νάξος – Lennart Neubauer: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής που έγινε το πρόσωπο του νέου windsurfing

Μια ζωή πάνω στα κύματα, ένα μέλλον γεμάτο διακρίσεις – Ο Lennart από τη Νάξο εμπνέει με ταλέντο, ήθος και διεθνή αναγνώριση