Πέμπτη, 24 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΣαντορίνη - Βρούτσης: Η νησιωτικότητα στον αθλητισμό γίνεται πραγματικότητα...

Σαντορίνη – Βρούτσης: Η νησιωτικότητα στον αθλητισμό γίνεται πραγματικότητα…

|

Παρά το μικρό διάστημα που βρίσκεται στην ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού, ο Γιάννης Βρούτσης δείχνει με τις κινήσεις του ότι στοχεύει σε μεγάλες τομές που θα αλλάξουν πολλά πράγματα όπως τα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Ο Γιάννης Βρούτσης έγινε ο πρώτος Υπουργός Αθλητισμού που επισκέφθηκε τη Σαντορίνη, αλλά δεν έμεινε μόνο στην εθιμοτυπική παρουσία στα Νομίκεια (10ος χρόνος), καθώς όπως θα διαβάσετε και θα ακούσετε παρακάτω έδειξε τη Βούληση του για τομές…

Η παρουσία του στα Νομίκεια, μία μεγάλη διοργάνωση των Κυκλάδων, δεν ήταν απλά μία επίσκεψη από τις δεκάδες που πραγματοποιεί από την ημέρα που ανέλαβε το Υπουργείο, καθώς συνοδεύτηκε από την αποκάλυψη του για το σχέδιο του που έχει να κάνει με τους νησιωτικούς συλλόγους.

Σε συνέχεια λοιπόν της επίσκεψης της ΕΠΣ Κυκλάδων, όπου αρχικά είχε αναφέρει την βούληση του να αλλάξει η αδικία που υφίστανται οι σύλλογοι που εδρεύουν σε νησιά, χθες (12/8) μετά την ολοκλήρωση των ”Νομικείων’‘ μιλώντας στο sportcyclades, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι ο πόθος όλων των νησιωτών να αναγνωριστεί η νησιωτικότητα θα γίνει πράξη και μάλιστα σε επίπεδο ενίσχυσης, καθώς όπως είπε προετοιμάζεται η νέα κατανομή των πόρων, που θα περιέχει ως κριτήριο τη νησιωτικότητα.

Πλέον, ο Γιάννης Βρούτσης, ως γνήσιος Κυκλαδίτης, θίγει και φαίνεται ότι επιλύει ένα μεγάλο θέμα, όπως είναι αυτό της νησιωτικότητας, για το οποίο αν και περιέχεται στο άρθρο 102 του συντάγματος της χώρας μας μέχρι σήμερα κανένας Υπουργός Αθλητισμού δεν έχει ενεργήσει ανάλογα.

Όπως είπε ο Υπουργός σε πρώτη φάση, η ενέργεια αυτή θα μεταφραστεί σε μία μικρή έξτρα ενίσχυση. Το βέβαιο όμως είναι ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση μίας χρονίζουσας αδικίας σε βάρος των νησιωτικών συλλόγων που ταλαιπωρούνται από δεκάδες ανισότητες που τα χωρίζουν από αυτά της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Ερχονται ανακοινώσεις

Μάλιστα, ο κος Βρούτσης στην σχετική του ανάρτηση στα social media σημείωσε:

” «Νομίκεια 2023», η γιορτή του γυναικείου βόλεϊ στη Σαντορίνη!

Για 10η φορά διοργανώθηκε το τουρνουά από τον ΑΟ Θήρας, αφιερωμένο στη μνήμη των ευεργετών του νησιού, Λούλας και Ευάγγελου Νομικού, με τις συμμετοχές του Ολυμπιακού, που το κατέκτησε και των Μαρκόπουλο, Αιγάλεω.

Υψηλότατος ο ανταγωνισμός, γεμάτο το κλειστό για να απολαύσουν όλοι, μικροί και μεγάλοι, το θέαμα και σπουδαία η κοινωνική διάσταση στο διήμερο των αγώνων, διαδίδοντας το ζωτικό μήνυμα της αναγκαιότητας να γίνουμε όλοι εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Τέτοια τουρνουά αποκτούν ακόμα πιο σπουδαία σημασία όταν διεξάγονται στα νησιά μας, τα οποία -λόγω αντικειμενικών συνθηκών- έχουν λιγότερες ευκαιρίες να φιλοξενούν αυτού του επιπέδου τις διοργανώσεις.

Για την ενίσχυση της νησιωτικότητας και την αρωγή για ακόμα περισσότερο ανταγωνισμό, αμβλύνοντας τις διαφορές με τα σωματεία -όλων των αθλημάτων- της ηπειρωτικής χώρας, εργαζόμαστε ήδη στο Υπουργείο Αθλητισμού. Και σύντομα θα ανακοινώσουμε περισσότερα…”

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ειδική Αγωγή με Καρδιά: Σε τροχιά ολοκλήρωσης τα ειδικά σχολεία στη Νάουσα Πάρου

Ένα όραμα γίνεται πράξη: Σχεδόν έτοιμα το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πάρου – Επίσκεψη Αντιδημάρχου και Προέδρου Παιδείας στον χώρο των εργασιών

Η Μήλος δείχνει τον δρόμο της προσβασιμότητας, σε λειτουργία εκ νέου τα seatrac για ΑμεΑ

Η πρόσβαση στη θάλασσα είναι δικαίωμα για όλους και ο Δήμος Μήλου το αποδεικνύει στην πράξη: πλήρης επαναλειτουργία των αυτόνομων μηχανισμών σε Πλάθιενα και Παπικινού, έπεται και των Πολλωνίων

Ανυπόφορη η “ανάσα” στις Κυκλάδες, ο καύσωνας “έγραψε” 40 βαθμούς στη Μέση της Νάξου (!!!)

Ακραίες θερμοκρασίες σάρωσαν το Αιγαίο: 40άρια σε Μέση Νάξου, Δαμαριώνα, Κουφονήσια – Πνιγηρές συνθήκες ακόμα και στις πιο δροσερές νησιωτικές ανάσες

Χρυσή η Εθνική πόλο γυναικών, παγκόσμιες πρωταθλήτριες μετά από 14 χρόνια

Μετά από μια ονειρική πορεία και έναν τελικό για την ιστορία, τα χρυσά κορίτσια της Ελλάδας θριάμβευσαν επί της Ουγγαρίας (12-9) και ανέβηκαν ξανά στην κορυφή του κόσμου

Δανακός: Θυρανοίξια με κατάνυξη και ιστορική βαρύτητα στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο

Οκτώ αιώνες ιστορίας συνάντησαν τη σύγχρονη ευλάβεια στο ανακαινισμένο κοιμητηριακό εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου στον Δανακό, με την παρουσία του Μητροπολίτη Παροναξίας και πλήθους πιστών.

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ νοτιοανατολικά των Αντικυθήρων, αισθητός σε Κρήτη, Πελοπόννησο και Αττική

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης και προκάλεσε ανησυχία σε ευρύ γεωγραφικό φάσμα – Δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Νάξος: “Παραμύθι, παραμύθι… στο Καλόξυλο η μαγεία παίρνει σάρκα και οστά” (αφίσα)

Το χωριό-σκηνικό της Νάξου μεταμορφώνεται για δύο μέρες σε καμβά παράδοσης τέχνης παιχνιδιού και πολιτιστικής συγκίνησης – Ελάτε να ξαναγίνουμε παιδιά!

Α.Ο. Θήρας: Με όνειρα και πάθος ξεκινά το φετινό ταξίδι στη Volley League Γυναικών (πρόγραμμα)

Η κλήρωση για το πρωτάθλημα 2025-2026 έφερε πρεμιέρα εντός έδρας με το Μαρκόπουλο – Σαντορίνη, έτοιμη για μεγάλες αναμετρήσεις και ευρωπαϊκές προκλήσεις!

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Έκτακτα μέτρα στη Σέριφο λόγω υπερκατανάλωσης νερού – Απαγορεύσεις και πρόστιμα

Ο Δήμος Σερίφου καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση νερού λόγω αυξημένης κατανάλωσης και περιορισμένων αποθεμάτων – Πρόστιμα έως και 1.000€ για παραβάτες.

Καμπανάκι Γιαννάκου για το Νοσοκομείο Σύρου: “Αν εφαρμοστεί το πρωτόκολλο, κλείνει”

Σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό – Η υπερπροσπάθεια των βοηθών νοσηλευτών κρατά όρθιο το νοσοκομείο αναφοράς των Κυκλάδων

Αλυκό Νάξου: Κατεδαφίζεται το φάντασμα του ξενοδοχείου – Σώζεται το κεδροδάσος

Υπεγράφη η σύμβαση κατεδάφισης των ερειπίων στο Αλυκό – Ένα διαχρονικό «τραύμα» για τη Νάξο οδεύει προς θεραπεία μετά από δεκαετίες αδράνειας

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Η SEAJETS εξασφαλίζει δωρεάν μετακίνηση από και προς Ηρακλειά για όλους τους επιβάτες

Πρωτοβουλία ευθύνης από την εταιρεία και το Ίδρυμα Τάκης Ηλιόπουλος για τη στήριξη της τουριστικής σύνδεσης με τις Μικρές Κυκλάδες

Θλίψη στη Σχοινούσα: Το ύστατο χαίρε στη Ρίτα Μούρτζη από τον Σύλλογο Σχοινουσιωτών

Μια αγαπημένη παρουσία του νησιού έφυγε πρόωρα – Συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού και κάλεσμα για στήριξη στη μνήμη της

Πανναξιακός ΑΟΚ: Μεταγραφικό restart με τέσσερα νέα πρόσωπα και στόχος η κορυφή

Νέα πρόσωπα, νέο πάθος, μία αποστολή: η επιστροφή στη National League 1 – Σβάρνας, Μαραβέγιας, Καλαμπογιάς και Μιλόσεβιτς έρχονται για τη μεγάλη ανατροπή